Μετάβαση στο περιεχόμενο

amoraitoy

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by amoraitoy

  1. Λοιπόν κατέληξα στο εξής: σύμφωνα με το ΤΕΕ σε αντίστοιχο ερώτημα "Κατασκευές που καλύπτονται από οικοδομική άδεια που δεν έχει ακυρωθεί ή ανακληθεί ΔΕ χρειάζεται να δηλωθούν". ο ιδιοκτήτης καλύπτεται από το τεκμήριο νομιμότητας που χαρακτηρίζει διοικητικές πράξεις οι οποίες έστω κι αν είναι εμφανώς παράνομες, εικάζονται νόμιμες. Οπότε στην περίπτωση μου - σύμφωνα πάντα με το τεε-ερωτ.701 και 702 και το Γενικό Διοικητικό Δικαιο - αφενός για οποιαδήποτε αυθαιρεσία θεωρώ ότι υπάρχει Ο.Α., αφετέρου τα τετραγωνικά που παραβιάζουν Δ και πρασιά δεν είμαι υποχρεωμένη να τα δηλώσω, αφού το περίγραμμα του κτιρίου και η θέση του είναι όπως περιγραφεται στην αδεια. Εγω παρ'ολα αυτά θα τα δηλώσω χωρις υπερβαση δομησης και κάλυψης σε φύλλα καταγραφής και θα περιγραψω την αυθαιρεσία στην τεχνική έκθεση. Επίσης στο άρθρο 4, παράγραφος 2 και 3, "Εμβαδομετρήσεις οικοπέδων/γηπέδων που έχουν συμπεριληφθεί σε διοικητικές πράξεις και δικαιοπραξίες εν γένει, οι οποίες είναι εντός της αποκλίσεως του προηγούμενου εδαφίου, θεωρούνται αποδεκτές και δεν απαιτείται η αναθεώρηση της οικοδομικής αδείας, καθώς και η διόρθωση – τροποποίηση των τίτλων κτήσης για την έκδοση άδειας δόμησης." Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
  2. σε άλλο ερώτημα που έθεσα προ ημερών μου απάντησαν αυτό "Το e-mail [email protected] απαντάει μόνο σε διαχειριστικά θέματα δηλώσεων αυθαιρέτων και θέματα λειτουργίας του αντίστοιχου λογισμικού." γνωρίζεις κάποιο άλλο email;
  3. μπορεί ο εξώστης, η όψη και κατ ' επέκταση το έρκερ να θεωρηθεί ότι είναι αποκλειστικής χρήσης ώστε να μην απαιτηθεί συναίνεση; "ii) Επί αυθαιρέτων κατασκευών ή αυθαιρέτων αλλα− γών χρήσης που έχουν εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε οριζόντια ή κάθετη συνιδιοκτησία και εντός τμημάτων αποκλειστικής χρήσης αυτών, χωρίς να απαιτείται η συναίνεση του ετέρου συνιδιοκτήτη. iii) Επί αυθαιρέτων κατασκευών ή αυθαιρέτων αλλαγών χρήσης σε χώρο ακινήτων για τον οποίο έχει συσταθεί δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης"
  4. σε πολυκατοικίες τόσο παλιές οι ιδιοκτήτες δεν βρίσκονται ούτε σε συνελεύσεις ... πως παίρνεις τη συναίνεση τους; σε αλλαγή όψεων εγω γενικά δεν ζητάω, γιατί είναι εντός περιγράμματος της οριζόντιας ιδιοκτησίας. Αλλά τώρα το έρκερ θεωρείται εκτός; για την αλλαγή διαστάσεων του εξώστη;
  5. ναι! ταυτόχρονα και στις υπόλοιπες οριζόντιες ιδιοκτησίες. Η κατασκευή είναι του 57
  6. σε αυτην την περίπτωση βάζω το σύνολο του κτιρίου 1800 τμ ή την επιφάνεια 25τμ που βρίσκεται στην πρασιά ως αυθαιρεσία; στην πρώτη περίπτωση το πρόστιμο φθάνει τα 290.000 ευρω!!!!! ναι τα μηδενικά είναι σωστά!!!! σημείωση το ρυμοτομικο που χρησιμοποιήθηκε ήταν το σωστό, η τοποθέτηση Ο.Γ και Ρ.Γ. ήταν λάθος
  7. επίσης με προβληματίζει και κάτι άλλο. θα πρέπει κάθε φορά να ελέγχουμε και τη νομιμότητα της υφιστάμενης άδειας;
  8. θα το βάλω "με άδεια", καθώς δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι το λάθος έγινε εσκεμμένα. Το κτίριο έχει γίνει κατά τ' άλλα όπως περιγράφει η άδεια - με αποκλίσεις μέχρι 10 εκ σε ύψος ή μήκος σε σύνολο 1800 τετραγωνικών δόμησης. Η άδεια έχει ελεχθεί και επικυρωθεί από κρατικούς υπαλλήλους που όφειλαν εκείνοι να ελέγξουν. Αν δεν χρειαζόταν να βγάλω νέα άδεια για αποπεράτωση και τοπογραφικο με ΕΓΣΑ δεν θα είχα καν αντιληφθεί αυτό το λάθος, γιατί θα είχα συγκρίνει την υφιστάμενη κατάσταση με την άδεια. Δεν ξέρω αν είναι σωστή η σκέψη μου, αλλά με αυτό το νόμο δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση, εξαρτάται από την προσωπική κρίση του καθενός. Στο νόμο περιγράφεται ότι η νέα επιφάνεια του οικοπέδου που προκύπτει μετά από νέα καταμέτρηση επιτρέπεται να έχει απόκλιση μέχρι 5%, οπότε δεν με απασχολεί πως επηρεάζει τα επιτρεπόμενα ( Εμβαδομετρήσεις οικοπέδων/γηπέδων που έχουν συμπεριληφθεί σε διοικητικές πράξεις και δικαιοπραξίες εν γένει, οι οποίες είναι εντός της αποκλίσεως του προηγούμενου εδαφίου, θεωρούνται αποδεκτές και δεν απαιτείται η αναθεώρηση της οικοδομικής αδείας, καθώς και η διόρθωση – τροποποίηση των τίτλων κτήσης για την έκδοση άδειας δόμησης). 'Εχω σύσταση, αλλά αυτή τη στιγμή το σύνολο ανήκει στον πελάτη μου και θεωρώ ότι αν επιθυμεί θα τη διορθώσει εκείνος στη συνέχεια με νέα συμβολαιογραφική πράξη. (θα περάσω την αυθαιρεσία κάθε οριζόντιας ιδιοκτησίας σε διαφορετικό φύλλο καταγραφής για διευκόλυνση)
  9. καλησπέρα Κτίριο με Ο.Α. του 2006 (για την έκδοση της οποίας χρησιμοποιήθηκε λάθος ρυμοτομικό) χτίστηκε στην προβλεπόμενη θέση και σταμάτησε στο στάδιο των οπτοπλινθοδομών. Για την έκδοση νέας άδειας για αποπεράτωση και αλλαγή μηχανικού απαιτήθηκε νέο τοπογραφικό, όπου χρησιμοποιήθηκε το σωστό ρυμοτομικό υποδεικνύοντας τα νέα (μικρότερα) όρια οικοπέδου με νέα ρυμοτομική και οικοδομική γραμμή. Σύμφωνα με το νέο τοπογραφικό, το κτίριο βρίσκεται εντός απόστασης Δ και πρασιάς. Η αυθαίρετη επιφάνεια είναι καθ' υπέρβαση κάλυψης και δόμησης; τα ποσοστά της υπέρβασης υπολογίζονται με την παλαιά-και εγκεκριμένη- ή τη νέα επιφάνεια οικοπέδου; Αν το βάλουμε ως υπέρβαση δόμησης υπολογίζουμε την επιφάνεια που βγαίνει εκτός ορίων μία φορά ή πολλαπλασιασμένη επί τον αριθμό των ορόφων; υπολογίζω και την επιφάνεια του υπογείου; το πρόστιμο εκτοξεύεται παρόλο που το κτίριο έχει κτιστεί σύμφωνα με την άδεια.
  10. καλησπέρα Κτίριο με Ο.Α. του 2006 (για την έκδοση της οποίας χρησιμοποιήθηκε λάθος ρυμοτομικό) χτίστηκε στην προβλεπόμενη θέση και σταμάτησε στο στάδιο των οπτοπλινθοδομών. Για την έκδοση νέας άδειας για αποπεράτωση και αλλαγή μηχανικού απαιτήθηκε νέο τοπογραφικό, όπου χρησιμοποιήθηκε το σωστό ρυμοτομικό υποδεικνύοντας τα νέα (μικρότερα) όρια οικοπέδου με νέα ρυμοτομική και οικοδομική γραμμή. Σύμφωνα με το νέο τοπογραφικό, το κτίριο βρίσκεται εντός απόστασης Δ και πρασιάς. Η αυθαίρετη επιφάνεια είναι καθ' υπέρβαση κάλυψης και δόμησης; τα ποσοστά της υπέρβασης υπολογίζονται με την παλαιά-και εγκεκριμένη- ή τη νέα επιφάνεια οικοπέδου; Αν το βάλουμε ως υπέρβαση δόμησης υπολογίζουμε την επιφάνεια που βγαίνει εκτός ορίων μία φορά ή πολλαπλασιασμένη επί τον αριθμό των ορόφων; υπολογίζω και την επιφάνεια του υπογείου; το πρόστιμο εκτοξεύεται παρόλο που το κτίριο έχει κτιστεί σύμφωνα με την άδεια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.