Μετάβαση στο περιεχόμενο

akis63

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by akis63

  1. Μήπως γνωρίζετε για ζήτημα υγροποιήσεων της καμινάδας καυστήρα κεντρικής θέρμανσης και λόγω των υγροποιήσεων αυτών περαιτέρω διάβρωσης κοινόχρηστων και ιδιόκτητων χώρων ποια υπηρεσία μπορεί να είναι αρμόδια για θέματα αυτοψίας, ελέγχου, γνωμοδότησης κλπ.;
  2. Σε ορισμένα σημεία της πλάγιας πλευρικής περιμέτρου της pilotis (σε σύστημα πανταχόθεν ελεύθερο) υπάρχουν ήδη ζαρντινιέρες με καλλωπιστικά φυτά και πέραν των πλαγίων ορίων της pilotis υπάρχει κήπος. Για λόγους περαιτέρω ασφάλειας λόγω υψομετρικής διαφοράς των σημείων αυτών της περιμέτρου σε σχέση με τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου της πολυκατοικίας και της ράμπας εισόδου των οχημάτων στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, υπάρχει η σκέψη τοποθέτησης προστατευτικού κιγκλιδώματος ύψους 1,00 μέτρου, μόνο επί των συγκεκριμένων αυτών σημείων της πλάγιας πλευρικής περιμέτρου της pilotis. Τίθεται άραγε θέμα λήψης κάποιας άδειας για την κατασκευή αυτή, από την οποία σε ορισμένα μόνο ανοίγματα της περιμέτρου της pilotis θα τοποθετηθεί το χαμηλό κάγκελο χωρίς καμιά παρεμπόδιση της ελεύθερης χρήσης της κατά τα ισχύοντα. Υπάρχει και ένα παλαιότερο σχετικό θέμα εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/20995-%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B7%CF%82-pilotis-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B1/ και δεν ξέρω κατά πόσο έχει εφαρμογή το αναφερόμενο στη συζήτηση εκείνη έγγραφο. Ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων για την προσοχή σας.
  3. Οι αναθυμιάσεις καμινάδας τζακιού οριζόντιας ιδιοκτησίας (διαμερίσματος) προς άλλη οριζόντια ιδιοκτησία (διαμέρισμα) της ίδιας πολυκατοικίας (διά της οποίας μάλιστα διέρχεται η καμινάδα) πέραν των τυχόν αστικών ή άλλων σχετικών ευθυνών που μπορεί να γεννώνται, άραγε διοικητικά ελέγχονται από την αρμόδια πολεδομική αρχή ως προς την αρτιότητα της λειτουργίας του σχετικού συστήματος εκπομπής καυσαερίων μέσω της καμινάδας ή μήπως από κάποια άλλη διοικητική αρχή; Και αν είναι αρμόδια επί του θέματος η πολεοδομική αρχή τι δυνατότητες προσφυγής σ'αυτήν έχει ο ιδιοκτήτης της βλαπτόμενης ορ. ιδιοκτησίας;
  4. Πολύ σωστά. Μια νέα νομοθετική ρύθμιση θα μπορούσε να δώσει ενδεχομένως κάποιες λύσεις, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Άρα στο σημείο αυτό υπεισέρχεται αναγκαστικά η τεχνική επίλυση κάθε τυχόν σχετικού ζητήματος ώστε να μην υπάρχει καμιά σύγκρουση με τις σχετικές διατάξεις έτσι όπως αυτές ερμηνεύτηκαν από την υπ´ όψιν δικαστική απόφαση.
  5. Αντιλαμβάνομαι τι εννοείς αλλά καταλαβαίνω ότι η υπ'όψιν δικαστική απόφαση κρίνει ερμηνεύοντας τη διάταξη αυτή ότι για άλλη χρήση πλην της θέρμανσης (καλοριφέρ) ή άλλων μέσων για τη θέρμανση ανθρώπων στους χώρους κατοικίας διαμονής ή εργασίας τους θα πρέπει να χρησιμοποιείται καύσιμο (πετρέλαιο) που δεν έχει ευνοϊκή δασμολόγηση είτε δηλαδή η χρήση αυτή είναι προς σκοπό "κίνησης" είτε προς σκοπό "άλλης χρήσης".
  6. Η διάταξη του άρθρου 73 παρ.2 του ν.2960/2001, όπως περιλαμβάνεται στο σκεπτικό της υπ' όψιν δικαστικής απόφασης, αναφέρεται ότι ορίζει ότι: "ως καύσιμο κινητήρων θεωρούνται τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται σε μηχανές ή συσκευές, στις οποίες η χημική ενέργεια του καυσίμου, μέσω της καύσης, μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και εν συνεχεία σε κινητική ενέργεια, ενώ ως καύσιμα θέρμανσης, θεωρούνται τα προοριζόμενα να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την λειτουργία κεντρικών συστημάτων θέρμανσης (καλοριφέρ) ή άλλων μέσων για τη θέρμανση ανθρώπων στους χώρους κατοικίας διαμονής ή εργασίας τους". Τι νομοθετικό κενό βλέπεις στη γραμματική αυτή διατύπωση;
  7. Η υπ' όψιν δικαστική απόφαση (κατά την πλειοψηφούσα γνώμη του Δικαστηρίου) αναφέρεται στις σχετικές διατάξεις ως εξής: "Με αυτά που δέχθηκε το Δικαστήριο της ουσίας, ... ορθά ερμήνευσε και εφάρμοσε τις προαναφερθείσες διατάξεις των άρθρων 155 παρ. 2α, 157 παρ. ιβ, γ του ν.2960/2001 περί Τελωνειακού Κώδικα και τις συναφείς διατάξεις των άρθρων 73 παρ.2 του ιδίου Κώδικα, που ορίζει ότι ως καύσιμα κινητήρων θεωρούνται τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται σε μηχανές ή συσκευές, στις οποίες η χημική ενέργεια του καυσίμου μέσω της καύσης μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και εν συνεχεία σε κινητική ενέργεια, ενώ ως καύσιμα θέρμανσης θεωρούνται τα προοριζόμενα να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τη λειτουργία κεντρικών συστημάτων θέρμανσης (καλοριφέρ) ή άλλων μέσων για τη θέρμανση ανθρώπων στους χώρους κατοικίας ή διαμονής ή εργασίας τους, από τις οποίες συνάγεται ότι μειωμένες δασμολογικές επιβαρύνσεις επιβάλλονται μόνο στο πετρέλαιο, που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης, δηλονότι όταν χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τη λειτουργία κεντρικών συστημάτων (καυστήρων) θέρμανσης (καλοριφέρ) ή άλλων μέσων για τη θέρμανση ανθρώπων, ενώ για οποιαδήποτε άλλη χρήση, πλην θέρμανσης όπως στην προκειμένη περίπτωση, για λειτουργία καυστήρα με σκοπό τη θέρμανση ύδατος, μέσω μηχανήματος "BOILER" για χρήση θερμού ύδατος για πλύσιμο χώρων, αντικειμένων ή και ανθρώπων, πρέπει να χρησιμοποιείται πετρέλαιο κίνησης που δασμολογείται ειδικώς.".
  8. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι ο νομοθέτης θα μπορούσε να θεσπίσει νέα νομοθετική ρύθμιση και να λύσει το οποιοδήποτε τυχόν θέμα προκύπτει. Υπάρχει όμως άραγε εν προκειμένω τέτοια νομοθετική βούληση ή σκέψη κι όταν μάλιστα αυτή συνδέεται με δημοσιονομικά ζητήματα; Το κρίσιμο πάντως (όσο δεν αλλάζει κάτι) είναι τι πρέπει να κάνει ο πολίτης ακολουθώντας το νόμο όπως αυτός ερμηνεύεται μετά μάλιστα την έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Κι εκεί πολλές φορές υπεισέρχεται η βαρύνουσα γνώμη μεταξύ άλλων και των μηχανικών
  9. Ναι εννοείται, καθώς και για να το θέσουμε ορθότερα μετατροπή σε καυστήρα άλλου (πλην πετρελαίου) καυσίμου για το οποίο δεν υφίσταται προνομοιακή δασμολογική μεταχείριση, χωρίς τροποποίηση της υπάρχουσας εγκατάστασης.
  10. ´Η και μετατροπή σε καυστήρα Φ/Α χωρίς τροποποίηση της υπάρχουσας εγκατάστασης. Έτσι δεν είναι;
  11. Κατόπιν της έκδοσης της αμετάκλητης αυτής δικαστικής απόφασης νομίζω ότι το ζητούμενο πλέον είναι ποιες τεχνικές λύσεις θα μπορούσαν να προταθούν συνάδουσες με τη νομοθεσία όπως αυτή ερμηνεύεται.
  12. Εδώ: http://www.michanikos.gr/topic/47901-%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7-%E2%80%93-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/ υπάρχει σχετικό θέμα. Ήδη εκδόθηκε η με αριθμό 1/2016 απόφαση του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου (σε B' Τακτική Ποινική Ολομέλεια) που επικύρωσε την απόφαση του δικαστηρίου της ουσίας (Εφετείου) κρίνοντας ότι: "...ως καύσιμα κινητήρων θεωρούνται τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται σε μηχανές ή συσκευές, στις οποίες η χημική ενέργεια του καυσίμου μέσω της καύσης μετατρέπεται σε θερμική ενέργεια και εν συνεχεία σε κινητική ενέργεια, ενώ ως καύσιμα θέρμανσης θεωρούνται τα προοριζόμενα να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τη λειτουργία κεντρικών συστημάτων θέρμανσης (καλοριφέρ) ή άλλων μέσων για τη θέρμανση ανθρώπων στους χώρους κατοικίας ή διαμονής ή εργασίας τους, από τις οποίες συνάγεται ότι μειωμένες δασμολογικές επιβαρύνσεις επιβάλλονται μόνο στο πετρέλαιο, που χρησιμοποιείται ως καύσιμο θέρμανσης, δηλονότι όταν χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τη λειτουργία κεντρικών συστημάτων (καυστήρων) θέρμανσης (καλοριφέρ) ή άλλων μέσων για τη θέρμανση ανθρώπων, ενώ για οποιαδήποτε άλλη χρήση, πλην θέρμανσης όπως στην προκειμένη περίπτωση, για λειτουργία καυστήρα με σκοπό τη θέρμανση ύδατος, μέσω μηχανήματος "BOILER" για χρήση θερμού ύδατος για πλύσιμο χώρων, αντικειμένων ή και ανθρώπων, πρέπει να χρησιμοποιείται πετρέλαιο κίνησης που δασμολογείται ειδικώς.".
  13. Το θέμα είναι εξόχως νομικό και σχετικά απλό. Είναι αρκετή μια αγωγή με βάση τις διατάξεις του ΑΚ για το γειτονικό δίκαιο. Ένας δικηγόρος θα σας το λύσει.
  14. Έμαθα ότι ο θερμιδομετρητής δεν την καταγράφει. Οπότε δεν υπάρχει θέμα.
  15. Ευχαριστώ θερμά για την παρέμβασή σου και τις υποδείξεις σου. Συγκεντρώνω όλα αυτά τα χρήσιμα στοιχεία για να δημιουργήσω μια ολοκληρωμένη σκέψη και να τη θέσω υπόψη της συνιδιοκτησίας, που τελικά θα αποφασίσει τη βελτίωση της απόδοσης.
  16. Όπως θα διάβασες το μόνο που δεν τίθεται είναι το θέμα που αναφέρεις σχετικά με την παρέμβαση μηχανολόγου. Εκείνο που μ'ενδιαφέρει στο χώρο αυτό είναι να διαβάσω γνώμες που τίθενται από ανθρώπους που γνωρίζουν παρόμοια ζητήματα και να μπορέσω να εκφέρω μια άποψη στο μέτρο που με αφορά και που τελικά οπωσδήποτε θα πρέπει να λυθεί με την παρέμβαση επιστημόνων. Πιθανόν να πρόκειται και για μη επιλύσιμο ζήτημα (αναφέρομαι στις απώλειες). Όσον αφορά για το ...γάμο και το ...διαζύγιο, έχω ήδη τις απόψεις μου και τις προοπτικές μου και πιστεύω ότι θα 'ρθει η εποχή που θα υλοποιηθούν.
  17. Σωστά. Έδωσα ΘΔ απευθείας σε lt. OK. Ευχαριστώ. Θα το ψάξω.
  18. Ευχαριστώ θερμά για την άμεση απάντηση-διευκρίνηση. Τι ενδεικτικές διορθώσεις-βελτιώσεις μπορεί να υποστεί μια διάταξη καυστήρα-λέβητα ώστε να μειωθούν τέτοιες απώλειες (ελλιπούς μόνωσης λέβητα και σωληνώσεων μέχρι το θερμιδομετρητή, αφής-σβέσης λέβητα κλπ). Είναι άραγε μια απώλεια 25% ανεκτή για ένα λέβητα πετρελαίου; Ο υπολογισμός των απωλειών προκύπτει από την σύγκριση των καταναλωθέντων λίτρων πετρελαίου σε KWh (όπου 1 λίτρο=11,9KWh*0,84) με την ένδειξη του θερμιδομετρητή, που υπολείπεται κατά το αντίστοιχο ποσοστό.
  19. Βρήκα αυτή την ΚΥΑ http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=C6PsDVC2RhI%3D&tabid=367&language=el-GR που αναφέρει ότι η μέγιστη επιτρεπόμενη απώλεια θερμότητας μέσω θερμών καυσαερίων σε λέβητα πετρελαίου είναι 15%. Αν ένας λέβητας με βάση την εντός του λεβητοστασίου θερμιδομέτρηση και την καταναλωθείσα ποσότητα πετρελαίου φαίνεται ότι αποδίδει πχ 75% (αποδίδει δηλαδή σύμφωνα με ένδειξη του θερμιδομετρητή το 75% της ενέργειας του αντίστοιχα καταναλωθέντος πετρελαίου) αυτό σημαίνει οπωσδήποτε ότι η υπόλοιπη ενέργεια χάνεται μέσω των θερμών καυσαερίων ή μπορεί να υπάρχουν και άλλες θερμικές απώλειες πριν τη θερμιδομέτρηση στο χώρο του λεβητοστασίου;
  20. Θα ήθελα να θέσω προς τους ειδικούς τα εξής θέματα. Σε υφιστάμενο σύστημα κεντρικής θέρμανσης με κεντρικό θερμαντήρα νερού (boiler) αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η τοποθέτηση κεντρικών θερμιδομετρητών (ένα για το θερμαντήρα και ένα για την κεντρική θέρμανση) ώστε η κατανάλωση της ενέργειας που αναλογεί στο boiler στη συνέχεια να κατανέμεται με βάση την ογκομέτρηση της κατανάλωσης του θερμού ύδατος από κάθε διαμέρισμα, ενώ αυτή που αναλογεί στην κεντρική θέρμανση να εξακολουθήσει να κατανέμεται με βάση το ισχύον για το κτίριο σύστημα της ωρομέτρησης. Ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν έχει ειδική πρόβλεψη για την κατανομή boiler παρά μόνο για την κατανάλωση της θέρμανσης με βάση το σύστημα της ωρομέτρησης (εi & fi) και βάσει αυτής γινόταν επί μακρόν η κατανομή γενικά του καταναλισκόμενου πετρελαίου (συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης για το boiler). Αναρωτιέμαι για τα εξής: 1. Απαιτείται για την τοποθέτηση των θερμιδομετρητών εμπεριστατωμένη μηχανολογική μελέτη και σύνταξη πίνακα και τρόπου κατανομής από μηχανολόγο μηχανικό; 2. Υπάρχει ενδεχόμενο να επηρεάζεται η επιμέτρηση του θερμιδομετρητή του boiler από την παροχή θερμού ύδατος από τα ηλιακά κάτοπτρα ή θα καταγράφει μόνο την ενέργεια που καταναλώνεται εξαιτίας της λειτουργίας του καυστήρα; 3. Υπάρχουν θερμικές απώλειες στο boiler και στο κοινόχρηστο σύστημα παροχής του θερμού ύδατος μέχρι τα διαμερίσματα και την ταράτσα του κτιρίου και τα ηλιακά κάτοπτρα που πρέπει να συνυπολογιστεί κατά την κατανομή και να κατανεμηθεί με αναλογικό τρόπο μεταξύ των διαμερισμάτων με βάση τις επιφάνειές τους, όπως δηλαδή συμβαίνει και για τις θερμικές απώλειες του συστήματος της θέρμανσης, οπότε να συμμετέχουν στη δαπάνη boiler με κάποιο ποσό και όσα τυχόν διαμερίσματα δεν καταναλώνουν καθόλου ζεστό νερό; 4. Απαιτείται έγκριση της αρμόδιας πολεοδομίας για την νέα αυτή εκγατάσταση των θερμιδομετρητών και την έγκριση της μελέτης (αν χρειάζεται σύνταξη τέτοιας μελέτης) και από ποιες διατάξεις προκύπτει τέτοια υποχρέωση (αν υπάρχει); Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  21. Ευχαριστώ για τις απόψεις σας. Ένα άλλο παρεμφερές αλλά λίγο διαφορετικό θέμα. Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με τη με αριθμό 2799/2004 απόφασή του αποφάσισε ότι επιτρέπεται παράλληλη σύνδεση διαμερίσματος με φυσικό αέριο παρά την αντίθετη απόφαση της Γ.Σ. συνιδιοκτητών γιατί η διάταξη, σύμφωνα με την οποία, οι συγκύριοι ακινήτων υποχρεούνται να επιτρέπουν την εκτέλεση εργασιών και την τοποθέτηση εγκαταστάσεων παροχής φυσικού αερίου σε διακεκριμένη ιδιοκτησία καταναλωτή, στους κοινόκτητους ή κοινόχρηστους χώρους και πράγματα της οικοδομής, ως ειδική και νεότερη του ν. 3741/1929 κατισχύει αυτού, αλλά και του κανονισμού, ο οποίος για τις μεταξύ των συνιδιοκτητών σχέσεις έχει ισχύ νόμου. Η κατά νόμο πλειοψηφία λήψης απόφασης της Γ.Σ. των συνιδιοκτητών σχετικά με την αλλαγή καυσίμων σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης με υγρά καύσιμα και τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου, που προβλέπεται και για τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου και κυρίων μεμονωμένων ιδιοκτητών που προβαίνουν σε τοποθέτηση ανεξάρτητης μόνιμης εγκατάστασης θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου, ανεξαρτήτως αντίθετης πρόβλεψης στον κανονισμό σχέσεων των συνιδιοκτητών της οικοδομής, εφαρμόζεται για τις περιπτώσεις της μόνιμης αποσύνδεσης από το δίκτυο της κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου, ενώ στην ένδικη περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί η ενάγουσα δεν θ' αποσυνδεθεί από την κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας, ούτε καμία παρέμβαση στο σύστημα αυτό θα κάμει και ακόμη θα συμμετέχει στην προβλεπόμενη για το διαμέρισμα της, αναλυτική δαπάνη θέρμανσης. Αυτό αφορά στο νομικό θέμα. Τα τεχνικά ερωτήματά μου είναι τα εξής: 1α) Αν με δεδομένη (ή τέλος πάντων λίαν πιθανή την άρνηση των υπολοίπων συνιδιοκτητών για αποκοπή) λάβει κάποιος την απόφαση να τοποθετήσει επίτοιχο λέβητα αερίου απαιτείται οπωσδήποτε άδεια της πολεοδομικής αρχής για την τοποθέτηση αυτή με υπόδειξη και της ακριβούς θέσης κλπ σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΟΚ; 1β) Είναι επαρκής λέβητας 25 KW για διαμέρισμα επιφανείας 130 τμ και επιτρέπεται κατά τον ΓΟΚ η τοποθέτηση σε πλαινό εξώστη; Ποια η έννοια του "μέσα στην κατοικία" του άρθρου 370; 2) Η ΕΠΑ θα αποδεχθεί την τοποθέτηση χωρίς την άδεια του 50 συν 1 ψήφο των συνιδιοκτητών ή θα ζητήσει οπωσδήποτε τέτοια απόφαση; 3) Απαιτείται μηχανολογική μελέτη και πρέπει να υποβληθεί σε κάποια υπηρεσία για την απόλυτη νομιμοποίηση της κατασκευής; 4) Είναι ευχερής η σύνδεση σε μονοσωλήνιο σύστημα στο κολεκτέρ και η ταυτόχρονη επίσης σύνδεση της εξόδου του ζεστού νερού του λέβητα στην είσοδο του σωλήνα ζεστού νερού που φθάνει από το κεντρικό μπόιλερ και εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη ιδιοκτησία και πόση μπορεί να είναι η μέγιστη διαδρομή των σωληνώσεων; Θα εκτιμήσω ιδιαίτερα τις απόψεις σας.
  22. Θα ήθελα την άποψή σας στο εξής ζήτημα. Σε πολυκατοικία 3 διαμερισμάτων κατασκευής 1978, όπου εκ κατασκευής το μεν 1 (του 1ου ορόφου) θερμαίνεται με δικό του λέβητα και δίκτυο και τα άλλα 2 (2ου και 3ου ορόφου) θερμαίνονται με δικό τους λέβητα σε κοινό δίκτυο, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία 2/3 η τοποθέτηση κοινού λέβητα φ/α και ταυτόχρονα η τοποθέτηση θερμιδομετρητών, ενώ ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του 3ου ορόφου που είχε κοινό λέβητα με το αυτό του 2ου ορόφου μονομερώς δήλωσε ότι θα κατασκευάσει δικό δίκτυο από το νέο κοινό λέβητα. Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: 1) Χρειάζεται αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για τις εργασίες αυτές με ταυτόχρονη υποβολή νέας σχετικής μελέτης (δεδομένου ότι αλλάζει -και μάλιστα όχι με πλήρη ομοφωνία ο τρόπος κατανομής της δαπάνης, εφαρμοζομένων των θερμιδομετρητών) και αν ναι σε ποιες διατάξεις στηρίζεται αυτή η υποχρέωση. Μήπως αφού το ΦΕΚ 631/Δ/1985 απαιτεί σύνταξη μελέτης και υποβολή προς έκδοση οικοδομικής αδείας, ισχύει το ίδιο και στην προκειμένη περίπτωση που στην ουσία ανακατασκευάζεται εξ υπαρχής η εγκατάσταση και διαφοροποιείται σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση; Άλλωστε πώς χωρίς σύνταξη μελέτης θα είναι βέβαιη η ορθή κατανομή της δαπάνης; 2) Ποια είναι τα πιθανά τεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την αποκοπή του 3ου ορόφου από το κοινό δίκτυο που έχει με το διαμέρισμα του 2ου ορόφου; 3) Είναι πράγματι τεχνικά δίκαιη η κατανομή με θερμιδομετρητές ανεξάρτητα από ό,τι αναφέρει ο κανονισμός της πολυκατοικίας; Θα εκτιμήσω ιδιαίτερα τις απόψεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.