Μετάβαση στο περιεχόμενο

skarlet

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by skarlet

  1. Προφανώς κάτι σου "γειώνει" την τάση. Πιθανόν καλώδιο, διαρροή του panel ως προς γη κλπ. Έκανες μετρήσεις μόνωσης ?
  2. τι είναι το πυρανόμετρο, τι έξοδο δίνει, και πως θα επηρεάζει τη λειτουργία του inverter ?
  3. αν ο συνάδελφος εννοεί τα spam relays, αυτά καλύπτουν προστασία κινητήρων, και μπορείτε να τα ψάξετε με τον όρο "spam motor protection relay".
  4. Καλησπέρα. Αυτό που ψάχνεις περιγράφεται ως ac power controller ή power controller. Συνήθως χρησιμοποιεί γέφυρα με thyristors, όπου μεταβάλει την γωνία έναυσής τους με ένα σήμα ελέγχου (στην περίπτωσή σου τα 0-10V). Η ισχύς που ζητάς είναι σχετικά μικρή και δεν γνωρίζω αξιόπιστους κατασκευαστές - για μεγαλύτερες θα πρότεινα ΑΒΒ ή Eurotherm.
  5. Ναι, θα μεταβληθεί το ρεύμα αλλά όχι απαραίτητα ως υπερφόρτιση - εξαρτάται από την ισχύ που μπορεί να δώσει ο κινητήρας σε εκείνη την ταχύτητα. Αν η ισχύς του φορτίου σε συγκεκριμένη ταχύτητα (πχ 100kW@500rpm) καλύπτεται από την ισχύ του κινητήρα σε εκείνες τις στροφές (πχ max 110kW@0-1000rpm), τότε δεν είναι υπερφόρτιση αλλά απλά η αναμενόμενη λειτουργία του κινητήρα - μεταβάλει το ρεύμα του σύμφωνα με τις απαιτήσεις του φορτίου (ισχύς σε συγκεκριμένη ταχύτητα). Υπερφόρτιση θα ήταν αν ο ίδιος κινητήρας έπρεπε να λειτουργήσει δίνοντας πχ 120kW@500rpm. Eπίσης, μέχρι εδώ μιλάμε για υπερφόρτιση σε συνεχή λειτουργία, δλδ "να δουλεύει συνέχεια πάνω από τα ονομαστικά του στοιχεία". Όμως, ο dc κινητήρας (λόγω κατασκευής) μπορεί να δεχτεί και πολύ μεγάλη στιγμιαία υπερφόρτιση, δλδ για μικρό χρόνο. Καμμιά φορά αυτή η υπερφόρτιση μπορεί να φτάσει ως και το 300% του ρεύματος και αυτό συμβαίνει σε απότομες επιταχύνσεις ή απότομες φορτίσεις. Αλλα νομίζω το ερώτημά σου αφορά συνεχείς υπερφορτίσεις, και ελπίζω να βοήθησα.
  6. Προς Antonis Tr: Λύσεις pick&place με εξειδικευμένα μηχανήματα υπάρχουν πολλές. Το κύριο μειονέκτημά τους σε σχέση με τα ρομποτικά συστήματα είναι η μειωμένη ευελιξία: μπορεί να κάνει μερικές συγκεκριμένες κινήσεις και αυτό δεν αλλάζει. Το ρομπότ κάνει ότι θέλεις, με μια αλλαγή προγράμματος, πχ τώρα φόρτωνε ΑντικείμενοΑ, τώρα φόρτωνε ΑντικείμενοΒ. Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις, αλλάζεις gripper και χειρίζεσαι πολύ διαφορετικά αντικείμενα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μετρήσεις για τί pick rate / min πρόκειται, κλπ και από κει θα κρίνεις αν συμφέρει. Πάντως μη νομίζεις πως μια εξειδικευμένη μηχανή είναι πολύ φθηνότερη. Προς Didonis: Για τα συγκεκριμένα μηχανήματα το λογισμικό προγραμματισμού περιλαμβάνεται. Ο χρήστης πρέπει να στήσει μόνο το πρόγραμμα που θα υλοποιεί την εφαρμογή. Σήμερα μαλιστα ο προγραμματισμός αυτός έχει γίνει αρκετά εύκολος.
  7. Νομίζω πως η πιο ευέλικτη λύση για εφαρμογές pick&place είναι το ρομποτικό σύστημα. Δες τα flexpicker robots: http://www.youtube.com/watch?v=xHuDvVa7mkw
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.