Μετάβαση στο περιεχόμενο

bril

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

769 profile views

bril's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καταρχάς, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το πρόβλημά μου είναι ότι το αρχικό κτήριο είναι χωρίς οικ. άδεια και χωρίς Γ' φάση ν.1337/83. Η δήλωση του (αντισυνταγματικού) ν.720/77, δεν είναι περαιωμένη. Έχει πληρωθεί μόνο η 1η δόση (από 12 δόσεις), αλλά έχει σφραγίδα "ΤΙΤΛΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ". Άρα θεωρείται ακόμα αυθαίρετο??? Λογικά ναι, εφόσον δεν μπορείς να δώσεις βεβαίωση ν.4495/17 για μεταβίβαση. Συνεπώς, η ια) το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά δι- ηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο δεν επιφέρει αύξηση των κατακόρυφων φορτίων άνω του 20% για κατηγορία σπουδαιότητας Σ2 σύμφωνα με τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό (ΕΑΚ) και 10% για κατηγορίες σπουδαιότητας Σ3 και Σ4 για τη διηρημένη ιδιοκτησία αυτή ή το ανεξάρτητο κτίριο, μπορεί πλέον να εφαρμοστεί, εφόσον το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών ανά διηρημένη ιδιοκτησία ή ανεξάρτητο κτίριο, είναι όλο το κτήριο??? Με αυτό το σκεπτικό έλεγα μήπως η μόνη λύση είναι η Γ' φάση ν.1337/83. Διαφορετικά, απαιτείται ρύθμιση με ν.4495/17 για το αρχικό κτήριο μόνο, ως κατηγορία 2, χωρίς στατικά και μελλοντικά νέα δήλωση για την μεταλλική προσθήκη, η οποία θα επιφέρει Μ.Σ.Ε. για όλο το κτήριο. Κάνω λάθος???
  2. Καλησπέρα σας, Κτήριο από Ο.Σ., αποτελούμενο από ΥΠ.,ΙΣ, Α' όροφο, εξολοκλήρου αυθαίρετο, είχε υπαχθεί στο ν.720/77 (χωρίς Γ' φάση). ΥΠ.= ΙΣ.= Α' ΟΡΟΦΟ= 135τ.μ. Το 2000 προστέθηκε χώρος από μεταλλική κατασκευή στο Δώμα Α' ορόφου περί τα 70τ.μ. Αν η τελευταία προσθήκη ρυθμιστεί με ν.4495/17, λογικά συμπαρασύρει όλο το κτήριο σε Μ.Σ.Ε. Αξίζει να γίνει τώρα η Γ' φάση ν.1337/83, για το κτήριο από Ο.Σ., ώστε να ρυθμιστεί μετά η μεταλλική προσθήκη με ν.4495/17 και η Μ.Σ.Ε. να περιοριστεί μόνο στην προσθήκη, ή ακόμα και να εξαιρεθεί με έλεγχο του 20% των κατακόρυφων φορτίων? Ευχαριστώ.
  3. Τραπεζικό κατάστημα λειτουργεί σε ισόγειο χώρο με χρήση από την οικοδομική άδεια ως γραφείο και σε υπόγειο με χρήση αποθήκη. Υπάρχει αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από γραφείο σε κατάστημα?, από γραφείο σε χώρο συνάθροισης κοινού?, ή όχι. Αν ναι, μόνο στο ισόγειο ή και στο υπόγειο που έχει το χρηματοκιβώτιο κλπ. Το ισόγειο είναι περί τα 230τ.μ. και το υπόγειο περί τα 70τ.μ. Πρέπει να ελεγχθεί η στατική μελέτη για τα κινητά φορτία του ισογείου? Πρέπει να ελεγχθεί η μελέτη πυρασφάλειας (θεωρητικός πληθυσμός)? Το κτήριο βρίσκεται σε οικισμό προ '23. Πρέπει να ελεγχθούν οι χρήσεις? Ευχαριστώ. Aπό συγχώνευση yian
  4. Καλημέρα, εμένα εξακολουθεί να μου βγάζει: Δεν έχει εκδοθεί ειδοποιητήριο για το A2015 Τι πρέπει να κάνω? Τηλέφωνα δεν σηκώνουν.
  5. Στο άρθρο 30, παρ.4 του Ν.4178 αναφέρει: "Υπαγωγές για τις οποίες κατά τις προγενέστερες διατάξεις υποβλήθηκε δελτίο δομικής τρωτότητας, σύμ- φωνα με τις τεχνικές οδηγίες του ΤΕΕ θεωρούνται αποδεκτές και δεν επανεξετάζονται ως προς τα τυπικά στοιχεία του δελτίου δομικής τρωτότητας." Αυτό σημαίνει ότι στα κτήρια που σύμφωνα με τον Ν.4014 απαιτούνταν μελέτη στατικής επάρκειας, αλλά ακολουθώντας το σχέδιο Τεχνικής Οδηγίας Τ.Ε.Ε. (ΤΟΤΕΕ) το οποίο έλεγε ότι: "Κατά τα ανωτέρω, δεν απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας στις περιπτώσεις τμημάτων κατασκευών(αυτοτελών) της παρ.β.2 της παρούσης, παρόλο που το σύνολο του κτιρίου στο οποίο εντάσσονται εμπίπτει στην περίπτωση ββ. της παρ.3 του άρθρου 24 του Ν.4014/11 και υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν πραγματοποιειθεί σε αυτό άλλες αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις." συμπληρώθηκε ΔΕΔΟΤΑ κατηγορίας 2, είναι ΟΚ???
  6. Σε πολυκατοικία με άδεια του '58, η υπόγεια αποθήκη (ισόγεια λόγω κλίσης) κατασκευάστηκε ως κατάστημα με ξεχωριστή είσοδο. Στην άδεια φαίνεται να έχει είσοδο από το υπόγειο και στην όψη φαίνεται να έχει παράθυρο αντί για τζαμαρία και ρολό που έχει τώρα. Θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης σε χώρο στάθμευσης και έχω πάρει και συναίνεση από την πολυκατοικία. Μπορώ να κάνω ενημέρωση φακέλου για την αλλαγή της όψης και μετά με την 48ωρη να βάλω την γκαραζόπορτα? Η μικρής κλίμακας νομίζω δεν με καλύπτει. Αν θέλει άδεια τι γίνεται με τις αυθαιρεσίες των άλλων διαμερισμάτων? Όλα έχουν αυθαίρετους εξώστες στον ακάλυπτο και υπάρχει και ένα αυθαίρετο διαμέρισμα και μια αυθαίρετη αποθήκη στο δώμα. Τέλος, η εν λόγω αποθήκη-καταστημα έχει ύψος 3μ. αντί για 2,60μ. Στην πολεοδομία έχω πάει 2 φορές και άκρη δεν έβγαλα.
  7. Παρατήρησα στην υποβολή αρχείου δήλωσης ότι το όνομα του αρχείου πρέπει να είναι με λατινικούς χαρακτήρες και όχι με ελληνικούς. Διαφορετικά, όταν πας να κάνεις λήψη του επιλεγμένου αρχείου βγάζει "error" και δεν το ανοίγει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.