Μετάβαση στο περιεχόμενο

Axis

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Axis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση, σε ότι αφορά το 98/8 θα έπρεπε μάλλον να αναφέρεται συμβολαιογραφικά ρητά ότι έχει αποκλειστική χρήση η κάθε κατοικία στην αυλή της και είναι κάτι που δεν το έχω. Ωστόσο στο σχέδιο του ΟΕΚ που δείχνει όλες τις κατοικίες με το οικόπεδο (του 1956 όπου δε ξέρω αν υπήρχε η έννοια της αποκλειστικής χρήσης τότε), υπάρχει για κάθε κατοικία αυλή με περίφραξη που δεν ανήκει στους κοινόχρηστους χώρους οπότε "οριοθετείται" και "νοείται", λέω εγώ, η αποκλειστική χρήση. Άρα το "ιδιοχρησιμοποιώ" σχεδόν επίσημα, απλά αναρωτιέμαι αν αυτό αρκεί...
  2. Καλημέρα σας, μια ερώτηση σχετικά με κοινόκτητο και όχι κοινόχρηστο χώρο σε συγκρότημα μονοκατοικιών που κατασκευάστηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας: Είναι απαραίτητη η συναίνεση για επέκταση μονοκατοικίας στην αυλή της που ορίζεται ως κοινόκτητος χώρος? Η αυλή όπως και η κατοικία περιγράφεται σε σχέδιο του ΟΕΚ και στο συμβόλαιο ως κοινόκτητος και όχι κοινόχρηστος χώρος. Οι κοινόχρηστοι χώροι παρατίθενται χωριστά (από τον ΟΕΚ).
  3. Μας ευνοεί αυτή η απάντηση ωστόσο δεν αναφέρει πουθενά την υποχρέωση συμπλήρωσης "νέου" έντυπου ΙΙΙ αλλά μόνο τη συμπλήρωσης του έντυπου παρεμβάσεων ολοκλήρωσης και φυσικά του Β' ΠΕΑ. Άρα πρακτικά, κάνουμε ότι άλλες παρεμβάσεις θέλουμε (εννοείται χωρίς να αλλάζει προϋπολογισμός και να υπάρχει αναβάθμιση ενεργειακής κατηγορίας) και ενημερώνουμε στο "κλείσιμο" του φακέλου για τις όποιες αλλαγές?? (Πιθανόν ένα νέο έντυπο ΙΙΙ να μην πειράζει να το ανεβάσουμε αλλά δεν το ζητάνε όπως φαίνεται...)
  4. Αυτό θα ήταν ευχής έργο αλλά σε τηλεφωνική επικοινωνία με το HelpDesk του Εξοικονομώ με παρέπεμψαν στην εν λόγω παράγραφο του Οδηγού που είναι πολύ συγκεκριμένη ως προς την ενημέρωση του buildingcert. Σε επικοινωνία δε με το buildingcert, μου ανέφεραν ότι θα έπρεπε να ισχύει κάτι αντίστοιχο με αυτό που αναφέρεις ή το προσάρτημα που ανέφερα εγώ πριν αλλά από τη στιγμή που δεν έχει βγει κάποια διευκρινιστική εγκύκλιος θα πρέπει δυστυχώς να πάμε μέσω της ανάκλησης... Γι'αυτό το αναφέρω ως ζήτημα προκειμένου να αποφύγουμε ανακλήσεις που δημιουργούν προβλήματα. Μήπως κάποιος έχει διαφορετική ενημέρωση από το HelpDesk (όπου σπάνια βγάζω γραμμή ενώ έχει τύχει να ακούσω και διαφορετικές απόψεις από διαφορετικά άτομα του HelpDesk για άλλο θέμα την περίοδο των αιτήσεων)?
  5. Καλημέρα σε όλους. Μια ερώτηση επί της διαδικασίας σχετικά με τις τροποποιήσεις Φυσικού Αντικειμένου (Παράγραφος 7.5.1 Οδηγού Εξοικονομώ). Σύμφωνα με την παράγραφο αυτή στον οδηγό για τροποποίηση χωρίς υποβολή αιτήματος: α) Χωρίς υποβολή αιτήματος Ο Ωφελούμενος μπορεί να τροποποιήσει το συνδυασμό παρεμβάσεων στη βάση νέας πρότασης συνδυασμού παρεμβάσεων, που καταχωρεί ο ενεργειακός επιθεωρητής στο buildingcert, με την προϋπόθεση ότι με το νέο συνδυασμό παρεμβάσεων επιτυγχάνεται τεκμηριωμένα (διαπίστωση βάσει του Β’ ΠΕΑ, με την ολοκλήρωση του έργου) ο ελάχιστος ενεργειακός στόχος. Επομένως, σύμφωνα με τον Οδηγό του προγράμματος (ακόμα και για μια αλλαγή κουφωμάτων από αλουμινίου σε pvc ή αντίστροφα) θα πρέπει να γίνει ανάκληση του 1ου ΠΕΑ στο Buildingcert και διόρθωση του 1ου σεναρίου (νέα πρόταση συνδυασμού παρεμβάσεων) για να προχωρήσουμε στις όποιες τροποποιήσεις αφού οι όποιες τροποποιήσεις θα πρέπει να καταχωρηθούν στο buildingcert. Επομένως δεν αρκεί αυτό που λένε παραπάνω ότι τροποποιείς μόνο το έντυπο των παρεμβάσεων και "ανεβάζεις" το νέο Παράρτημα ΙΙΙ. Εάν κάποιος γνωρίζει πως μπορούμε να αποφύγουμε τις ανακλήσεις στο buildingcert (που δημιουργούν άλλα προβλήματα αν κάνεις αρκετές) και μπορούμε να κάνουμε κάτι σαν το Προσάρτημα ΠΕΑ όπως υπήρχε στο 1ο Εξοικονομώ θα βοηθούσε ιδαίτερα...
  6. Απ'όσο γνωρίζω μπορείς να πληρώσεις φεμ 10% αντι να σου κάνουν παρακράτηση 20% αρκει να δώσεις στον λογιστή της εταιρείας το φεμ σου στο τέλος του χρόνου για να αποδείξει ότι έχει κατατεθεί φόρος για αυτήν την αμοιβή. (Σε ΠΕΑ που μου έτυχε, όχι φέτος, έστειλα το Φεμ μου, υποθέτω οτι έτσι θα γίνεται... )
  7. Ευχαριστώ φίλε SOTHRIS! Τη διαδικασία με τον εξουσιοδοτημένο την είχα δοκιμάσει και παλιότερα και δεν δούλευε... Τώρα το διορθώσανε και όντως δουλεύει οπότε γλίτωσα και τα πήγαινε-έλα στην εφορία! Η δε υπάλληλος αλήθεια του εισοδήματος γιατί μου ζητούσε το νέο έντυπο και δε μου είπε ότι απλά το σύστημα "άνοιξε" και δέχεται και τα ΦΕΜ των εταιριών???? Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο......
  8. Το link σου παραπέμπει σε FAQ του gsis όπου δεν υπάρχει τίποτα σχετικά με το έντυπο που αναφέρομαι. Γνωρίζω ότι υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι δηλώσεις ΦΕΜ για φυσικά πρόσωπα. Εγώ θέλω να υποβάλλω δήλωση ΦΕΜ για Νομικό Πρόσωπο (Εταιρία).Το gsis δεν δίνει ακόμη δυνατότητα να την κάνεις ηλεκτρονικά αλλά μόνο να την εκτυπώσεις αφού την υποβάλλεις πρώτα έντυπα στην εφορία και σου βγάλουν από εκεί εντολή πληρωμής την οποία πληρώνεις σε τράπεζα (ή με e-banking). Από την εφορία όμως μου ζήτησαν να πηγαίνω τις έντυπες δηλώσεις ΦΕΜ (της εταιρίας) με το εν λόγω έντυπο. Therefore... "υπάρχει κάπου ηλεκτρονικά το νέο έντυπο ΦΕΜ με βάση το Αρθρ.69§4 Ν 4172/13????"
  9. Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάπου ηλεκτρονικά το νέο έντυπο ΦΕΜ με βάση το Αρθρ.69§4 Ν 4172/13???? Μου το ζήτησαν από την εφορία για ΦΕΜ εταιρίας. Έψαξα τόσο στο forum όσο και στο Internet αλλά βρίσκω μόνο τη νομοθεσία χωρίς νέο έντυπο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  10. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ, έχω πάρει τηλέφωνο σε όλα τα τηλέφωνα που δίνει στο πεδίο επικοινωνία και όσα δεν είναι κατεβασμένα απλά δεν απαντάνε...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.