Μετάβαση στο περιεχόμενο

tetris

Core Members
  • Περιεχόμενα

    6.362
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    59

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από tetris

  1. 5 ώρες πριν, CitizenX said:

    Καλημέρα,...

    Η έγκριση (από το Δήμο) λέγεται " έγκριση απότμησης πεζοδρομίου". Τη δικαιούνται οι νόμιμες θέσεις στάθμευσης εντός του ακινήτου. 

    Νόμιμες θέσεις είναι αυτές που έχουν δεσμευθεί με συμβολαιογραφική πράξη. 

    Προκειμένου, στο συγκεκριμένο χώρο του ισογείου, να δημιουργηθεί νόμιμη θέση στάθμευσης (και συνεπώς δέσμευση του αντίστοιχου μήκους επί του οδοστρώματος) θα πρέπει, πρώτα, να γίνει μερική αλλαγή χρήσης του καταστήματος (αν αυτό επιτρέπεται από τον κανονισμό) και συμβ/κή δέσμευση του χώρου στάθμευσης. Μετά από αυτά, υποβάλλεται η σχετική αίτηση στην Τ.Υ. του Δήμου

  2. 2 ώρες πριν, nadgek said:

    Καλησπέρα,

    Οι αρχιτέκτονες δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής εξαρτημένου διαγράμματος. Θα είναι υπογεγραμμένο από τοπογράφο ή πολιτικό, και μπορείς να συνυπογράψεις

  3. Το πιο σημαντικό, είναι η τοποθέτηση σε κ.χ.. Υπάρχει εγκριτική απόφαση της γ.σ. της πολυκατοικίας (σύμφωνη με τον κανονισμό)?

    Χωρίς αυτή, ούτε να το σκέφτεσαι. Αν την εξασφαλίσεις, προχωράς στα επόμενα

    Κι αυτά που γράφω, δεν είναι προσωπικές απόψεις αλλά το ισχύον νομικό πλαίσιο

    • Upvote 1
  4. 10 ώρες πριν, christoforos7 said:

    Καλησπέρα συνάδελφοι. 

    Απόφαση 1296/06 Αρείου Πάγου, και άρθρο 1192 παρ. 1 Αστικού Κώδικα

    .... Έτσι, αν πλείονα συνεχόμενα ακίνητα περιέλθουν στην κυριότητα ενός και του αυτού  προσώπου (ή στη συγκυριότητα πολλών) θεωρούνται ως ενιαίο ακίνητο, χωρίς να ασκεί επιρροή το γεγονός ότι αυτά αποκτήθηκαν σε διαφορετικούς χρόνους και με διαφορετικούς τίτλους και χωρίς να απαιτείται προηγούμενη δήλωση του κυρίου για την ενοποίησή τους. Δεν συνάγεται δε το αντίθετο από το Αρθ-1192 αρ.1 ΑΚ, που ορίζει ότι  ....

  5. 4 ώρες πριν, marilia.try said:

    Έχει μπροστά τάφρο αλλά μετά από συζήτηση με την πολεοδομία το παίρνουν κανονικά άρτιο και οικοδομήσιμο.

    Μη βασίζεσαι στην προφορική τους διαβεβαίωση. Δεν έχει καμία ισχύ.

    Ζήτα έγγραφη απάντηση. Είναι ο μόνος τρόπος για μια κάποια κατοχύρωσή σου

    • Like 1
    • Thanks 1
    • Upvote 1
  6. Από τη στιγμή που οι θέσεις αυτές δεν έχουν κατοχυρωθεί νομικά (Σ.Ο.Ι.), δεν υφίστανται. Η αόριστη αναφορά τους στην Ο.Α., δεν διασφαλίζει τίποτε. 

    Προκειμένου να δημιουργηθούν σήμερα, θα πρέπει να υπάρχει απόφαση γ.σ. της πολυκατοικίας για τροποποίηση της σύστασης (εφόσον αυτό προβλέπεται στον κανονισμό). Πριν από αυτό, θα πρέπει να ανατεθεί σε μηχανικό η σχετική μελέτη ως προς τη δυνατότητα δημιουργίας τους με βάση τις ισχύουσες προδιαγραφές.  

    • Like 1
    • Thanks 1
    • Upvote 1
  7. 1 ώρα πριν, chrisrag said:

    Ίσως μια πρόταση εκ νέου συνένωσης..

    Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι το όμορο είναι αδόμητο, δεν μπορεί να γίνει συνένωση διότι θα απαιτούσε εκ νέου διανομή με σύσταση κατακορύφων ιδιοκτησιών. Πράγμα (σύσταση) που απαγορεύεται στα εκτός σχεδίου. 

    Και για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα: Με την προϋπόθεση ότι διασφαλίζεται η αρτιότητα του γηπέδου, ισχύει το πράσινο περίγραμμα

    • Like 2
  8. 20 ώρες πριν, Nikos-tntt said:

    Καλησπέρα σε όλους.

    Καλό είναι να κάνεις ιδιωτικό συμφωνητικό (με γνήσιο υπογραφής) με τον εργολάβο, στο οποίο, πέραν της δαπάνης, θα αναφέρεται ότι ο εργολάβος αναλαμβάνει την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας που απαιτούνται για το έργο μέχρι την πλήρη περαίωσή του. Έτσι, θα αποφύγεις προβλήματα είτε από εργατικό ατύχημα, είτε από επιθεώρηση από τον αρμόδιο φορέα.

    • Upvote 1
  9. 4 ώρες πριν, chrisntoun said:

    Καλησπέρα σας. Ναι, παίζει ρόλο εάν οι κολόνες και γενικά η κατασκευή είναι μεταλλική, εφόσον οι κολόνες στα σημεία εδρασης είναι με βίδες και όχι φυτευτές, επειδη Ανα πασά στιγμή μπορεί να βγει, μπαίνει στην κατηγορία "κινούμενο υλικό"?. Το πλέξι γκλάς θεωρείται ελαφρύ αποσπώμενο υλικό, ή αν τοποθετηθεί, μπαίνει στην κατηγορία στέγαστρο;

    Όλες αυτές οι κατασκευές είναι σταθερές. Συνεπώς, θεωρείται ως στέγαστρο

  10. 7 ώρες πριν, kan62 said:

    ... για ιδιώτες δεν το συζητάμε.

    Δυστυχώς. Ο ραγιαδισμός, απέναντι στην  όποια εξουσία, φαίνεται πως είναι στο DNA του ρωμιού. Η λογική της "μη διατάραξης των σχέσεων" με τον κάθε καρεκλοκένταυρο, έχει οδηγήσει στη γέννηση κι επιβίωση του τέρατος.

  11. 1 ώρα πριν, dsworks said:

    Βεβαίωση προ του 55 από τον Δήμο ή μηχανικό, ..

    Αυτά είναι που έχουν καταργηθεί (εδώ και πολλά χρόνια).

    Μέχρι το 4495 (ίσως και πιο πριν), η βεβαίωση προ 55 δινόταν από την Πολεοδομία μετά επό αίτηση και προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών (τίτλο ή α/φ) 

  12. Ο κάθε μηχανικός έχει την αποκλειστική ευθύνη της ορθής σύνταξης των μελετών που εκπονεί (και υπογράφει). Η Υπηρεσία που ελέγχει τις μελέτες, εξετάζει την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας (π.χ. ΝΟΚ, Κτιριοδομικός, μορφολογικά χαρακτηριστικά όπου απαιτείται, κλπ)  καθώς και το αν υπάρχουν στο φάκελο όλες οι απαιτούμενες μελέτες.  Ο μηχανικός, προκειμένου να συντάξει μια σωστή μελέτη, οφείλει να γνωρίζει (κατ΄ αρχάς) τη νομοθεσία και τις ειδικές διατάξεις κάθε περιοχής.  

  13. 2 ώρες πριν, baggelism said:

    Θεωρείτε ότι η υπόθεση αφορά μηχανικό 

    Όλα τα προ 55, προκειμένου να κατοχυρώσουν τη νομιμότητα, θα πρέπει να καταχωριστούν στο σύστημα.

    Το συγκεκριμένο, αν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση, ανήκει στο Δημόσιο. Ο πελάτης δεν έχει πλέον δικαιώματα επ' αυτού.

    Συνεπώς, ξεκινάς με δικηγόρο

    • Upvote 1
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.