Μετάβαση στο περιεχόμενο

JohnnyA

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

JohnnyA's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα ! Τελικά κατάφερες να το βγάλεις με το πρότυπο 13384-2 στην 4Μ??
  2. Καλησπέρα. Σε προσθήκη ανεξάρτητου κτιρίου με χρήση γραφείων σε Βιομηχανία (μεγαλύτερο των 50 τ.μ.) απαιτείται η ΜΕΑ ή μονο απαίτηση για τις ελάχιστες απαιτήσεις ??
  3. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από το ΥΠΕΝ μου απάντησαν: Σύμφωνα με τo άρθρο 12 του ν.4122/2013,δεν εκδίδεται ΠΕΑ στις εξής περιπτώσεις (μεταξύ άλλων): Βιομηχανικές εγκαταστάσεις, βιοτεχνίες, επαγγελματικά εργαστήρια, αποθήκες (κτίρια ή κτιριακές μονάδες που στεγάζουν βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εργαστήρια, παρασκευαστήρια, υπηρεσίες με σημαντικό ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και οι οποίες κατατάσσονται στην κατηγορία χρήσεων "Ι.ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ" του άρθρου 3 του Κτιριοδομικού Κανονισμού, μεταξύ άλλων: εργοστάσια, διυλιστήρια, σταθμοί παραγωγής ενέργειας, βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, βαφεία, ξυλουργεία, εργαστήρια ερευνών και εκπαίδευσης, παρασκευαστήρια τροφίμων, καθαριστήρια, σιδερωτήρια, οργανωμένα πλυντήρια ρούχων, αυτοτελή κέντρα μηχανογράφησης.....) Για την εφαρμογή των παραπάνω επισημαίνεται ότι, εφόσον τα παραπάνω κτίρια περιλαμβάνουν χώρους - τμήματα λειτουργικά ανεξάρτητα και αυτόνομα (συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης ή ίσης των 50 τ.μ.), στα οποία στεγάζονται χρήσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ΚΕΝΑΚ (όπως χώροι γραφείων, συνάθροισης κοινού, εμπορίου, κλπ), για τα τμήματα αυτά απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ.Στην περίπτωση που οι ως άνω επιμέρους χρήσεις καταλαμβάνουν ξεχωριστά κτίρια απ' αυτό της κύριας χρήσης, τότε εμπίπτουν αυτοτελώς στο πεδίο εφαρμογής του ΚΕΝΑΚ και άρα, απαιτείται η έκδοση ΠΕΑ για τα κτίρια αυτά. Άρα αν ο χώρος πώλησης είναι κάτω από 50 τ.μ δεν απαιτείται.
  4. Καλημερα . Σε αρτοποιείο (παραγωγή και πώληση ) εξαιρείται της υποχρεωσης ΠΕΑ ?
  5. Καλησπέρα. Για υφιστάμενο γραφείο σε 6ορη πολυκατοικία ζητάμε απόκλιση για την μέγιστη όδευση διαφυγής. Για τον υπολογισμό των απαιτούμενων εξόδων κινδύνων και την παροχή οδεύσεων διαφυγής τι γράφουμε ??
  6. Καλησπέρα. Αν το ΠΕΑ βγει χαμηλότερης κατηγορίας από τη ΜΕΑ (Β αντί Β+) υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή πρέπει να βγει οπωσδήποτε ίδιας κατηγορίας με την ΜΕΑ ????
  7. Καλησπέρα! Σε ΜΕΑ σε διώροφη κατοικία έχω κεραμοσκεπή επί κεκλιμένης πλάκας και κάτω από αυτή σε ύψος(-1,8 μ) ψευδοροφή. Τον χώρο μεταξύ ψευδοροφής και στέγης να τον εντάξω στην θερμική ζώνη ή θα τον δηλώσω ΜΘΧ??? και θα θερμομονώσω την πλάκα ???
  8. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Θα τον περιγράψω ως ΜΘΧ , αλλά το γεγονός ότι δεν φαίνεται στην οικοδομική άδεια. Αν τον θεωρήσω ως όμορο κτίσμα (αφού είναι εφαπτόμενο εξωτερικά) μη θερμαινόμενο και σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ 1 κάνουμε την παραδοχή οτι συνορεύει με τον εξωτερικό αέρα προς την πλευρά αυτήν ????
  9. Συνάδελφοι Καλησπέρα! Σε ΠΕΑ για το ¨Εξοικονομώ¨ έχω Μονοκατοικία που συνορεύει στην μια πλευρά της με αποθήκη(ΜΘΧ) η οποία δεν φαίνεται στην άδεια. Την απλοποιητική παραδοχή δεν μπορώ να την πάρω ???? Οπότε την περιγράφω ως ΜΘΧ ???
  10. Απευθύνσου στο ΘΕΟ. Αφενός για μεγιστοποίηση της απόδοσης της εγκατάστασης με μόνιμη ηλιοφάνεια της περιοχής και αφετέρου τον τραυματισμό με κεραυνό οποιουδήποτε εισβολέα....
  11. Κανένας όμως απο τους συναδελφους δεν ανέφερε οτι στην πέργολα απαγορεύεται να βάλεις φ/β πλαίσια υπό νόμιμες συνθήκες.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.