Μετάβαση στο περιεχόμενο

tsurnos

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by tsurnos

  1. Δεν θέλω να είναι παράρτημα καμμίας οριζόντιας ιδιοκτησίας διαμερίσματος της υπερείμενης ιδιοκτησίας. Θελω να την μεταβιβάσω ανεξάρτητα, γιαυτό και της έδωσα χιλιοστά στη σύσταση, σαν αποθήκη φυσικά , όπως και είναι, και όχι σαν κατοικία
  2. Αν δεν εχει ρευμα τι νοημα εχει. Υπαρχει καποια νομοθεσια που απαγορευει την συνδεση με τη ΔΕΗ? Ξερω οτι ρωταω δυσκολα. Γιατι να μην παιρνει ξεχωριστο ρευμα ενας βοηθητικος χωρος?
  3. δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να αγοράσει μια υπόγεια οριζόντια ιδιοκτησία βοηθητικής χρήσης σαν αποθήκη? Αφου έχει χιλιοστά.....
  4. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα : Σε υπόγεια οριζόντια ιδιοκτησία βοηθητικής χρήσης με χιλιοστά δικά της μπορεί να χορηγηθεί ξεχωριστός μετρητής για ρεύμα? Η οικοδομική άδεια είναι του 2018.Το αρμόδιο γραφείο ΔΕΔΔΗΕ αρνείται να μου χορηγήσει μετρητή και να συνάψει συμβόλαιο αρχικής παροχής διότι ισχυρίζεται πως οι βοηθητικοί χώροι υπογείων πολυκατοικίας πρέπει να συνδεθούν απαραίτητα με υπερκείμενη οριζόντια ιδιοκτησία κατοικία και δεν μπορούν να πάρουν ρεύμα με ξεχωριστή γραμμή. Ευχαριστώ προκαταβολικα!
  5. (από μεταφορά. Pavlos33) Καλημέρα σας, θα ήθελα να παραθέσω το εξής ερώτημα... Για υπόθεση δήλωσης αυθαίρετου Ν 4495/17 τον Νοέμβριο του 2017 εισήχθη στο σύστημα του ΤΕΕ το ακίνητο, εκδόθηκε και εξοφλήθηκε ολοσχερώς το αναλογούν προστιμο, εγινε οριστική υπαγωγή και εκδόθηκε βεβαίωση περαίωσης διαδικασίας για μεταβίβαση ακινήτου. Σε φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο γραφείο μου απο δημόσια υπηρεσία, μου ζητήθηκε να παρουσιάσω την εκδοθείσα ΑΠΥ του συγκεκριμένου έργου. Εγω δεν εχω εκδώσει ΑΠΥ διότι είχα σκοπό να το κανω με την λήξη της Β' φάσης του Ν 4495/17.Οι ελέγχοντες θεωρούν οτι πρέπει να κοπεί ΑΠΥ με την παράδοση της βεβαίωσης περαίωσης διαδικασίας και οχι αργοτερα. Γνωριζει κανεις κατι επιθέτου θέματος? Απόδειξη ΠΥ κόβεται στο τέλος της Β φάσης ή με την παράδοση της βεβαίωσης στο ιδιοκτήτη?
  6. Αποδοχή δεν μου έχει φέρει. Η μάνα διαμένει στο ένα από τα δύο ισόγεια. Πάνω απο το ισόγειο των 75 μ2 έχει υπερυψώσει την κεραμισκεπή και έχει φτιάξει ένα νέο διαμέρισμα, το λέω "σοφίτα" χωρίς να είναι κατα ΝΟΚ σοφίτα. Κατάλαβα όμως ότι από αυτά που μου λέτε απο τη στιγμή που έχει δικαίωμα σε περίσσεια συντελεστή δόμησης στο οικόπεδο αυτό, ξεχνάω τον μειωμένο συντελεστή της κυριας και μοναδικής κατοικίας και για τους τρείς. Ευχαριστώ πολύ. Δεν ενδιαφέρομαι γιατί το αρ. 100 μιλά για ανηλικα τέκνα. Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Pavlos33
  7. τα υπαρχοντα κτίσματα έχουν εμβαδό 80+78+30 = 190 μ2. Η μάνα έχει το 62,5% και η καθεμια απο τις δυο ενήλικες κόρες έχει 18,75 % η καθεμία . Ητοι 18,75Χ190 = 35,6 μ2 <70 μ2 αναλογια σε καθε κόρη, ενώ για τη μάνα η αναλογία είναι 190Χ62,5 = 119 μ2. Γιατί να μη βάλω φύλλο καταγραφής με μειωμενο συντελεστή 0,4 για τις κόρες? Για τη μανα, εφόσον 119> 70 να μην χρησιμοποιήσω φύλλο καταγραφής με μειωμένο σντελεστή.
  8. Το εμβαδό του οικοπέδου είναι 200,00 μ2 και έχει περίσσεια συντελεστή δόμησης 230 μ2.
  9. Σύσταση δεν έχει γίνει. Εχει το 62,5 % η μάνα και από 18,75 % η κάθε κόρη. Οι κόρες είναι ενήλικες, το οικόπεδο εχει περίσσεια συντελεστή δόμησης αρκετό. Θεώρησα οτι επειδή οι κόρες είναι ενηλικες, δεν ασχολουμαι με αυτες παρα μονο με τη μάνα.
  10. Το Ε-1 και το Ε-9 της μανας δεν αναφέρουν αλλο ακίνητο.Αναφέρουν μόνο οτι εχει στην κατοχη της το 62,5% των δυο ισογειων κατοικιών , ενω το υπολοιπο 37,5 % αυτων, ανηκει στις 2 κόρες.Η παράνομη σοφίτα δεν φαίνεται πουθενα, ουτε στο Ε-1 ούτε στο κτηματολόγιο.Δεν μπορώ να εισάγω δυο φύλλα καταγραφής, το ένα σαν κυρια κατοικία με το ποσοστό της μάνας και το άλλο σαν αλλη κατοικια με το ποσοστό των παιδιών της? Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
  11. Καλημέρα σας, Θα ηθελα να ρωτήσω το εξης : σε οικοπεδο εντος σχεδιου υπαρχουν δυο ισογειες κατοικιες 75 μ2 και 30 μ2. Στο δωμα της μιας κατοικιας , αυτης των 75 μ2 εχει κατασκευαστει σοφίτα επιφανειας επίσης 75 μ2. Τα ακινητα επι του οικοπεδου αυτου ανήκουν εξ αδιαιρετου σε τρεις ιδιοκτήτες , μανα με δυο κορες . Τη αίτηση στον Ν.4495/17 μπορεί να κάνει μόνο η μάνα ? . Και αν ναι , ελέγχω μόνο για αυτήν αν ειναι κύρια και μοναδική κατοικία, ή θα πρεπει το ίδιο να ισχύει και για τις κόρες ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  12. Αφορούσε εκκαθάριση και αντιλογισμό εισοφορών λογω αλλαγής ασφαλιστικού καθεστώτος απο νέος σε παλαιός.Δηλαδή αναγκάστηκα να πληρώσω ειδική προσαύξηση για όλα τα χρόνια που δεν πλήρωνα και θα επρεπε να πληρώνω και αφαιρέθηκε το ποσο του επικουρικού που πλήρωνα και δεν επρεπε να πληρώνω. Το ποσό που πλήρωσα μετά τον αντιλογισμό αυτόν ήταν μεγάλο και το πλήρωσα κανονικά. Αυτό έγινε 2 χρόνια πρίν.
  13. Ναι, σωστα, αναφερομαι στους προ και στους μετα το 1993. Αρα τελικά τα λεφτά εκείνα τζάμπα τα έδωσα, έτσι δεν ειναι? Και άντε να τα διεκδικήσεις τώρα....
  14. Καλημέρα σας, Θα ήθελα να θέσω την παρακάτω ερώτηση: Ο νέος τροπος υπολογισμού των ασφαλστικών εισφορών μηχανικών επηρεάζεται από το άν κάποιος είναι παλιός ή νέος ασφαλισμένος ? Με το προηγούμενο σύστημα υπολογισμού ειφορών , παλιοί και νέοι δεν πλήρωναν το ίδιο.Προ τριετίας έκανα αίτηση αλλαγής ασφαλιστικού καθεστώτος από νέος ασφαλισμένος σε παλιός διότι ήμουν ασφαλισμένος επί διετία στο ΤΕΒΕ. Η αίτησή μου εγκρίθηκε και λόγω αντιλογισμού εισφορών, κλήθηκα να πληρώσω στο ΤΣΜΕΔΕ ένα ποσό, πράγμα που έκανα. Τα χρήματα αυτά πληρώθηκαν τελικά χωρίς αντίκρυσμα? και αν ναι μπορώ να διεκδηκήσω να τα πάρω πίσω? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  15. Σχετικά με το ασυμβιβαστο ενεργειακου επιθεωρητή και δήλωσης Ν.4178/13 και συμψηφισμο προστίμου με εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης..... Θεψρώ πως αν κάποιος θέλει να ενταχθεί τώρα στη ρύθμιση αυτή, δηλαδή να δηλώσει το ακίνητό του και να προβεί σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, μπορεί να πάει σε κάποιον ενεργειακό επιθεωρητή, να του κάνει αυτός το ΠΕΑ και εν συνεχεία ο ΙΔΙΟΣ μηχανικός να του εντάξει το ακίνητο σε μεταγενέστερο χρόνο στο Ν.4178/13. Δεν ξέρω όμως τι γίνεται στο δεύτερο ΠΕΑ, εκεί που θα αποτυπώνεται η αλλαγή ενεργειακής κατηγορίας και θα φανεί ότι είναι ο ίδιος μηχανικός . Φαντάζομαι ότι θα χρειάζεται και δεύτερο ΠΕΑ , σωστά ?
  16. Καλημέρα σας, Θα ήθελα να παραθέσω την εξής ερώτηση : Σε εκτός σχεδίου έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και καθορισμός χρήσης αδόμητων χώρων (καθορισμός αποκλειστικών χρήσεων οικοπέδου). Στο αγροτεμάχιο αυτό έχουν κατασκευαστεί τοίχοι αντιστήριξης και μια γκαραζόπορτα από ορισμένους ιδιοκτήτες, κατασκευές οι οποίες δεν έχουν αποτυπωθεί στο διάγραμμα κάλυψης της οικοδομικής άδειας. Οι κατασκευές αυτές θεωρούνται αυθαίρετες ? Και από ποιόν πρέπει να δηλωθούν ?. Χρειάζεται να γίνει χρήση του άρθρου 5 (συμβολαιογραφικό προσύμφωνο σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών) ή μου αρκεί η σύσταση αποκλειστικών χρήσεων που ήδη υπάρχει ? Το παρόν κλειδώνεται ΚΑΙ μεταφέρεται στο Α11 ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ Παρακαλώ να συμπληρώσετε την ειδικότητά σας Παρακαλώ, διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής. akius
  17. Συνάδελφοι καλημέρα.... Εχω περίπτωση δήλωσης Ν.4014/11 στην οποία πληρώθηκε παράβολο με την προυπόθεση έκδοσης οικοδομικής άδειας εντός τριετίας ενός κτίσματος προυφιστάμενου του 1975.Τώρα που η δήλωση αυτή θα μεταφερθεί στον 4178/13 χρειάζεται ακόμα να εκδοθεί η άδεια αυτή (η οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμα) ή δεν συντρέχει λόγος έκδοσής της πια, μιας και αυτού του είδους τα αυθαίρετα νομιμοποιούνται πλήρως ?. Και πότε θα μπορέσω να περάσω τα αρχεία της β' φάσης που μου λείπουν?Μήπως πρέπει πρώτα να πληρωθεί το ανταποδοτικό τέλος? Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  18. Θα ήθελα να κάνω τις κάτωθι ερωτήσεις : 1. Σε ποιό σημείο και σε ποιό νόμο (4014 ή 4178) προσθέτω τα αρχεία που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η Β' φάση του Ν. 4014/11? 2. Τι γράφω εκεί που λέει ¨Σχόλια για τον διαχειριστή¨? Ευχαριστώ.
  19. Είμαι ασφαλισμενος στο ΤΣΜΕΔΕ από έτους 1995. Ήμουν όμως ασφαλισμένος για τρία χρόνια (από το 1989 έως το 1992) και στο ΤΕΒΕ. Μπορώ να αιτηθώ σήμερα στο ΤΣΜΕΔΕ να με εντάξουν στη κατηγορία των πρό του 1993 ασφαλισμένους και έτσι να πληρώνω λιγότερες αυξήσεις ανά εξάμηνο σύμφωνα με τον πίνακα εισφορών του αρ.44 Ν.3986 ΦΕΚ 152 Α? Το έχει κάνει κανείς αυτό και τί χρειάζεται να προσκομίσω στο ΤΣΜΕΔΕ? Έχω ακούσει ότι αν έχεις τουλάχιστον τέσσερα ένσημα σε κάποιον φορέα πρίν το 1993 (πχ αν έχεις ένσημα ΙΚΑ) μπορείς να ενταχθείς στην κατηγορία ασφαλισμένων προ του 1993.Ισχύει?
  20. Καλημέρα σας!!! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε πρατήριο υγρών καυσίμων υπάρχουν δύο υπέργειες δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου και ένα έμβολο ανύψωσης οχημάτων (υπαίθριο πλυντήριο). Πώς γίνεται ο αναλυτικός προυπολογισμός των κατασκευών αυτών για να μπορέσω να υπολογόσω το πρόστιμο αυθαιρέτου; Eρωτώ διότι στο έντυπο αναλυτικού προυπολογισμού δεν υπάρχουν οι κατασκευές αυτές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  21. Βάζοντας στο πρόγραμμα αμοιβών την επιφάνεια του ακινήτου,μου βγάζει την αμοιβή αποτύπωσης αρχιτεκτονικών.Ποια επιφάνεια βαζω?την επιφάνεια μόνο του αυθαιρέτου ή όλου του ορόφου ή κτιρίου? Χρειάζεται να κάνω αποτύπωση όλου του ορόφου ή κτιρίου ή μόνο του αυθαίρετου τμήματος?
  22. Βάσει του νόμου πρόστιμα τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί συμψηφίζονται με τα νέα πρόστιμα.Σε ποιό στάδιο του προγράμματος του ΤΕΕ δίνω το ποσόν των προστίμων που ο ιδιοκτήτης έχει ήδη καταβάλλει , για να μπορέσει το σύστημα να μου βγάλει το πραγματικό υπόλοιπο?
  23. Θα ήθελα να ρωτήσω σεχτικά με το δελτίο δομικής τρωτότητας που ζητείται στη δεύτερη φάση της ρύθμισης του νόμου.Είναι δήλωση στατικής επάρκειας γίνεται κάποια άλλη μελέτη ? Και τί είδους μελέτη θα βάλω στο πρόγραμμα αμοιβών (αποτύπωση στατικών ή έλεγχος υπάρχοντος ή καθόλου αμοιβη) ?
  24. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Σε περίπτωση που το πρόγραμμα του ΤΕΕ βγάζει αμοιβή μικρότερη από το ελάχιστο παράβολο των 1.500 ή 2.000 € των αυθαιρεσιών κάτω των 20 μ2 βαζω την τιμή αυτή ή βάζω το παράβολο που λέει ο νόμος ? Για παράδειγμα έχω σοφίτα 16 μ2 που πληρεί τις προδιαγραφές του άρθρου 24 και που κανονικά πληρώνει μόνο το πραράβολο των 2.000 € (εντός σχεδίου περιοχή) και το πρόγραμμα μου βγάζει πρόστιμο 1.200 €. Ποιό ποσό θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.