Μετάβαση στο περιεχόμενο

thed1969

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by thed1969

  1. Συνάδελφοι καλημέρα, Έχω αναλάβει τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης υφιστάμενης σταυλικής εγκατάστασης όπου χρειάζομαι νέο τοπογραφικό εξαρτημένο και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα το οποίο και θα προσπαθήσω να κωδικοποιήσω για να είναι πιο κατανοητό. 1) Η εγκατάσταση βρίσκεται εκτός σχεδίου και ανήκει στη ΖΟΕ Μεσογείων. 2) Οι σταύλοι υφίστανται προ του '55 με σχετική βεβαίωση. 3) Το 1999 εκδόθηκε μια άδεια προσθήκης (στο όνομα του ενοικιαστή) σε αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 4800 m2 που προήλθε από συνένωση μικρότερων μή άρτιων. 4) Τον Μάρτιο του 2000 συντάσσεται συμβόλαιο γονικής παροχής που αναφέρεται σε ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 7000 m2 που συμπεριλαμβάνει το προαναφερόμενο συν κάποια άλλα. 5) Τον Ιούνιο του 2000 εκδόθηκε μια νέα άδεια προσθήκης από τον ενοικιαστή με βάση την αρχική επιφάνεια των 4800 (χρησιμοποιήθηκε το ίδιο τοπογραφικό). Προφανώς ο ενοικιαστής και κατά συνέπεια ο συνάδελφος δεν είχε ενημερωθεί για το συμβόλαιο που συντάχθηκε τον Μάρτιο. 6) Σημειώνω πως ο ενοικιαστής εκμεταλλεύεται μόνο τα 4800 m2. Τώρα λοιπόν που αναθέσαμε τη σύνταξη νέου τοπογραφικού όπως λέει ο συνάδελφος πρέπει να αποτυπώσει τα 7000 m2 με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα πρόβλημα με την Ο.Α. της εγκατάστασης. Αναφέρω επίσης πως στο τμήμα πέραν των 4800 μέτρων υπάρχουν και αυθαίρετα κτίσματα. Το ερώτημά μου είναι αν προκύπτει θέμα εγκυρότητας της Ο.Α. και με ποιο τρόπο αντιμετωπίζω το συγεκριμένο πρόβλημα ; Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  2. Καλημέρα, Σε άδεια του 1979 με οικοδομικό σύστημα πτερύγων υπάρχει ισόγεια δεξαμενή νερού που μετατράπηκε σε χώρο κύριας χρήσης. Η δεξαμένη εφάπτεται στο όριο του οικοπέδου σε πλευρά προς δρόμο. Υπάρχει υπέρβαση πλάγιων αποστάσεων;
  3. Με απλά λόγια προσπαθώ να φτιάξω ranking list σε κάποιο άθλημα: Υπάρχει μια αρχική βαθμολογία για κάθε παίκτη. Υπα΄ρχουν διαφορετικοί συντελεστές βαρύτητας ανάλογα με τη διοργάνωση (δηλαδή πολλά φύλλα τύπου "1" στο παράδειγμα), που θα τα επιλέγω ανάλογα με τη διοργάνωση κατά την είσοδο στο πρόγραμμα. Στο τέλος κάθε μήνα θα περνάω τα αποτελέσματα διαδοχικά (δηλαδή μπορεί για ένα παίκτη να υπάρχουν πολλοί αγώνες). μέχρι εδώ τα έχω καταφέρει. Το πρόβλημα μου είναι όταν περνάω π.χ. τα αποτέλεσμα και προκύπτουν κάποιοι βαθμοί για κάθε παίκτη, αυτοί: α) είτε να αθροίζονται για κάθε παίκτη ξεχωριστά και στο τέλος αφού ολοκληωθεί η καταχώριση να προστείθεται το σύνολο στον αρχικό πίνακα βαθμολογίας, β) είτε να αθροίζεται κάθε αποτέλεσμα στον αρχικό πίνακα ένα-ένα Δεν ξέρω αν έγινα αντιληπτός....
  4. Στο φύλλο "1" έχω τα δεδομένα που αλλάζουν (επιλέγεις όνομα, νικητή, και βγαίνει κάποια βαθμολογία). Οι βαθμοί αυτοί μεταφέρονται στο φύλλο "RankingListNew" στη στήλη Ε (με τους αντίστοιχους ελέγχους) και στη στήλη D υπάρχει η αρχική βαθμολογία. Η D μεταβάλλεται ανάλογα με την Ε. Οταν όμως στο φύλλο 1 επίλεξω 2ο, 3ο, κλπ συνδυασμό και προκύψουν νέες βαθμολογίες θέλω να προστίθενται στα προηγούμενα. Δηλαδή η D στο τέλος των ενεργειών μου (πολλαπλές εισαγωγές) να έχει τελικές τιμές που προκύπτουν από τις επιμέρους πράξεις. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. test1.zip
  5. Καλημέρα σας, Έχω π.χ. 2 φύλλα εργασίας. Στο πρώτο έχω μια συνάρτηση που εισάγω κάποια δεδομένα, μου δίνει ένα αποτέλεσμα και το μεταφέρω στο 2ο φυλλο για να το αθροίσω με την αρχική τιμή μιας μεταβλητής (μέχρι εδώ τα έχω καταφέρει). Θέλω όμως το άθροισμα αυτο που προκύπτει να το "κρατάει στη μνήμη" και όταν επαναλαμβάνω τη διαδικασία σαν αρχική τιμή να λαμβάνει το προηγούμενο άθροισμα. Πως μπορώ?
  6. Ναι όντως μπορεί να γίνει με εσωτερική διαδικασία, αρκεί να κάνεις δυο κλικ στο κελί που εμφανίζεται το άθροισμα. Εγώ όμως θέλω η διαδικασία να είναι αυτόματη, μόλις ενημέρωνεις το αρχείο δεδομένων να ενημερώνεται και ο πίνακας. Υπάρχουν σχετικές διευθύνσεις που περιγράφουν τη διαδικασία (όπου και βρήκα αυτό τον αλγόριθμο) αλλά καθώς δεν έχω γνώση VBA κάτι πάει λάθος και δεν ξέρω τι.
  7. Καλησπέρα, Επανέρχομαι με το επόμενο στάδιο. Οπως θα δείτε και στο συνημμένο αρχείο έχω ένα πίνακα δεδομένων στο φύλλο "Data" και θέλω να ενημερώνονται αυτόματα τα δεδομένα στο "Pivot". Κάποιο λάθος στη διατύπωση της VBA κάνω, ποιό ακριβώς? (αν μου λέγατε και πως ανεβάζω αρχείο εδώ....)
  8. Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση και το χρόνο που αφιερώσατε. Με βοηθήσατε απόλυτα. Θα επανέλθω όμως σύντομα με επόμενα στάδια
  9. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος με τη βοήθεια σας τα κατάφερα. Για το δεύτερο όμως δεν πως αντλούνται τα δεδομένα από τη στιγμή που η εντολή validation-->list παίζει μόνο με δεδομένα από το ίδιο φύλλο?
  10. Καλησπέρα σας, Έχω ένα πίνακα με 3 στήλες και 200 γραμμές. Η 2η στήλη περιέχει όνομα στα Ελληνικά και η 3η στήλη τιμή. 1) Θέλω μέσω list οταν επιλέγεται ένα όνομα από τη 2η στήλη να μου εμφανίζεται στο διπλανό κελί η αντίστοιχη τιμή. 2) Υπάρχει τρόπος τα δεδομένα για τη List να τα παίρνω από άλλο φύλλο? Για να γίνω πιο σαφής έχω 20 φύλλα και πρέπει να χρησιμποιήσω και στα 20 τα ίδια στοιχεία του πίνακα και δε θέλω να τον ενσωματώσω σε κάθε φύλλο καθώς αυτός ο πίνακας θα ενημερώνεται συχνά και θα έιναι δύσκολο να επεμβαίνω σε όλα τα φύλλα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?
  11. Δεν υπάρχει σύσταση, τώρα θα γίνει, οπότε θα βγει βεβαίωση για όλο το κτίριο.
  12. Καλημέρα συνάδελφοι, Γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει με τη βεβαίωση μη αυθαιρεσίας, στην περίπτωση που το νέο τοπογραφικό εξαρτημένο από το ΕΓΣΑ, διαφέρει από αυτό της άδειας (268 τμ από 288 τμ, άρα μικρότερη επιτρεπόμενη δόμηση)? Σημειώνω ότι στην εν λόγω περίπτωση δεν έχει εξαντληθεί ο συντελεστής. Γενικότερα ποια διαδικασία ακολουθείς σε τέτοια περίπτωση όσον αφορά τα πολεοδομικά?
  13. Με βάση ποια διάταξη ή έστω ερωτωαπάντηση τεκμηριώνεται αυτή η επιλογή μου?
  14. Καλημέρα συνάδελφοι, Πως ερμηνεύετε την παράγραφο "ΠΡΟΣΟΧΗ: Έστω και αν για ένα τμήμα πρόκειται να εκδοθεί άδεια τότε δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ολόκληρη η δήλωση. Η ένταξη στην διάταξη ή όχι (δηλαδή τακτοποίηση ή νομιμοποίηση με έκδοση άδειας) είναι προαιρετική." που συμπεριλαμβάνεταιστις προσαρμογές του λογισμικού που ΤΕΕ? (αναφορικά με την υποχρέωση έκδοσης άδειας).
  15. και φυσικά είναι παράλογο να σε υποχρεώνει να πας για άδεια νομιμοποίησης σε κάθε περίπτωση, χωρίς να διευκρινίζει λεπτομέρειες. Αν π.χ. έχω υπόλοιπο δόμησης 2 m2 και αυθαιρεσία 6 m2 θα πάω για αναθεώρηση? Για ποια λογική όμως μιλάμε ....
  16. Το ξέρω ότι συμφέρει να πληρώσω το πρόστιμο, έχω όμως αυτή την επιλογή ή υποχρεωτικά πρέπει να πάω για άδεια?
  17. Καλημέρα σε όλους, Τι γνώμη έχετε για την περίπτωση στεγάστρου (θεωρείται ημιυπαίθριος και πάει με αναλυτικό), σε δώμα αποκλειστικής χρήσης, όταν έχουμε υπόλοιπο βάσει Ο.Α. Πρέπει να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης?
  18. Καλησπέρα, Που μπορώ να βρω την τροπολογία που ψηφίστηκε 9/11 (επίσημη έκδοση και όχι αναφορές εφημερίδων)
  19. Στις επεξηγήσεις αναφέρει ρητά ότι σημειώνονται τα εκατοστά του μέτρου και το ποσοστό υπέρβασης ύψος-ως προς το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής- κάθε αυθαίρετης κατασκευής. Γιατί λοιπόν να υπάρχει παράβαση ύψους?
  20. Προσωπικά διαφωνώ με την άποψη ότι "Η/Χ, όσες πλευρές και να έχει κλειστές παέι με αναλυτικό". Νομίζω είναι σαφές ότι εννοεί Η/Χ ανοιχτούς (που δεν έχουν κλείσει και μετατραπεί σε κύριους χώρους) όπως πέργκολες με κεραμίδια, στέγαστρα, κλπ.
  21. Το λογισμικό του ΤΕΕ δε σου δίνει τη δυνατότητα να πας με κάτω από 2000, αν δεν έχεις και άλλη παράβαση (π.χ. ύψος, κάλυψη, Δ)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.