Μετάβαση στο περιεχόμενο

krotalias2

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

krotalias2's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. σε ξεμπαζωμένο υπόγειο (χρήση βοηθητική) στην ΥΔΟΜ Ν. ΙΩΝΙΑΣ μέτρησε στον συντελεστή ολόκληρο. Το απέφυγα , κάνοντας τακτοποίηση με 4495 για υπέρβαση δόμησης όσο το εμβαδόν του υπογείου (αποδεδειγμένα ότι είχε ξεμπαζωθεί προ 7/2011.
  2. ας μην ανησυχούμε.........ούτως ή αλλιώς ....θα προκύψουν καμιά 40αριά εγκύκλιοι και θα ξεμπλοκάρει το σύστημα του Νόμου, μπλοκάροντας εμάς......έχουμε και τις ερωτοαπαντήσεις ....περίπου 900 του 4178....θα μας προκύψουν και καμιά 1000 του νέου Νόμου.......πάμε δυνατά.
  3. στις 20/12/2016 έκλεισα βιβλία στην 1, ΔΟΥ -2, ΝΟΜΑΡΧΙΑ - 3. ΤΕΕ. και έκανα αίτηση για σύνταξη στο ΤΣΜΕΔΕ στις 23/12/2016. Παρ. όλα αυτά μου ήρθαν εισφορές για τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ. Έστειλα μήνυμα στον ΕΦΚΑ (information.efka.gov.gr) επισυνάπτοντας και τα αντίγραφα των διαγραφών μου από ΔΟΥ-ΤΕΕ-ΝΟΜΑΡΧΙΑ-ΑΙΤΗΣΗ ΤΣΜΕΔΕ και μετά από ένα μήνα μου απάντησαν ότι ...<θα γίνει η διαγραφή στο νέο σύστημα διότι στο παρόν σύστημα δεν μπορεί να γίνει>..................φυσικά δεν κατάλαβα τι λένε οι άνθρωποι.....αλλά το ότι θα γίνει διαγραφή ....το κατάλαβα............ούτε προσωρινή σύνταξη βέβαια (έλεγαν 2-3 μήνες) και πάνω απ΄όλα ανασφάλιστος για το σύστημα ΕΦΚΑ. Αυτά για να γνωρίζετε τι σας περιμένει.
  4. αν γνωρίζεις περίπου πότε βγήκε η άδεια (χρονολογία) και σε τι όνομα (οπωσδήποτε) , μπορείς να ψάξεις στα αρχεία αδειών της πολεοδομίας, θα σου φάει κάποιες ώρες , αλλά θα κάνεις δουλειά .......το έχω κάνει.
  5. η πληροφορία που έχω εγώ από τον ΕΦΚΑ είναι η εξής. (είμαι στην ίδια περίπτωση με σένα 23/12/2016 παυση εργασιών ). Το ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει στείλει το λογισμικό στον ΕΦΚΑ για να γίνει η ενημέρωση η σχετική , γι΄αυτό βλέπουμε εισφορές για το 2017. Το ΤΣΜΕΔΕ με την σειρά του μας είπε οτο επεξεργάζονται τις αιτήσεις του ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ακόμη και ότι δεν υπάρχει προσωπικό να ανταπεξέλθει στον όγκο δουλείας.........οπότε καταλαβαίνεις σε τι κράτος ζούμε και τι υπηρεσίες. ΠΟΥΤΑΝΑ ΟΛΑ. βοήθειά μας.
  6. επίσης να σε ενημερώσω ότι οι δικηγόροι δεν γνωρίζουν τα περί δηλώσεων Ε9 , παρά μόνο οι λογιστές. Επίσης σύμφωνα με το ΦΕΚ της ΓΓΔΕΣ 389/Β/14 όταν έχουμε αυθαίρετη οικοδομή , δεν ξεχωρίζουν τα κοινόχρηστα απο τις κύριες χρήσεις (είναι συνολική η δήλωση στο Ε9).
  7. Συνάδελφε....ξέχνα την Ο,Ι, χωρίς άδεια ή τακτοποίηση. Όταν ολοκληρωθεί η τακτοποίηση τότε σε κάθε όροφο (που είναι μία οριζόντια επιφάνεια), έχουμε το κλιμακοστάσιο (ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ) και το διαμέρισμα (ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ) . Επίσης κοινόχρηστα είναι οι πυλωτές τα υπόγεια οι ταράτσες τα δώματα κ.λ.π. εκτός αν τους δώσεις χιλιοστά στο οικόπεδο.....οπότε ο αρχικός ιδιοκτήτης που συστήνει την Ο.Ι. μπορεί να μεταβιβάσει ακόμη και κοινόχρηστα που έχουν όμως χιλιοστά (υπόγειες αποθήκες-υπόγεια πάρκινγκ- στην πυλωτή-στους ακαλύπτους-στα δώματα. (μόνο όταν έχουν χιλιοστά επι του οικοπέδου).
  8. Νόμος Σουφλία τακτ/ση Η/Χ...............ΝΔ =1 Νόμος Μπιρμπίλη ..//.. ............ΠΑΣΟΚ =1 (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 1-1) Νόμος Παπακ/νου 4014.............ΠΑΣΟΚ =2 (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 1-2) Νόμος ΚΑΛΑΦΑΤΗ 4178 ...........ΠΑΣΟΚ =3 (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ 1-3) τώρα μπαίνει στην SUPER LINGA και ο ΣΥΡΙΖΑ.(ανέβηκε κατηγορία) άντε να δούμε ποιός θα πάρει το πρωτάθλημα της <ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ >
  9. σιγά....ρε συνάδελφοι του ΤΕΕ .....μην διαγράψετε ακόμη τον Τσίπρα......μου βγάζει μια άδεια μικρής κλίμακας από την Πολεοδομία για μια πέργκολα που θα μου κατασκευάσει ο Φλαμπουράρης και θα επιβλέψει ο Βούτσης.......μην με καταστρέψετε τώρα......δεν θα το αντέξω.
  10. θα πρέπει να του επισημάνεις ότι, ...αν δεν δηλώσει όλα τα αυθαίρετά του, σημαίνει ότι τα κατασκέυασε με τά την αυτοψία......που σημαίνει πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης δεν έχω καταλάβει ακόμη για πιό λόγο χρησιμοποιείτε το σύστημα αμοιβών και όχι την συμφωνία και το ιδιοτικό συμφωνητικό με τον πελάτη. Μόνο αυτό ισχύει. Σύστημα αμοιβών σημαίνει ελάχιστη αμοιβή η οποία έχει καταργηθεί με τον 3919 , όπως επίσης ο Ν. 4038 καταργεί και την &1β του άρθρου 7 του Ν. 3919 το δικαίωμα της διοικούσας να προσφύγει σε απαιτήσεις αμοιβών μηχανικών. Βέβαια το σύστημα δηλώσεων του ΤΕΕ ζητά τον αριθμό του συστήματος αμοιβών. Μπορείς να βάλεις τον αριθμό της δήλωσης αυθαιρέτων. Οι αμοιβές των μηχανικών είναι αποκλιστικά και μόνο η συμφωνία που κάνεις με τον πελάτη σου και τίποτα άλλο. Ολα τα άλλα έχουν καταργηθεί γι΄αυτό και το ΤΕΕ δεν απαντά. Ν. 3919 και 4038.Στο σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων στα <προσθετα στοιχεία> δηλώνεις το ΑΑ της δήλωσης
  11. Το γατί της κόρης μου

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.