Μετάβαση στο περιεχόμενο

eliso

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by eliso

  1. ... ο zavi εννοει να κανεις ελεγχο για τις θεσεις σταθμευσεις... τοποθεσια, συμβολαιογραφικη πραξη κλπ ποθ ενδεχομενως επηρεαζονται απο την αλλαγη χρησης. Φυσικο αεριο απαιτειται υποχρεωτικα. Μελετη θερμανσης... πως θα θερμαινεται η κατοικια? Δεν υπαρχει γενικη τιμη για την διαδικασια! λιγο "μπακαλιστικο"!
  2. δλδ ζητανε σε καθε αιτηση και νεα αμοιβη τοπογραφικου εφοσον δεν αλλαζουν οροι δομησης της περιοχης , δεν εγινε απαλλοτριωση κλπ.? αν ειναι ετσι...τι να πω! σαν σχεδιο τωρα εννοειται οτι θα το προσκομμισει κ αυτο...
  3. ... δεν χρειαζεται καινουργιο τοπογραφικο και αμοιβη, διοτι το 2005 της νεοτερης Ο.Α. ειχε εκδοθει με τις σημερινες προδιαγραφες.
  4. Οποτε αιτηση "αλλαγη χρησης χωρου της υπ'... Ο.Α. απο αποθηκη σε κατοικια"... σχεδιο αποτυπωσης (οχι της σημερινης καταστασης - -προσεξε) της αποθηκης - σχεδιο μελετης της κατοικιας που ζηταμε σημερα - βαζουμε και ολα τα σχεδια της Ο.Α. επισης και φωτογραφιες του κτιριου! Στον προυπολογισμο χτυπας κατοικια την αλλαγη σου και βγαζεις την διαφορα προυπ/σμου απ΄οτι ειχε η αποθηκη και μ'αυτην δινεις ολες τις μελετες που προφανως θα αλλαξουν π.χ. η αποθηκη ειχε θερμομονωση? κλπ.)
  5. Για να καταλαβω, η υπογεια αποθηκη μετρησε στην δομηση στην δευτερη αδεια?
  6. Ισχυει οτι σου γραφει ο <Gousgounis>.Εφοσον δεν κανεις προσθηκη or τελος παντων συμπληρωση φερουσας κατασκευης στο "εκτος" οικοδομησιμου τμηματος (σημερα πρασια) νομοθετικα μπορεις να κανεις αλλαγη χρησης.Το κτιριο δεν παυει να θεωρειται νομιμο...εφοσον δεν προσθετω φεροντα στοιχεια σ' αυτο,κατ' επεκταση...
  7. ... ωστοσο διαβασε το αρθρο 11 παρ2 απ' οπου παραπεμπτει κ το 15 παρ1. επιμενω αν θες... εχω εκδοσει αδεια της περιπτωσης σου και ειχα κ ΑΜΕΑ (αν υποχρεωτικη η κατασκευη ανελκυστηρα)
  8. ΓΟΚ αρθρο 15 παρ. 1... <η μεταξυ του χωρου παροδιας στοας... ελεγχεται σαν η/χωρος και εφαρμοζονται διαταξεις της παρ. 2 αρθρου 11> (εγκυκλιος 113/86 Δ/νσης Γ4). ευχομαι να εχεις περιθωρια!
  9. Συναδελφοι επιτελους και με ολο τον σεβασμο,το θεμα της ελαχιστης αμοιβης για την ΡΥΘΜΙΣΗ των η/χ/ κλπ εκλεισε! Το ΤΕΕ με ανακοινωση του το οριστικοποιησε και μου φαινεται κ κατανοητο! Λειτουργουμε ως εχει μεχρι τωρα, οπου για την καθε εργασια υπηρχε το πλαφον της ελαχιστης αμοιβης με ολα τα παρελκομενα (φ.π.α. - φεμ κλπ ) και αναλογως την εκτιμηση μας προς τον ογκο εργασιας, τον πελατη κ αν θελετε, για να ειμαστε ρεαλιστες, τον ανταγωνισμο που θα υπαρξει και ευλογα, οριζουμε και την τιμη μας...Σαφως δεν ευτελιζει κανεις το πτυχιο του, την ιδιοτητα του και τους κοπους του... δεν ξεχναμε ομως οτι δεν εχουμε να κανουμε με μελετη αλλα με μια, να το πω,"εξυπηρετηση" ρυθμισεων που μπορουμε να λαβουμε θετικα αν σκεφτουμε την κριση στην οικοδομη και γενικοτερα της χωρας μας! μη γκρινιαζουμε, η ανακαμψη παντα ερχεται της πτωσης!
  10. Εφοσον μια οικοδομη ρευματοδοτηθει δεν μιλαμε για παραταση! Ισχυει εφ'ορου και οτιδηποτε εργασια παει "προσθηκη" και οχι "αναθεωρηση":cool:
  11. ... Αλλαγη χρησης δεν απαιτειται διοτι ως <γκαλερι> χαρακτηριστηκε "χωρος συναθροισης". Σημαντικη η πληροφορια για κουζινα κλπ (ευχαριστω κοκκινος!)ωστοσο το υγειονομικο ζητησε προδιαγραφες κουζινας για "κυλικειο" (!) μα γινεται γκαλερι + κυλικειο να ενσωματωνονται σε μια κοινη αδεια λειτουργιας? εχω μπερδευτει!
  12. Νrg...πριν 4 μερες εχω καταθεσει αιτηση για παραταση χρονου - δεν εχει γινει καμια εργασια οποτε περνω αλλα 4 χρ. - ομως με την διαφορα ο,τι οι Η/Χ μου θα πανε συμφωνα με την τροποποιηση του αρθρου 11παρ.2 '85 ητοι 35%!! η αδεια ωστοσο δεν ειχε ληξει πριν υποβαλλω την αιτηση παρατασης! μιλησα με την προ'ι'σταμενη της πολεοδομιας και μου ειπε οτι οι διευκρινησεις εγιναν απο τα κεντρικα και ετσι εχουν τα πραγματα! ελλας το μεγαλειο σου!
  13. Ο μειωμενος συντελεστης μπορει να χρησιμοποιηθει εφοσον ειχες εξ αδιαιρετου στο οικοπεδο τρεις ιδιοκτητες - εκαστος εως 120τ.μ. διαμερισμα. στην περιπτωση σου και εφοσον ενας ο ιδιοκτητης θα παει κανονικα και οχι μειωμενος.
  14. Αρθρο 11 παρ. 2 οπως τροποποιηθηκε μονο για το 35%! κατα τ'αλλα παραμενουν ως ειχε... ελαχιστο πλατος 2,5μ. και στην ελευθερη τοποθετησει στο κτιριο απο τον μηχανικο.
  15. εχω εκδοσει οικοδ. αδεια ιδια περιπτωσης! προσθηκη (στεγη) μου επετρεψαν να κανω μονο εως στην Ο.Γ.! το τμημα που εγινε η απαλοτριωση εμεινε με πλακα! κουφο αλλα και νομιμο...ειπαν!
  16. Καλησπερα σας συναδελφοι - "συνεργατες"! ειμαι καινουργιο μελος, θετω ερωτημα για πρωτη φορα και θα προσποθησω να ειμαι οσο καλυτερα γινεται κατανοητη... υπαρχει υφισταμενη αδεια λειτουργιας με χρηση καταστηματος "γκαλερι". σημερα ο ιδιοκτητης θελει να προσθεσει κουζινα και να αναπτυξει τραπεζοκαθισματα οπου θα σερβιρει καφε - ποτα κ.λ.π. ετσι θα δημιουργηθει ενα ειδος "πολυχωρου" που θα υπαρχουν βραδιες ενοτητας, μουσικης - παραστασεων - εκθεση ζωγραφικης... γνωριζετε τι δικαιολογητικα χρειαζονται για την συμπληρωματικη αδεια, διαστασεις κουζινας, (πλεον υγειονομικου ελεγχου) και ποσα W.C. απαιτουνται? η αναπτυξη των τραπεζοκαθισματων θα γινει σε επιφανεια 20 τ.μ. ευχαριστω!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.