Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimitrilia

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθηνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

dimitrilia's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. πολύ ωραία hatch patterns! ευχαριστούμε!
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο και θέλω να πιστεύω πως θα μπορέσουμε να συντονιστούμε μεταξύ μας και να κάνουμε κάτι οργανωμένα. Προσωπικά συμφωνώ με τον ionnat και αφήνω κι εγώ ένα περιθώριο μήπως αλλάξουν τα πράγματα με τη νέα εγκύκλιο.. Σε κάθε περίπτωση το πλέον παράλογο της όλης υπόθεσης είναι το εξής: το ΣτΕ έκρινε ένα νόμο αντισυνταγματικό αλλά ό,τι έχει γίνει με αυτό τον νόμο πρέπει να διασωθεί (γιατί διαφορετικά τόσοι πολίτες και μηχανικοί θα έχουν εξαπατηθεί από την κυβέρνηση) και να ξαναβαφτιστεί ώς γενόμενο με έναν επόμενο νόμο!!(που θα κριθεί κι αυτός αντισυνταγματικός!!)
  3. Συνάδελφε, έστειλα mail στο ΤΕΕ με ακριβώς αυτή την ερώτηση, δηλαδή για ποιό λόγο δεν είναι δυνατή πλέον η ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών του Ν. 4014/2011 η οποία σύμφωνα με τον Ν.4178/2013 παρατάθηκε για 18 μήνες και μάντεψε....δεν μου έχει απαντήσει κανείς!! Αναμενόμενο ...μακάρι να ήταν το μόνο!!
  4. Ναι, αυτό είπαν ότι ισχύει, 6 μήνες από τη μεταφορά, με τις διατάξεις του 4178 οπότε το αρθρο 30 παρ. 6 του 4178 μάλλον το θεωρούν απλά περιττό! Δεν βγαίνει άκρη...
  5. ακριβώς το ίδιο ερώτημα είχα κι εγώ και πήγα στο ΤΕΕ. Μου είπαν ότι εννοεί "εφόσον υπαχθούν στις διατάξεις του 4178" (αλλά αυτό δε βγάζει κανένα νόημα) και με καθησύχασαν ως προς το ότι δε θα χρειαστεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης παραπάνω πρόστιμο σε καμία περίπτωση εφόσον δεν αλλάζουν τα τετραγωνικά προς τα πάνω. Έχω αναρτήσει και τις λοιπές πληροφορίες που μου έδωσαν εδώ (μάλλον σε λάθος θέμα αλλά είχα αναφερθεί νωρίτερα στην αντίφαση νόμου 4178 και εγκυκλίου 3 ως προς τι θεωρείται ολοκληρωμένη και περαιωμένη υπαγωγή) Πάντω εγώ σκοπεύω να στείλω ένα mail στο ΤΕΕ και να επισημάνω ότι σύμφωνα με τον 4178 (αρ. 30.6) έχουμε προθεσμία να ανεβάσουμε τα παλιά δικαιολογητικά 18 μήνες και θα πρέπει να επαναφέρει την πλατφόρμα του ώστε αυτό να είναι δυνατό. Μπορεί να έπεται η η μεταφορά των δηλώσεων ...δε θα ήταν λογικό αυτό?
  6. Σήμερα ήμουν στο ΤΕΕ και ρώτησα για τη μεταφορά ολοκληρωμένων (με όλα τα στοιχεία ή χωρίς) και η απάντηση είναι η εξής: Όλες οι δηλώσεις πρέπει να μεταφερθούν στον 4178 γιατί ολόκληρος ο 4014 κρίθηκε αντισυνταγματικός (ενώ περίμεναν ότι θα κρίνονταν μόνο εν μέρη..) οπότε οι βεβαιώσεις αυτού του νόμου δεν ισχύουν. Δηλαδή εάν ένας ιδιοκτήτης έχει περαιώσει με τον 4014 και θέλει να μεταβιβάσει θα πρέπει πρώτα να μεταφέρει τη δήλωση στον 4178 και ύστερα να βγει βεβαίωση. Οπότε όλοι θα πληρώσουν το ανταποδοτικό τέλος του ΤΕΕ! Για τις περιπτώσεις που δεν έχουν υποβληθεί τα δικαιολογητικά, περιμένουν διευκρινήσεις από το Υπουργείο εάν θα είναι αποδεκτά και τα παλιά κτλ και στην περίπτωση που δεν βρίσκονται τα πρόσθετα που ζητάει ο 4178 (πχ αεροφωτογραφίες) τότε θα αλλάξει η ημερομηνία κατασκευής ή αλλαγής χρήσης αλλά δε θα υπολογιστεί νέο πρόστιμο και θα βγει βεβαίωση κανονικά. Στο τέλος μου είπε να μην ανησυχώ...αλλά δεν το πιστεύω!
  7. Συνάδελφοι, να προσθέσω ένα ακόμη σημείο διαφωνίας της εγκυκλίου με τον Νόμο 4178/2013 που αφορά στις ολοκληρωμένες υπαγωγές του Ν. 4014/2011 στις οποίες δεν έχουν υποβληθεί όλα τα στοιχεία και τα σχέδια. Η εγκύκλιος τις διαχωρίζει από τις ολοκληρωμένες υπαγωγές του Ν. 4014 στις οποίες έχουν υποβληθεί όλα τα στοιχεία και καλεί τους ιδιοκτήτες και τους εξουσιοδοτημένους μηχανικούς τους να τις εντάξουν στις διατάξεις του 4178 (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε νέα στοιχεία και ανταποδοτικό κόστος του ΤΕΕ) ενώ ο Νόμος 4178( παρ. 6 άρθρο 20) δίνει προθεσμία για την υποβολή των στοιχείων του Ν.4014 έως την καταληκτική ημ/νια υπαγωγής του Ν.4178, δηλαδή μετά από 18 μήνες. Εξάλλου στο ίδιο άρθρο του 4178, παρ. 2 αναφέρεται ρητά ότι για τις ολοκληρωμένες πράξεις υπαγωγής για τις οποίες έχει καταβληθεί το σύνολο του προστίμου και έχει περαιωθεί η διαδικασία....εκδίδεται πράξη ολοκλήρωσης της υπαγωγής κατά τις διατάξεις του παρόντος (αυτόματα ή μη, είναι κι αυτό σκοτεινό σημείο όπως έχει ήδη σημειωθεί στο forum). Και σύμφωνα με την υπ. αρ. 41498 Απόφαση για τη Διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών του Ν. 4014 (ΦΕΚ 2167/2011) άρθρο 2 παρ.2: ..."είναι δυνατή η περαίωση της διαδικασίας εφόσον εξοφληθεί το ενιαίο ειδικό πρόστιμο και υποβληθεί ηλεκτρονικά δήλωση του εξουσιοδοτημένου μηχ. ..ότι έχει στη διάθεσή του όλα τα δικαιολογητικά και τις μελέτες και θα τα υποβάλλει ηλεκτρονικά έως.." Δηλαδή κατά τον 4014 και τον 4178 ολοκληρωμένες και περαιωμένες είναι οι υποθέσεις στις οποίες έχει πληρωθεί όλο το πρόστιμο και ο μηχανικός έχει δηλώσει υπεύθυνα ότι κατέχει τα σχέδια κτλ και θα τα υποβάλλει εμπρόθεσμα, αλλά σύμφωνα με την εγκύκλιο 3 αυτές είναι εκκρεμείς υποθέσεις!!!! Εάν σύμφωνα με την εγκύκλιο χρειάζεται επαναυποβολή των στοιχείων με τις διατάξεις του νέου νόμου 4178 τότε ποιός είναι ο λόγος ύπαρξης της παράτασης της προθεσμίας που ανέφερα παραπάνω? Και φυσικά η υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι κατέχει τις μελέτες δεν απασχολεί κανέναν...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.