Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikin24

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Έχετε δίκιο όσον αφορά την αναζήτηση της συγκεκριμένης νομοθεσίας και σας ευχαριστώ για την νομοθεσία που μου υποδείξατε. Απευθύνθηκα στο forum πιστεύοντας ότι σε κάποιον θα είχε τύχει παρόμοια περίπτωση μίας και εδώ στην επαρχία είναι σπάνιο από ότι διαπίστωσα μέχρι σήμερα. Από ότι καταλαβαίνω το θέμα είναι αρκετά εξειδικευμένο και στην υπάρχουσα νομοθεσία (ΠΔ 778/1980, Ν.1567/1985, ΠΔ 16/1996, ΠΔ17/1996,Ν.1396/1983, ΠΔ.59/1989, Π.Δ.305/1996 κ.λ.π) - εκτός και αν υπάρχει κάτι που δεν έχω βρει- δεν αναγράφεται ρητά πουθενά το είδος και γενικότερα τα χαρακτηριστικά μίας περίφραξης εργοταξίου οικοδομής πλην του ότι : Κατά την διάρκεια της κατασκευής, για την υγιεινή, άνετη και ασφαλή εργασία των εργαζομένων στην κατασκευή του κτιρίου ή του δομικού έργου, για την ασφαλή παραμονή επισκεπτών, για την ασφαλή διέλευση ανθρώπων και οχημάτων από τους κοινόχρηστους και ακάλυπτους χώρους που συνορεύουν με αυτό και για την ασφάλεια των γειτονικών κτιρίων ή δομικών έργων, απαιτείται : Ο χώρος εργασίας και εναποθήκευσης των υλικών να περιφράσσεται έτσι, ώστε να ελέγχεται η είσοδος στο χώρο αυτό ως επίσης και "ο περιβάλλον χώρος και η περίμετρος του εργοταξίου πρέπει να έχουν ευκρινή σήμανση και περίφραξη..." Εκτός και αν η προσωρινή περίφραξη θα πρέπει να έχει τα χαρακτηρισικά της περίφραξης που αναφέρεται στον ΓΟΚ (1 μέτρο συμπαγές και από εκεί και πάνω απο άλλο υλικό μέχρι τα 2,5 μέτρα) και πάλι όμως χωρίς να εξειδικεύεται πουθενά από τι πρέπει να κατασκευάζεται η συμπαγής περίφραξη . Απο την νομοθεσία που γνωρισες και ευχαριστώ για τον κόπο είχα βρει τα πάντα εδώ και καιρό εκτός του http://www.microkat.gr/index2.php?option=com_docman&task=doc_view&gid=558&Itemid=83[/url] ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε, ΕΚΔΟΣΗ 2001 σελ 116, παράγραφος 14.1.5. Τελικά μάλλον το θέμα είναι αρκετά εξειδικευμένο και στην επαρχία δεν βρίσκεις εύκολα άνθρωπο να σου απαντήσει , αλλά από ότι βλέπω και στο forum δεν πρέπει να έχει τύχει σε κάποιον. Συμπερασμά μου όμως για άλλη μία φορά ότι στην Ελλάδα για ένα αντικείμενο 50 νόμοι και παραθυράκια και ο καθείς ασκών εξουσία εξηγεί την νομοθεσία κατά την κρίση του. Μάλλον το βλέπω δικαστικά το θέμα μήπως και βρεθεί καμία άκρη! Και παλι σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.!
  2. Είναι να βρώ ξεκάθαρη νομοθεσία και όχι παραπομπές. Για παράδειγμα κάτι που να λέει ξεκάθαρα ότι το ύψος προσωρινής περίφραξης εργοταξίου οικοδομής θα πρέπει να είναι το ελάχιστο Χ μέτρα και η περίφραξη να είναi κατασκευασμένη απο το Ψ υλικό και με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές. Και πάλι ευχαριστώ!
  3. Είναι ότι την περίφραξη την έκανα μετά απο συζήτηση με τον μηχανικό μου γιατί είχα πρόβλημα με τον γείτονά μου (από τον οποίο αγόρασα και το οικόπεδο) και κάθε μέρα μου έκανε καταγγελίες- και συνεχίζει ακόμη- με αποτέλεσμα όταν τοποθετήθηκαν οι λαμαρίνες έκανε ξανά καταγγελία στην Αστυνομία χρησιμοποιόντας ένα ενημερωτικό έγγραφο που είχε , το οποίο έλεγε ότι δεν μπορώ νά κάνω παράνομες εργασίες στο ύψος της πιλωτής του κτιρίου μου , παρά μόνο αυτές που προβλέποντε απο την Ο.Α με αποτέλεσμα να γίνει μύνηση απο την Αστυνομία για αυθαίρετη κατασκευή και από τότε εχω μπει σε διαδικασία αναζήτησης νομοθεσίας για να την χρησιμοποιήσω όταν έρθει το δικαστήριο.. Σας ευχαριστώ !
  4. Για την σύντομη απάντησή σου. Δυστηχώς ο μηχανικός μου , μου είπε από την στιγμη που τους εκάνε την αίτηση και αυτοί δεν μας το εγκρίνουν , δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο , στην κυριολεξεία μου είπε "Σηκώνω τα χέρια, τέτοιο πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει" . Μήπως υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να έχει τις διατάξεις περί περίφραξης; Και πάλι ευχαριστώ για την σύντομη απάντησή σας!
  5. Καλησπέρα, εδώ και 4 μήνες έχω πρόβλημα με την πολεοδομία της περιοχής μου καθώς ζητώ να εγκαταστήσω προσωρινή περίφραξη σε υπό ανέγερση οικοδομή μου η οποία θα αποτελείται από σταθερά προστατευτικά φράγματα κατασκευασμένα από αυλακωτή λαμαρίνα ύψους τουλάχιστον 1,5 μ. για να εμποδίσω την είσοδο στο εργοτάξιο κάποιου που δεν έχει σχέση και ιδίως μικρών παιδιών που παίζουν στην περιοχή ,αποφεύγοντας έτσι πιθανό τραυματισμό τους. Απο την πολεοδομία μου λένε χωρίς να μου αναφέρουν κάποια νομοθεσία ότι το ύψος της λαμαρίνας δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1μ. Ψάχνοντας νομοθεσία (ύψος περίφραξης, στηθαία, μέτρα ασφάλειας κ.λ.π) δεν πιστεύω ότι η περίφραξη με αυλακωτή λαμαρίνα αποτελεί σταθερή-συμπαγή περίφραξη ώστε να απαιτείτε το ανώτερο 1μ ύψος αλλά δεν είναι και στηθαίο που πάλι το ανώτερο θα πρέπει να είναι 1,2μ. Ο μηχανικός μου υπέβαλε τεχνική έκθεση, αν και στο φάκελο Ο.Α υπήρχε κατατεθημένο Σχέδιο Ασφάλειας, ζητώντας την εγκατάσταση της περίφραξης από αυλακωτή λαμαρίνα και πάλι πήραμε απάντηση : ή αυλακωτή λαμαρίνα έως 1μ ή μεταλλικό πλέγμα όσο ύψος θέλουμε. Τους ξανακάνουμε αίτημα αναφέροντας ότι το μεταλλικό πλέγμα αποτελεί κλίμακα ανόδου με πιθανότητα τραυματισμών και πάλι πέρνουμε αρνητική απάντηση. Ο μηχανικός μου πλέον μου λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο και αν μπορώ να το ψάξω μόνος μου. Πάω στην Διεύθυνση Εργασίας και απο εκεί μου λένε ότι είναι θέμα πολεοδομίας γιατί αυτοί εξετάζουν μόνο τα θέματα ασφαλείας για τους εργαζομένους. Υπάρχει περίπτωση κάποιος να γνωρίζει κάτι ώστε να με βοηθήσει ; Μήπως γνωρίζετε νομοθεσία ή πολεοδομία ή υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ στην οποία να μπορώ να απευθυνθώ έτσι ώστε να λύσω το πρόβλημά μου; Εκ των προτέρων ευχαριστώ! Νίκος. Κ
  6. Στην δική μου περίπτωση έδωσα δίοδο δουλείας σε όμορο ιδιοκτήτη το 2002 με απόφαση ειρηνοδικείου για να με αφήσει ήσυχο απο αγωγές διεκδικήσεως τετραγωνικών απο το οικπόπεδό μου. Παράλληλα του παραχώρησα και μια κοινη διόδο των δύο ιδιοκτησιών. Ακόμη και σήμερα βρίσκει προφάσεις για τσακωμούς και συνεχείς καταγγελίες στην πολεοδομία και στην Αστυνομία. Στον ΓΟΚ αναφέρει ότι δίοδοι δουλείας ενώ υπάρχει πρόσβαση στο οικόπεδο είναι άκυρες. Μήπως γνωρίζει κάποιος αν "σπάει" η δίοδος; Τηλεφωνικά δικηγόρος με ενημέρωσε ότι εφόσον το είχα αποδεχθεί τότε και η άλλη πρόσβαση υπήρχε δεν μπορώ να ¨σπάσω" την δουλεία. Εσείς, τί γνώμη έχετε;
  7. να μεταφέρουμε το μήνυμα σε ανάλογο post? Έχω φωτογραφίες κ.λ.π να κατεβάσω να τις ρίξετε μια ματιά!
  8. Υπήρχαν ξύλινα πλάίσια βιδωμένα με ουπα στα ανοίγματα της πυλωτής για την στήριξη λινάτσας. Η λινάτσα ξηλώθηκε απο δυνατούς ανέμους και γιαυτό πάνω στα ξύλα-καδρόνια βιδώθηκε το κάθε φύλο τσίγγου με μόνο μία βιδα για να μην θεωρηθεί και σταθερό. Περίφραξη δεν υπήρχε και γιαυτό τοποθετήθηκαν οι τσίγγοι.
  9. Mπορείτε να με βοηθήσετε να βρω νομοθεσία για τα μέτρα ασφάλειας στις οικοδομές. Έβαλα μεταλλικά φύλλα (τσίγγους) προσωρινά σε σημείο της πυλωτής που έχει υψομετρική διαφορά 3 μέτρων απο την είσοδο του υπογείου και μετά από καταγγελία πήγα αυτόφωρο και δικάσθηκα σε 6μηνη φυλάκιση και 5000 ευρώ χρ. ποινή . Ο μηχανικός μου κατάθεσε στο δικαστήριο και είπε ότι αυτός έδωσε την εντολή για την τοποθέτησή τους ως μέτρα ασφάλειας αλλά η γνώμη του δεν ελήφθει καθόλου υπόψιν. Τώρα κάτέθεσε έκθεση μέτρων ασφάλειας για εγκριση προκειμένου την προσκομίσω αργότερα στο εφετείο. Μήπως έχει τύχει σε κάποιον παρόμοιο περιστατικό ή γνωρίζει δικηγόρο που να ασχολείτε με τέτοια περιστατικά και ενδέχεται να έχει κάποια τελεσίδικη απόφαση απο ίδιο δικαστήριο: Ευχαριστώ!
  10. μηχανικός μου προς το παρον δεν λεει τίποτα, θα ρωτήσει στην πολεοδομία και στην συνέχει θα μου απαντήσει! Δίκιο, αλλά ο ίδιος ο οποίος μου πούλησε το οικόπεδο για να κτίσω είδη έχει τακτοποιήσει παράνομες γκαρσονιέρες που έχει στην οικοδομή του. Το θέμα είναι ότι το κάνει εκδικητικά γιατί έχω κλείσει τον τοίχο της πυλωτής που βρίσκεται στο όριο με το δικό του οικόπεδο με αποτέλεσμα να του κλείσω το φωσ σε πάράνομη βεράντα που έχει κολλητά με το οικόπεδό μου. Το θέμα της ψευδής δήλωσης είναι γνωστό και γιαυτό σκέφτηκα εάν μπορώ να καταθέσω τον φάκελο και να δηλώσω ότι είναι ημιτελή με αποτέλεσμα να ερθει η πολεοδομία να με ελέγξει, να διαπιστώσει το αυθαίρετον, να βγει η πρώτη δόση του προστίμου την οποία θα πλήρώσω και στην συνέχεια να μου δωθεί η συνέχιση εργασιών. Η περίπτωσή μου είναι πόλύ δύσκολη και δεν έχει ξανατύχει και στον μηχανικό μου, αυτός το ψάχνει στην πολεοδομία και εγώ όπως μπορώ απο το ΙΝΤΕΡΝΕΤ γιαυτο και σας εγραψα μήπως και έχει τύχει παρόμοιο περιστατικό να αναφέρω ότι η περιοχή μου είναι ήδη υποβαθμισμένη με κτίρια 30ετιας με χίλιες 2 παρανομίες , οι περισότεροι τις έχουν τακτοποιήσει, και μόνο η δική μου και μία ποιό πέρα οικοδομή είναι σχετικά καινούργιες. Στην ενημερωτική εγκύκλιο 8 του ΥΠΕΚΑ αναγραφεται: Σε περίπτωση διακοπής οικοδομικών εργασιών, με συνέπεια να μην έχουν ολοκληρωθεί οι οικοδομικές εργασίες για την αλλαγή χρήσης του χώρου της παρ. 1, του άρθρου 5, του ν. 3843/10 η συνέχιση χορηγείται μετά την καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου του άρθρου 6, του νόμου και στον δηλωθέντα χώρο επιτρέπονται μόνο οι εργασίες που αναφέρονται στην παρ1, του άρθρου 22, του ν. 1577/85. Οι ίδιες εργασίες επιτρέπονται και για τους χώρους, οι οποίοι τακτοποιήθηκαν με το ν. 3775/09.
  11. Γειά σας, το προβλημα μου είναι το εξης; 1.έχω θεωρημένη άδεια επαόριστο για τριόροφη οικοδομη με πιλωτή 2.ο γείτονας μου κάνει καταγγελία στην πολεοδομία ότι πρόκειτε να κλείσω την πιλωτή και να κάνω γκαρσονιέρες 3. Η πολεοδομία μετά απο αίτημα του γείτονα του δίνει ένα ενημερωτικό έγγραφο το οποίο λεέι ότι δεν όποια εργασία κάνω στην πιλωτή πέρα απο τις προβλεπόμενες θα υπαχθεί στις διατάξεις περί αυθαιρέτων 4. Ο γείτονασ πάει το χαρτί στην Αστυνομία και με καλούν να μου το επιδώσουν 5. Η αστυνομία ζητά απο την πολεοδομία ενημέρωση και τους απαντάει ότι σε περιπτωση που κάνω εργασίες να με διακόψουν και στην συνέχεια να ειδοποιήσουν την πολεοδομία για έλεγχο 6. Η αστυνομία βάση του εγγράφου αυτού με ξανακαλέι και μου λέει ότι εάν κάνω εργασίες θα με πάνε αυτόφωρο. Στην ενημερωτική εγκύκλιο 8 του ΥΠΕΚΑ αναγραφεται: Σε περίπτωση διακοπής οικοδομικών εργασιών, με συνέπεια να μην έχουν ολοκληρωθεί οι οικοδομικές εργασίες για την αλλαγή χρήσης του χώρου της παρ. 1, του άρθρου 5, του ν. 3843/10 η συνέχιση χορηγείται μετά την καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου του άρθρου 6, του νόμου και στον δηλωθέντα χώρο επιτρέπονται μόνο οι εργασίες που αναφέρονται στην παρ1, του άρθρου 22, του ν. 1577/85. Οι ίδιες εργασίες επιτρέπονται και για τους χώρους, οι οποίοι τακτοποιήθηκαν με το ν. 3775/09. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να υποβάλω τον φάκελο για την τακτοποίηση και να αναφέρω ότι δεν έχω αποπερατώσει τις εργασίες για την αλλαγή χρήσης έτσι ώστε να πάρω συνέχιση εργασίων ή θα πρέπει να κάνω εργασίες να πάω αυτόφωρο-διακοπή εργασίων και στην συνέχεια να πάρω έγκριση για συνέχιση εργασίων; Θα παρακαλούσα για την βοήθειά σας μιας και τρέχω εδώ και τρεις μήνες και ο αγαπημένος μου '"γείτονας" δεν υπάρχει περίπτωση να με αφήσει να κάνω την αλλαγή. Να φανταστείτε κατάφερε την ίδια μερά που έκανε καταγγελιά για νόμιμο τοίχο στό όριο οικοπέδων να βγάλει την πολεοδομία για έλεγχο. έαν είναι δύσκολο να μου απαντήσετε μέσω forum μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα στο [email protected]
  12. Δηλαδή στό στέλεχος της άδειας για την αναθεώρηση θα αναγράφει κάπου "αναθεωρείτε επ'αόριστο για απωπεράτωση ..κ.λ.π ή κάτι άλλο"; Ευχαριστώ!
  13. Γειά σας, σύμφωνα με : Οικοδομική άδεια - Έλεγχος κατασκευών.'Αρθρο 334 Ισχύς και αναθεώρηση οικοδομικής αδείας. (άρθρο 6 π.δ. 8/13.7.1993, άρθρο 1 π.δ. 27.2/8.3.1995) 1. Οι οικοδομικές άδειες αν δεν ανακληθούν ή ακυρωθούν ισχύουν μέχρι την αποπεράτωση των προβλεπόμενων από αυτές οικοδομικών εργασιών που πιστοποιείται με τη σχετική θεώρηση της άδειας και όχι περισσότερο από τέσσερα (4) χρόνια από την έκδοσή τους. ………………………………………………………………………………….. 3. Η οικοδομική άδεια αναθεωρείται για την παράταση της ισχύος της μετά από αυτοψία με τις ακόλουθες προϋποθέσεις: α) αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας, έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός της οικοδομής, η άδεια αναθεωρείται για αόριστο χρόνο, με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ.1 του άρθρου 259.β) αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της άδειας δεν έγιναν οικοδομικές εργασίες ή δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο φέρων οργανισμός της οικοδομής η άδεια αναθεωρείται για τέσσερα (4) χρόνια από την ημερομηνία της λήξης της. γ) αν μέχρι τη λήξη της ισχύος της αναθεώρησης, σύμφωνα με τα παραπάνω έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός της οικοδομής, εφαρμόζονται οι διατάξεις της περίπτωσης α της παρούσας παραγράφου. http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108334.html Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που σε τριοροφη οικοδομή με πυλωτη έχει θεωρηθεί η άδεια για ρεύμα για τους 2 απο τους 3 ορόφους . Μπορεί τότε να γίνει αναθεώρηση επ' αόριστο;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.