Μετάβαση στο περιεχόμενο

bsirios

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Skype
    bsirios

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ρόδος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

bsirios's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας... Μου ζητήθηκε βεβαίωση μη αυθαιρέτων για γραφείο Α΄ορόφου για μεταβίβαση, με ισόγειο μαγαζί και Α΄και Β΄γραφεία. Η πολυκατοικία είναι του 1966 εντός σχεδίου πόλεως και "σαφώς" ΔΕΝ υπάρχει ο φάκελος ΟΑ στην πολεοδομία, έχει χαθεί όπως και τόσοι άλλοι. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να λέει ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί αυθαιρεσίες, αλλά εγώ πως θα διαπιστώσω την πραγματική εικόνα ??? Φυσικά ζήτησα από τον ιδιοκτήτη, δικηγόρος στο επάγγελμα, να ανατρέξει στα συμβόλαια αγοραπωλησίας του για να βρει τουλάχιστον κάποια αντίγραφα της ΟΑ, πίνακα ΟΙ και τυχόν τοπογραφικό ή και κατόψεις αν είναι δυνατόν. Στη συνέχεια ??? ... συνέχεια προβλημάτων !!! Ο.Α. του 2000, οροφοδιαμέρισμα β΄ορόφου. Από τα συμβόλαια έχουν βρεθεί αντίγραφο της άδειας, αντίγραφο του πίνακα Ο.Ι. και φωτοτυπίες όψεων, κατόψεων και τοπογραφικών. Τα φωτοαντίγραφα φυσικά είναι τμήματα των αρχικών σχεδίων κι όχι ολόκληρα !!!!!! Έχω ΥΔΚΧ με το κλείσιμο 3 Η/Χ. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση ?? Απλά κρατώ και χρησιμοποιώ τα σχέδια που έχουν βρεθεί ??? Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Επεξεργασία". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  2. ΙΑΣΟΝΑ και ssouanis σας ευχαριστώ για τις λεπτομερέστατες παρατηρήσεις... πράγματι η κατανόηση του νόμου αρχίζοντας από την κατηγοριοποίηση της αυθαιρεσίας είναι η αρχή για να προχωρήσω !!! Ευχαριστώ και πάλι και θα επανέλθω με περισσότερες απορίες, είναι σίγουρο !!!
  3. Καλησπέρα σας... ζητώ εξ αρχής την κατανόηση σας για τυχόν μελλοντικές ανούσιες απορίες που ίσως παρουσιάσω παρακάτω, αλλά είμαι νέος μηχανικός όσον αφορά την χαρτούρα ενός τεχνικού γραφείου και φυσικά οι απορίες εμφανίζονται από την πρώτη κιόλας απόπειρα τακτοποίησης αυθαιρέτου για την μετέπειτα γονική παροχή (υψηλή κυριότητα) στα ανήλικα 2 τέκνα παρακρατώντας την επικαρπία!!!! Έχουμε και λέμε τα δεδομένα : α) οροφοδιαμέρισμα Β΄ορόφου με 60,08 τμ καθαρή επιφάνεια στον πίνακα Ο.Ι. και 20,29 τμ Η/Χ (4 τμήματα) β) Ο.Α. του 2000 με θέση εντός σχεδίου πόλεως, αποπεράτωση το 2002 κι εγκατάσταση στο διαμέρισμα το 2004 γ) οι 3 από τους 4 Η/Χ κλείστηκαν εξ αρχής με συνολικό εμβαδόν αυτών 19,25 τμ κι είναι κι η μόνη αυθαιρεσία του διαμερίσματος Απορίες : α) από τα όσα έχω διαβάσει, σωστά αντιλαμβάνομαι ότι είμαι στην κατηγορία 3 ?? β) ο αριθμός παραβάσεων είναι ένας ?? Δλδ μία (1) αυθαιρεσία, κλείσιμο Η/Χ ή τρεις (3) επειδή τα τμήματα των Η/Χ είναι τρία (3) ?? γ) στο Φ.Κ. στο "Συντελεστής αλλαγής χρήσης" (4) ΔΕ συμπληρώνω το 1,4 (βάση άρθρου 19-5.), σωστά ?? Έχω βοηθητική χρήση σε κύρια !! δ) στο Φ.Κ. στο "Συντελεστής Δόμησης" (5) συμπληρώνω το (1) με το 19,25, στο (α) με 1,0 ?? ε) στο Φ.Κ. τα 6,7,8,9,10,11 δε τα σημπληρώνω αφού ούτε υπέρβαση ύψους έχω, ούτε κάλυψης, ούτε πλάγιας απόστασης, ούτε πρασιάς, πισίνα δεν έχει και δεν ανήκει σε ειδική ομάδα για το (11) με τους "Κοινωνικούς συντελεστές". στ) η παλαιότητα είναι στο (γ) "από 01/01/1983 μέχρι 31/12/2003, σωστά ?? Επιπρόσθετα, η κατοικία είναι σε ποσοστό 50% σε κάθε ένα γονέα, και τα τέκνα 2 κι ανήλικα, οπότε διαβάζοντας το άρθρο 19-3. αφού είναι κύρια και μοναδική κατοικία και δεν έχουμε την περίπτωση πλήρους κυριότητας, τότε εμπίπτει η ανωτέρω περίπτωση στην καταβολή ποσοστού 40% του ενιαίου ειδικού προστίμου ??? Βάση Ο.Ι. το διαμέρισμα έχει 60,08 τμ καθαρή επιφάνεια < 70 τμ, η οποία και προσαυξάνεται κατά 15 τμ για τα δύο ανήλικα τέκνα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και μόνο για το χρόνο ανάγνωσης των ανωτέρω.
  4. ... μάλιστα!!! Το τελευταίο ήταν ουσιαστικό !! Ιανουάριος 2008 η φερόμενη παράνομη εκχέρσωση, άρα επιβάλλεται φωτοερμηνεία από Δεκέμβριο 1999 και πίσω, κατάλαβα σωστά ???
  5. αρχικά, ευχαριστώ για το χρόνο που αφιερώθηκε για την απάντηση και σχόλιο σας !!! Στη συνέχεια, απλά να αναφέρω ότι από το δικηγόρο μου ζητήθηκε η φωτοερμηνεία οποιουδήποτε έτους πριν το 2008, για το πέρας της 5ετίας και παραγραφής της υποτιθέμενης πράξης. Το τελευταίο το θέλει υποστηρικτικά, αφού η συγκεκριμένη κτηματική μερίδα μεταβιβάστηκε με πώληση με απόφαση Νομάρχη το 1985 όπου ρητά αναφέρεται : Γ. Επειδή πρόκειται για αγροτικό ακίνητο, η εκποίηση γίνεται με τον όρο ότι το κτήμα θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται από τον αγοραστή ή τους καθολικούς και ειδικούς διαδόχους του, για μία τουλάχιστον δεκαετία από την έκδοση της παρούσας απόφασης αποκλειστικά και μόνο για καλλιέργεια, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγ. 2 του άρθρου 4 ΑΝ 263/1968(ΦΕΚ 12 Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα. Πιστεύω ότι η παραπάνω παράγραφος (Γ) της απόφασης,σύμφωνα με την οποία πωλήθηκε η ανωτέρω κτηματική μερίδα καλύπτει τους προβληματισμούς που θέσατε υπόψιν μου.
  6. Καλησπέρες σας... ... είμαι Πολ. Μηχ. ΤΕ και μου ζητήθηκε τεχνική έκθεση ταύτισης Κτηματικής Μερίδας με αεροφωτογραφία (από google κι από άλλες πηγές, στρατός ίσως) για να χρησιμοποιηθεί από δικηγόρο υπεράσπισης κατηγορουμένου για παράνομη εκχέρσωση ιδιωτικής δασικής έκτασης προς αγροτική χρήση. Το κατηγορητήριο αναφέρεται ότι το αδίκημα διεπράχθει κατά το χρονικό διάστημα του Ιανουαρίου 2008. Ο δικηγόρος μου ζήτησε να ερευνήσω και να συντάξω την ανωτέρω τεχνική έκθεση χρησιμοποιώντας αεροφωτογραφίες προ του χρονικού διαστήματος που διεπράχθει το αδίκημα (2008) για να ισχυροποιήσει-στοιχειοθετήσει τη θέση και τη αθώωση του πελάτη του, φερόμενου ως παράνομου εκχερσωτή. Ο πελάτης πράγματι καλλιεργεί το συγκεκριμένο τμήμα της προαναφερθήσας μερίδας τις τελευταίες δεκαετίες. Τι πρέπει να κάνω και ειδικά τι πρέπει να προσέξω κατά τη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης ??? Έχω σκοπό να επικοινωνήσω με το Δασαρχείο και να συνομιλήσω με το Δασολόγο που συνέταξε και επιμελήθηκε του κατηγορητηρίου. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  7. Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ-ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΙΚΑ , ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΕΝΣΗΜΑ, ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΤΕΧΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ , ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΠΙΤΟΠΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ !! ΤΟΤΕ , ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΘΕΙ. ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΟΥ 1999 ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΝΕΟ. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΠΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1999.
  8. Η διαδικασία είναι απλή, αρκεί όμως στην Ο.Α. να αναφέρεται ο ακριβής αριθμός των κατοικιών (1 ή 2 ή 3). Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα στην ΔΕΗ, όπου αφού έχεις περάσει από την Εφορία ξεχωριστούς φακέλους ηλεκτροδότησης για κάθε επιμέρους κατοικία, τότε απλά στην ΔΕΗ, ζητάς το δεύτερο ή το τρίτο ρολόι και υπογράφεις συμβόλαιο! Από τη στιγμή κατά την οποία, ο αναγραφόμενος αριθμός κατοικιών είναι πλέον του 1, τότε πραγματοποιείς ξεχωριστούς πίνακες για κάθε κατοικία, ακόμα και αν ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη!
  9. Να σας καλησπερίσω όλους, μιας και είναι το πρώτο μου ποστάρισμα. Η άμμος θαλάσσης, αν πράγματι προέρχεται από τη θάλασσα, δεν είναι και η καταλληλότερη για χρήση σε τσιμεντοκονία. Χρησιμοποιούμε άμμο ποταμίσια, λόγω κοκκομετρικής, αλλά και λόγω έλλειψης πεπάλης, ούτως ώστε να επιτυγχάνουμε την καλύτερη δυνατή επιφάνεια πρόσφυσης (με τρίψιμο) με την κόλλα πλακιδίων. Σε περίπτωση όπου η άμμος προέρχεται από τη θάλασσα, πρέπει να πλένεται. Δεν το συνιστώ, για τον λόγο ότι κανείς σχεδόν από τους πρωτεύοντες πωλητές δεν την πλένει !!!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.