Μετάβαση στο περιεχόμενο

moma

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

moma's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δηλαδη η ΥΔΟΜ ηρθε ειδε σε τι φαση ηταν (περαιωμενα μπετα?)και μετα ειπαν να βγει 48h... Ομως στην 48ωρη δεν επιτρεπεται η χρηση ικριωματων...πως θα ολοκληρωθουν οι οψεις στον α οροφο? Παραλληλα ο πελατης μου θελει να παρει δανειο οποτε η τραπεζα πρεπει να εχει κατι που να αποδεικνυει οτι η Ο.Α. του 2005 ειναι σε ισχυ!! Τι εγγραφη ενημερωση κανατε στην ΥΔΟΜ? Με συνημμενο το εγγραφο 20258/25-5-2017 και αιτηθηκατε ως μηχανικος να γινει αυτοψια?? Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα η Υδομ του Μαρκοπουλου δεν ειναι ευελικτη...και εχω πελαγωσει.
  2. Οι οψεις πρεπει να ολοκληρωθουν πληρως, δηλαδη χρωματισμοι και κουφωματα μεχρι 31.12.2017? Εχει κανει καποιος χρηση αυτου του εγγραφου και να εχει γινει δεκτο απο ΥΠΔΟΜ? Αρα κανουμε εγγραφη ενημερωση στην ΥΠΟΔΟΜ για την εναρξη εργασιων για αδεια του 2005 (δεν αναθεωρηθηκε), βαση της προαναφερομενης εγγυκλιου και ερχονται για αυτοψια αμεσα ή ερχετε ελεγκτης δομησης?
  3. Αρα για να καταλαβω σε αδεια του 2005 για "διοροφη οικοδομη μεθ' υπογειου" , οπου ολοκληρωθηκαν τα μπετα και ολοκληρωθηκε και πληρως το ισογειο(ρευματοδοτηθηκε), αλλα δεν εγινε αναθεωρηση επ'αοριστο μεχρι ολικης αποπερατωσεως , μπορω να κανω χρηση του προαναφερομενου εγγραφου?? Αυτο θα ηταν σωτηριο γιατι μετα την εκδοση της αδειας εκαναν οριζοντια συσταση και τωρα που θελει ο ιδιοκτητης/πελατης μου της μιας οριζοντιας του οροφου(περαιωμενα επιχρισματα) να την αποπερατωσει ,μου ζητουν απο υπ. δομησης αποπερατωση ολου του α' οροφου και ο ιδιοκτητης της αλλης οριζοντιας (σταδιο μπετων) δεν συμφωνει , ουτε συναινει. Οποτε ειμαι σε αδιεξοδο, εκτος κι αν κανω χρηση του ανωθεν εγγραφου για ισχυ μεχρι 31/12/17 και μετα μπορω να χρησιμοποιησω και το υπ.αρ. 19266 της 8/4/2016 για παραταση Ο.Α. αλλα 3 χρονια. Σωστα?? Αρκει μια έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης απο το μηχανικο...και "αν" την δεχτουν ολα καλα! (σημειωση : στην Ο.Α. ιδιοκτητες ηταν οι γονεις με επικαρπεια και τα δυο παιδια με ψιλη κυριοτητα. Στη συνεχεια και με την οριζοντια ιδιοκτητες μονο τα δυο παιδια...ελπιζω αυτο να μη δημιουργει προβληματα.)
  4. Ωραία! Άρα θα βάλω ποσοστό συνιδιοκτησιας 50% + 50% για τον καθένα και στις παρατηρήσεις της τεχνικής έκθεσης θα αναφέρω και για τους λοιπούς συνιδιοκτήτες. Στην κάτοψη θα αποτυπώσω όλο το ισόγειο στην υπάρχουσα κατάσταση και με τα 5 καταστήματα και όλα καλά φαντάζομαι... Τυχόν τακτοποίηση στο ιατρείο τι μπορεί να περιλαμβάνει? Ειδικούς χώρους που απαιτούνται στα ιατρεία? Ειναι υφιστάμενη κατάσταση...
  5. Καλημέρα σας!! θα ήθελα κάποια βοήθεια: έχω κτίριο, άδεια του '83, με ισόγειο ενιαίο κατάστημα και κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο για δυο διαμερίσματα του α' ορόφου. Στην πορεία χωρίς αναθεώρηση της αδείας γίνεται σύσταση και δημιουργούνται 5 καταστήματα κάτω και αλλαζει η θέση του κλιμακοστασίου για τον α' όροφο. Τώρα το ένα εκ των καταστημάτων είναι ιατρείο και χρειάζεται βεβαίωση μηχανικού ότι υφίσταται ορθώς. Οι ιδιοκτήτες στην όλη οικοδομή είναι 5 και από αυτούς συννενοησημοι είναι μόνο οι δυο (ο ένας που νοικιάζει το ιατρείο και ένας άλλος που έχει το διπλανό κατάστημα και ένα διαμέρισμα του ορόφου). Πως προχωράω?? Μια διαμερισμάτωση με ιδιοκτήτες (50%+50%) τους δυο εκ των συνιδιοκτητών και μέσα σε αυτή περιλαμβανεται και η μετατόπιση του κλιμακοστασίου? Με τον α οροφο δεν ανακατευομαι?
  6. Καταρχήν ευχαριστώ για την άμεση απάντηση... Άρα εγώ με τα 303 ένσημα που μου βγαίνουν στον πίνακα 1, βάζω ένα μέσο όρο 30 ευρώ (303*30=9090,00 ευρώ) και θα είμαι εντάξει στα όσα θα αναφέρω στο (μελλοντικό, καχύποπτο) πελάτη? Το ακόλουθο link είναι αξιόπιστο? Περίπου ίδιο ποσό βγάζει (200,00 τ.μ. οικίας +20,00 τ.μ. η/χ+ 200,00 τ.μ. ακάλυπτος εκτός σχεδίου). http://ergatika.gr/ika/ensima_oikodomis/
  7. Καλησπέρα , θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί και έχω να βγάλω άδεια πάνω από 3 χρόνια... Ποιο είναι το Μέσο Ημερομίσθιο που βάζουμε στον πίνακα 1 του ικα για να πω ολικό κόστος ενσήμων νέας οικοδομής στον μελλοντικό (...ελπίζω!) πελατη? Είναι το 61,93ευρω?
  8. Καλημέρα σας. Έχω το ακόλουθο πρόβλημα και ζήτω τη βοήθειά σας: Αυθαίρετη εκτός σχεδίου & άνευ αδείας διώροφη κατοικία με ημιυπόγειο (ο όροφος αποτελείται από το κλιμακοστάσιο και μια αποθήκη μόνο) που εντάχθηκε στο Ν.4014/11. Έγινε εξόφληση του προστίμου και μεταφέρθηκε στον Ν.4178/13 , καθότι δεν είχα συμπληρώσει τα απαιτούμενα σχέδια για την ολοκλήρωση της ένταξης και ταυτόχρονα μου ζητήθηκε από το αντίστοιχο τμήμα πολεοδομίας , προκειμένου να γίνει διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών στην εφορεία λόγω παλαιότερης καταγγελίας που είχε γίνει στον ιδιοκτήτη και τώρα βγήκε στην επιφάνεια. Κατόπιν συζητήσεως με τον υπάλληλο προέκυψε ότι επειδή οι βοηθητικοί χώροι του κτίσματος είναι άνω των 50 τ.μ., δεν δέχεται να προχωρήσει στη διαγραφή προστίμου , πάρα μόνο αν διορθωθεί η δήλωση ώστε μέχρι 50 τ.μ. να είναι βοηθητικοί χώροι και από εκεί και πάνω κύριοι χώροι. Ο πελάτης μου έπαθε σοκ καθότι αδυνατεί να πληρώσει κάτι επιπλέον και έτσι σας ρωτώ αν όντως είμαι υποχρεωμένη κατά τη μεταφορά από τον παλιότερο Ν.4014/11 ,να πάω με τις διατάξεις του νέου νόμου από τη στιγμή που δεν έχει γίνει μεταβολή των τετραγωνικών της ιδιοκτησίας είτε επιμέρους είτε στο σύνολό τους... Ακόμα αν όντως πρέπει να πάω με τις διατάξεις του νέου νόμου, θα ειναι υποχρεωμενος ο πελατης να εξοφληση εφαπαξ , οπως εκανε στο αρχικό πρόστιμο ή μπορει να μεταβεί στη λυση των δόσεων? Ευχαριστω πολυ!
  9. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας! Θα ενημερωσω την πελάτισσα και ας αποφασισει η ιδια , αν και επειδη ειναι συναδελφος που δεν ασχολειται με το επαγγελμα , ηθελε να ειναι 100% σιγουρη οτι επιτρεπετε πριν προχωρησει σε τακτοποιηση της βεραντας με το παραθυρο του κλιμακοστασιου. Μια ακομα ερωτηση: στο ιδιο διαμερισμα υπαρχουν αλλες δυο βεραντες οι οποιες εχουν μετατραπει σε Κ.Χ. και δεν εχουν προβλημα ωστε να νομ/θουν (ενημερωτικα: ολες οι βεραντες ειναι στην πισω οψη του κτιριου που βλεπει στον ακαλυπτο). Μπορει να προχωρησει στη νομ/ση μονο αυτων αφηνοντας την τριτη βεραντα με το παραθυρο του κλιμ/σιου απ' εξω? Ή ετσι θα ηταν ασκοπη η νομ/ση αφου μελλοντικα παλι δεν θα μπορουσε να μεταβιβάσει το διαμ/σμα στα τεκνα της?
  10. Καλησπέρα! Έχω ένα πρόβλημα σχετικό με τα κλιμακοστασια: Πελάτης σε πολυκατοικία ,έχει κλείσει την στεγασμένη βεράντα του , η οποία είχε παράθυρο και από αυτήν αεριζόταν κανονικά παλιότερα το κλιμακοστασιο του ορόφου , μετατρέποντάς την σε κύριο χώρο. Έτσι πλέον δεν υπάρχει ο φυσικός αερισμός του κλιμακοστασιου , αλλά μόνο φωτισμός αυτού , καθότι έχει τοποθετήσει στο προϋπάρχον ανοιγόμενο παράθυρο, γαλακτερό σταθερό παράθυρο. Μπορεί να το νομομοποιησει? Ιδιοκτήτης άλλου ορόφου έκανε ερώτηση στο σύλλογο ιδιοκτητών και του απάντησαν οχι... Γνωρίζετε κάτι;;
  11. Καλησπερα! Καθοτι μιλάτε για κύρια και μοναδικη κατοικια , μηπως γνωριζεται αν στην περιπτωση των παλιννοστούντων που αναφερονται στην παρ 3, του αρ.17 του Ν.4178, πρεπει να ειναι η κατοικια που τακτοποιείται "κυρια" & "μοναδικη";; Μηπως αρκει μονο το "κύρια" ; Για τον πελατη μου (έγγαμος με 2 ενηλικα τεκνα που διαμενουν αλλου) η ιδιοκτησια που τακτοποιειται , αποτελει την "κύρια" και ειναι K.X.55,44 τ.μ. & Β.Χ. 42,69 τ.μ., ενω εχει και ενα μικρο διαμερισμα 40 τ.μ. ως δευτερευουσα κατοικια. Μπορει να παρει την εκπτωση των παλιννοστουντων???
  12. Αρα αν καταλαβα καλα επιλεγω την δυνατοτητα των δοσεων, για την εξοφληση του προστημου και μετα καθοδηγω τον πελατη να εξοφλησει αντιστοιχο αριθμο δοσεων, ωστε να ειναι πληρωμενο το 30% του ολικου προστιμου , συμπεριλαμβανομενου και του παραβολου ,μεχρι 31/1/13?? Επειτα αναμενω το τεε να αναπροσαρμοστει ,ωστε να εχουμε το -10% στο ολικο ποσο φανταζομαι (οπως συμβαινει και στο -20% στην εφαπαξ καταβολη). Οι δοσεις θα συνεχισουν, στο υπολειπομενο ποσο ,να ειναι 46? Ξερει κανεις ή σας ζαλιζω? Στην περιπτωση συμβολαιου...αντιστοιχη διαδικασια? Και προσαρτουμε στο συμβολαιο το εντυπο "προσωρινης υπαγωγης " οπου αναφερονται οι εξοφλημενες δοσεις"(30%)? Θα το δεχτει η συμβολαιογραφος? ...αυτα... τωρα σιγουρα σας ζαλισα.... καλη συνεχεια σε ολους
  13. Χρονια πολλα , καλη χρονια!! Εγινε απο καποιον συναδελφο εφαρμογη της δυνατοτητας καταβολης του 30% με εκπτωση 10% στο ολικο προστιμο??? ...εχω πελατισα που επιμενει οτι καποιοι γνωστοι της ηδη πληρωσαν με τον προαναφερομενο(αλλα αφαντο για εμε..) τροπο... ισχυει??!!?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.