Μετάβαση στο περιεχόμενο

markoust

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Imaginationland
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλεκτρονικός Μηχ/κος & Μηχ/κος Υπ/στων

markoust's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

34

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημερα, κ εμενα παρομοίως... Επικοινωνησα με building cert και λενε οτι φαινεται οντως απληρωτο και ριχνουν την ευθυνη στο taxis. Επικοινωνησα με taxis και λενε οτι ειναι θεμα τραπεζας... Η τραπεζα που μιλησα λεει οτι εστειλε κανονικα την πληρωμη.. Κοινως χαος... Ξερει καποιος συναδελφος κατι νεοτερο;
  2. Το έφτιαξα εκ του μηδενός το αρχείο με την 1.31 κ έβγαλε αλλά αντί άλλων. Ίσως είναι προσωρινό πρόβλημα του σάιτ.. ίδωμεν!!
  3. Συνάδελφοι δοκίμασε κάποιος να ανεβάσει ενεργειακή επιθεώρηση με την έκδοση 1.31? Προσωπικά και μεχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές διαπίστωσα ότι ανεβάζοντας ένα αρχείο το όποιο έχει ήδη τρέξει και δοκιμαστεί με την έκδοση 1.31 , τα αποτελέσματα που εμφανίζει το σάιτ του υπουργείου είναι κυριολεκτικώς ότι να ναι.. λες και στο background δεν τρέχει καν την επιθεώρηση μας αλλά εμφανίζει αποτελέσματα που δεν αφορούν την δικιά μας επιθεώρηση. Το διαπίστωσε αυτο κάποιος αλλος;
  4. Συνάδελφοι είναι πραγματικά τραγικό ανεξαρτήτως του ποσού που θα υποχρεωθεί να πληρώσει ο καθένας μας, να έχει γίνει μοναδικό θέμα σχεδόν συζήτησης στον κλάδο των μηχανικών εδώ και μήνες το ασφαλιστικό, υπό την έννοια ότι περιμένουμε μοιρολατρικά το χαράτσι που οι άσχετοι και ανάλγητοι του Υπουργείου Εργασίας (υπουργείο Ανεργίας θα έπρεπε να λέγεται κανονικά) αποφάσισαν για εμάς. Έχει ξεφτιλιστεί εντελώς η έννοια της εργασίας και η λέξη ανάπτυξη και άρα βελτίωση του κλάδου των μηχανικών (και γενικότερα της οικονομίας) πήγαν περίπατο. Και μόνο το γεγονός για παράδειγμα ότι στα ειδοποιητήρια έχει μπει μικρότερος (προς το παρόν) συντελεστής, δείχνει την προχειρότητα αφενός του γελοίου ΕΦΚΑ αλλά και την κλασική κουτοπονηριά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που θεωρούν ότι με τις προσωρινά ελαφρώς χαμηλότερες εισφορές θα ξεγελάσουν τα "πρόβατα" μηχανικούς. Είναι θέμα χρόνου η οριστική κατάρευση του ασφαλιστικού συστήματος και απλώς ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό τον τελευταίο καιρό. Καλή δύναμη σε όσους αποφασίσουν τελικά να χρηματοδοτούν τον νέο ασφαλιστικό-φορέα, που αποτελεί μνημείο προχειρότητας και αναλγησίας!..
  5. κάνεις αίτηση στο πρωτόκολλο η οποία απευθύνεται στην ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ και ζητας την επαναφορα σου σε χαμηλοτερη κατηγορια. οπως κ να εχει πρέπει να βιαστείς μιας και δυστυχώς το ταμείο λειτουργεί με ρυθμούς χελώνας. όσοι είναι Αθήνα είναι πιο τυχεροί μάλλον όσον αφορά την διαδικασία αυτή σε σχέση με τους υπόλοιπους από επαρχία.
  6. Eπειδή είμαι ίδια περίπτωση, αν δεν έχεις κάνει αίτηση ήδη για επανένταξη σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία δυστυχώς παραμένει αυτό το ποσό. Επίσης στο σαιτ ακόμη και σε εκείνους που επανήλθαν στην χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία δείχνει τις αυξημένες εισφορές, άρα θα χρειαστεί να πάει κάποιος στο τοπικό ΤΣΜΕΔΕ της περιοχής του για να γίνει εκ νέου ο υπολογισμός που αφορά την 1η κατηγορία. Βασικό σε κάθε περίπτωση είναι να έχει προηγηθεί αιτηση στην ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ για επαναφορά στην 1η κατηγορία.
  7. έχει χάσει την μπάλα ο κλάδος σε τέτοιο βαθμό που έρχονται χαμηλότερα (προς το παρόν) ειδοποιητήρια και πανηγυρίζουμε (και τον εαυτό μου συμπεριλαμβάνω ασφαλώς), χωρίς να έχουμε μάλλον λάβει υπόψιν μας ότι με την απίστευτη ανεργία που υπάρχει ή τις ελάχιστες δουλειές ακόμη και αυτά τα "μικρότερα" ποσά εξακολουθούν να αποτελούν δήμευση του σχεδόν μηδαμινού εισοδήματος μας πλέον... είναι εντελώς οργουελικό το πως έχουμε χάσει συλλογικά το νόημα όσον αφορά τον παραλογισμό που λέγεται ΤΣΜΕΔΕ και δεχόμαστε την αφαίμαξη μας (και νιώθουμε και κουλ επειδή είδαμε "μείωση")... Δυστυχώς όποιος χρειάζεται (και μόνο) ενημερώτητα απο ΤΣΜΕΔΕ θα εξακολουθεί (μέχρι να παραδώσει και αυτός πνέυμα..) να πληρώνει. :shock: :shock: Καλή δύναμη σε όσους έχουν απομείνει πλέον να "γεμίζουν" το πυθάρι δίχως πάτο που λέγεται ΤΣΜΕΔΕ.
  8. Προσωπικά έχω να αναφέρω ότι αν κ με αίτηση για επαναφορά κατηγορίας (που μάλλον έγινε δεκτή μετά από δεκάδες τηλέφωνα μου σε ΤΣΜΕΔΕ κτλ) αναγκάστικα να πληρωσω το Α2016 με τις υπερογκες εισφορές μου (δεν άλλαξε μέχρι 31/10 το ειδοποιητήριο όπως θα έπρεπε!!!) καθοτι χωρις να είναι σίγουρη η παράταση κ για λόγους που αφορούν την απόκτηση ασφαλιστικής ενημερότητας και μόνο αδυνατούσα να περιμένω την νέα παράταση. Το αν επιστραφεί το ποσό αναδρομικά με τη λογική ότι έγινε δεκτή η αίτηση μου (όπως κ άλλων συναδέλφων) είναι ένα θέμα. Τραγικό ΤΣΜΕΔΕ όπως πάντα. Αδύνατο να τα βάλεις με το τέρας της γραφειοκρατίας δυστυχώς. Ελπίζω σε καλύτερη τύχη στους συναδέλφους που είχαν κάνει επίσης αίτηση για επαναφορά χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας.
  9. Χαίρεται, έχω στείλει όπως κ δεκάδες άλλοι συνάδελφοι αίτηση για επαναφορά στην 1η ασφαλιστική κατηγορία, ωστόσο μέχρι κ σήμερα λίγες μέρες δλδ πριν την λήξη της τρέχουσας πληρωμής καμία αλλαγή δεν έχει γίνει στο ειδοποιητήριο. Ας ελπίσουμε έστω στο παρά πέντε να τα διορθώσουν διότι φαινεται ότι εκεί στο ΤΣΜΕΔΕ αποφασίζουν με ρυθμούς χελώνας...
  10. Είχα κάνει προσωπικά αίτηση μέσω πρωτοκόλλου από τοπικό παράρτημα ΤΣΜΕΔΕ τέλη Ιουλίου (έχοντας πληρώσει μέχρι τέλους 2015 ότι οφειλές είχα, οπότε ήμουν 100% τυπικός όσον αφορά τις προυποθέσεις) ωστόσο αρχές Αυγούστου απορρίφθηκε!! Η απάντηση ήρθε από τον κ.Καραγιαννάκη (διευθυντή Συντάξεων και Ασφάλισης). Ελπίζω κάτι να άλλαξε από τότε με βάση τα γραφόμενα σας και προφανώς θα κάνω αίτηση εκ νέου. Ωστόσο είναι απαράδεκτο που δεν υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα ενημέρωση ξεκάθαρη για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα . Ίδωμεν!! edit: Μέρος της απάντησης που έλαβα με ημερομηνία 2/8/16 προς ενημέρωση των συναδέλφων: "Με την παρ.3 του άρθρου 21 του Ν.4337/2015 (ΦΕΚ129Α/17.10.2015) η ανωτέρω διάταξη (σχολιασμός δικός μου:Εννοεί την παρ.4 του άρθρου 39 του Ν.4331/2015) καταργείται από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της (2.7.2015). Ως εκ τούτου σήμερα δεν εξετάζεται το αίτημα σας για υπαγωγή σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία" Αν ξαφνικά αποφάσισαν να δεχτούν το άρθρο που μας επέτρεπε να επανέλθουμε για μια ακόμη φορά στην 1η ασφαλιστική κατηγορία, όπου η απάντηση πιο πριν το απέκλειε ειναι θετική εξέλιξη. Θα ενημερώσω προσωπικά σε περίπτωση που αυτό ισχύει.
  11. Καλησπέρα, αυτό που αναφέρεται παραπάνω για δυνατότητα επανενεργοποίησης ρύθμισης σύμφωνα με το νόμο Στρατούλη για επιλογή χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας είναι κάτι που έχει προταθεί για να γίνει ή που ισχύει ήδη; Αν γινόταν να μας δινατε μια διευκρίνιση παρακαλώ, μιας και προσωπικά αδυνατούσα να βγάλω άκρη από το ΤΣΜΕΔΕ μέχρι και πρόσφατα. Ευχαριστώ
  12. Ξεφτιλισμένη χώρα! Άντε να ξεκινάτε όλοι εσείς οι μεγάλοι επιστήμονες που ξεκινήσατε ήδη τα πανηγύρια να δίνετε ΠΕΑ για 20 ευρώ (χωρίς το παράβολο νταβαντζιλίκι υπερ Υπουργείου)... Πόσο γελοίος κατάντησε ο τεχνικός κόσμος αυτής της χώρας μπανανίας. Και μην ξεκινήσει κάποιος μηχανικός να γράφει πάλι για τα κεκτημένα του κλάδου και του κ%$#ου τα εννιάμερα διότι έχουμε πιάσει πάτο ως χώρα όσον αφορά κάθε έννοια αξιοκρατίας και αξιολόγησης. Τι θέλησε το Υπουργείο της ξεφτίλας; Να πετάξει λίγα ψιχούλα στο σύνολο των εξαθλιωμένων μηχανικών κάνοντας ακόμη πιο γελοία την διαδικασία των ενεργειακών επιθεωρήσεων ώστε να πάρει ο κάθε πικραμένος μηχανικός το 30ευρω του... Αφού αδέρφια έχετε τόσο μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης ώστε 1-2 πεα της ντροπής παραπάνω θα σας βγάλουν τα προς το ζην, αρχίστε τα γλέντια. ΥΓ. Η κυβέρνηση της συμφοράς που τώρα προσκυνάς συνάδελφε, σου έχει επιβάλει φόρο ώστε να σου δημεύει το 65% τουλάχιστον του εισοδήματος σου. Αλλά είπαμε, καταργήσαμε τις εξετάσεις! Ο "αγώνας" δικαιώθηκε... ΥΓ.2 Η γενικότερη ασάφεια σε αρκετά σημεία όσον αφορά το γελοίο σχέδιο νόμου που έβγαλαν στην φόρα δείχνει πόσο αστείοι είναι οι λαικιστές κυβερνώντες, που μέσα στον πανικό τους να ικανοποιήσουν τα ρουσφέτια τους δεν έχουν ξεκαθαρίσει βασικά σημεία όσον αφορά πχ τις τάξεις Α,Β,Γ και λοιπές γελοιότητες.
  13. Δηλαδή είσαι εκπρόθεσμος όσον αφορά το Β του 2015 και σου έχει αλλάξει η κατηγορία απο 1η σε 3η χωρίς δυνατότητα επαναφοράς;; Διότι προσπαθώ χωρίς αποτέλεσμα από την Παρασκευή να βγάλω άκρη με Αθήνα αλλά και το τοπικό παράρτημα... Απελπισία !
  14. υπαρχει συναδελφος που βγηκε εκτος ρυθμισης επειδη πληρωσε εκπροθεσμα (οπως ο γραφων) και πηγε απο την 1η στην 3η κατηγορια χωρις να του δινουν οι αλητηριοι του ΤΣΜΕΔΕ την δυνατοτητα εκ νεου αιτησης για επαναφορα κατηγοριας;
  15. Η γνωμοδότηση του νομικου συμβουλου του κρατους λεει μα σαφη τροπο:"η διοικηση του ΕΤΑΑ δεν υποχρεούται να ανακαλέσει άμεσα όσες διοικητικές πράξεις εκδόθηκαν υπό την ισχύ του άρθρου 39 του ν.4331/2015 ....(...) η ανάκληση (τους) μπορεί να γίνει απο το αρμοδιο οργανο του ΕΤΑΑ (μελλοντικά ενδεχομένως...) για λογους δημοσιου συμφεροντος... Πρακτικά, δέχονται την ευνοικη ρυθμιση στο ΕΤΑΑ και για το 2016 αλλα οσοι την εχασαν λογω εκπροθεσμης καταβολης δεν τους επιτρεπεται εκ νεου οπως ελεγε το αρθρο 39 την εκ νεου αιτηση για υπαγωγη στην 1η κατηγορια και παλι. Δηλαδή από τις 9 παραγράφους του άρθρου 9 του 4331/2015 δέχονται μόνο την μία;;;; Μας δουλεύουν κανονικά όλους;;;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.