Μετάβαση στο περιεχόμενο

Cosk

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Cosk

  1. Πράγματι η άδεια χορηγείται από την Διεύθυνση Ανάπτυξης. Χρειάζεσαι τα παρακάτω έγγραφα: 1. Βεβαίωση χρήσης γης. 2. Βεβαίωση απαλλαγής από μελέτη πυροπροστασίας (χορηγείται από την Πυροσβεστική εφόσον τους προσκομίσεις μία τεχνική έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι η ψυχρά σαπωνοποίηση δεν απαιτεί την χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού). 3. Μία υπεύθυνη δήλωση η οποία χορηγείται από την Διεύθυνση Ανάπτυξης και συμπληρώνεται από τον ενδιαφερόμενο. 4. Ενα ερωτηματολόγιο το οποίο επίσης χορηγείται από την Διεύθυνση Ανάπτυξης και συμπληρώνεται από τον ενδιαφερόμενο.
  2. Καλημέρα σας, Θα μπορούσε κάποιος να μου πει τι χρειάζεται για την άδεια λειτουργίας εργαστηρίου ψυχρής σαπωνοποίησης? Παραπομπή σε σχετική νομοθεσία που υπάγεται η παραπάνω επιχείρηση θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμη. Σας ευχαριστώ.
  3. Ευχαριστώ πολύ disam, που αναφέρεται πότε απαιτείται δίκτυο αεραγωγών σε ένα συνεργείο;πιστεύω ότι με τα σημεία 3 και 4 που μου επισήμανες είμαι καλυμμένη μιας και δεν πρόκειται για βαφείο ή φανοποιείο. Ευχαριστώ και πάλι.
  4. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι υποχρεωτικό εκτός από τους ανεμιστήρες τοίχου να έχω και δίκτυο αεραγωγών; Εάν ναι, με βάση ποιά κριτήρια σχεδιάζω το δίκτυο; Θα μπορούσες να μου στείλεις ένα ενδεικτικό προϋπολογισμό ώστε να μπορέσω να έχω μία εικόνα του τι θα πρέπει να καταθέσω; Ευχαριστώ.
  5. Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να περιλαμβάνει μία μελέτη εξαερισμού συνεργείου για την έκδοση άδειας ίδρυσης αυτού. Γνωρίζω ότι η μελέτη θα πρέπει να συνοδεύεται από προϋπολογισμό της απαιτούμενης δαπάνης, μήπως κάποιος θα μπορούσε να με βοηθήσει στον υπολογισμό της. Ευχαριστώ.
  6. Καλημέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που δεν καταλαβαίνω και ίσως κάποιος να μπορεί να μου εξηγήσει. Η tsilena μας παραθέτει έναν μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό της διατομής ο οποίος είναι Δdc = [2 x Μήκος καλ. x Isc^2] / [Απώλειες x Pnenn - Vmpp] x c και από όπου προκύπτει ότι οι Απώλειες ={ [(2 x Μήκος καλ. x Isc^2) / (Δdc x c)]+ Vmpp }/ Pnenn ενώ στην συνέχεια μας δίνει έναν άλλο μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό των απωλειών ο οποίος είναι Απώλειες = [2 x Μήκος καλ. x Isc^2] / Δdc x c Ποιος είναι τελικά ο σωστός τύπος; Μάλλον κάπου κάνω κάτι λάθος αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω τι… Θα μπορούσα να υπολογίσω απευθείας την διατομή των καλωδίων χρησιμοποιώντας τον δεύτερο τύπο όπου δεν εμφανίζεται η Vmpp και η Pnenn; Ευχαριστώ.
  7. Καλημέρα σε όλους, Θα μπορούσε να μου πει κάποιος εάν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που να αναφέρει ότι το αποδεικτικό δικαιώματος χρήσης του χώρου εγκατάστασης ΦΒ συστήματος, για εγκατάσταση του συστήματος σε ιδιόκτητο χώρο, δηλαδή το αντίγραφο του τίτλου κυριότητας θα πρέπει να είναι επικυρωμένο από δικηγόρο και όχι απλώς αντίγραφο επικυρωμένο από κάποιο ΚΕΠ; Ευχαριστώ.
  8. Καλησπέρα, από ότι μου έχουν πεί συνάδελφοι οι οποίοι χρησιμοποίησαν μετατροπείς της SMA, η συγκεκριμένη εταιρία έχει πολύ καλό δίκτυο τεχνικής υποστήριξης. Μπορείς να δεις και κάποια πράγματα στην ιστοσελίδα της εταιρίας: http://www.sma-hellas.com/el/kentriki-selida.html Παρόλα αυτά σου το λέω με κάθε επιφύλαξη μιας και δεν έχω προσωπική εμπειρία με την συγκεκριμένη εταιρία.
  9. Θα συμφωνήσω με τον armageddon_gr ότι εάν δεν το βιάζεσαι καλό θα ήταν να περιμένεις τον νέο μετατροπέα της SMA των 20KW που υπόσχεται απόδοση 99%. Αν τώρα το χρειάζεσαι άμεσα, θα σου πρότεινα να δεις τον Aurora Trio -20.0-TL της Powerone.
  10. Ευχαριστώ, Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμη, οι ασφαλειοαποζεύκτες είναι το ίδιο με τους διακόπτες ισχύος;
  11. Καλημέρα σας, Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ξέρει κάποιος κατά πόσο είναι επιτρεπόμενη η επιπρόσθετη εφαρμογή σκιάστρων στην πρόσοψη κτιρίου (όπως για παράδειγμα στην επισυναπτόμενη φωτογραφία). Ευχαριστώ.
  12. Δες αυτό, δεν είμαι σίγουρη αλλά ίσως σε βοηθήσει. http://doc.texnikoi.gr/texnikoi_cgi-bin/getfile.asp?URL=/texnikoi_demo/YPODEIGMATA-HM/nosokomeio.html&/YPODEIGMATA-HM/nosokomeio.html Επίσης δες τα link που υπάρχουν στο τέλος της σελίδας.
  13. Καλημέρα, Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει τον ορισμό των παρακάτω εννοιών: ασφαλειοαποζεύκτης, διακόπτης φορτίου, απαγωγέας υπερτάσεων Ευχαριστώ.
  14. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις που είδες για την εφεύρεση αυτή?
  15. Καλησπέρα, αναφέρεσαι σε ηλεκτρολογική μελέτη εγκατάστασης σπιτιού?
  16. Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι δυνατή η μετατροπή ενός παραδοσιακού τζακιού σε ενεργειακό και αν ναι ποιά είναι η διαδικασία που απαιτείται για αυτήν τη μετατροπή. Χωρίς να έχω γνώσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι εφικτό αυτή η μετατροπή να γίνει τοποθετώντας απλώς ένα μοτεράκι σε κάποιο χ ύψος της καμινάδας και τραβώντας σωλήνες στους χώρους όπου θέλουμε να διοχετεύσουμε την θερμότητα ή αν με τον τρόπο αυτό εκτός από την θερμότητα θα μεταφέρουμε και τον καπνό που θα παράγεται από την καύση. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Κ.
  17. Καλημέρα deathlok, αντιμετώπισα πρόσφατα το ίδιο πρόβλημα και έχοντας ζητήσει προσφορά από 2-3 μεγάλες εταιρίες πήρα από παντού την ίδια απάντηση "ότι η εταιρία δεν κατασκευάζει κάποια τυποποιημένη βάση που να πληροί τις ανάγκες της συγκεκριμένης χωροθέτησης". Αυτό που μου πρότειναν είναι η κατασκευή ενός τραπεζιού από χάλυβα ή από στραντζαριστά και πάνω εκεί να στηρίξω τις βάσεις. Παρόλα αυτά προτείνω να μιλήσεις και με το συνεργείο το οποίο θα κάνει την εγκατάσταση. Ελπίζω να βοήθησα.
  18. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, ποιά είναι η διαδικασία για να ζητήσω έγκριση από την ΕΠΑΕ;
  19. Καλησπέρα xrimi, τελικά την έκανα την μελέτη χωρίς πρόβλημα. Το ΦΕΚ που ανέφερες το είχα διαβάσει απλά ήθελα να έχω μία εικόνα ενός κυκλώματος καυσίμου βυτιοφόρου πετρελαίου θέρμανσης πριν πάω να δω το όχημα έτσι ώστε να γνωρίζω ποιό μέρος είναι ποιό. Επίσης όσο αφορά τα δικαιώματα υπογραφής ενημερώθηκα από το ΤΕΕ ότι η κατασκευή μπορεί να πιστοποιηθεί και απο Διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό. Ευχαριστώ.
  20. Καλημέρα σε όλους, μήπως κάποιος θα μπορούσε να μου πει ποιά είναι η διαδικασία για εγκατάσταση Φ/Β συστήματος σε οικισμό που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός; Ευχαριστώ.
  21. Καλημέρα σας, Θα μπορούσε κάποιος να μου πει έαν είχε πρόβλημα με τις σκιάσεις που εμφανίζει το Google Sketchup? Χρησιμοποιώ την δωρεάν έκδοση του προγράμματος ( Google Sketchup 8 ) και το πρόβλημά μου έιναι ότι ενώ έχω ρυθμίσει την τοποθεσία, το UTC και έχω προσανατολίσει το κτήριο μου στους άξονες (εάν δεν κάνω λάθος η πράσινη διακεκομμένη γραμμή είναι ο Νοτος και η κόκκινη η Ανατολή) κατά τις πρωϊνές ώρες μου εμφανίζει σκιές από την Δύση προς την Ανατολή και τις απογευματινές το ανάποδο. Έχει κάποιος καμία ιδέα τι λάθος μπορεί να κάνω και να συμβαίνει αυτό? Ευχαριστώ.
  22. Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος συνάδελφος έχει φωτογραφίες από το κύκλωμα καυσίμου βυτιοφόρου πετρελαίου θέρμανσης όπου να φαίνονται οι χρωματισμοί των σωληνώσεων τις οποίες να μπορεί να αναρτήσει στο forum. Μου έχει ζητηθεί να κάνω μία μελέτη και θα ήθελα να γνωρίζω εκ των προτέρων ποιά είναι τα πραγματικά μέρη που απεικονίζονται στο σχέδιο του κυκλώματος που παρουσιάζεται στο αρθρο 286 της υ.α. Φ2-2524/07 (ΦΕΚ 1685/Β/23-08-07). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια. Μην ανοίγετε τα ίδια θέματα σε διαφορετικές κατηγορίες του φόρουμ. Δείτε τους Κανόνες Συμμετοχής Το παρόν θέμα θα διαγραφεί. Ευχαριστώ, miltos
  23. Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος συνάδελφος έχει φωτογραφίες από το κύκλωμα καυσίμου βυτιοφόρου πετρελαίου θέρμανσης όπου να φαίνονται οι χρωματισμοί των σωληνώσεων τις οποίες να μπορεί να αναρτήσει στο forum. Μου έχει ζητηθεί να κάνω μία μελέτη και θα ήθελα να γνωρίζω εκ των προτέρων ποιά είναι τα πραγματικά μέρη που απεικονίζονται στο σχέδιο του κυκλώματος που παρουσιάζεται στο αρθρο 286 της υ.α. Φ2-2524/07 (ΦΕΚ 1685/Β/23-08-07). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.