Μετάβαση στο περιεχόμενο

giannishlektr

Members
  • Περιεχόμενα

    18
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

giannishlektr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μπορεί να γίνει ένας Ηλ.Μηχανικος Τ.Ε. ενεργειακός επιθεωρητής χωρίς να έχει προηγούμενη επαγγελματικη εμπειρία?
  2. Καλησπέρα και ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Νομίζω πως ένας inverter dc-ac 500watt με καλύπτει. όσο αφορά την κατανάλωση,είναι σε οίκημα που θα επισκέπτεται 2-3 φορές την βδομάδα,οπότε μιλάμε για χαμηλό χρόνο λειτουργίας. Αν μπορείς πρότεινε μου κάποιο inverter και κάποια μπαταρία. Ευχαριστώ
  3. Για να καλύψω μια κατανάλωση περίπου 350watt σκέφτομαι να βάλω 2πανελ των 200watt inverter για να έχω τάση 230v,και μπαταρίες. Μπορείτε να με βοηθήσετε με την επιλογή μπαταρίας και inverter??\
  4. Ιδανικό για υγρομόνωση ταράτσας είναι κάποιο επαλειφόμενο υλικό πολυορεθανικής βάσης. Γνωρίζω πολύ κόσμο που έχει χρησιμοποιήσει το Hyperdesmo LV της Αlchimica και έχουν μείνει όλοι άφωνοι με το αποτέλεσμα. Το κόστος για 2 στρώσεις υλικού και αστάρι δεν ξεπερνάει τα 13ευρώ/τμ και απαιτεί 2lit υλικό/τμ.
  5. Θέλω να μάθω το autocad για να κάνω κάποιες διαστασιολογήσεις. Δεν έχω δουλέψει ποτέ ξανά το πρόγραμμα και το περιβάλλον του μου είναι τελείως ξένο. Χρειάζομαι να μάθω τα απολύτως απαραίτητα.Δηλαδή να τραβάω μια γραμμή και αυτή είναι είναι όσο εγώ την θέλω(π.χ.15,5m) με σκοπό ας πούμε να φτιάξω μια κάτοψη. Έχω εγκατεστημένο στο pc μου την έκδοση 2012. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
  6. Το κέλυφος υφίσταται και για ταράτσα,το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό για τοιχοποιία,βέβαια και στις δυο περιπτώσεις χρησιμοποιείται εξιλασμένη πολυστερίνη. Μηχανικό να συμβουλευτείς,ο οποίος μπορεί να σου κάνει μια ενεργειακή μελέτη για το σπίτι σου ώστε ανάλογα με την περιοχή σου και τα λοιπά δεδομένα να σου βρει την ιδανικότερη λύση.
  7. θα χρειαστείς ένα ρελέ με ανοιχτές και κλειστές επαφές δυο χρονικά ένα μπουτόν και ένα clock. Σου περιγράφω την συνδεσμολογία όσο αυτό είναι δυνατόν. Θα συνδέσεις το ρελέ σου στο Ν. Πας την φάση σε μια κλειστή επαφή του clock που το έχεις ρυθμίσει να λειτουργεί την ώρα που εσύ θες,από την κλειστή του clock πας σε μια κλειστή επαφή του χρονικού σου(Τ1) που είναι ρυθμισμένο να μετράει 3sec συνεχίζεις με το μπουτόν και συνδέεις παράλληλα πάνω σε αυτό μια ανοιχτή επαφή του ρελέ σου(αυτοσυγκράτηση) και μια ανοιχτή του άλλου χρονικού σου(Τ2) που μετράει για 5λεπτά,από εκεί πας στο ρελέ. Από την φάση πάλι τραβάς δεύτερο καλώδιο σε μια ανοιχτή επαφή του ρελέ σου και από εκεί στο χρονικό Τ1.Από την φάση ξανά σε μια ανοιχτή του Τ1 χρονικού και μετά στο Τ2. και τέλος από την φάση στο clock και φυσικά στο Ν. Σχεδίασε το σε χαρτί όπως το ακούς και θα καταλάβεις την λειτουργία του. Πρόχειρα που το έκανα νομίζω πως δουλεύει.
  8. Το σύστημα κέλυφος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και σε βάθος χρόνου θα κάνεις απόσβεση του αρχικού σου κεφαλαίου.Με αυτό το σύστημα είσαι καλυμμένη και στεγανοποιητικά και θερμομονωτικά.Το βάρος του είναι περίπου 45kg/m2,όχι ιδιαίτερα μεγάλο κατά την γνώμη μου.To κόστος βέβαια είναι ένα θέμα. Από εκεί και πέρα θεωρώ πως στεγανοποίηση πρέπει να κάνεις με τον τρόπο που σου ανέφερα.Υπάρχει και ένα Ελληνικό προιόν που προσωπικά το θεωρώ πάρα πολύ αξιόπιστο και με χαμηλό κόστος (δεν ξέρω αν επιτρέπετε απο τους κανονισμούς να το αναφέρω )
  9. Το να μονώσεις την ταράτσα σου από άποψη θερμομόνωσης υπάρχουν αρκετές επιλογές.Μια συνηθισμένη είναι αυτό τις εξηλασμένης Πολυστερίνης η οποία και διαφέρει σε πάχη ανάλογα με το τι θέλεις και πόσα χρήματα διαθέτεις. Πάντως η γνώμη μου είναι πως αν πας έτσι θα μονώσεις μεν την ταράτσα σου αλλά θα έχεις απώλειες από τους πλαινούς τοίχους και το δώμα.Εκτός κιαν αποφασίσεις να κάνεις κάποιο σύστημα κέλυφος σε όλη την οικοδομή. Αφού όμως σε ενδιαφέρει και η στεγανοποίηση θα σου πρότεινα να δεις κάποιο στεγανωτικό υλικό πολυουρεθανικής βάσεως το οποίο θα σε καλύψει μόνο στεγανωτικά,και ίσως 2-3 βαθμούς μείον λόγο αντανάκλασης το καλοκαίρι.
  10. Καλησπέρα! Είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ και δουλεύω σε μια εταιρία που εκτός των άλλων ασχολείται και με φωτοβολταικά. Αν και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. η εταιρία δεν με έχει δηλώσει σαν μηχανικό για οικονομικούς λόγους. Από εκεί και πέρα για να υπογράφω κάποιες μελέτες φωτοβολταικών για χάρη της εταιρίας τι μπορώ να κάνω? Έχω δικαίωμα σφραγίδας και υπογραφής? ή με περιορίζει το γεγονός ότι είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ?
  11. Υπάρχει και ο ελεγκτής στάθμης νερού,που είναι ράβδος. Κάθε φορά που η στάθμη φτάνει στο σημείο που είναι ο ελεγκτής αυτό ''οπλίζει'' και αλλάζουν οι επαφές του. Στην έχει την ίδια λειτουργία με ένα οριακό διακόπτη!
  12. Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Τις μελέτες δεν θα τις κάνω αποκλειστικά εγώ,απλά εγώ θα υπογράφω στην περίπτωση που προχωρήσω. Από εκεί και πέρα ομολογώ πως έχω μπερδευτεί με την διαδικασία,μιας και στην εφορία που ρώτησα δεν πήρα ξεκάθαρες απαντήσεις. Οπότε,για να μπορώ να υπογράψω μια μελέτη Φ/Β συστήματος θα πρέπει: 1.Να γραφτώ απαραιτήτως στο επιμελητήριο (υπάρχει κόστος εδώ?) 2.να κάνω έναρξη στην εφορία. 3.να βγάλω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. 4.να ασφαλιστώ στο ταμείο των μηχανικών. ισχύουν αυτά? και ακόμα τι άλλο? Μάλλον δεν αξίζει γιατί δεν είναι μια μακροχρόνια συνεργασία,αλλά περισσότερο για την υπογραφή 2-3 μελετών που πρόκειται να γίνουν στους επόμενους μήνες.
  13. Ευχαριστώ πολύ! Όποιος γνωρίζει κάτι ακόμα ας το αναφέρει.
  14. Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω σεμινάρια για Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς? Ενδιαφέρομαι περισσότερο για plc,ή ηλεκτρονικά ισχύος, χωρίς βέβαια αυτό να είναι δεσμευτικό μιας και δεύτερος στόχος,μετά φυσικά την γνώση είναι να ''φουσκώσει'' το βιογραφικό μου. Τα περισσότερα που βρήκα έχουν τιμές περίπου στα 400Ε ποσό απλησίαστο όντας άνεργος. Η επιδότηση μέσο ΛΑΕΚ αφορά μόνο ήδη εργαζόμενους και όχι άνεργους. Όποιος γνωρίζει κάτι πιο οικονομικό ας βοηθήσει! Ευχαριστώ!
  15. Όσο αφορά την μελέτη δεν υπάρχει πρόβλημα,μιας και γνωρίζω,αλλά γίνεται και σε συνεργασία με άλλον που έχει κάνει αρκετές μελέτες. Αξίζει να κάνω όλα αυτά,μόνο για να υπογράψω 2-3 μελέτες? αν κάνω έναρξη στην εφορία,μετά θα φορολογηθώ κιόλας?γιατί αυτήν την στιγμή δεν κάνω φορολογική δήλωση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.