Μετάβαση στο περιεχόμενο

Panos Jr.

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Panos Jr.

  1. Συνάδελφοι, καλησπέρα, ποια η γνώμη σας στην παρακάτω περίπτωση: Σε οικόπεδο εντός οικισμού υπάρχουν τα εξής τρία ανεξάρτητα ισόγεια κτίρια χωρίς να είναι σε επαφή μεταξύ τους: Α) Ισόγειο κτίριο που στεγάζει υπνοδωμάτια με εμβαδό : 56τ.μ. Β) ισόγειο εξωτερικό κουζινάκι εμβαδού : 15 τ.μ. γ) Ισόγειο εξωτερικό wc-Λουτρό εμβαδού: 8 τ.μ. Και τα τρία είναι θερμαινόμενοι χώροι με κοινό σύστημα θέρμανσης (λέβητα πετρελαίου) και ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ Επίσης, στο κ΄τιριο των υπνοδωματίων ο ιδιοκτήτης έχει τοποθετήσει αντλία θερμότητας. Για το κτίριο των Υ/Δ σίγουρα απαιτείται Π.Ε.Α.. Για τα άλλα δύο κτίρια , που είναι κάτω των 50τ.μ έκαστο και συνολικά ποια είναι η γνώμη σας, απαιτείται έκδοση Π.Ε.Α.? Σημείωση: το Π.Ε.Α. αποσκοπεί στη σύνταξη της Η.Τ.Κ.
  2. @Προφέσορας Σε ευχαριστώ. Ναι, προφανώς ξεχωριστή η διαμερισμάτωση. Προς τα εκεί κλίνω κι εγώ.
  3. Συνάδελφοι καλημέρα, έχω μια περίπτωση τακτοποίησης αυθαιρέτων επί διωρόφου οικοδομής με υπόγειο. Υπάρχει σύσταση οριζοντίων με ένα οροφοδιαμέρισμα(οροζόντια ιδιοκτησία) / όροφο και 2 αποθήκες (οριζόντιες ιδιοκτησίες) στο υπόγειο. Οι αυθαιρεσίες που διαπιστώθηκαν είναι: δύο στέγαστρα στον ακάλυπτο χώρο από τα οποία το ένα κατά το 1/3 της επιφάνειάς του βρίσκεται εντός προκηπίου και άνω των 20εκ., μία υπέρβαση εξωστών (>20%) και μία διαφορετική διαμερισμάτωση στο χώρο του υπογείου. Χρεώνω μία λοιπή παράβαση Κατηγορίας 4 και μία ΔΔ Κατηγορίας 4. Το θέμα που με προβληματίζει είναι προφανώς ότι αν λόγω της προαναφερόμενης παραβίασης του προκηπίου πρέπει να χρεώσω άλλη μια δεύτερη λοιπή παράβαση με Κατηγορία 5 ή να χρεώσω ΜΟΝΟ μία λοιπή παράβαση Κατηγορίας 5 και να περιγράψω την κατάσταση στην Τεχνική έκθεση. Ποια είναι η άποψή σας. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
  4. Καλησπέρα και σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια συνάδελφοι. Και πάλι όμως μου είπαν συνάδελφοι ότι στην περίπτωση που δεν έχεις υπερβεί τους αντίστοιχους επιτρεπόμενους συντελεστές της περιοχής τότε επιλέγεις για το συντελεστή δόμησης το <50%. ΓΙα την κάλυψη άλλοι μου είπαν ότι συμπληρώνεις μεν τα τετραγωνικά τα πρόσθετα αλλά επιλέγεις ΄΄ΟΧΙ΄΄ υπέρβαση κάλυψης και άλλοι ότι συμπληρώνεις τα τετραγωνικά και βάζεις <20% της επιτρεπόμενης κάλυψης ! Και μου το τόνισαν ότι είναι βασική διαφορά από τον 4178. (Οι απόψεις διίστανται) Επίσης θα ήθελα αν να ρωτήσω αν η προθεσμία για την έκπτωση 20% λόγω εφάπαξ καταβολής του προστίμου ξεκινάει από την ημερομηνία εξόφλησης του παραβόλου όπως λέει το αρθρ. 101 ή από την ημερομηνία που θα προωθήσω την δήλωση από αρχική υποβολή σε υπαγωγή? Και το ρωτάω αυτό γιατί υπήρξε αδυναμία του πελάτη να μου συμπληρώσει το έντυπο της ανάθεσης ώστε να μπορέσω να προωθήσω τη δήλωση.
  5. Καλησπέρα συνάδελφοι. Επειδή κ εγω έιμαι νέος στο ελεύθερο επάγγελμα , στη περίπτωση την παραπάνω του CivRun πως υπολογιζω τους συντελεστές 5 και 7 ; Θεωρώντας ως υπέρβαση μόνο τα τετραγωνικά που υπερβαίνουν τα επιτρεπόμενα από τους όρους της περιοχής ή και τα 80;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.