Μετάβαση στο περιεχόμενο

Geoddr

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Geoddr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. 470 downloads

    Λογιστικό φύλλο που υπολογίζει τον συντελεστή διόρθωσης που υπεισέρχεται στον υπολογισμό του ρεύματος που διέρχεται από καλώδιο ανάλογα με τον τρόπο εγκατάστασης του, με βάση τον ΕΛΟΤ. Περιεχει τους πίνακες του ΕΛΟΤ HD384 52-Δ1-Δ2-Δ3 και 52 Ε1-Ε2-Ε3-Ε4-Ε5 με όλους τους συντελεστές που απαιτούνται για τον υπολογισμό του συντελεστή διόρθωσης. Τα φύλλα των πινάκων είναι hidden αλλά μη κλειδωμένα. Δηλώνοντας τον τύπο προστασίας, τον τύπο όδευσης και τον αριθμό των πόλων του καλωδίου παίρνουμε αποτελέσματα για υπόγεια και εναέρια όδευση. Τα αποτελέσματα κάθε μιας είναι κρυμμένα όταν εμφανίζεται η άλλη. Τα έχω ελέγξει πολλές φορές, αν πάντως υπάρχει κάποιο λάθος που δεν το έχω δει μιλήστε μου. *Αριθμός παραλλήλων σημαίνει: πλήθος κυκλωμάτων από μονοπολικά καλώδια ή αριθμός παραλλήλων πολυπολικών καλωδίων
  2. kostaspde, αν και οι από πάνω απαντήσεις θα πρέπει να σε καλύπτουν πλήρως, δες και αυτό http://blogs.msdn.com/excel/archive/2008/04/10/understanding-floating-point-precision-aka-why-does-excel-give-me-seemingly-wrong-answers.aspx
  3. Ανεβασμένο εδώ http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=840 ένα εξελάκι που έκανα για τον υπολογισμό συντελεστή διόρθωσης σε καλώδια σύμφωνα με τον ΕΛΟΤHD384. Επίσης περιέχει τους πίνακες συντελεστών του ΕΛΟΤ περασμένους στο εξελ για οποιονδήποτε θελήσει να χρησιμοποιήσει τους συντελεστές για δικό του σκοπό. Ελπίζω να βοηθήσει, σχόλια δεκτά.
  4. Για το (1) που γνωρίζω, η θεωρητική ισχύς προκύπτει από: P(th) = Q*ΔP/n όπου: P(th): Απαιτούμενη θεωρητική ισχύς Q: Παροχή διακυνούμενου ρευστού ΔP: Διαφορά πίεσης μεταξύ αναρρόφησης και κατάθλιψης n: Βαθμός απόδοσης (0.6-0.8 περίπου)
  5. αν δεν κάνω λάθος, οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα προγράμματα μπορούν να κάνουν αυτό που θέλεις. Για να είσαι σίγουρος μπορείς να κάνεις μια 'αντιστοίχιση δίσκου δικτύου' (map network drive) και να δώσεις το directory path στο γράμμα που έχεις κάνει το Map. Οπότε μετά από C:\ROOTFOLDER πας σε W(ή ότι άλλο):\DESTFOLDER "Συγχρονισμο κανεις ολοκληρο φακελο σε συγκεκριμενο φακελο??" Ναι δεν είναι απαραίτητο να είναι ολόκληρος σκληρός, αν κατάλαβα τι ρωτάς. Δες και αυτό αν έχεις όρεξη http://en.wikipedia.org/wiki/File_synchronization
  6. Το monomaxos φαίνεται καταπληκτικό. Θα προσπαθήσω το συντομότερο να το ελέγξω. Πάντως είναι μια φοβερή ιδέα. Η βασική έλειψη του linux είναι ότι παλεύει με το κατεστημένο εδώ και χρόνια. Αλλά έχει κερδίσει και συνεχίζει να κερδίζει έδαφος. Τώρα για τα προγράμματα, δεν δέρει ευθύνη το Linux. Οι εταιρίες πότε ακριβώς έχουν σκοπό να κάνουν εκδόσεις για Linux? Με ένα συνάδελφο λέγαμε να πάρουμε στην 4Μ και να τους ρωτήσουμε: "Ε... στο kubuntu Hardy Heron θα παίζει το adapt;" Ανέκδοτα...
  7. Αρκετά αργά το είδα, αλλά επειδή είχα και εγώ αυτή την απορία κάποια στιγμή: Το 4Μ ΔΕΝ λαμβάνει υπόψιν του την απόδοση του κινητήρα για να υπολογίσει το ρεύμα μέσω της απορροφούμενης ισχύος. Ακόμα και φορτίο 5 να του δώσεις (κινητήρας) πάλι δεν κάνει κάτι τέτοιο. Στο 4Μ λοιπόν αν θέλεις να είσαι ακριβής, ΠΡΕΠΕΙ να του δίνεις μεγαλύτερη ισχύ όταν έχεις φορτίο κινητήρα. Αντιθέτως, το PANELCAD και κάνει διόρθωση στον πίνακα της εγκατεστημένης ισχύος που του δίνεις (πχ αν του δώσεις 10 kW το μετατρέπει μόνο του σε 11kW, που είναι ο τυποποιημένος ΑΤΚ) και υπολογίζει το ρεύμα με βάση την απορροφούμενη ισχύ. Έχει έναν πίνακα για τους κινητήρες (μενού βιβλιοθήκες --> κινητήρες) στον οποίο έχει και στήλη με αποδόσεις. Αν κάνεις και εσύ μερικές επαληθεύσεις θα το διαπιστώσεις και μόνος σου. Το μόνο κακό που έχει το panelcad είναι ότι δεν μπορείς να του δηλώσεις εσύ βαθμό απόδοσης, δεν μπορείς να παρέμβεις στον πίνακα. Αλλά τι να λέμε, ψιλοπράγματα εξάλλου.
  8. TheoTDM900 αν και λίγο αργά... αν ψάχνεις για κάτι φοβερά ελαφρύ και απίστευτα γρήγορο... εγώ χρησιμοποιώ ένα free DOS Utility, το DirSync. (http://www.viara.eu/en/dirsync.htm) Αφού το περάσεις στο system folder ώστε να το βλέπει το DOS, κάνεις ένα batch αρχειάκι με μια γραμμή. Απλά: dirsync C:\ROOT\DIRECTORY D:\DESTINATION\DIRECTORY Έχει και κάποιες επιλογές παραπάνω, αλλά από default κάνει sync με βάση την ημερομηνία... Με το που κάνεις το πρώτο Backup μετά είναι θέμα δευτερολέπτων στην κυριολεξία. Εμένα για 30 GB από χιλιάδες αρχεία κάνει 1-2 λεπτά. Το χρησιμοποιώ 2 χρόνια και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
  9. Ο πειραματισμός είναι ίσως η πιο σίγουρη οδός προς τη μάθηση. Όσο περισσότερο παιδευτείς με κάτι τόσο καλύτερα θα το μάθεις. Και όπως είπες και εσύ, η καλύτερη απάντηση σε απορίες στο AutoCAD είναι: F1 Εμένα πάντως με βοήθ-ησε(άει) αρκετά! Καλή συνέχεια.
  10. Και έχει δίκιο. Η οργάνωση των layer είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα στο CAD. Να έχεις καλή οργάνωση layer, με διαφορετικό χρώμα σε κάθε layer, ώστε και να ξέρεις τι σου γίνεται στο σχέδιο, και να έχεις μεγάλο βαθμό παρεμβατικότητας με παγώματα, ξεπαγώματα και με τις εντολές για layer των epresstools (που από το acad 07 και έπειτα είναι ενσωματωμένες στο κυρίως) - (μιλάω για layiso, laydel, κ.λπ) και να μπορείς να κάνεις ότι θέλεις στην εκτύπωση μέσω διαφορετικών CTB αρχείων. Αν δεν ξέρεις τι είναι και τι μπορείς να κάνεις με ένα CTB αρχείο δες εδώ http://www.ellenfinkelstein.com/AutoCAD_tips_plotstyle_colordependent.html Το να ορίζεις πάχη γραμμών κατά τη διάρκεια σχεδίασης είναι χρονοβόρο και φοβερά ελλιπές ως προς τη διαχείριση των αντικειμένων σου. Συν το ότι αν ανοίξεις ένα σχέδιο μετά από καιρό δε θα ξέρεις τι σου γίνεται, γιατί απλά δε θα θυμάσαι.
  11. http://www.ribbonsoft.com/qcad.html Πολύ καλό, με λίγο διαφορετικό στυλ, με μενού στα Ελληνικά (LOL) αλλά διαβάζει (και σώνει σε) dxf (ανάμεσα σε άλλα). Οπότε αν θες να παίζεις με dwg θες ένα free converter, ή να σου στέλνουν τα σχέδια σε dxf. Βέβαια και στα dxf επιλεκτικό είναι, αλλά βελτιώνεται. Αυτό που διαφημίζουν όλοι οι λινουξάδες είναι το http://linuxcad.com/ οποίο υποτίθεται πως είναι πολύ καλό. Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν είναι compiled (τουλ. δεν ήταν όταν το έψαχνα) και θέλει λίγα μερεμέτια για να μπει. Ίσως τώρα να εγκαθίσταται εύκολα. Το QCAD πάντως υπάρχει και στον adept installer, κάνεις ένα search 'CAD', το βρίσκεις και το βάζεις. Τόσο απλά. Το varicad είναι πολύ καλό, έχω δει το demo, αλλά κοστίζει. kasvan: "H Autodesk αν έβγαζε εκδόσεις για linux δεν νομίζω να χρησιμοποιούσα τα windows στο γραφείο. " Η Autodesk έχει υπογράψει πολυετές δεσμευτικό συμβόλαιο με την microsoft, και μόνο με αυτή. Δεν βγάζει ούτε σε mac. Αντίθετα βγάζει κάθε χρόνο ένα cad με κάποιες -μικρές ή μεγαλύτερες - βελτιώσεις που άλλοι απλά τα κάνουν σε patches. Αλλά η autodesk το πουλάει όσο και το περσινό. Τα συμβόλαια καθορίζουν το λογισμικό τους. Μάλιστα έχει 'κλειδώσει' το dwg format, και απαγορεύει στον λοιπό κόσμο να το χρησιμοποιεί, ως δική της πατέντα. Ο πιο σοβαρός λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει λογισμικό CAD ανοικτού κώδικα που να διαβάζει dwg, είναι η autodesk...
  12. Πολύ ωραία τα link που παραθέτετε όλοι και κυρίως το πρώτο (asmitools) έχει μερικά πολύ καλά lispακια. Αν πρόσεξα όμως καλά, σας έχει ξεφύγει το κυρίαρχο site για lisp, από τον πιο αρχάριο μέχρι και πολύ έμπειρους. Εκεί έχει και link για μια βιβλιοθήκη που λέγεται DosLib, και όχι απλά βοηθάει τον Lisp programmer, τα σπάει! http://afralisp.net/ Εγώ προσωπικά είμαι τελείως αρχάριος στη Lisp αλλά έχω δει τι δυνατότητες έχει, και σίγουρα αν αποκτήσεις κάποια άνεση με τη γλώσσα σου λύνονται τα χέρια. Λοιπόν, επειδή ξέχασα να βάλω το λινκ για το doslib http://www.en.na.mcneel.com/doslib.htm Και μια εταιρία που έχει πολύ καλό υλικό (επί πληρωμής) αλλά και free είναι αυτή: http://dotsoft.com/freestuff.htm (Η σελίδα με τα freetools) Εμένα κάποια από αυτά με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ.
  13. Αγαπητέ CostasV, Αν ορίζουμε ως συζήτηση το να ζητούμε όλοι απτά τεχνικά στοιχεία και οι απαντήσεις να είναι ότι δεν καταλαβαίνουμε Ελληνικά, τότε θα αναγκαστώ να συμφωνήσω ότι μερικές μετρήσεις θα μας δώσουν απαντήσεις. Αλλά θέλω να τονίσω ότι ο κ. Δήμου ενώ δεν έχει απαντήσει σε καμία ουσιαστική ερώτηση, αντίθετα προσβάλλει τη νοημοσύνη μας, τείνει να μας πείσει να κάνουμε μετρήσεις για το κουτί του. Είναι δηλαδή αυτό που είπε ο Sdimis:"Εάν πρότεινα στους Πολ. Μηχανικούς να δοκιμάσουν ένα υγρό που βρήκα στην Μαλαισία και μειώνει κατά 13% - 33% το τσιμέντο στο σκυρόδεμα, ποιός θα δεχόταν τα αποτελέσματα των δοκιμών από μη εργαστήρια ???" Εμείς γιατί να το δεχτούμε; Έχουμε πέσει στην παγίδα του λοιπόν. Ταπεινή κατάθεση.
  14. Πολύ καλά αυτά που μας γράφεις αγαπητέ GeorgeS για τις γειώσεις. Εγώ μόνο μια σημείωση θέλω να κάνω προς τον chria σχετικά με τη διατομή των καλωδίων. Αυτή λοιπόν είναι σωστή μόνο αν θεωρήσουμε πως η ισχύς βραχυκύκλωσης του δικτύου της ΔΕΗ είναι 500 MVA (θεωρούμε δίκτυο 20 kV). Αν όμως η εγκατάσταση γίνει στην επαρχία, που αν δεν κάνω λάθος η ΔΕΗ ορίζει μέγιστη ισχύς βραχυκύκλωσης 250 MVA, τότε είναι υπερβολικά μεγάλοι οι αγωγοί αυτοι, των 50 mm2 αρκούν. Επίσης σε κάποιες περιοχές το δίκτυο της ΔΕΗ δεν είναι 20 kV, αλλά 15, οπότε αλλάζουν λίγο τα καλώδια, αλλά το πιο σημαντικό, ο Μ/Σ. Και επειδή αυτή η πληροφορία - όταν σχεδιάζεις έναν υποσταθμό - ίσως να μην είναι προσιτή, καλό είναι να προβλέψεις μεταγωγέα τάσεων 15-20 kV. (Από όσο γνωρίζω σταδιακά το δίκτυο της ΔΕΗ θα γίνει 20kV πανελλαδικά).
  15. Διαφωνώ αγαπητέ CostasV. Ο κ. Δήμου δεν έχει απαντήσει σε κανένα ουσιαστικό ερώτημα από αυτά που του έχουν τεθεί και μιλάει για ημιμάθειες και για μη δυνατότητα κατανόησης. Στη μέτρηση θα καταλήγαμε αν μας είχε παραπέμψει στο αναλυτικό θεωρητικό υπόβαθρο που κατέληξε σε πατέντα, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, και τελικά στον πειραματικό σχεδιασμό ώστε να καταφέρει να βγει αυτή η συσκευή στο εμπόριο. Έστω σε κάποια από αυτά τα πράγματα. Να μας πει: Να, έτσι, και έτσι, και έτσι, ορίστε κύριοι. Και επειδή εμας - μάλλον - θα μας φαινόταν δύσκολο να το χωνέψουμε, τότε θα μας πρότεινε αλλεπάλληλες μετρήσεις σε τυχαία δείγματα και μετά από στατιστική ανάλυση ίσως να καταλήγαμε ότι αυτή η συσκευή κάνει το οτιδήποτε. Αν είναι δυνατόν δηλαδή, να είχε κάποιος τέτοια τεχνολογία και να μην είχε ήδη ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος για να την αποκτήσουν και άλλοι! ().Με όλη αυτή την απαξιωτική δήθεν μπαρουφολογία που μας έχει πετάξει, εννοείται ότι δε θα κάτσουμε να περιμένουμε τη μέτρηση. Η πιο κοινή λογική μπορεί να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του κ. Δήμου και εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε μαζί του. Από ότι φαίνεται τελικώς έχει πετύχει αυτό που ήθελε - να ασχοληθεί κόσμος - τεχνικός κόσμος - μαζί του, και ας μην γνωρίζει αυτός σωστά την Ελληνική γραφή. Ένα μικρό ποσοστό να πουλήσει από τους επισκέπτες του forum, έστω και για τη μέτρηση, τα έβγαλε τα extra λεφτά του για το μήνα. Πως; Απλά με μερικά posts σε ένα forum μηχανικών. Ωραίος...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.