Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

aloha

Members
  • Περιεχόμενα

    94
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by aloha

  1. Να υποθέσω είτε και ήδη να είχε υποβάλλει κάποιος αίτηση ή αυτοί που πλήρωσαν το προηγούμενο εξάμηνο με κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία δε θα καταφέρουν να πέσουν κατηγορία τελικά ή αντίστοιχα θα τους ζητήσουν την διαφορά ξανά; ή είναι όσοι πρόλαβαν τον κυριο είδαν και οι υπόλοιποι την πάτησαν;; φαντάζομαι δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; (όχι πώς έχουμε να πληρώσουμε τα προηγούμενα που χρωστάμε και τα επόμενα που θα χρωστάμε αλλά κουβέντα να γίνεται)
  2. Έχοντας φάει κάμποσα χρόνια στο ελεύθερο, έχοντας εμπειρία και χαρτούρα μπόλικη, και περίπου δύο χρόνια χωρίς μία, ναι σκέφτεσαι και το δημόσιο γιατί αλλιώς είσαι άνεργος, ανασφάλιστος και μ@@#$ς (τώρα ειδικά που είδα γνωστούς χωρίς κάτι επιπλέον από το πτυχίο και με πλασματική εμπειρία να διορίζονται έχοντας λιγότερα μόρια από εμένα σε ειδικές κατηγορίες χωρίς καν να ανηκουν στην πραγματικότητα σε αυτες, ε ναι είμαι άνθρωπος και κάπως μου κακοφάνηκε....). Στα υπόλοιπα σε θεματα δουλειας σε δημοσιο και ιδιωτικό τομέα με έχει καλύψει ότι έχει πει ο ικαρος. Τι να συζητάμε τώρα; Μακάρι συνάδελφε η κρίση να μην σε έχει αγγίξει εσένα.
  3. Καλημέρα συνάδελφοι! Να καταθέσω και εγώ το ερώτημα μου για τροφή για σκέψη: πως κάποιος είναι πολύτεκνος ή τρίτεκνος (όχι ο ίδιος αλλά ως τεκνο αυτός) και έχοντας σπουδες πολυτεχνείου (5 χρόνια min), διδακτορικό (3 χρόνια min), προυπηρεσία πάνω από την max που μετράνε (δηλαδή πάνω από τα 5 χρόνια) να πληροί ταυτόχρονα και το ηλικιακό όριο που απαιτείται απο τους αντιστοιχους νόμους που επικαλείται το ασεπ, που είναι το μαξ τα 25 χρόνια (σε κάποιες ειναι λιγότερο). ;;;; Άρα εγώ κάνω κάτι λάθος στο μέτρημα σαν τον Τσάκωνα στην ταινία... Προβληματισμός για τον ελέυθερο χρόνο σας.
  4. Όχι Σωτήρη, ρητά σε αντίστοιχη ερώτηση μου μου είπαν ότι θα τους το δίνω, θα το πληρώνουν, δεν θα κόβω κανένα τιμολόγιο εγώ για το τσμεδε. Και εμένα μου έκανε περίεργο, για το πως θα το δικαιολογούσαν αυτοί (και για αυτό το ρώτησα πολύ ξεκάθαρα). Πράγματα τα όποια δεν γνωρίζω και δεν είναι στα χωράφια μου, αλλά ωστόσο δεν μου "έστεκαν". Έτσι για να ενημερώνομαι, υπάρχει τρόπος νόμιμος να γίνεται κάτι τέτοιο που έλεγαν αυτοί?
  5. την έστειλα χθές βράδυ, ούτε τροποποιητική κάνω ούτε τίποτα, οπως τα έχω και αν είναι σωστα, αφου ειναι σχεδον απίθανο. Καλή επιτυχία να έχουμε πάντως όλοι!
  6. Στο είπα αυτό με βάση τι μου είπαν στο τηλεφωνο που ειχα πάρει στον ΑΣΕΠ. Προφανώς ανάλογα με τον εκαστοτε υπάλληλο!
  7. @requiem_for_a_dream ευχαριστω! @vi13 προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εκεί δηλώνεις και την εμπειρία, και την διάρκεια που είσαι ασφαλισμένος και την αδεια, και απλά όταν δηλώνεις επιδιωκόμενες θέσεις δεν βάζεις καθόλου την εμπειρία στα κριτήρια κατάταξης και έτσι διαγωνίζεσαι μόνο για τις θέσεις που δεν χρειάζεται εμπειρία. @nvadikol θέλει παράβολο δημοσίου (ή ηλεκτρονικό παράβολο), αμφιβάλλω αν κάνει το διπλότυπο είσπραξης. @Dirtybit θεωρώ ότι πρέπει να γράψεις και εμπειρία και ασφαλιστική κάλυψη ακόμη και αν δεν αναφέρεσαι σε θέσεις με εξειδικευμενη εμπειρια. Εσείς βάζετε βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερώτητας ή την βεβαιωση που ειναι για συμμετοχη σε ασεπ (απο τσμεδε εννοω)?
  8. Και στη σελιδα 191 του φεκ τους εχει, και στις σελιδες 199-201. Και όχι δεν εννοω τα αστερακια. (Εντελως προφανες είναι και μάλιστα τοσο που με κάνεις να ανησυχώ..)
  9. Απόλυτα (εννοω απόλυτα μπορουν οι ηλεκτρολογοι μηχανικοι και μηχανικοι υπολογιστων). Γιατι? Αφου το λέει η προκήρυξη ρητα.
  10. Την απορία σου την πρώτη την έχω και εγω. Δηλαδη συμπληρωνει καποιος απο την στιγμη που πηρε την αδεια μεχρι τωρα και μια αντιστοιχη βεβαιωση απο τσμεδε τον καλυπτει (αν δεν μιλαμε για εξειδικευμενη εμπειρια). Γιατι αν μεσα σε αυτο το διαστημα ειχε και καποια διαστηματα παραλληλα μισθωτος αλλα και μπλοκακι-ελευθερος τι γινεται? Πρέπει να τα συμπληρωσει συμφωνα με την βεβαιωση που εκδιδει το τσμεδε για ασεπ ή αρκει μια ασφαλιστικη ενημερωτητα του τσμεδε και ολα οκ? Στο δευτερο που ρωτας εαν δεν εχεις καποιο απο τα προσθεντα προσοντα αποριπτεσαι. οποτε δεν εχει νοημα να το δηλωσεις και δεν εχει νοημα εαν εχεις λιγοτερη εμπειρια απο την ελαχιστη απαιτουμενη εξειδικευμενη να την δηλωσεις. (ειχα αντιστοιχο ερωτημα και τηλεφωνησα χθες παρασκευη στον ασεπ και μου ειπαν αυτο). Δεν παιζουν επικουρικοι πινακες κτλ σε πε και τε, μονο σε δε.
  11. Εννοώ τις θέσεις των ΠΕ Ηλεκτρολογων: 420,421,422, 460-469. σύνολο αυτές οι θέσεις είναι 27, δεν τις λες και λιγες... Για αυτες που λες δεν τις εχω προσεξει γιατι απλα δεν με ενδιεφεραν, αλλα λογικα κατι τετοιο που περιγραφεις θα συμβαινει.
  12. Ερώτηση: εαν σε μια θέση με κωδικο πχ. 401 έχει δυο θέσεις γενικές, εκ των οποίων για τη μια μετραει για τη σειρα καταταξης η εμπειρια και για την αλλη όχι και εμεις εστω οτι θελουμε να δηλωσουμε και για τις δυο. Οταν δηλωνουμε επιδιωκομενες θεσεις τοτε μια φορα βαζουμε τον κωδικο αυτο και γραφουμε και την αντιστοιχη εμπειρια σε μηνες που ζητα? ή πρεπει να δηλωσουμε δυο φορες των κωδικο και στην μια να συμπληρωσουμε την εμπειρια μας και στην αλλη οχι. Εννοω με την πρωτη εκδοχη ειναι αυτονοητο οτι μας ενδιαφερει ειτε το ενα ειτε το αλλο και ας ληφθει η εμπειρια εκει που πρεπει ή θα πρεπει να δηλωνεται αυτο ξεχωριστα?
  13. Αντικειμενικα θα γινουν, αλλα συμφωνα με τα κριτηρια που ηδη εχουν οριστει. Τα κριτηρια ομως οριστηκαν με αντικειμενικό τροπο? Το κανω πιο απλο: εαν μεχρι τωρα στο δεδδηε ηταν ορισμενοι συμβασιουχοι βισματα με συγκεκριμενη εμπειρια και οι θεσεις που θελει ο δεδδηε να καλυφθουν οριζει ως απαραιτητο προσον την ταδε εξειδικευμενη εμπειρια τοτε τι κανει νιαου νιαου? Σε καποιες θεσεις ηλεκτρολογων (αρκετες) η εξειδικευμενη εμπειρια που ζητειται θεωρω πως παραειναι εξειδικευμενη... (Και βεβαια αν σκεφτεις οτι έχω δυο χόντρα παραδειγματα μεσα απο τον κυκλο μου για το πως διοριστηκαν, μεχρι να συμβει σε εμενα αμφισβηττω τα παντα)
  14. Σε ορισμένες θέσεις ηλεκτρολόγων απαιτείται 2 χρόνια εξειδικευμένη εμπειρία σε διάφορα πράγματα, εάν η εμπειρία σου αυτή προκύπτει από συμβάσεις έργου, ιδιωτικά συμφωνητικά, συμβάσεις ανεξάρτητων υπηρεσιων κτλ τότε δεν αρκεί η βεβαίωση του τσμεδε. Εαν αυτή η εμπειρια δεν έχει αποκτηθεί ως μισθωτος κάπου αλλά ως μπλοκάκιας τοτε πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Για τα αγγλικα παράδειγμα που λες εαν εχει ως απαραιτητο προσθετο προσον καλη γνώση αγγλικης και εσυ έχεις άριστη και το αποδεικνύεις αυτό με το αντίστοιχο δικαιολογητικό τοτε δεν θα παρεις τα 30 μόρια της καλης αλλα τα 70 μορια της άριστης. Η εμπειρια μετραει μέχρι 5 έτη, τα υπόλοιπα δεν τα μετρανε. Και μεταπτυχιακα και διδακτορικα μεχρι 2 απο το καθενα μετραει με τον συνδυασμο που αποδιδει τα περισσοτερα μορια. (ενταξει δεν νομιζω καποιος να εχει παραπανω απο τεσσερα, θα ηταν εκτος λογω ηλικιας που περιοριζει).
  15. Και εγω πιστευω οτι είναι φωτογραφικές οι θεσεις και οτι δεν προκειται να με παρουν, αλλα η ελπιδα πεθαινει τελευταια. Και φυσικα αν γινει αυτο οχι απλα θα σας το ανακοινωσω αλλα παρτυ θα κανω και θα είστε όλοι καλεσμένοι!
  16. Δεν είναι μεγάλη εταιρεία αυτή που μιλάω και γενικά, αν θέλεις και από ένστικτο, κάτι δεν μου στέκει, και επειδή θέλω να φυλάω τα νώτα μου γιατί και φέσια έχω φάει και πολλά άλλα, το ψάχνω καθετι λίγο παραπάνω. Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
  17. Για έγγραφα που φέρουν σφραγίδα δημοσίου και εγώ αυτό ξέρω και αυτό καταλαβαίνω και διαβάζοντας την προκύρηξη, αλλά για ιδιωτικά συμφωνητικά κτλ θέλει επικύρωση απο δικηγόρο, εγω αυτό καταλαβαίνω διαβάζοντας το. Θα ήθελα να ξέρω και οι υπόλοιποι πως το αντιλαμβάνεστε.
  18. Καλησπέρα συνάδελφε, μιας και είδα οτι είχες αναφέρει το παραπανω να ρωτήσω κάτι που με ενδιαφέρει και μην βάζω ξεχωριστό θέμα. Είμαι άνεργη και στο ψάξιμο για δουλειά αρκετό καιρό, οπότε μιλάω με διάφορες εταιρείες μπας και γίνει τίποτα αλλα ωστόσο τζίφος ακόμη γιατί ειτε πολυ λιγα χρηματα, ειτε δεν πληρωνουν, ειτε ειναι λαμογια κτλ κτλ. Ενω από την εμπειρία που έχω ως μπλοκακιας ξέρω ότι το ΤΣΜΕΔΕ το συνυπολογίζουμε στο μπλοκακι, οπότε έχει και αυτό παρακρατηση και φπα, τουλάχιστον πριν καιρο που είχα δουλεια με μπλοκακι έτσι γινοταν. Πρόσφατα μου είπε μια εταιρεία το παραπανω σκηνικό που λες, ότι θα τους δίνω το ειδοποιητηριο του τσμεδε και θα το πληρωνουν αυτοι οταν ειναι. Εκτος του κίνδυνου να μην μου το πληρωσουν οταν θα ερθει εκεινη η ωρα και να μου αλλαξουν το σεναριο, εκτος του οτι μπορει να νομιζω εγω οτι θα το πληρωνουν και να μενει απληρωτο (ενταξει φανταζομαι θα μου δινουν αποδειξη οτι το πληρωσαν αλλα όλα γινονται και θελω να ειμαι καλυμμενη οσο μπορω), υπάρχει καμία άλλη λακουβα που πρέπει να προσέχουμε με αυτό? Επειδη είναι αρκετα καλο για να ειναι αληθινο να σου πληρωνουν το τσμεδε αυτοι, χωρις να μπαινει σε μπλοκακι με ότι αυτο συνεπαγεται, με κάνει καχύποπτη γιατι και η εταιρία δεν ξέρω κατά πόσο είναι υπόδειγμα εταιρίας (ο νοων νοείτο). Όσοι μπορείτε να πειτε την αποψή σας ή την εμπειρία σας για κάτι τέτοιο καλοδεχούμενη. Ευχαριστω.
  19. Λέει στην προκύρηξη πως το υπολογίζεις. Υπολογίζεις τα διαστήματα από την έναρξη στην λήξη σε ημέρες και αν βγαίνουν πάνω από 30 ημέρες διαιρείς με το 30 και παίρνεις μόνο τον ακέραιο αριθμό. Διάστημα εμπειρίας μετρά μέχρι την ημερομηνία λήξης των αιτήσεων? δηλαδη μέχρι 13/10? Βέβαια για όσους έχουν πέντε χρόνια εμπειρίας τουλάχιστον είναι ασήμαντο μέχρι πότε μετράς εμπειρία αφού νόημα δεν έχει εφόσον το μέγιστο είναι εξήντα μήνες -άρα πέντε χρόνια, για τα υπόλοιπα χρόνια εμπειριας δεν παίρνεις τίποτα. Προσωπικά πιστεύω ότι θα γίνει σφαγή κυριολεκτικά, τους λόγους δεν χρειάζεται να τους αναλύσω τους βιώνουμε όλοι. Στην εντοπιότητα είτε κενό το αφησεις είτε 00 επιλέξεις το ίδιο είναι, εαν δηλώσεις και θέσεις που παίζει εντοπιότητα και εσύ δεν έχεις. Έχει καταλάβει κανείς τι παίζει με τα δικαιολογητικά και τις επικυρωσεις κτλ, γιατί τα λέει λίγο μπερδεμένα στην προκύρηξη.
  20. Ειναι υπερ απαιτητικο, θελει πολυ δουλεια μονος σου. Καποιοι καθηγητες ειναι καλοι και συνεργασιμοι και καποιοι ειναι μη μεταδοτικοι, οπως συμβαινει αλλωστε και στα προπτυχιακα ή σε μεταπτυχιακα με τακτικη παρακολουθηση. Τα θεματα σε καμια περιπτωση δεν ειναι για 3,5 ωρες. Η νοοτροπια δεν ειναι λυνω τελεια ενα θεμα, αλλα πιανω και γραφω οτι προλαβαινω και ξερω απο ολα τα θεματα για να καταφερω να περασω. Ξερουν οτι ειναι απαραδεκτοι με το μεγαλο φορτο, αλλα ειτε υπαρχει γραμμη κοψτε τους για τα χρηματα, για να τα ξανακαταβαλουν, ειτε γιατι "φοβουνται" μηπως θεωρηθει ευκολο επειδη ειναι εαπ και το κανουν πανδυσκολο. Στην δχτ50 εχουν το απαλευτο, στην δχτ51 ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα. Ενω εχω περασει τρεις ενοτητες του εαπ (η δχτ60 ειναι θεωρητικουρα πολυ, παλι με παρομοιο καθεστως και εκει), εχω να πω οτι σε σχεση με το μεταπτυχιακο που ειχα κανει παλιοτερα με κανονικη παρακολουθηση αυτο ειναι κλασης πιο δυσκολο. Αυτο δε συμβαινει με ολα του εαπ, καποια ειναι βατα καποια ειναι για γερα νευρα και στομαχια.
  21. Αρχικά ξέρει κάποιος ποια ειναι ακριβώς η διαδικασία προσληψης ενός μισθωτου μηχανικού σε εταιρεία? Εννοω δηλαδη τι ακριβως υποχρεωσεις εχει να κάνει ο εργοδότης και με ποια σειρα στις αρμοδιες υπηρεσιες οαεδ, σεπε, ικα, τσμεδε και οτι αλλο χρειάζεται. Και δευτερον σε περιπτωση που στο εντυπο της αναγγελιας προσληψης υπαρχει ενα σοβαρο λαθος (και για αυτο δεν υπογράφτηκε απο τον εργαζόμενο με την αιτιολογια "κάντε ότι είναι απαραίτητο, διορθώστε το και τοτε το υπογραφω"), τοτε η διαδικασια για να διορθωθεί αυτο ποια είναι? Επειδή είχα ένα και καλά τέτοιο τυχαίο λάθος σε προσφατη διαδικασια και σε ερωτηση μου στον οαεδ η απαντηση ήταν ότι "ο εργοδότης ξερει τι πρεπει να κανει να το διορθωσει", θέλω να γνωρίζω οσο τον δυνατον καλυτερα τις διαδικασιες και τι μπορει να γινει ωστε πολυ απλα να μην πιαστω "κοροιδο". Επίσης, εφόσον απο τον εργαζόμενο δεν έχει υπογραφει τιποτα μπορει να θεωρηθει ακυρη η προσληψη? (ή οτι δεν την δεχεται κτλ). Ευχαριστω.
  22. νομιζω (απο αυτα που καταλαβα ψαχνοντας αυτον τον καιρο) οτι δεν θα ισχυουν τα 4 επιδοματα μετα την 01/10/2013 αλλα μονο τα 2 (αυτο της επικινδυνης εργασιας και το δευτερο δεν συγκρατησα ποιο ηταν, μιας και τελικα δεν μου "αρεσαν" αυτα που μαθαινα...)
  23. λοιπον σε επικοινωνια με τον στυε μου ειπαν οτι εαν μια εταιρεια ανηκει σε καποια απο τις εργοδοτικες ενωσεις που αναφερονται στην ανακοινωση της τοτε η συλλογικη συμβαση ισχυει μεχρι 01-10-2013 (ειτε για ηδη εργαζομενους ειτε για νεους), υστερα ισχυει μονο ο βασικος μισθος. δηλαδη αν καποιος ξεκινησει εργασια 01-08-2013 σε εταιρεια που ανηκει στα αναφερομενα τοτε μεχρι και σεπτεβρη θα ισχυει η συλλογικη και μετα αλλαζει. εαν δεν ανηκει η εταιρεια σε καποια απο αυτες τις ενωσεις τοτε ειναι οτι συμφωνηθει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.