Μετάβαση στο περιεχόμενο

kikonas

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by kikonas

  1. Ψάχνω κυρίως στον τομέα των μελετών. Σε όσες συνεντεύξεις έκανα όλοι το βασικό που ήθελαν ήταν καλή γνώση γερμανικών. Εντμτξυ έχω κάποιες βάσεις (Β1) δεν είμαστε δηλαδή και τελείως άσχετοι οπότε σε μια συνέντευξη μιλώντας τα όσα γερμανικά κατάφερα, τέθηκε από αυτούς η (πολύ λογική και ωραία για μένα ) σκέψη να ξεκινήσω και παράλληλα να μαθαίνω (αυτό που λες ουσιαστικά) αλλά τελικά δεν υπήρξε συνέχεια (και όλα αυτά με δεδομένα τα αγγλικά/γαλλικά)...
  2. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Σχετικά με το δικό μου ψάξιμο δουλειάς στη γερμανία και γερμανόφωνη ελβετία πάντα το θέμα καταλήγει στο ότι δεν ξέρω γερμανικά. Από την άλλη ακούω ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι βρίσκουν δουλειά σε αυτές τις χώρες. Υπάρχει κάποιος που να έχει βρει δουλειά σε αυτές τις χώρες χωρίς να ξέρει(αρχικά) γερμανικά?
  3. Καλημέρα, καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Για να καταθέσεις τις ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες για άδεια για ιδιωτικό κτίριο χρειάζονται ενημερότητες από ΤΣΜΕΔΕ, ΤΕΕ και ΙΚΑ? Σε περίπτωση που χρειάζεται από το ΤΣΜΕΔΕ (και υπάρχουν χρέη από παλιά προς αυτό) εκτός από το να μπεις σε ρύθμιση (ή να τα πληρώσεις με τη μία ....) υπάρχει άλλη δυνατότητα? Ευχαριστώ.
  4. Καλημέρα. Και πιο συγκεκριμένα, αν κάποιος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα από το ΤΣΜΕΔΕ μπορεί: -να βγάλει ΠΕΑ? -να υπογράψει μελέτη πολεοδομίας? -να υπογράψει μελέτη φυσικού αερίου? -να υπογράψει σύμβαση με Δήμο για ανάληψη μελέτης? Ευχαριστώ.
  5. Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος, επειδή βλέπω κυρίως γίνεται κουβέντα για bosch ή leica, ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπειρία απο το PD-I της Ηilti (φαίνεται αντίστοιχο του Leica Disto X310 που έχουν αναφέρει κάποιοι φίλοι, αλλά λίγο ακριβότερο).
  6. Καλησπέρα παιδιά. Με αφορμή το ΕΣΠΑ κοιτάζω κι εγώ αποστασιόμετρα laser.. Στα χαρακτηριστικά του ΒOSCH PRO GLM 100(αλμυρή τιμή βέβαια ~260€) είδα αυτό: "Δημιουργία ψηφιακών κατόψεων, εισαγωγή υφισταμένων κατόψεων, επεξεργασία και εξαγωγή του αποτελέσματος της εργασίας με την εφαρμογή ..." Ακούγεται πολύ ωραίο , αλλά είναι κάτι που αξίζει/ το κάνουν κι άλλα μοντέλα κλπ.?(δεν έχω καθόλου εμπειρία από αποστασιόμετρα laser) Ευχαριστώ.
  7. Έγινε λάθος, θα πρέπει να μεταφερθεί στην κατηγορία έντυπα γιατί είναι η φόρμα και όχι υπολογισμοί, σχέδια κλπ.
  8. Για να γνωρίζουν όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται για εγκατάσταση αερίου σε υφιστάμενο κτίριο η κατάθεση της μελέτης γίνεται εις διπλούν στα γραφεία της ΕΠΑ Θεσ/νικης (Μοναστηρίου 256 και Δ. Γληνού 7) μαζί με ένα "έντυπο κατάθεσης εγγράφων", μια "αίτηση θεώρησης μελέτης εσωτερικής εγκατάστασης" και μια "ανάθεση" (μορφής υπεύθυνης δήλωσης σύμφωνα με την οποία αναθέτει ο πελάτης την μελέτη και επίβλεψη στον μηχανικό).
  9. Ευχαριστώ. Εννοείς έγγραφα που συνοδεύουν την μελέτη σε αυτή την φάση?(για τις υπεύθυνες δηλώσεις, πιστοποιητικά κλπ μετά την κατασκευή γνωρίζω) Πού μπορώ να δω ποια είναι?
  10. Καλημέρα. Η μελέτη αερίου για υφιστάμενο κτίριο πού κατατίθεται και σε πόσα αντίγραφα? Ευχαριστώ.
  11. Ε γιατί μας παιδεύεις τότε, πες μας και πού είναι Βρήκα όντως στο παράρτημα "Π9.5.6.14 Απόστάση από καλώδια και άλλες σωληνώνεις" . Από δομικά στοιχεία κλπ. δεν βρήκα κάτι (για εγκατάσταση σωληνώσεων εκτός κτιρίου εκτός εδάφους πάντα).
  12. Ευχαριστώ. Μια ερώτηση. Στον "Τεχνικός Κανονισμός Εσωτερικών Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου με πίεση λειτουργίας έως και 500mbar" που απ'ότι είδα είναι ο πιο πρόσφατος δεν βρήκα κάτι για εξωτερική όδευση/αποστάσεις των σωληνώσεων από παράθυρα,μπαλκόνια,άλλες σωληνώσεις κλπ. (ενώ για τον λέβητα αναφέρει αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται από διάφορα στοιχεία). Μου ξέφυγαν ή υπάρχουν σε κάποιο άλλο κείμενο?
  13. Ευχαριστώ. Να σαι καλα, εκει που ημουν καπως εσκασα στα γελια
  14. Καλημέρα. Πού θα μπορούσα να δω τι περιέχει μια μελέτη για σύνδεση με φυσικό αέριο αλλά και προδιαγραφές(π.χ. αποστάσεις, υλικά)? Υπάρχει κάποιο πρότυπο μελέτης? Επειδή έχω ακούσει ότι κατατίθενται και κάποια άλλα έγγραφα εκτός της μελέτης, η συνολική διαδικασία και σειρά ποια είναι? Τελευταίο αλλά βασικό κάποιος που χρωστάει εισφορές στο τσμεδε μπορεί να υπογράψει τέτοια μελέτη? Αν ναι, η πληρωμή χρειάζεται να κατατεθεί σε λογαριασμό στην εθνική όπως έχω ακούσει γίνεται για κάποιες περιπτώσεις? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  15. φίλε προφανώς δεν γίνεται να το δεις και να το κρίνεις απομονωμένο από την συνολική πραγματικότητα και τις τωρινές οικονομικές συνθήκες (άρα σωστό σκέτο δεν υπάρχει), σωστότατο είναι για την μεγάλη εταιρεία που έχει λεφτά (βέβαια ανάθεμα αν έχει προσλάβει κανονικά κανένα και δεν είναι όλοι με μπλοκάκι) αλλά εξωφρενικό και απάνθρωπο γι αυτόν που αναγκαστικά τα λίγα που έχει προτιμάει να τα φάει παρά να τα δώσει στο τσμεδε..
  16. Σήμερα το έμαθα γ... τα πάντα τους. Μας στερούν το δικαίωμα της επιβίωσης, εγώ περίμενα αυτά τα λεφτά για να βγάλω κάποια έξοδα και να μπορώ κάπως να ζήσω. Το τσμεδε να ναι καλά και ας δεν έχουμε να ζησουμε γ... τα πάντα τους. Θυμάται κανείς με ποιο μνημόνιο ψηφίστηκε αυτό?
  17. Καλησπέρα. 'Εχω απλήρωτο μέχρι τώρα το 2ο εξάμηνο του 2014 (και προβλέπεται και συνέχεια). Υπάρχει κίνδυνος κατάσχεσης από τραπεζ. λογαριασμό (ή άλλα περιουσιακά στοιχεία) και υπάρχει κάποιο διάστημα/διαδικασία μέχρι να φτάσει αυτό το σημείο? Ευχαριστώ.
  18. Καλησπέρα. Έχω απλήρωτο μόνο το 2ο εξάμηνο του 2014. Υπάρχει περίπτωση να είμαι καλυμμένος για κάποιο διάστημα μέσα στο 2015 (γιατί παλιά όταν είχες πληρώσει και τα 2ο εξάμηνα ήσουν καλυμμένος για όλο τον επόμενο χρόνο οπότε λέω μήπως με 1 εξάμηνο καλύπτεσαι για το 1ο εξάμηνο του επόμενου χρόνου)? Ευχαριστώ.
  19. Θενκς. Εννούσα την Πυρ.Διατ. 8γ/2007, όχι κάτι άλλο (εκ παραδρομής το έγραψα-έγινε εντιτ). Το πιο σχετικό και εγώ βλέπω το Ζ2 - κθ) εμπορία χαρτικών ειδών. Παίρνω αλλά δεν απαντάνε..
  20. Καλημέρα. Με ενδιαφέρει και εμένα. Στον 4178/13 γίνεται απλή αναφορά για κρουνό στον πίνακα με τους συντελεστές και μετά στο παράρτημα για εγκατεστημένο πυροσβεστικό σύστημα. Στο υπουργείο δεν γνωρίζουν κάτι περισσότερο ενώ και απ΄την πυροσβεστική λένε ότι δεν έχουν καμία σχέση ούτε δίνουν κάποια κατεύθυνση. 'Εχει κάποιος κάποια παραπάνω πληροφορία?
  21. Καλημέρα. Ενώ η σχετική νομοθεσία για υφιστάμενο ταχυδρομικό κατάστημα είναι η Πυρ.Διατ. 8γ/2007 (ταχυδρομικά καταστήματα – μονάδες διανομής – πρακτορεία) μέσα δεν βρίσκω το "ταχυδρομικό κατάστημα" στις λίστες με τα διάφορα καταστήματα ανά κατηγορία κινδύνου. Γνωρίζει κανείς που κατατάσσεται? Ευχαριστώ.
  22. Καλησπέρα. Για να δω αν υπόγειο πληρεί τις προδιαγραφές για Κύριο Χώρο Χρήσης (όσον φορά στο φυσικό φωτισμό και αερισμό) τα ανοίγματα που βλέπουν σε κουρ ανγκλε προσμετρώνται? Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.