Μετάβαση στο περιεχόμενο

arch2mag

Members
  • Περιεχόμενα

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθηνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

759 profile views

arch2mag's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι αλλά τον Αύγουστο που πήγα εγώ έκανα μια αίτηση στο πρωτόκολλο κι από εκεί,έχοντας μαζί μου τα εκκαθαριστικά, με στείλανε σε ένα άλλο γραφείο όπου ελέγξανε τα ποσά του εισοδήματος, και μου είπανε ότι θα ενημερωθεί ηλεκτρονικά το σύστημα τις επόμενες μέρες. Μου ζητήσανε όμως και το εκκαθαριστικό του 2014 ενώ από το κειίμενο εγώ είχα καταλάβει ότι δεν απαιτείται.
  2. Επειδή τα τηλέφωνα που έχω βρει δεν απαντούν, γνωρίζει κάποιος συνάδελφος μέρες και ώρες λειτουργίας για το τμήμα αδειών της πολεοδομίας Περιστερίου;
  3. terry όταν είπα πρόσληψη εννοούσα να σε πάρουν σε μια εταιρεία με μπλοκάκι, εξαρτημένη εργασία, αλλά ίσως να ισχύει κι αν κάνεις μια μεμονωμένη συνεργασία με επαγγελματία. Θεωρείς δλδ ότι θα προτιμήσουν αυτόν που κόβει κανονικά ΦΠΑ ή δεν έχει σημασία τελικά από τη στιγμή που η καθαρή αμοιβή εκπίπτει ως έξοδο και στις δύο περιπτώσεις? οι πλάγιοι τρόποι είναι για αυτό που είπα σε ποιον κόβεις;αυτά που είπα ισχύουν και τώρα για όσους δουλεύουν με μπλοκάκι σε γραφεία, δεν είναι κάτι καινούριο, οι πιέσεις με ανησυχούν σε κάθε περίπτωση από τον εκάστοτε εργοδότη. Φιλοσοφία το μέτρο δεν ξέρω αν έχει. Με ενοχλεί που το διαφημίσανε ως τη φοβερή ελάφρυνση των μικρομεσαίων επιχείρησεων, όταν οι ασφαλιστικές εισφορές και ο φόρος είναι αυτά που θα έπρεπε να μειώσουν αν τους ένοιαζαν πραγματικά οι μικρομεσαίοι. Αν συμφέρει κάποιον να το κάνει θα φανεί μελλοντικά ή ίσως και ποτέ,δε θα εκπλαγώ. Όσο για τον έλεγχο του βιβλίου θα σας έλεγα ότι θα ρωτήσω το λογιστή της μητέρας μου και θα σας ενημερώσω αλλά δεν υπάρχει συνεννόηση. Αν δε της μειώσει και την αμοιβή του, για μένα κακώς ταλαιπωρηθήκαμε.
  4. Εγώ υπέβαλλα για τη μητέρα μου (άσχετο επάγγελμα) στη ΔΟΥ Ν. Ηρακλείου. Το Μ2 το συμπληρώσαμε όπως ανέφεραν παραπάνω οι συνάδελφοι, με ημερομηνία μεταβολής 01/01/2015. Η υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με το υπόδειγμα που είχαν κολλημένο έλεγε εκτός του τζίρου 10,000€ και ότι δεν αγοράστηκε επαγγελματικό αυτοκίνητο, ότι ο επαγγελματίας θα προσκομίσει τη τελευταία περιοδική ΚΑΙ το βιβλίο εσόδων-εξόδων έως το τέλος του Ιανουαρίου. Τη τελευταία περιοδική το καταλαβαίνω γιατί δεν την έχουμε υποβάλει ακόμη, εξ΄ αλλου περάσαμε και από το τμήμα ΦΠΑ και το τμήμα ΕΣΟΔΩΝ για υπογραφές ότι έχει υποβάλει δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος(μια ώρα αναμονής γεμάτη συνολικά), το βιβλίο όμως αφορά σε έλγχο σωστά;και από αυτά που γράψανε οι συνάδελφοι καταλαβαίνω ότι οι άλλες ΔΟΥ δε τα ζητήσανε. 'Ενα μπάχαλο...και δεν ξέρω αν τελικά τη συμφέρει αν ο λογιστής της δε μειώσει την αμοιβή του. Όσο για το δικό μας επάγγελμα, και την ανταγωνιστικότητα που αναφέρθηκε θα κάνω την εξής ερώτηση, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν καθώς θεωρώ ότι όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο και είναι λογικό στην προσπάθειά μας να κάνουμε λάθος επιλογές κι εγώ έχω κάνει πολλές. Ποιον θα προτιμήσει μια εταιρεία/τεχνικό γραφείο να προσλάβει, το μηχανικό που θα του δίνει α αμοιβή ή το μηχανικό που θα του δίνει α αμοιβή και επιπλέον 23%α θα εκπίπτει από το ΦΠΑ που εισπράττει από τον πελάτη καθότι η ίδια δεν απαλάσσεται; Επίσης εστω προσλαμβάνει και τους δύο, πόσο πιθανό είναι αυτός με το ΦΠΑ να κόβει στην εταιρεία (ένας εργοδότης) αυτός χωρίς ΦΠΑ απευθείας στους πελάτες(περισσότεροι από τρεις εργοδότες); Βέβαια αν εργάζεσαι εκτός σπιτιού και πάλι έχεις λιγότερο από 10,000 τζίρο ίσως αλλη είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε, και όχι η παραπάνω, οπότε ζητώ συγνώμη για τη μακροσκελή ανάρτησή μου.
  5. πολύ χρήσιμο για την οργάνωση της δουλειάς μας ειδικά με την έλλειψη οργάνωσης του νόμου.ευχαριστώ πολύ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.