Μετάβαση στο περιεχόμενο

AIGLH

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

AIGLH's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σε όλους!Μετά από επικοινωνία με ΤΣΜΕΔΕ Τρίπολης,η υπάλληλος ανέφερε πως θα υπάρξει σήμερα επίσημη ανακοίνωση στο site του ΤΣΜΕΔΕ για όσους δεν προλάβαμε τη προθεσμία.Πιθανότατα θα υπάρξει κάποια παράταση.Εν αναμονή.Ας ελπίσουμε πως θα διευθετηθεί το θέμα για εμάς τους λίγους "καλοπληρωτές"".....
  2. Συνάδελφοι γειά σας, Θα ήθελα την βοήθειά σας.Βάση οικοδομικής αδείας του 1980 στην κάτοψη του υπογείου 3όροφης οικοδομής αποτυπώνεται ενιαίος χώρος αποθήκης και χώρος κλιμακοστασίου συνολικού εμβαδού 117,40τ.μ(τα 12τ.μ. περίπου κλιμακοστάσιο).Βάση ΣΟΙ του 1998 και του σχεδίου της κάτοψης του υπογείου έχουμε μία οριζόντια ιδιοκτησία/αποθήκη εμβαδού 78τ.μ. και δημιουργία ενός χώρου μηχανοστασίου και ενός χώρου λεβητοστασίου.Δηλαδή βάση της ΣΟΙ και της πραγματικής κατάστασης πλέον η αποθήκη/οριζόντια ιδιοκτησία είναι 78τ.μ. και τα υπόλοιπα δηλ.117,40τ.μ.-78τ.μ.=39,40τ.μ..Πρόκειται για διαμερισμάτωση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. Καταρχάς,ευχαριστώ πάρα πολύ για τη πολυτιμη βοηθειά σου! Μια απορία..όσον αφορά το ελάχιστο ύψος των βοηθητικών χώρων.Είναι 2,20μ σύμφωνα με το ΓΟΚ.Πλέον με το Νέο Γοκ ισχύει το 2,20?Μόνο στην περίπτωση που το υψος των βοηθητικών είναι κατα (γοκ ή νοκ) μιλάμε για νομιμοποιηση αλλιώς για τακτοποίηση,σωστά? Όταν λές στη περίπτωση νομιμ/σης μέσω 4014 τι ενοείς?Δε μπορώ χωρίς το 4014? Ευχαριστώ πολύ!!
  4. Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα τη βοήθεια σας η οποία για μένα θα είναι πολύτιμη. Πρόκειται για ισόγειο κατάστημα πραγματοποιούμενου ύψους 4,25μ και επιτρεπόμενου στη περιοχή 24μ,επιτρ. δόμησης 594,44τ.μ και πραγμ.281,44τ.μ,επιτρ.κάλυψης 283,07τ.μ και πραγμ. 281,44τ.μ.Ο ιδιοκτήτης έχει κατασκευάσει το "κουβούκλιο" στην απόληξη του κλιμακοστασίου στο δώμα το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην άδεια ύψους 1,50μ περίπου εμβαδού 25τ.μ και στην απέναντι πλευρά του δώματος(όχι δίπλα) έχει κατασκευάσει ένα κτίσμα 15τ.μ περίπου ύψους 1,8-2,00μ περίπου το οποίο ομοίως δεν περιλαμβάνεται στην ο.α. Αν θα ήθελα να το τακτοποιήσω τι είδους υπέρβασή έχω για το κάθε ένα? Έχω υπέρβαση δόμησης Β.Χ μόνο για το κτίσμα των 15τ.μ ή και για την απόληξη?Υπέρβαση ύψους δεν έχω εφόσον δεν ξεπερνώ το επιτρεπόμενο,υποθέτω.Σημειωτέων δεν έχει πραγματοποιηθεί εσωτερικός έλεγχος.Σε περίπτωση που στα 25τ.μ του κλιμακοστασίου ένα τμήμα του είναι εκμεταλλέυσιμος τι γίνεται? Τέλος,αν θα ήθελα να μην ακολουθήσω τη διαδικασία του 4014 θα μπορούσα να βγάλω άδεια για αυτές τις αυθαιρεσίες εφόσον έχω υπόλοιπο δόμησης?Θα μετρήσει στη περίπτωση αυτή η απόληξη στην δομήσιμη επιφάνεια? Σας ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά!
  5. Παιδιά καλησπέρα, έχω μια περίπτωση διώροφης οικοδομής εκτός σχεδίου με άδεια του 2005.Η άδεια έχει λήξει από το 2009 και δεν έχει ρευματοδοτηθεί.Μπορώ τώρα να κάνω αναθεώρηση για να ολοκληρώσω το ημιτελές υπόγειο? Επ αόριστον μπορώ να κάνω αν έχει ολοκληρωθεί ο Φ.Ο εντός της πρώτης 4ετίας? ευχαριστω
  6. Καλημέρα!Είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα τη πολύτιμη βοηθειά σας. Πρόκειται για μία διώροφη οικοδομή με ημιτελές υπόγειο σε εκτος σχεδίου περιοχή που κατά την αυτοψία διαπίστωσα πως έχουν γίνει τα παρακάτω: 1)Το συμπαγές τμήμα της περιμετρικής υπερβαίνει το 1μ και έχουν πραγματοποιηθεί διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου οι οποίες δεν προβλέπονταν στην άδεια και είναι εκτος ΓΟΚ(τοιχεία άνω των 1,50μ,και επίπεδα άνω των 5μ. 2)Μια σκάλα μπαζωτή και μία οπλισμένη έχουν κατασκευαστεί οι οποίες δεν υπήρχαν στην άδεια 3)Το υπόγειο είναι ημιτελές(μόνο τα μπετά χωρίς εσωτερική διαρρύθμιση) και έχει ξεμπαζωθεί στις 2 από τις 4 πλευρές(πρόσοψη και πλάγια 'όψη).Βάση αδείας έχει β.χ 3)Έχει γίνει επέκταση του υπογείου εκτός εγκεκριμμένου περιγράμματος και είναι ημιτελές(μπετά) 4)Στο ισόγειο τμήμα του Η/Χ βάση αδείας έχει μετατραπεί σε χώρο κ.χ. 5)Ο εξώστης στον όροφο έχει μετατραπεί σε η/χ Η ιδιομορφία της παρούσας είναι ότι η άδεια είναι του 2005 και έχει λήξει ισχύος.Επιπλέον από το Μάρτιο σύμφωνα με το Ν.3937/31-3-2011 εμπίπτει σε περιοχή Νatura. Πως θα χειριζόσασταν μια τέτοια υπόθεση?
  7. Καλημέρα!Είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα τη πολύτιμη βοηθειά σας. Πρόκειται για μία διώροφη οικοδομή με ημιτελές υπόγειο σε εκτος σχεδίου περιοχή που κατά την αυτοψία διαπίστωσα πως έχουν γίνει τα παρακάτω: 1)Το υπόγειο είναι ημιτελές(μόνο τα μπετά χωρίς εσωτερική διαρρύθμιση) και έχει ξεμπαζωθεί στις 2 από τις 4 πλευρές(πρόσοψη και πλάγια 'όψη).Βάση αδείας έχει β.χ 2)Έχει γίνει επέκταση του υπογείου εκτός εγκεκριμμένου περιγράμματος και είναι ημιτελές(μπετά) 3)Στο ισόγειο τμήμα του Η/Χ βάση αδείας έχει μετατραπεί σε χώρο κ.χ. 4)Ο εξώστης στον όροφο έχει μετατραπεί σε η/χ 5)Το συμπαγές τμήμα της περιμετρικής υπερβαίνει το 1μ και έχουν πραγματοποιηθεί διαμορφώσεις του περιβάλλοντα χώρου οι οποίες δεν προβλέπονταν στην άδεια. 6)Μια σκάλα μπαζωτή και μία οπλισμένη έχουν κατασκευαστεί οι οποίες δεν υπήρχαν στην άδεια Η ιδιομορφία της παρούσας είναι ότι η άδεια είναι του 2005 και έχει λήξει ισχύος.Επιπλέον από το Μάρτιο σύμφωνα με το Ν.3937/31-3-2011 εμπίπτει σε περιοχή Νatura. Πως θα χειριζόσασταν μια τέτοια υπόθεση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.