Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

melita

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by melita

  1. Καλημέρα παιδια ! καθε φορα που διαβαζω για αυτο το θεμα απελπιζομαι ! δε μπορω να καταλαβω πως γινεται να εχουμε σπουδασει για καλυτερα στο αει και να πρεπει να τραβαμε ολα αυτα εξαιτιας τσμεδε και τεε ! δηλαδη να πηγαιναμε στο τει να ειχαμε το τεβε μας οποτε θελαμε το ικα μας κτλ! να βλεπω αλλους και αλλους και να βρισκουν δουλεια και να παιρνουν περισσοτερα και ολα αυτα επειδη εμεις εχουμε πτυχιο αει! τι να πω !! τεσπα θελω να κανω μια ερωτηση! πηγα σε μια δουλεια σε βιομηχανια καλλυντικων για ελεγχο ποιοτητας, μιλησαμε στην αρχη για ικα του ειπα οτι εχω τσμεδε και τελικα ειπαμε να κανω εγω εναρξη στην εφορια και να εχω μπλοκακι. εχω ομως μπερδευτει με το τι να ζητησω απο θεμα χρηματων ! ειπε θα πληρωνει το τσμεδε . εγω [ληρωνω 1035 το εξαμηνο δε εχω καταλαβει ποσα πληρωνει αυτος ποσα εγω και τελικα τι ειναι καλυτερο να κανω μηπως να του προτεινω να γινω μισθωτη ?εχω μπερδευτει πραγματικα . τι θα κοβω ακριβως δε ξερω πχ καθαρα + τσμεδε + παρακρατηση 20% και +23% φπα που επισης θα το πληρωνει αυτος! νομιζω οτι ο λογιστης του δε πρεπει να του πει τι θα πληρωνει και πως ? αλλα ρωταω και εγω λογιστες και ειναι ο καθενας το μακρυ του γτ ολοι εχουν στο μυαλο τους το τεβε . και σαν μισθωτη αυτος τι πληρωνει απο τσμεδε και ικα ?
  2. καλημερα. και εγω πιστευω οτι μαλλον δε θα τις κανουν τισ εξετασεις ειδικα ετσι οπως λενε.αλλα μηπως ειναι λιγο στημενη η κατασταση και σε βαλουν να μπεις τωρα στο μητρωο να παρουν καποια χρηματα.να περασει καιρος να μασ δωσουν τις ενισχυσεις και μετα οποτε θυμηθουν να κανουν τις εξετασεις οπως λενε με σκοπο να κοψουν κοσμο και μετα να τα ζητανε πισω ?τα λεφτα που 8α παρουν πισω θα τα δωσουν οπως λεει στον οδηγο στον αμεσως επομενο επι8εωρητη που ειναι στη λιστα!!! αυτος ο τοκος ποιοσ 8α ειναι ?ποσο?μασ εχουν τρελανει για 400 ευρω που τα εχουμε δωσει στο φιναλε. δε ντρεπονται λεω εγω
  3. κατι μου λεει οτι θα παμε για μαλλι (τα 400) και θα βγουμε κουρεμενοι!!!! δε ξερω σκεφτομαι σοβαρα να μη στειλω τα χαρτια μου. βεβαια στο τελος μετα το κραξιμο μπορει ουτε εξετασεις να μην κανουν .
  4. καλα και αυτο ειναι τωρα λογικο? τι σχεση εχουν οι εξετασεις με τα σεμιναρια? δε τα δωσαμε εμεις τα λεφτα ?για την πλακα μας τα καναμε? τεσπα.και αντε τα δινεις πισω ε οχι και εντοκως δηλαδη.ενταξει μας κοροιδευουν .εδω ακομα δε ξερουμε πως θα ειναι οι εξετασεις.?δηλαδη τι να πω πια μωρε!
  5. καλημερα! nvadikol το ψαχνω λιγο και εγω γιατι με ενδιαφερει αλλα γενικα και στο εκ 1998/2006 μιλαει για επιχειρησεις εμεις μπηκαμε σε αυτο το προγραμμα ως ανεργοι.οποτε δεν ειναι ασχετο το ενα με το αλλο? αν τους βρεισ στο τηλ και μαθεις πες κατι γιατι και σε εμενα δε το σηκωνουν . μπορει να απαντησουν σε e mail ομως. και κατι αλλο ,αυτα τα λεφτα δε τα εχουμε παρει ακομα!οποτε δε εχουν φανει πουθενα .δηλαδη αν αυριο εγω φυγω απο την πρακτικη για οποιοδηποτε λογο λεφτα δε παιρνω αρα .....
  6. Καλησπέρα σας. nvadikol και εγω ειμαι σε αυτο το προγραμμα . νομιζω οτι ειναι ασχετο με ενισχυση de minimis. δε ξερω αν καποιος αλλοσ ξερει πιο σιγουρα να σου απαντησει. παιδια μια ερωτηση επειδη λετε οτι δε χρειαζεται η αποδειξη ακομα στις ερωτησεις -απαντησεις. ερ 6 https://www.buildingcert.gr/files/page.view?page=eysed λεει μεσα στα δικαιολογητικα οτι χρειαζεται.τον οδηγο τον εχω διαβασει αλλα τελικα θα τη βαλουμε?? μαλλον επειδη ο καινουριος οδηγος λεει οτι δε το βαζουμε δε θα το βαλουμε κιολας. ετσι ? αυτο καταλαβα απο μονη μου τελικα.
  7. καλημερα! liv25k λογικα απο οτι ελεγε και στο φεκ απο το ετος αποκτησης πτυχιου οχι αδεια ασκησης. αν ηταν θα το εγραφε ετσι . παντως δεν ειναι δυνατον αυτο που εχει γινει. δηλαδη ντροπη τους. διαβαζω τοση ωρα και τις 16 σελιδες και αν ειναι ποτε δυνατον να μη μπορουμε να καταλαβουμε τι γινεται . δε μπορουν να βγαλουν μια φορμα σωστη και σωστες αιτησεις . πρεπει να ψαχνομαστε. εγω ακομα δε εχω κανει τιποτα απο τα 2 ουτε ενισχυση ουτε αναγγελια. απο την αρχη ειχα αποριες. τιποτα δεν ειναι απολυτα ξεκαθαρο. εμενα ασ πουμε δε μου εχει ερ8ει η φορολογικη να βαλω την ηλεκτρονικη που ειχα υποβαλλει η προηγουμενη και αλλα πολλα που ακομα δε εχω ξεκαθαρισει. τι να πω. μετα αλλο και αυτο με τις εξετασεις. τι δουλεια εχουν τα χρηματα που πληρωσαμε εμεις για σεμιναρια με το αν 8α περασουμε τις εξετασεις.? δε φτανει που ειναι στο κοσμο τους με αυτεσ τις εξετασεις και δε ξερουν τι τους γινεται και που κανονικα δε θα επρεπε να γινουν καν. τι ειναι αυτα ρε? τι τα πηραμε τα πτυχια τοτε? ακου 70 και 90 % επιτυχια χρειαζεται και κολοκυθια!τους εχω βαρεθει . και καθομαστε για 400 ευρω που μπορει να τα 8ελουν και πισω μετα. οτι να ναι ειναι .
  8. Καλησπέρα σε ολους. θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με τα σεμιναρια τεχνικων ασφαλειας. πριν λιγο καιρο πηρα τηλ σε ενα κεκ για να ρωτησω για τα σεμιναρια και μου ειπαν οτι οι μηχανολογοι δε χρειαζονται σεμιναρια καθως εχουν το δικαιωμα να ειναι τ.α μετα 2 χρονια κτησης πτυχιου. απλα η απορια μου ειναι πως θα γινω χωρις σεμιναρια αφου δε γνωριζω ακριβως τι πρεπει να κανω ! απλα να διαβασω στο ιντερνετ ?
  9. Σε ευχαριστω πολυ μαρια . η αληθεια ειναι οτι πολυ μπερδεμα μου φαινονται. να σαι καλα ! ελπιζω να βρουμε καμια δουλεια!
  10. Γεια σας παιδια!θα ηθελα να ρωτησω και εγω πανω κατω τα ιδια . ειμαι εγγεγραμενη και εγω στο τεε και πληρωνω κανονικα τσμεδε εδωκαι ενα χρονο. ειμαι ανεργη και ακομα δε εχω κανει εναρξη στην εφορια. εχω πολλες αποριες η αληθεια ειναι. ψαχνω και εγω δουλεια οπουδηποτε και τωρα πηγα σε μια συνεντευξη για ρεσεψιον - γραμματεα. μπορει καποιος να μου πει αν με παρουν τι θα πρεπει να κανω ?? θα πρεπει ο εργοδοτης να με παρει ειτε ως μισθωτο και να πληρωνει αυτοσ και ικα και τσμεδε ??( πραγμα που αποκλειεται να συμφερει καποιον οποτε θα παρει μια αλλη στη θεση που δε χρειαζεται να δινει ολα αυτα και να μπλεκει) . η μπορω να του κοβω απυ? αλλα το θεμα ειναι πως θα κοψω απυ ? τι να γραψω επανω ? και με την εφορια τι να κανω εναρξη επαγγελματος με αλλους καδ? η απλα προσθετω και αυτο το καδ που χρειαζεται αλλα και τους δικους μου ως μηχανικος . ? η σφραγιδα προφανως θα ειναι η ιδια αφου μηχανικος θεωρουμαι . επισης στην προσληψη αυτος τι θα γραφει ? μηχανικος ? και αν στην δουλεια ειναι ασχετο το μηχανικος πωσ θα το δικαιολογει ? επισης οσον αφορα τωρα τα χρηματα . αν κοβω απυ πχ 600 μεικτα ? θα εχω πχ και το - 20 % παρακρατηση που νομιζω πλεον δε την παιρνεις και πισω ολη ? και να πληρωνω απο αυτα και το τσμεδε ασ πουμε ? ? ξερει κανεις?? γιατι απο αυτα που διαβασα προφανως εμεις οι μηχανικοι μπορουμε στην ουσια μονο ωσ μηχανικοι να δουλευουμε . γιατι ως κατι αλλο δε συνφερουμε κανενα ! οποτε και δε θα μασ παιρνουν . τωρα καταλαβα γιατι σε οποια δουλεια παω ακομα και σε αυτες μεσω οαεδ δε με παιρνει κανεις! γιατι και μηχανικο να θελουν μεσω προγραμματος οαεδ προτιμουν προφανως να παρουν αυτον που ακομα δε εχει κανει τσμεδε . πω καλα και περιμενουμε να δουλεψουμε . τι να πω ? απαραδεκτο . δηλαδη ειμαι καταδικασμενη να δουλευω σερβιτορα με μαυρα για να τα βγαζω περα και να πληρωνω και το ταμειο μου για να μην παρω και συνταξη !
  11. κατερινα κοιτα αφου το ζητανε για ολα τα μαγαζια που παιζουν μουσικη τοτε ειναι λογικο να το ζητανε και σε beach bar . ειναι βεβαια τωρα παραλογο γιατι τι να γραψεις?. αυτο το ζητανε για τυπικους λογους και ο βασικοτερος ειναι παραδειγμα να μην ενοχλει τους γυρω κατοικους οταν παιζει μουσικη. δε ξερω αν διαβασες καθολου ολα τα προηγουμενα σχολια .θα χρησιμοποιησεις προφανως τον κτιριοδομικο. εγω νομιζω οτι πρεπει εφοσον ειναι απο παντου ανοιχτο το αναφερεις και μαλλον πρπει να γραψεις για τη μεταδοση του ηχου στο αερα και σε ποσα μετρα ο ηχος εξασθενει .σε τι αποσταση υπαρχουν σπιτια και αν ενοχλουνται για παραδειγμα. εμενα μονο κατι τετοιο μου ερχεται στο νου.δηλαδη εσυ εφοσον δεν εχεις ηχομονωση θα παιξεις με την αποσταση και προφανως το υψος των ηχειων και τη διαδοση του ηχου. μαλλον θα χρειαστει και μετρησεις. δε ξερω αν ειναι σωστο αυτο που λεω ,ειναι μονο μια ιδεα!
  12. Α στελνουν και ε μαιλ? εντυπωσιακο οντως!
  13. τι να σου πω ετσι μου ειπε τωρα αυτος εκει για την αττικα . θα ξαναρωτησω ισως .οκ . σε ευχαριστω . αυτο για τον εοπυυ το ξερω . ευχαριστω.
  14. οκ ευχαριστω πολυ! ικαρε με μπερδεψες λιγακι ! λες για πολεοδομια οτι για μηχανολογους δε ισχυει αλλα μετα λες οτι στην νομαρχια βγαζεις αδεια για μηχανολογικες εγκαταστασεις και αρα στην νομαρχια πρεπει να παω? σορυ που ρωταω !
  15. καλησπερα σε όλους. θα ηθελα να ρωτησω κατι για τα νοσηλεια . εβγαλα πριν λιγο καιρο τα βιβλιαρια και μου ειπε ενας απο εκει να παω να ανοιξω λογαριασμο στην attica για να μπαινουν τα νοσηλεια και μετα δε μου ειπε κατι αλλο. ισχυει αυτο και για ποιο λογο γινεται ?
  16. καλησπερα! βασικα ενα τετοιο οδηγο εχω και εγω αλλα δε ξερω μηπως ειναι πιο παλιος. γιατι γραφει οτι 8ελει και αριθμο μητρωου εγγραφης στο τοπικο πολεοδομικο γραφειο. αυτο ρωταω αν ισχυει ? και στο τμημα βιομηχανιας κανουμε τιποτα εγγραφη. αυτο το ειδα σε ενα site και μου το ειπε και ενας γνωστος μου απο τει .
  17. καλημερα σε όλους! τελικα ρε παιδια ξερει κανεις για τη σφραγιδα αυτο που ρωτησα? δηλαδη για το τοπικο πολεοδομικο γραφειο? βασικα σημερα μια απο το τεε μου ειπε οτι δε χρειαζεται? και τη ρςτησα για το τμημα βιομηχανιας που καποιος μου ειπε οτι εκει πρεπει να κανω εγγραφη και μου ειπε οτι αυτο ειναι αλλο!!! υπαρχει καποιος που εωγαλε σφραγιδα τωρα και ξερει και γενικα να μου πει καποιος και για το τμημα βιομηχανιας? ευχαριστω
  18. καλησπερα σε όλους! ετυχε να διαβασω το θεμα και εχω απλα να πω οτι ειχα στειλει βιογραφικο σε μια εταιρεια και με πηρε χ8ες τηλεφωνο . μου ειπε οτι η θεση ειναι επιδοτουμενη απο εσπα και οτι ειναι για 27 μηνες. ομως μου ειπε οτι η8ελε καρτα ανεργιας. εγω του ειπα οτι δεν εχω καθως εχω εγγραφει στι τσμεδε και πληρωνω και οποτε νομιζω οτι καρτα ανεργιας δε μπορω να βγαλω . σημερα εδω βλεπω οτι με μια αιτηση μπορουσε να με παρει στη δουλεια? αιτηση που , στον οαεδ? γτ μου ειπε οτι μεχρι αυριο αν μπορω να κανω κατι με την καρτα να του πω?μπορειτε να μου πειτε? και μετα εγω κοβω αποδειξη? προφανως οχι?
  19. Καλησπέρα , επειδη το θεμα ηταν αρχικα για την σφραγιδα εγω θέλω να ρωτήσω τελικα αυτο το αριθμός μητρώου εγγραφής στο τοπικο πολεοδομικο γραφειο ισχύει ? πηρα 100 τηλ σε αρμοδιες υπηρεσίες (καποιες δεν απαντησαν καν) και δε ξέρουν . μια στη πολεοδομια μου ειπε οτι δε το ξέρει και δεν εχει δει σε καμια σφραγιδα? θα μπορουσε καποιος να μου πει αν τελικα χρειαζεται και αν ναι να παω στη νομαρχια? ευχαριστω!!!
  20. Γεια σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ για τις εξετάσεις για άδεια . Δίνω στη Θεσσαλονίκη την τρίτη και δε ξέρω τι να περιμένω. Η διπλωματική μου είχε θέμα ενεργειακή επιθεώρηση. Θεωρώ ότι το θέμα έχει πολλά να συζητήσεις αλλά αυτό που φοβάμαι είναι να μην με ρωτήσουν πράγματα γενικά πέρα από την διπλωματική για τα οποία δε έχω προετοιμαστεί. γι αυτό ρωτάω τι θα μπορούσε άλλο να με ρωτήσουν πάνω στον τομέα μου. είναι και μεγάλος τομέας με αρκετά θέματα.
  21. Καλησπέρα! Τελικά ήθελα απλά να ενημερώσω ότι στον δήμο ήθελαν απλά όπως είπαμε μια υπεύθυνη δήλωση από μηχανικό που να γράφει ότι η ηχομόνωση του καταστήματος επαρκεί και την θέση και ισχύ των ηχείων χωρίς πολλά πολλά . δηλαδή μου την είπαν λίγο που έγραψα κάτι παραπάνω. Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.
  22. Κοίτα εγω διάβασα το άρθρο 12 του κτιριοδομικού κανονισμού το οποίο ισχύει από το 89 και μετά και το 4μ χρησιμοποιεί ακριβώς αυτό. Είναι λογικό ότι ένα τέτοιο κτίριο όπως παραδειγμα και στη θερμομόνωση δε θα πληρεί τις προυποθέσεις . υπάρχει ένα βιβλίο του φουντα για να δεις αν θέλεις που μιλάει για ηχομόνωση το οποίο δεν έχω διαβάσει ακόμη και έχει σχεδόν τα πάντα μέσα.
  23. Λοιπόν αρχικά καλησπέρα και από μένα. τόσες μέρες που το ψάχνω δε βρήκα κάτι αλλά πήρα κάποιον στο δήμο και μου είπε ότι θέλει μια απλή δήλωση υπεύθυνη από μηχανικό που απλά να λέει ότι η σχεδιαζόμενη ηχομόνωση του καταστήματος επαρκεί για την χορήγηση αδειας μουσικών οργάνων και μπλα μπλα.Αρα δε χρειάζεται μελέτη να κατατεθεί μαζί . βέβαια αν δε κάνεις μελέτη πως θα αποδείξεις οτι επαρκεί ? ότι να ναι. στην ουσία πάντως η μελέτη μπορεί να γίνει στο 4Μ . Εγω θα την έχω κάνει για καλό και κακό.Μέσα στην εβδομάδα θα πάω να καταθέσω τη δήλωση στην οποία γράφω ότι σύμφωνα με το φεκ ταδε και το άρθρο 5 του κτιριοδομικού κώδικα εξέτασα το χώρο και λαμβάνοντας υπόψιν τα εξής .... δηλώνω ότι μπλα μπλα.. και θα δω τι θα μου πουν και θα σας πω. ο μηχανικός κανονικά δε φέρει κάποια ευθύνη αν γράψουν για μουσική τον υπεύθυνο του καταστήματος γιατι όπως είπες δε ξέρει ο μηχανικός μετά τι θα γίνει στο καταστημα. γι αυτό ευθύνεται ο καταστηματάρχης . Έχω ένα pdf με μελέτη σε φανοποιείο την οποία βρήκα στο http://www.mtarasiad..._ixomonosis.pdf
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.