Μετάβαση στο περιεχόμενο

korallpan

Members
  • Περιεχόμενα

    46
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by korallpan

  1. επέστρεψε! μόλις υπέβαλα ένα ΠΕΑ που είχα.. καλή συνέχεια!
  2. πολύ φοβάμαι πως ναι...και πάλι εκτός! πόσο θα κρατήσει άραγε; ένας Θεός ξέρει..
  3. καταλαβαίνω για την μια παράβαση κατ. 13, αλλά δηλαδή δεν έχουμε Υ.Υ. ; δεν μπορεί! αφού τμήμα της πέργκολας παραμένει εκτός ιδεατού στερεού. γνώμη μου είναι πως η επιφάνεια σε κάτοψη που είναι εκτός ιδεατού στερεού αποτελεί το κριτιριο για την είσοδο στο σύστημα της παράβασης, σωστά; θέλω την άποψη σας παρακαλώ. είναι λογικά Υ.Δ. Β.Χ. γιατί παραμένει ανοιχτός χώρος στο μπαλκόνι τελευταίου ορόφου. ευχαριστω εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  4. καλησπέρα, διαβάζοντας τα ποστς δεν κατάφερα να βγάλω άκρη και θα ήθελα να κάνω και εγώ μια σύντομη ερώτηση. έχω μια περίπτωση πέργκολας εκτός του ιδεατού στερεού. πως μπορώ να την περάσω στο σύστημα; είναι σίγουρα μια παράβαση κατ.13 αλλά και Y.Y. όμως Κ.Χ. ή Β.Χ. ;; παρακαλώ για τη βοήθεια σας. ευχαριστώ εκ των προτέρων
  5. όταν έχεις αγροτική αποθήκη, η Λεμπέση αναφέρει ότι μπαίνει ως κύρια και μοναδική κατοικία (3α) και αλλαγή χρήσης εφόσον έχει γίνει κατοικία για παράδειγμα, σωστά; τώρα για "στάθμευση" ζωντανών βάλε καλύτερα Β.Χ.
  6. έχω και εγώ περίπτωση με ΓΟΚ55, δεν έχει διάγραμμα κάλυψης η άδεια. νομίζω όμως πως τα στοιχεία από τοπογραφικό και κάτοψη αρκούν να δείξουμε τις υπερβάσεις κτλ που χρειάζονται. τι λές; κάνεις τις απαραίτητες συγκρίσεις των τ.μ. και σημειώνεις και τις υπόλοιπες παραβάσεις. δεν πρέπει να χρειάζεται νεο Δ.Κ., σωστά;
  7. αν η απόληξη χρησιμοποιείται και από άλλους ιδιοκτήτες τότε θα το κάνεις όπως λες, αλλιώς αν υπάρχει αποκλειστική χρήση από έναν και μόνο χρήστη και για την απόληξη και και το δωματιάκι που υπάρχει δίπλα, θα πρέπει να βάλεις και ΥΔ για τα τετραγωνικά που καλύπτει το δωματιάκι αυτό.
  8. συμφωνώ με sagiasd. πάντα κοιτάς τα στοιχεία της άδειας και από εκεί κρίνεις τις υπερβάσεις
  9. gedrag βάζεις και ΥΥ των επιπλέον εκατοστών από την άδεια σε σχέση με τα επιτρεπόμενα της περιοχής. αν είσαι <500€ βάζεις μόνο το παράβολο και τέλος..
  10. καλύτερα να βάλεις τα χιλιοστά από τη σύσταση για να είσαι πιο σωστός σε κάθε περίπτωση
  11. ναι δεν δίνει δικαίωμα, εξάλλου τακτοποίηση του χώρου γίνεται και τίποτα άλλο. ύστερα ακολουθεί η οποιαδήποτε συμβολαιογραφική πράξη, οπότε για κοινόχρηστα, απλά τα ποσοστά από τον πίνακα ποσοστών συνιδιοκτησίας.
  12. στο τμήμα αυτό του υπογείου όμως έχει στην πράξη αυξηθεί και το ύψος της οικοδομής, όποτε έλεγα να το καλύψω με μια παράβαση κατ.13 για τις επιπλέον εκσκαφές που έγιναν για την πρόσβαση στο υπόγειο, σωστά;
  13. είναι ένας μικρός χώρος περίπου 11μ2 και με πρόσοψη 3μ. αυτά είναι ξεμπαζωμένα για πρόσβαση στο χώρο με το σκάλα που έγραψα και πιο πριν. τι λες; θα χρειαστεί κατ.13;
  14. καλησπέρα! σε οικοδομή με άδεια του 1972 έγινε αυθαίρετο υπόγειο εξ αρχής για χρήση λεβητοστασίου. είναι σχεδόν ολόκληρο κάτω από τη στάθμη του Π.Χ. και έγιναν και μερικά σκαλάκια για πρόσβαση προς το χώρο αυτό. εκτός από Υ.Δ.Β.Χ. θα χρειαστεί να βάλω και παράβαση κατηγορίας 13 για την αλλαγή στο υψόμετρο του Π.Χ. και τη νέα κατάσταση περί του υπογείου; ευχαριστώ για τη γνώμη σας!
  15. ΙΑΣΟΝΑ είπες πιο πάνω "Μπορείς με εξουσιοδότηση μηχανικού και υπεύθυνη δήλωση από έναν ιδιοκτήτη και συναίνεση από τους υπόλοιπους." αλλά όμως στο ποσοστό συνιδιοκτησίας αυτού που θα κάνει τη δήλωση τι νούμερο θα πρέπει να βάλω; το 100% σε αυτόν και θα αναφέρω στην Τ.Ε. ότι πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο στον οποίο έχουν δικαίωμα χρήσης και οι υπόλοιποι που έδωσαν συναίνεση; διαφορετικά θα πρέπει να βάλω όλα τα ονόματα με τα ποσοστά τους από τη σύσταση που έκαναν αρχικά. πιο από τα δύο είναι ορθό να ακολουθήσω;
  16. νομίζω πως αρχίζω κ καταλαβαίνω...μάλλον καλύτερα να τα βάλω όλα σε μια αίτηση και από έναν ιδιοκτήτη αφού αυτός πρώτα λάβει τη συναίνεση από όλους τους άλλους. πάντως αυτός που θα βάλει το όνομα του στην αίτηση δε μπορεί να μη βάλει 100% συνιδιοκτησίας του κοινόχρηστου χώρου, διότι αλλιώς δε φεύγει η αίτηση...τι να πω; εσύ τι λες γι' αυτό; πάντως σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια έως τώρα.
  17. επομένως θα πρέπει να βάλω ως ιδιοκτήτες τα ονόματα όλων μαζί των ιδιοκτητών της οικοδομής με τα ανάλογα ποσοστά τους (τα οποία θα πάρω από τα διαμερίσματα τους) ή μόνο αυτού που θα εντάξει στο νόμο τους χώρους ; έχω μπερδευτεί θα έλεγα :~(
  18. ΚΑΝΑ σε ευχαριστώ! δηλαδή θα μπορεί να γίνει από έναν συνιδιοκτήτη η ένταξη στο νόμο ως εκπρόσωπος των άλλων, αλλά με τι ποσοστά θα παρουσιαστεί αυτός; σύμφωνα με τα ποσοστά τους στη γενικότερη σύσταση της οικοδομής; επομένως θα πρόκειται πλέον για δύο νέες μελλοντικές οριζόντιες ιδιοκτησίες που θα παραμένουν κοινόχρηστες για τις οποίες και θα εκκρεμεί νέα συμβολαιογραφική πράξη;
  19. καλησπέρα! μια ερώτηση γιατί λίγο χάθηκα.... εφόσον σε μια οικοδομή υπάρχουν δύο κοινόχρηστοι χώροι που δεν φαίνονταν στην οικοδομική άδεια (λεβητοστάσιο στο υπόγειο και αποθήκη στο δώμα δίπλα στην απόληξη), μπορεί να τους εντάξει στο νόμο και τους δύο μόνο ένας εκ των συνιδιοκτητών με μια μόνο αίτηση; πάντα βέβαια με συναίνεση των υπολοίπων... ευχαριστώ για την άποψη σας!
  20. συνάδελφε υποθέτω πως θα σου ήταν πολύ δύσκολο να μου πεις τη γνώμη σου και όχι να κάνεις σχόλια τέτοιου τύπου. όλος ο κόσμος εκφράζει τον προβληματισμό του σε ένα θέμα με όποιον τρόπο μπορέι. δεν νομίζω να έκανα κάτι άλλο εγώ . . . πάντως σε ευχαριστώ πολύ!
  21. καλημέρα σε όλους! θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ κάτι με τη σειρά μου. έχω περίπτωση οικοδομής με ισόγειο και 1ο (κάθε όροφος από δύο διαμερίσματα) και απόληξη κλιμακοστασίου σύμφωνα με άδεια. έχει γίνει όμως παράνομα υπόγειος χώρος λεβητοστασίου και πλυσταριό δίπλα στην απόληξη. όλα σε κοινόχρηστους χώρους. δεν υπάρχει σύσταση για τους κοινόχρηστους χώρους εφόσον είναι αυθαίρετοι. το ιδιοκτησιακό έχει ως εξής: η μητέρα έχει το ένα διαμέρισμα του ορόφου όπως και η μια κόρη, ενώ η άλλη κόρη έχει τα δύο διαμερίσματα του ισογείου. η μητέρα όμως έχει δώσει την ψιλή κυριότητα στην πρώτη κόρη για το διαμέρισμα που έχει η ίδια στον όροφο. επομένως πλεόν έχουν οι δύο κόρες από δύο διαμερίσματα. με προφορική συμφωνία ο χώρος του λεβητοστασίου χρησιμοποιείται από την πρώτη κόρη και το πλυσταριό απότη μητέρα. και τώρα ρωτάω.... 1) αν ο ψιλός κύριος είναι ο υπόχρεος να κάνει τη δήλωση για Ν. 4014 ή κάνω λάθος; 2) μπορεί η πρώτη κόρη να τακτοποιήσει και τους δύο αυθαίρετους χώρους σε μια δήλωση εφόσον έχει την ψιλή κυριότητα του διαμερίσματος της μητέρας της αφου πρώτα λάβει τη συναίνεση των υπολοίπων ιδιοκτητών. παρακαλώ για τη γνώμη σας το συντομότερο δυνατόν γιατί με πιέζουν οι ιδιοκτήτες να γνωρίζουν... ευχαριστώ προκαταβολικά!
  22. το Δ.Ε.ΔΟ.Τ.Α. συντάσσεται για το κτίριο ως σύνολο και οχι για τη μεμονωμένη αυθαίρετη κατασκευή που ρυθμίζουμε με το Ν.4014...
  23. KANA ευχαριστώ, απλά σχεδόν σίγουρος πως κάπου διάβασα ότι μπορείς να αλλάξεις το καθεστώς των δόσεων και στο ενδιάμεσο..θα ψάξω να το ξαναβρώ και θα το κοινοποιήσω. όσο γι' αυτό που ρωτάς, νομίζω πως οι 48 δόσεις είναι από την έκδοση της κάθε ανακοίνωσης, μπορεί να αλλάξει αυτό και πάλι, αλλά ίσως θα πρέπει να ξανακάνεις τη διαδικασία της επιλογής των δόσεων . . . δοκίμασε καλύτερα κ βλέπεις!
  24. καμία ενημέρωση ως προς την τεχνική έκθεση; έχει κάνει κάποιος ένα προσχέδιο ή ακολουθούμε πιστά τα αναγραφόμενα στο νόμο και αυτό είναι όλο το θέμα . . . συνάδελφοι δεν ψάχνω έτοιμη λύση, απλά ρωτάω αν υπάρχει κάτι που δεν έχω σκεφτεί και πρέπει να το συμπεριλάβω. ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.