Μετάβαση στο περιεχόμενο

chnasos

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by chnasos

  1. Καλησπέρα, ξέρει κανεις τι γινεται με το επίδομα? Σε εμένα δεν έχει μπει τίποτα ακόμα. Τράπεζα alpha. Ευχαριστω
  2. Καλησπέρα, Μια ερώτηση και από εμένα. Μέχρι και τα αναδρομικά Β2012 μου εβγαζε κανονικά το ειδοποιητηριο από το site του τσμεδε. Για το Α2013 ενω το ειχα ελεγξει δεν ειχε βγαλει ειδοποιητηριο (και θεωρησα οτι ξεμπερδεψα). Σήμερα ειδα οτι εχω αναρτημενο το Β2013, χωρις ομως να εχει συμπεριλαβει καποια προηγουμενη οφειλη (το Α2013 εν προκειμένω). Στο site του εφκα μου εμφανιζει οτι δεν χρωσταω. Καμιά ιδέα τι παίζει? Ασφαλισμένος από τον 6/2008 και στα αρχικά ειδοποιητηρια του 2013 με είχε στην 2η ασφαλιστικη κατηγορια... (1281,00 το Α εξάμηνο και 1576,00 το Β λόγω πενταετίας) Ευχαριστω.
  3. Αίτηση για την κάρτα. Μου ζήτησαν και εγγυητή λόγω χαμηλού εισοδήματος. Παρα το γεγονός πως ο εγγυητής έχει πολύ υψηλά εισοδήματα, η ταρίφα στο όριο της κάρτας φαίνεται πως είναι 1500 ευρώ, συνοδευόμενη από την αγένεια των υπαλλήλων της Attica Bank. Τα δικαιολογητικά (δικά μου και του εγγυητή) έφτασαν τις 80+ σελίδες!!! Μόνο ανάλυση ούρων δεν ζήτησαν... Η έγκριση έφτασε σήμερα. Θα μπορώ να βάλω το Β εξάμηνο του 2015 σε δόσεις, εφόσον την έχω στα χέρια μου μέχρι την Δευτέρα? Η διαδικασία (πληρωμή μέρους με μετρητά και το υπόλοιπο σε δόσεις αφού το ειδοποιητήριο είναι μεγαλύτερο) γίνεται απευθείας στην τράπεζα ή θέλει τηλ και στο τσμεδε?(κάτι τέτοιο διάβασα κάπου)
  4. Άμα κουραστούν από την ανάσκελη ξάπλα εκεί στο τσμεδε ας γυρίσουν και μπρούμυτα! μην πάθουν και τίποτα!
  5. Μας γυρίζουν στις εποχές του printscreen δηλαδη ε? χαχαχα Πράγματι άμεσα βγάζει μήνυμα αν συνδεθείς οτι έχει υπαχθεί στην κατηγορία που επέλεξες. Ωστόσο, έστω ένα επιβεβαιωτικό email δεν θα ήταν τόσο δύσκολο πια να έρχεται!
  6. Καλημέρα σε όλους, την πορεία της αίτησης που την παρακολουθούμε? υ.γ.δεν θα έπρεπε να μας βγάζει μια επιλογή εκτύπωση της αίτησης όταν την κάνουμε ώστε να κρατήσουμε το pdf?
  7. Καλησπέρα! Άνοιξα βιβλία το 2008 (στα τέλη οπότε δεν πρόλαβα να κάνω τζίρο) και από όσο είδα στο φόρουμ μάλλον δεν θα έχω θέμα αν δεν πληρώσω την περαίωση (έτσι κι αλλιως δεν νομίζω να έχω κάνει καμία παρανόμια, τουλάχιστον όχι εν γνώση μου) Ωστόσο μπαίνοντας στο gsis για να βρω το εκκαθαριστικό μου μου βγάζει το μήνυμα "Δεν έχει εκδοθεί Εκκαθαριστικό Σημείωμα Περαίωσης από τη Γ.Γ.Π.Σ. Απευθυνθείτε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σας. " Δεν είχα σκοπό να πληρώσω, ωστόσο θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να απευθυνθώ στην ΔΟΥ λέτε? υ.γ.και μια ερώτηση λίγο άσχετη αλλά επειδή είδα πως αναφέρθηκαν "παγια" σε προηγούμενα post: έχω περάσει έναν υπολογιστή και μια τηλεόραση απευθείας στα έξοδα και όχι στα πάγια...Παίζει πρόβλημα λέτε? Ευχαριστω!
  8. παιδια καλησπερα! ξεκιναω και εγω το ΔΧΤ τον Οκτωβριο! Πηρα τις 2 θεματικες ενοτητες. Αν θελετε μπορειτε να επικοινωνουμε και απο το φορουμ του ΕΑΠ. ανοιξα ενα thread ειδικα για οσους ξεκιναμε τον Οκτωβρη εκει. http://www.eap-forums.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=237960#237960 (ελπιζω να μην αντιβαινω καποιο κανονα του εδω φορουμ, επειδη αναρτησα το λινκ ε?)
  9. επειδη μπερδευτηκα διαβαζοντας ολα αυτα (και φυσικα απο το e-engineers ακρη δεν βγαζεις) πρεπει να δηλωσουμε σε καποιο ιδιωτικο ή οχι? πηραν και 2 φιλους μηχανικους απο ιδιωτικα και τους ειπαν αν θελουν να συμμετεχουν... Κανονικα δεν θα επρεπε να εχει μια φορμα εγγραφης στο e-engineers και να εκδηλωνει ενδιαφερον οποιος θελει??? Η κληρωση σαν διαδικασια ειναι τουλαχιστον αστεια για το ΤΕΕ...
  10. το προγραμμα κλεινει αναλογα με τις περιοχες! ετσι ειχα μαθει και εγω! στην περιπτωση μου (αγια παρασκευη) προφανως ετρεχε ακομη! ισως να προλαβα και οριακα...δεν ξερω... παντως και εγω μονοςμου εβγαλα ακρη μια και δεν μπορεις να στηριζεσαι στους υπαλληλους...
  11. δυστυχως ναι... πρεπει πρωτα να στησεις το γραφειο και μετα ερχονται για ελεγχο. Βεβαια αν ειναι ολα οκ και διαβασεις προσεκτικα την προκυρηξη ωστε να μην πεσεις σε καμια λουμπα δεν εχεις προβλημα. παντως εγω δανειστικα για να τον εξοπλισμο στην αρχη και ρισκαρα συμβολαιο ενος ετους για το γραφειο που νοικιασα. ευτυχως ομως ολα πηγαν οκ....
  12. παιδια καλησπερα. εγω εκανα εναρξη σεπτεμβριο του 2008 και αιτηση στο προγραμμα περιπου την ιδια περιοδο. ηρθε ο πρωτος ελεγχος τελη δεκεμβρη και μεσα σε ενα μηνα ειχαν μπει τα πρωτα χρηματα (4.000). γενικα σαν διαδικασια μην σας τρομαζει γιατι ειναι απλη (παντως και εγω ειχα βρει αρκετη βοηθεια απο το michanikos.gr) Διαβαζοντας τα ποστ (οσα περισσοτερα μπορεσα γιατι εχω καιρο να μπω) διαπιστωσα να γινεται συζητηση πως οσοι εκαναν εναρξη μεσα στο 2008 δεν εχουν δικαιωμα υπαγωγης στο προγραμμα... εγω πως το εκανα?? μηπως απλα εχει ληξει σε καποιες περιοχες λογω καλυψης θεσεων?
  13. ουφ! ησυχασα ειναι η αληθεια! να ρωτησω και μερικα ακομα διαδικαστικα? Πόσοι έλεγχοι γινονται? Αφου έρθουν για έλεγχο περίπου σε πόσο καιρό βγαίνει η απόφαση και παίρνω την πρώτη δόση? ευχαριστω για τις άμεσες απαντήσεις!
  14. καλησπερα σε ολους! ελαβα χαρτι απο τον οαεδ πως μπηκα καταρχην στο προγραμμα και πως θα κανονιστει ελεγχος εντος μηνος. μεσα σε 1 βδομαδα ξοδεψα περιπου 4000 ωστε να ειμαι καλλυμενος για το θεμα με τα τιμολογια. εχω νοικιασει χωρο, αλλα επειδη ειναι σε γνωστο βαλαμε γιατον πρωτο χρονο συμβολικη τιμη 50 ευρω/μηνα. φυσικα εχω το μισθωτηριο θεωρημενο απο εφορια κλπ παιζει να υπαρξει προβλημα με τον οαεδ λογω χαμηλης τιμης του ενοικιου? με εχει φαει η αγωνια γιατι μεχρι να γινει ο ελεγχος και να πανε ολα καλα εγω εχω χρεωθει για να ξοδεψω τα 4000... τι λετε?
  15. Τα υπόλοιπα από όσο γνωρίζω (ας με διορθωσει κανεις αν κανω λαθος) δεν ειναι απαραιτητο να εμφανισεις τιμολογια οτι τα εχεις ξοδεψει... Σωστα?
  16. Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτησω το εξής: Είμαι νέος μηχανολόγος και πρόκειται να αγοράσω το πακέτο της 4Μ για Η/Μ εγκαταστασεις... Είδα πως έχει διάφορα πακέτα. Ποιο νομίζετε πως με καλύπτει ώστε και την δουλειά μου να κάνω χωρίς να αγοράσω extreme εφαρμογές που θα τις χρησιμοποιήσω 1 φορά στα 10 χρόνια, αλλά και να μην χρειαστώ σε 2-3 χρόνια να αγοράσω ξεχωριστά κάποιο πακέτο (που στοιχίζει παραπάνω σε σχέση με το να το περιλάβω από τώρα...) Υπόψιν πως θα το αγοράσω με χρήματα από την επιδότηση του ΟΑΕΔ οπότε και να δώσω κάτι παραπάνω δεν με ενοχλεί τόσο, αρκεί να είμαι οκ για την δουλειά μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ck
  17. Αν δεν κάνω λάθος συνεχίζει και τρέχει το πρόγραμμα για νέους επιστήμονες του 2007! Διορθώστε με, αλλα εμένα στον Οαεδ οσα εντυπα μου έδωσαν είχαν ημερομηνία 2007! είτε 2007 είτε 2008 πάντως, υπάρχει το πρόγραμμα! εγώ σήμερα έκανα την αίτηση!
  18. Τελικά βρήκα επαγγελματική στέγη στο Χαλάνδρι...! Από όσο κατάλαβα δηλαδή δεν παίρνουμε τα χρήματα σε 3 δόσεις μέσα σε ένα χρόνο??? Ότι να ναι γράφει δηλαδή το ΦΕΚ? Και επίσης αν θυμάμαι καλά μέσα λέει για έναν, το πολύ δύο ελέγχους... Τέσπα...τώρα τον νοικιασα τον χώρο οπότε ότι είναι να γίνει θα γίνει!
  19. ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα... Λέει πως τα χρήματα τα παίρνουμε σε 3 δόσεις... βασικά επειδή θέλω να μείνω όσο το δυνατόν λιγότερο σε ενοίκιο, για πόσο καιρό πρέπει να λειτουργεί η επιχείριση εκεί? στο ΦΕΚ είδα ότι πρέπει για ένα χρόνο. επομένως για ένα χρόνο δεν μπορώ να μεταφερθώ στο σπίτι μου... ξέρει κανείς τίποτα?γιατί με βάση τα χρονικά σημεία που μου λες αν πήρες τα πρώτα χρήματα σε 6 μήνες τότε τα τελευταία τα πήρες μετά από ενάμιση χρόνο από την αίτηση.... λιγη βοήθεια ακόμη... thanks!
  20. σωστα οσα λες, απλά εγω αυτο που δεν ηξερα ειναι οτι ουσιαστικα αν περασεις την προεγκριση εισαι μεσα στο προγραμμα (εφοσον βεβαια εισαι σωστος στον επαγγελματικο χωρο και δεν εχεις κανει καμια λαμογια) Αυριο το πρωι θα παω να κανω την εναρξη επαγγελματος και στο καπακι να παω στον ΟΑΕΔ! Απλά ηθελα να ρωτησω κατι, επειδη σκεφτομουν μετα από κανα 4μηνο να μεταφερω την εδρα μου σε αλλο επαγγελματικο χωρο (παλι εκτος οικιας κλπ) πιο κοντά στο σπίτι μου, θα πρεπει να το δηλωσω στον ΟΑΕΔ ε? Λετε να εχω προβλημα με αυτο? Αν εχει κάποιος αναλογη περίπτωση θα βοηθούσε! ευχαριστω! υ.γ.εχω να δηλωσω πως ειμαι κατενθουσιασμενος με την αλληλεγγυη των συναδελφων και τις άμεσες απαντήσεις!!! υ.γ.2.μπορει καποιος να μου δωσει πληροφορίες και για τα χρονικα σημεια στα οποια ερχεται η προεγκριση, γινεται ο ελεγχος, μπαινουν τα πρωτα χρηματα κλπ? ενα περίπου...
  21. 7000=4800+2200(ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ) τα ενοικια που μπαινουν στα 4800 ειναι μονο οσα εχεις ηδη πληρωσει...οποτε για αυτο βγαινει περιπου 7000... τεσπα... και 5000 να ηταν το ανοιγμα θα μου ηταν δυσκολο να το κανω μονος μου. παντως ηταν πολυ χρησιμη η συμβουλη σου! θα πω στο παιδι που εχω βρει να νοικιασω, να το νοικιασω στην αρχη για 2 μηνες και εφοσον παρω την επιδοτηση να το κανω για παραπανω καιρο... εκλεισαν και οι εφοριες αυτην την εβδομαδα και θα κανω απο την επομενη εναρξη επαγγελματος...ατυχια... ευχαριστω παντως και παλι! υ.γ.εχω βρει ενα γραφειο 18 τ.μ., τουαλετα, αιρ-κοντισιον, μερικα επιπλα μεσα, με 200 ευρω το μηνα...πιο κατω δεν μπορεσα να βρω...καλα δεν ειναι? περιοχη μαρουσι
  22. ευχαριστω πολυ για την πολυ εμπεριστατωμενη απαντηση! αρα δηλαδη να παω να κανω την αιτηση και το ξοδεμα να το κανω αναμεσα σε προεγκριση και επιτοπιο ελεγχο... θα ηθελα να ρωτησω το εξης... υπαρχει περιπτωση να περασω την προεγκριση και να κοπω στον επιτοπιο ελεγχο? προσωπικα τα χρηματα τα θελω για να αγορασω λογισμικο και εξοπλισμο και δεν εχω διαθεση να τα "φαω" αλλα από την αλλη δεν μπορω να κανω ανοιγμα 7000 ευρω απο την αρχη...για αυτο και ψηνομαι να παρω την επιδοτηση... κατι ακομα, αν κανω το δευτερο σεναριο, οταν θα κανω την αλλαγη εδρας δεν θα πρεπει να το δηλωσω στον οαεδ? γιατι αλλη διευθυνση θα εχω δωσει στην αιτηση και αλλου θα πρεπει να γινει ο επιτοπιος ελεγχος... ευχαριστω και παλι!
  23. Μα οι μηχανικοι δεν γινεται να εχουμε καρτα ανεργιας (οαεδ αμαρουσιου και παλι)... Παντως θα παω να ξαναρωτησω για να δω αν γινεται πρωτα να παρω την εγκριση και μετα να αρχισω το ξοδεμα... παντως θελει σιγουρα να εχεις νοικιασει επαγγελματικο χωρο αν και αυτο ειναι το λιγοτερο... οσο για την έναρξη δεν την εκανα γιατι οι καλοι μας εφοριακοι αποφασισαν απεργια 4 μερες απεργια! παντως αν καταλαβα καλα mariamega, εσυ πρωτα εκανες εναρξη επαγγελματος στο σπιτι σου? ο ελεγχος απο τον οαεδ που εγινε? με μπερδεψες...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.