Jump to content

Νίκος Αλεξιάδης

Members
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About Νίκος Αλεξιάδης

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. ArchiCad 22 Το εικονίδιο του "level dimension tool" όπως βλέπετε και στο συνημμένο αντί για το σωστό, εμφανίζεται μια καρέκλα (?!?!?) σαν το εικονίδιο του "object tool" .... Έχει κανείς καμιά ιδέα τι έχει συμβεί (το ίδιο συνέβαινε και στο archicad 21 από ένα σημείο και μετά...) ???
 2. Η απόφαση του δικαστηρίου μου επιδώθηκε στις 04.11.2016 από τον δικαστικό επιμελητή. Την επόμενη ακριβώς μέρα 05.11.2016 επικοινωνεί ξανά ο δικαστικός επιμελητής μαζί μου και μου ανακοινώνει ότι οι διάδικοι τα βρήκαν μεταξύ τους και δεν θα προχωρήσει η υπόθεση και την αμέσως επόμενη μέρα 06.11.2016 με ξαναπαίρνει τηλέφωνο και μου λέει ότι τελικά δεν τα βρήκαν και ότι έχει έτοιμη την κλήση της δικηγόρου (ημερομηνία όρκισης 15.12.2016) και στις 07.11.2016 μου την επιδίδει... Μετά από αυτό ακολουθεί η παραπάνω ιστορία... Άρα λοιπόν εσεις θεωρείτε ότι είναι λάθος της δικηγόρου η οποία δεν με κάλεσε για να με ρωτήσει εάν μπορώ να αναλάβω την υπόθεση. Άρα όλα αυτά που μου λέει περί εξώδικων και πληρωμής παράστασης δικηγόρου στη νέα δικάσιμο είναι αρλούμπες? Και τι πρέπει να κάνω τώρα??? Πρέπει να παραστώ την ημερομηνία όρκισης στο δικαστήριο? Δεν πρέπει? Αυτό που γράφεται παραπάνω για την αίτηση εξαίρεσης (άρθρο 376) γιατί δεν μου το είπαν στη γραμματεία όταν ρώτησα????????
 3. Συνάδελφοι καλημέρα. Έλαβα απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών από δικαστικό επιμελητή. Πριν προλάβω να μιλήσω με δικηγόρο για τον αν θα αναλάβω την υπόθεση ή όχι μου έδωσαν και την κλήση όπου ορίζει την ημερομηνία όρκισής μου (15.12.2016). Η υπόθεση μου φάνηκε λίγο περίεργη, δεν ήθελα να την αναλάβω και απευθύνθηκα στην γραμματεία του Πρωτοδικείου για να δηλώσω παραίτηση όπου μου είπαν ότι δεν υπάρχει διαδικασία παραίτησης πριν από την όρκιση και ότι θα έπρεπε να ενημερώσω τον δικηγόρο. Επίσης μου είπαν να δώσω μία υπεύθυνη δήλωση στον δικηγόρο στην οποία να αναγράφεται ότι δεν μπορώ να αναλάβω την υπόθεση ή εάν το ζητήσει ο δικηγόρος να αποστείλω εξώδικο. Χωρίς να χάσω χρόνο επικοινώνησα με τον δικηγόρο (18.11.2016) και του έδωσα και την υπέυθυνη δήλωση όπως συμφωνήσαμε για να προχωρήσει σε αντικατάσταση. Φτάσαμε λοιπόν μετά από αρκετά τηλέφωνα για να μου ανακοινώσει χθες (08.12.2016) ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε αντικατάσταση, ότι χρειάζεται εξώδικο και ότι θα πρέπει να πληρώσω εγώ και τα έξοδα παράστασης δικηγόρου για τη νέα δικάσιμο... Επειδή λοιπόν δεν είχα ξανά παρόμοια εμπειρία (στην μία προηγούμενη φορά που έχω αρνηθεί είχα συνενοηθεί με τον δικηγόρο πριν οριστεί ημερομηνία όρκισης) και επειδή πλησιάζει απειλητικά η ημερομηνία όρκισης, μπορείτε να μου πείτε τι αληθεύει από όλα αυτά και πως μπορώ να κινηθώ χωρίς να πληρώσω κερατιάτικα?
 4. Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου (μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο) με κτίσμα προ 1955 χωρίς Οικ. Άδεια. Έχει γίνει μεταγενέστερη προσθήκη το 2000. Έχουμε συζητήσει ήδη πως θα πρέπει να γίνει η δήλωση... Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Στο πεδίο που αφορά την οικ. άδεια βάζουμε "ΝΑΙ" λόγω κτίσματος προ 1955... Τι ανεβάζουμε στο σύστημα αντί για Στέλεχος Οικ. Άδειας και Τοπογραφικό Οικ. Άδειας τα οποία απαιτούνται για πληρότητα???
 5. Κι εγώ μία ερώτηση... Σε οικόπεδο εντός σχεδίου υπάρχει: Αυθαίρετη ισόγεια κατοικία προ 1975 Αυθαίρετο ισόγειο κατάστημα προ 1983 Αυθαίρετη ισόγεια προσθήκη κύριων χώρων κατοικίας προ 1983 Δεν υπάρχει σύσταση οριζ. ιδιοκτησιών και το ακίνητο ανήκει σε τρεις ιδιοκτήτες (1/3 εξ' αδιαιρέτου έκαστος) Ο ένας από τους τρεις έχει αναπηρία πάνω από 80%... Σε περίπτωση που δεν υπήρχε αναπηρία θα υπήρχαν 3 φύλλα καταγραφής αντίστοιχα για τις παραπάνω περιπτώσεις. Τώρα;;;;;;; Έστω λοιπόν ότι βρίσκω την αναλογία του 1/3 στις επιφάνεις του καταστήματος και των προσθηκών 1983 και υπολογίζονται 2 φύλλα καταγραφής (2/3 των επιφανειών - χωρίς την μείωση της αναπηρίας) και 2 φύλλα καταγραφής (1/3 των επιφανειών - με την μείωση της αναπηρίας >80%) Με την κατοικία προ 75 τι γίνεται??? Διότι αν την χωρίσω σε δύο φύλλα καταγραφής θα βγάλει διπλό πρόστιμο (1.000€)... Μήπως εκεί δεν υπολογίζεται μείωση και πάει ούτως ή άλλως σε ένα φύλλο καταγραφής???
 6. Το αγροτεμάχιο βρίσκεται εντός ΖΟΕ Μεσογείων και βάσει του ΦΕΚ 199Δ/2003 είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο...
 7. Όντως όσον αφορά στην επιφάνεια του αγροτεμαχίου προς δήλωση στον 4178 βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία (750-1200μ2). Μάλλον ακούγεται πιο λογικό εφόσον είναι δυσμενέστεροι και οι όροι δόμησης (τουλάχιστον για επιτρεπόμενη επιφάνεια δόμησης). Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ και τους δύο για την βοήθεια...
 8. Κάτσε καλά ΚΑΝΑ γιατί μέχρι τώρα καλά τα έλεγα με την danaikaterina... . Αυτό το 150τμ τώρα από που προκύπτει???
 9. Για αρχή ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Κάποιες διευκρινήσεις όμως για να είμαι σίγουρος... 1. Θα συγκρίνω με τα 200μ2 που είναι η μέγιστη δόμηση ή με το 0,2 που είναι ο θεωρητικός συντελεστής δόμησης (ΦΕΚ 270Δ/85) ? (Δεν αλλάζει κάτι γιατί η προσθήκη είναι μικρή σε επιφάνεια αλλά σκέφτομαι για το τι θα αναγράφεται στο νεό διάγραμμα κάλυψης που ανεβάσω...) 2. Ίδια ερώτηση και για την κάλυψη...Συγκρίνω πάλι με τα 200 ή με τον συντελεστή κάλυψης 10% (ΦΕΚ 270Δ/85) ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.