Μετάβαση στο περιεχόμενο

Depaki28

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Κορυδαλλός
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Depaki28's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα!!!! Όπως φαίνεται δεν θα ξεμπερδέψω ποτέ με το αυθαίρετο... Μου είπαν στο ΤΕΕ ότι η διαφορετική διαρρύθμιση δεν χρειάζεται να φαίνεται στα σχέδια, αφού δεν επηρεάζει ούτε στατικά ούτε ηλεκτρομηχανολογικά, άρα μπορώ να δώσω τα σχέδια της άδειας και να επισημάνω τη διαφορά στις παρατηρήσεις. Υπάρχει ένα άλλο θέμα όμως τώρα. Μου είπες ότι η μικρότερη επιφάνεια δεν αποτελεί αυθαιρεσία, άρα μπορώ απλά να δώσω τα σχέδια της άδειας και να σημειώσω εκεί πάνω την αυθαίρετα κλεισμένη βεράντα. Με βάση όμως τις υλοποιημένες διαστάσεις, το αυθαίρετο αυτό έχει μεγαλύτερο εμβαδόν από ότι θα είχε αν είχε υλοποιηθεί κανονικά το σχέδιο της άδειας. Αν καταθέσω το σχέδιο της άδειας λοιπόν, θα πρέπει να υπολογίσω μικρότερου εμβαδού αυθαίρετο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? Μπορώ να δώσω το σχέδιο της άδειας και η διαγράμμιση του αυθαιρέτου να "τρώει" και λίγο από τον τοίχο ώστε να δηλωθεί η πραγματική του διάσταση? Ευχαριστώ!!!
  2. Καλησπέρα σας!! Έχω αναφέρει ξανά στο μήνυμα #69 ότι έχω διαμέρισμα με διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση που δεν επηρεάζει σε τίποτα στατικά και ηλεκτρομηχανολογικά. Έχει βέβαια εξωτερικά αυθαίρετα κλεισμένη βεράντα η οποία θα δηλωθεί στο νόμο 4178. Το σχέδιο που θα καταθέσω στο σύστημα για τακτοποίηση αυθαιρέτου πρέπει να δείχνει την καινούρια διαρρύθμιση ή μπορώ να δώσω το σχέδιο της άδειας?? Ευχαριστώ!
  3. Αυτή τη στιγμή δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης. Αν τελικά δεν αποτελεί αυθαιρεσία, τότε είμαστε εντάξει, Το σχέδιο όμως που θα περάσω στο σύστημα πρέπει να είναι αυτό της άδειας ή καινούριο με τις διαστάσεις που έχω μετρήσει εγώ?
  4. Αυτό το καταλαβαίνω, αλλά αν συμβαίνει αυτό, τότε πρέπει να το δηλώσω σαν αυθαιρεσία? Η υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος που πρέπει να δηλωθεί?
  5. Καλημέρα σε όλους... Θα ήθελα παρακαλώ μια διευκρίνιση. Έχω μια ιδιοκτησία της οποίας η αυθαιρεσία είναι μια βεράντα που έκλεισε και δημιουργήθηκε δωμάτιο. Εκτός από αυτό, ο πρώην εξωτερικός τοίχος (που τώρα είναι πλέον εσωτερικός, αφού εφάπτεται στον δημιουργημένο κλειστό χώρο) εμφανίζεται στην άδεια με διάσταση 3,90 μ, ενώ στην κατασκευή είναι 3,78 (συγκεκριμένα είναι η εσωτερική του διάσταση, στην πλευρά του ήδη κτισμένου διαμερίσματος). Αυτό θεωρείται ως αυθαιρεσία και πρέπει να δηλωθεί? Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Ευχαριστώ!!
  6. Το κλεισμένο τμήμα το έχω υπολογίσει όπως μου το είπες, αλλά δεν ήξερα τι να κάνω με την υπόλοιπη βεράντα... Κατηγορία 3 περίπτωση δ νομίζω εννοείς, η ε αναφέρεται στα ανοίγματα...
  7. Καλησπέρα σε όλους!! Έχω ένα διαμέρισμα στο οποίο έχει γίνει διαφορετική διαρρύθμιση, η οποία δεν επηρεάζει ούτε τα στατικά ούτε τα ηλεκτρομηχανολογικά (ένας εσωτερικός τοίχος δεν υπάρχει και η κουζίνα με το μπάνιο έχουν αλλάξει θέση). Απ'ότι είδα αυτό δεν αποτελεί παράβαση. Αλλά αφού το μπάνιο πήγε στη θέση της κουζίνας, υπάρχει αλλαγή στην όψη εκείνη, δηλαδή το άνοιγμα της εξώπορτας της κουζίνας έκλεισε και το άνοιγμα του παραθύρου της μίκρυνε. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Διάβασα ότι εμπίπτει στις αυθαιρεσίες μικρής κλίμακας όταν υπάρχει αλλαγή μέχρι 10% των διαστάσεων. Αν αυτή η αλλαγή είναι μεγαλύτερα? Και αν κλείσει εντελώς κάποιο άνοιγμα? Τότε πώς δηλώνεται?
  8. Καλησπέρα σε όλους... Ερώτηση που όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα απάντηση (ίσως και να μου ξέφυγε από τα post που έχετε κάνει, αν είναι έτσι παρακαλώ να με συγχωρήσετε...) Ποιο είναι το ποσοστό ανοχής λάθους μεταξύ άδειας και κατασκευής για δομημένο χώρο και για εξώστες??? έχω ένα διαμέρισμα στο οποίο οι διαστάσεις της βεράντας είναι διαφορετικές από της άδειας, αλλά η βεράντα αυτή δεν βγαίνει σαν πρόβολος, απλά πατάει στο περίγραμμα του κάτω ορόφου... Οπότε η διαφορά των διαστάσεων υπάρχει και στον κάτω όροφο... Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Και ποιο το ποσοστό ανοχής?
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι!! Ελπίζω σε βοήθειά σας!! Είναι το πρώτο μου αυθαίρετο και έχω πελαγώσει ελαφρώς... Σε ένα διαμέρισμα η βεράντα έχει διαστάσεις διαφορετικές από τα σχέδια της άδειας, εκτός των ορίων ανοχής (αν δεν κάνω λάθος τα όρια είναι στο 20%?) Μέρος της βεράντας έχει κλείσει σε κύριο χώρο... Οπότε δηλώνω τον κλεισμένο χώρο ως αυθαίρετο κανονικά και την υπόλοιπη βεράντα στις αυθαιρεσίες μικρής κλίμακας?? Σε τέτοια περίπτωση ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει το πρόστιμο του κλεισμένου χώρου και άλλο ένα πεντακοσάρικο για τη βεράντα ανεξάρτητα των τετραγωνικών της??? Ελπίζω να έχω κάποια απάντηση για να ενημερωθεί και ο ιδιοκτήτης, μήπως και γλιτώσουμε το εγκεφαλικό... Ευχαριστώ!!!
  10. Καλημέρα συνάδελφοι, Επειδή εδώ και δύο εβδομάδες περίπου παίρνω καθημερινά τηλέφωνο στην Πολεοδομία Αθηνών στη Σωκράτους και στη Συγγρού και δεν απαντάει κανείς (στη Συγγρού μάλιστα μου λέει τηλεφωνικό μήνυμα ότι το τηλέφωνο δεν αντιστοιχεί πουθενά) μήπως μπορεί κανείς να με διαφωτίσει για το πού πρέπει να απευθυνθώ για να βρω μια παλιά οικοδομική άδεια? Και αν γνωρίζει κανείς και το ωράριο λειτουργίας? Ευχαριστώ!
  11. Ναι, το καταλαβαίνω ότι είναι απαραίτητο. Μάλλον πρέπει να ζητήσω να βγει φύλλο ελέγχου οπωσδήποτε... Το θεωρητικό σύστημα ψύξης για τα κλιματιστικά το συμπλήρωσα, απλά πρέπει να προτείνω καινούριο σύστημα ψύξης για το σενάριο. Όσο για τα άλλα, ο Θεός βοηθός...
  12. Φύλλο ελέγχου από καυστηρατζή δεν υπάρχει!!! Ούτε air condition υπάρχουν, απλά τα προτείνω στο σενάριο. Φαντάζομαι πως πρέπει να βρω προδιαγραφές από το Internet... Όσο για τα υπόλοιπα της ΤΟΤΕΕ, οι διάφοροι συντελεστές και οι τύποι με έχουν μπλέξει για τα καλά... Πάντως σας ευχαριστώ πολύ!!
  13. Ναι, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Ωστόσο, επειδή δεν είμαι μηχανολόγος και δεν κατέχω και πολλά επί των διαφόρων εγκαταστάσεων, και επειδή δεν έχω έντυπα μετρήσεων από λέβητες, θερμοσίφωνες, air-condition και τέτοια, δεν έχω ιδέα τι να βάλω στις μετρήσεις με βαθμούς απόδοσης, ισχύ, συντελεστές, δίκτυα κλπ...
  14. Και για μένα αυτό είναι το πιο λογικό, απλά ήθελα να ρωτήσω και κάποιον που ίσως το έχει αντιμετωπίσει. Σ' ευχαριστώ πολύ!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.