Μετάβαση στο περιεχόμενο

jennaki

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by jennaki

  1. μια ακόμα τέλη Φλεβάρη αρχές Μάρτη (προκύρηξη αρχές της χρονιάς) και μια ακόμα τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου (προκύρηξη τέλη Απρίλη). Βέβαια λόγω προθεσμιών χάνεις λίγο καιρό μέχρι να γραφτείς (πχ αν πάρεις πτυχίο Σεπτέμβρη δεν προλαβαίνεις τις εξετάσεις του Νοέμβρη και πας μετα το Μάρτη, το ίδιο και στις υπόλοιπες εξετάσεις).
  2. οι επόμενες εξετάσεις του ΤΕΕ είναι κατα τέλη Οκτώβρη αρχές Νοεμβρη αλλά η προκύρηξη για κατάθεση δικαιολογητικών θα βγεί στα τέλη του Αυγούστου λογικά. Να κοιτάς τη σελίδα του ΤΕΕ για να δεις ποτε θα βγει.
  3. Σε ποιό μεταπτυχιακό εννοείς; Ελλάδα ή Εξωτερικό; Σε ποιό πανεπιστήμιο; Γιατί αυτά δε είναι στάνταρ πράγματα. Στην Ελλάδα πάντως στο 90% των περιπτώσεων είναι στα Ελληνικά αλλά η βιβλιογραφία θα είναι και στα Αγγλικά.
  4. Συγχαρητήρια και σε εσένα!!! Επείδη αύριο είναι η τελευταία μέρα που δουλεύουν οι γραματείες των σχολών και το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού είναι 11:00-13:00 συνήθως με μικρές διαφορές ανα σχολή φρόντισε να πάρεις αρκετά νωρίς τηλέφωνο πριν φύγουν, προσπάθησε ακόμα και πριν τις 11:00 για να είσαι σίγουρος ότι θα το σηκώσουνε.
  5. Καλησπέρα. Μην το ψάχνεις τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν παρασκευή. Εγώ μπήκα παρασκευή γύρω στις 10 και δεν υπήρχαν αποτελέσματα, ενώ το site δουλευε μια χαρά. Ξαναμπαίνω Παρασκευή γύρω στις 2 και βλέπω το site πεσμένο και στο google τα αρχεία που περιγράφεις. Θα σου πρότεινα να πάρεις τηλέφωνο τη γραμματεία των ηλεκτρολόγων την κεντρική, μήπως τους έχουν στείλει εκεί τα αποτελέσματα. Βιάσου όμως, γιατι την Παρασκευή θα κλείσουνε κι αυτοί, όπως και όλο το ΕΜΠ. Ευτυχώς εγώ έγινα δεκτή σε άλλο μεταπτυχιακό (το οποίο είναι η αλήθεια κηνυγούσα σαν βασικό), αλλιώς νομιζω θα είχα νευριάσει άσχημα... Καλή τύχη με τα αποτελέσματα!!
  6. Η οικονομική Κατεύθυνση λέγεται Κατεύθυνση Μηχανικού Παραγωγής και καλά κάνεις και ενδιαφέρεσαι περισσότερο για αυτήν εγώ δεν το μετάνιωσα που διάλεξα αυτή την κατεύθυνση καθώς είναι η κατεύθυνση που σου μαθαίνει πράγματα τα οποία θα συνατήσεις στην αγορά εργασίας (σε αντίθεση με κάποιες άλλες που σε ρίχουν στο κενό μετά την αποφοίτηση) με αποτέλεσμα η προσαρμογή σου στην αγορά εργασίας να είναι ευκολότερη σε σχέση με τις άλλες κατευθύνσεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα της κατεύθυνσης αυτής κοιτάξτε τα εξής site: Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρισιακής Έρευνας: http://simor.ntua.gr Εργαστήριο Οργάνωσης Παραγωγής: http://147.102.46.88/organosi Μετροτεχνικό Εργαστήριο: http://147.102.46.88/metrotexniko
  7. Παράθεση τμήματος του πόστ μου από το τοπικ http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=2088&page=2 Επιπλέον, να ξέρεις ότι χρειάζεται πολύ διάβασμα το οποίο δεν θα είναι καθόλου εύκολο αν το αντικείμενο δεν σε ενδειαφέρει πραγματικά. Τέλος, αν σου αρέσουν τα μαθηματικά το καλό είναι ότι δεν θα τρελαθείς τα πρώτα εξάμηνα με τον βοβαρδισμό μαθηματικών που υπάρχει.
  8. Εγώ θα σας πρότεινα να κοιτάξετε τις κατευθύνσεις που δίνει η κάθε σχολή στο 4ο έτος σπουδών και να δειτε πια σας ενδιαφέρει περισσότερο και να επιλέξετε. Για του Μηχανολόγους Μηχανικούς ΕΜΠ οι κατευθύνσεις που μπορείς να πάρεις είναι οι εξής: 1. Ενεργειακού 2. Κατασκευαστή 3. Μηχανικού Παραγωγής και 4. Μηχανικού Εναέριων και Επίγειων Μέσων (Αεροναυπηγός δηλαδή) και διαλέγεις μια από αυτές αλλά μπορείς να παίρνεις μαθήματα επιλογής από όποια θές (εγώ προσωπικά πάντως συστήνω να παίρνεις μαθήματα επιλογής από αυτή που θα διαλέξεις για να εξειδικευτείς καλύτερα πάνω σε κάποιο θέμα) Κατά τη γνώμη μου οι δύο καλύτερες κατευθύνσεις είναι του Μηχανικού Παραγωγής και του Ενεργειακού όχι πως οι άλλες δεν είναι επιστημονικά καλές αλλά πιστεύω πως αν έχεις στο μυαλό σου να μείνεις στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό οι κατευθύνσεις του Κατασκευαστή και του Αεροναυπηγού δεν θα σου δώσουν κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα όπως σου δίνουν οι άλλες δύο. Ο οδηγός σπουδών της σχολής Μηχανολόγων μηχανικών ΕΜΠ βρίσκεται στη σελίδα http://www.mech.ntua.gr/gr/studies/ugrads/studyguide εκεί μπορείς να δεις αναλυτικά τα μαθήματα της σχολής. Για τους ηλεκτρολόγους μπορείς να δεις τα μαθήματα τους εδώ: http://www.ece.ntua.gr/index.php?option=com_courses&Itemid=54&lang=el αλλά δεν ξέρω να πω τι γίνεται με τις ροές και πόσες πρέπει να πάρεις γιατί το σύστημα είναι διαφορετικό από τους μηχανολόγους και δεν το γνωρίζω.
  9. Σωστά όσα ειπώθηκαν, αλλά όταν ιδρύθηκαν τα ΤΕΙ πριν από 27 χρόνια, το δόγμα ήταν τελείως διαφορετικό. Όπως είχε πει κατά λέξη στέλεχος του τότε υπουργείου παιδείας, "ο στρατηγός χρειαζόταν και τους στρατιώτες του". Τώρα βέβαια στην Ελλάδα που βασιλεύει το "κάνω ότι γουστάρω" οι στρατιώτες κάνουν τα πάντα (φεύγουν έξω για master, βάζουν δικηγόρους ή δεν ξερω γω τι) προκειμένου να μετατραπούν πάση θυσία σε στρατηγούς (να γίνουν δηλαδή με το έτσι θέλω μηχανικοί)... Υπό αυτούς τους όρους και με τους αποφοίτους ΤΕΙ να έχουν μια σειρά από δικαιώματα που σε πολλές περιπτώσεις προσεγγίζουν αυτά των διπλωματούχων (άκρως υπερβολικό κατ' εμέ) δεν βλέπω άλλη λύση εκτός από το οριστικό κλείσιμο των περισσότερων ΤΕΙ. Με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, και με τη συνθήκη της Bologna (που θα επιβάλλει το 3+2) να είναι προ των πυλών, ποιό είναι το νόημα του να έχεις πχ Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών και ΤΕΙ Μηχανολογίας;; Υ.Γ.: Επείδη ειπώθηκε παραπάνω ότι το θέμα είναι πως βγήκες και όχι πως μπήκες να τονίσω ότι μπορείτε να κάνετε τα παράπονά σας για το πόσο δύσκολο είναι το ΤΕΙ σε σχέση με τα Πολυτεχνεία. Αν βρεθεί κάποιος (σε αυτό τον πλανήτη) να σας πιστέψει οτι είναι το ίδιο δύσκολα...
  10. δεν ισχύει αυτά γιατί τα επαγγελματικά δικαιώματα καθορίζονται μόνο από το βασικό πτυχίο. Μεταπτυχικες ή διδακτορικές σπουδ'ες δεν επεκτείνουν τα επαγγελματικά σου δικαιώματα. Άσχετο, με βάση τα post που διάβασα παραπάνω πιστεύω πως στην Ελλάδα δεν εχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τι σημαίνει τεχνολογική και τι πανεπιστημιακή εκπάιδευση. Τα ΤΕΙ (αναξάρτητα με το αν θέλουμε να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας και να τα ονομάζουμε ΑΤΕΙ) αποτελούν τεχνολογική εκπαίδευση και οχι πανεπιστημιακή και το θεωρώ τουλάχιστον παράλογο να διαμαρτυρόμαστε γιατί αν εχείς βασικό πτυχίο ΤΕΙ είναι δυσκολό ακόμα και να φύγεις στο εξωτερικό να καταφέρεις να πάρεις ισοτιμία με την αντιστοιχη πολυτεχνική σχολή.
  11. αυτά τα δικαιολογητικά είναι ίδια για όλες τις διευθύνσεις βιομηχανίας ή διαφέρουν από διεύθυνση σε διεύθυνση; εγω που πέρασα ΤΕΕ στις εξετάσεις του Ιουνίου μπορω να τις βγάλω αμέσως μόλις έρθουν οι βεβαιώσεις του ΤΕΕ ή απαιτούνται κάποια χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας για να δικαιούσε να τις βγάλεις; ακόμα τι διαφορά έχουν αυτές οι άδειες απο το αντίστοιχο μελετητικό πτυχίο κατηγορια 9. Μελέτες Μηχανολογικές – Ηλεκτρολογικές – Ηλεκτρονικές;
  12. με φωτοβολταϊκά και ΑΠΕ φυσικα και ασχολούνται οι μηχανολόγοι. εξάλου μια απο τις κατεύθυνση που δίνουν τα ελληνικά πολυτεχνεία για μηχανολόγους μηχανικούς είναι αυτή του ενεργειακού μηχανολόγου μηχανικού που φυσικά περιλαμβάνει τέτοια θέματα. ακόμα και αν θές να ασχοληθείς με οικονομοτεχνικά θέματα ΑΠΕ αυτά διδάσκονται σε μια άλλη κατεύθυνση της σχολής μηχανολόγων μηχανικών αυτή του μηχανικού παραγωγής.
  13. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!!! Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα συνήθως πόσο καιρό νωρήτερα σε ειδοποιούν;
  14. Καλησπέρα!!! εχω κάνει αίτηση για συμμετοχή σε καποια μεταπτυχιακά του εμπ και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος συνάδερφος ξέρει τι ακριβώς γίνεται με τη συνέντευξη. π.χ. τι σε ρωτάνε; πως πρέπει να πας ντυμένος; υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να αποφύγεις να πείς; πόσο μετράει; Ευχαριστώ πολύ!!
  15. από το νόμο απαγορεύεται να κάνεις ταυτόχρονα 2 μεταπτυχικά ή μεταπτυχικό και δεύτερο πτυχίο παράλληλα. τώρα το αν οι σχολές το ψάχνουν να δούν αν είσαι γραμμένος σε παραπάνω απο ένα μεταπτυχικό δεν το γνωρίζω.
  16. Για θερμοδυναμικη Ι θα προτεινα να διαβαστει απο ενα δημοφιλες βοηθημα το γκαρουτσο με τιτλο θερμοδυναμικη. (το διαγραμμα mollier που θα εχετε μαζι καλυτερα να ειναι με διαφορετικα χρωματα οι καμπυλες και οχι ασπρομαυρο) Τωρα για τα στοιχεια ΙΙ οποιοδηποτε βιβλιο δεν νομιζω πως θα βοηθησει ιδιαιτερα προσπαθησε να βρεις καποιο παλιο θεμα εξαμηνου απο αυτα που βαζει ο διδασκοντας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.