Μετάβαση στο περιεχόμενο

tetris

Core Members
  • Περιεχόμενα

    7.380
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    94

Δημοσιεύσεις δημοσιεύτηκε από tetris

  1. On 17/7/2025 at 1:21 ΜΜ, Anna Sideri said:

    Γνωρίζετε κάποιον δικηγόρο έμπειρο σε τέτοιου είδους θέματα;

    Πάγια αρχή του φόρουμ, είναι να μη δίνει στοιχεία επαγγελματιών. Δεν είναι δύσκολο θέμα, συνεπώς οιοσδήποτε δικηγόρος μπορεί (με τη συνεργασία μηχανικού) να τα βγάλει πέρα. Αρκεί να είναι έντιμοι  και οι δυο.

  2. On 17/7/2025 at 4:51 ΜΜ, lydia1 said:

    όσον για τις θέσεις στάθμευσης

    1. Ν 960/79 (ΦΕΚ 194Α/79) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει

    2. ΠΔ 230/93 (ΦΕΚ 94Α/93) για τις ζώνες της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας

    2. ΠΔ 350/96 (ΦΕΚ 230Α/96) για όλες τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας (αναφέρονται οι πόλεις στις οποίες απαιτύνται θ.σ.)

     

    όσο για τον υπόλογισμό των θέσεων (τις οποίες πρέπει να εξασφαλίσεις είτε εντός του οικοπέδου, είτε με εξαγορά): Υπολογίζεις τις απαιτούμενες και για τις δύο χρήσεις (υφιστάμενηκατοικία και μελλοντική: ξενοδοχείο), αφαιρείς τις νυν από τις μελλοντικές, και αν το αποτέλεσμα είναι θετικό, αυτές απαιτούνται 

    Ως προς το δεύτερο ερώτημα: Αν τα ενοικιαζόμενα απαιτούν έγκριση από ΕΟΤ, δεν διαφέρουν από ξενοδοχεία ως προς την απαίτηση θέσεων στάθμευσης.

  3. Συνάδελφοι, ίσως δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Με αφορμή το θέμα, έκανα έναν απολογισμό της σχετικής δουλειάς μου για το διάστημα από 2011 έως 2018, που ασχολήθηκα με εν. επιθ.

    Αό το σύνολο των 482 επιθεωρήσεων (αυτές του "εξοικονομώ", αν και δεν ήταν πολλές, τις μετράω μια φορά) ποσοστό 6% ήταν άνω των 250 μ², ενώ ποοστό 61% ήταν <100 μ². Κι όταν ξεκίνησα δεν ήμουν πρωτάρης, αλλά φτασμένος και πολύ γνωστός στην πιάτσα (54 ετών τότε).

    Βέβαια, δεν ήταν η μοναδική μου ενασχόληση, όπως δεν πρέπει να είναι για κανένα μηχανικό διότι, για να εξασφαλίσω τα προς το ζην μόνο από τις επιθ., θα έπρεπε να κάνω πάνω από 20 το μήνα.  

  4. όσο επιμένουμε στην αναπτυξιακή μονοκαλλιέργεια μέσω τουρισμού. τόσο περισσότερο γίνεται οικονομικά ευάλωτη η χώρα

    απόσπασμα από εδώ:

    "...Οι επενδύσεις παραμένουν επίσης σε χαμηλό επίπεδο, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να διοχετεύεται στα ακίνητα. Ο τουρισμός ανθίζει ως μονοκαλλιέργεια. Η βιομηχανία αναζητά απεγνωσμένα μάγειρες, σερβιτόρους και καμαριέρες. Τίμια δουλειά, που δεν αποτελεί όμως και ονειρική θέση εργασίας για τους Έλληνες, που σε μεγάλο βαθμό είναι καλά καταρτισμένοι. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και τα μεγάλα κονδύλια της ΕΕ, από τα οποία οι Έλληνες εξαρτώνται όπως ένα πρεζάκι από την καθημερινή του δόση."

  5. 1. ??????

    2. Γνήσιο υπογραφής θέλουν οι υπογραφές ιδιοκτήτη και ομόρων στο διάγραμμα διόρθωσης, όχι το διάγραμμα

    3. Διάβασε τις οδηγίες. Κτίρια (περιγράμματα) βάζουμε. Στο dxf, είναι το layer BLD

    4. Την αίτηαη την υποβάλλει (τυπικά) ο ιδιοκτήτης. Αν χρειάζεται τρέξιμο ας βάλει κάποιον δρομέα...

    • Upvote 2
  6. On 13/7/2025 at 7:43 ΜΜ, Didonis said:

    (θα έλεγα πιο καλά φύτευε δέντρα καρποφόρα οπότε θα έχεις πιο καλή τιμή αποζημίωσης)

    Αν έχει γίνει καταγραφή επικειμένων, θα είναι τσάμπα έξοδα. Πέραν του ότι  η αποτίμηση γίνεται ανάλογα με το μέγεθος

    • Like 1
  7. On 11/7/2025 at 2:34 ΠΜ, Roy_Hobbs said:

    καλημέρα,

    Θα πρότεινα να αγνοήσεις την άδεια και να κάνεις υπαγωγή ως προ 75 (εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις)

    On 11/7/2025 at 9:28 ΜΜ, Roy_Hobbs said:

    Το περίγραμμα αυτό είναι τα όρια του οικισμού? (έχω ανοίξει αριστερά και το υπόμνημα του χάρτη).

    Το e ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ δεν είναι επίσημο και, συνεπώς, είναι μη αξιόπιστο. Όπως είπε κι ο ΙΑΣΟΝΑΣ, τα όρια του κάθε οικισμού προκύπτουν μόνον από το ΦΕΚ οριοθέτησης

    • Upvote 1
  8. Να γιατί, πριν από οποιαδήποτε εργασία, χρειάζεται μηχανικός. Με πολύ μικρό κόστος, αποφεύγονται μπελάδες, πρόστιμα κλπ. Με την προσφυγή στο ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. απλώς κερδίζεται χρόνος (που δεν οφελεί σε τίποτε). Η απόφαση της Υ.ΔΟΜ. δεν αλλάζει

    • Like 2
  9. Έχουμε γράψει, κατ΄ επανάληψιν, ότι το εργοτάξιο είναι μεγάλο σχολείο. Ακόμη κι αν πρόκειται να ασχοληθείς μόνο με μελέτες, η εργοταξιακή εμπειρία είναι απαραίτητη. Θα σου πρότεινα, πριν ασχοληθείς σοβαρά με μελέτες, να απασχοληθείς τουλάχιστον τρία χρόνια σε εργοτάξιο. Έτσι, με την εμπειρία που θα αποκτήσεις, θα είσαι σε θέση να κάνεις καλύτερες μελέτες αλλά κι επιβλέψεις

    Ως προς τα υπέρ και κατά:

    Ο μελετητής εργάζεται σε γραφείο, σε συγκεκριμένη τοποθεσία, προφυλαγμένος από τις καιρικές συνθήκες και με σταθερό, σχετικά, ωράριο. Ο μισθός (ή η αμοιβή) ειναι συνήθως χαμηλότερος από αυτή αντίστοιχης εμπειρίας μηχανικού εργοταξίου και η ανέλιξη δυσκολότερη. Αν ασχοληθείς με πολεοδομκά (άδειες, αυθαίρετα, κλπ) θα έχεις να αντιμετωπίσεις μιαν αλλοπρόσαλλη νομοθεσία. Όμως, από τη στιγμή που εργάζεται σε σταθερό μέρος, μπορεί να δημιουργήσει οικογένεια πιο εύκολα.

    Ο μηχανικός εργοταξίου απασχολείται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, αλλά κάνει και δουλειά γραφείου. Δεν έχει σταθερό τόπο εργασίας (μπορεί να πάει σε όλη τη χώρα, ανάλογα με τις ανάγκες των έργων), οι καιρικές συνθήκες είναι, ενίοτε, ακραίες και η πίεση μεγαλύτερη. Επίσημα υπάρχει σταθερό ωράριο, αλλά στην πράξη δεν τηρείται για ευνόητους λόγους (π.χ. δεν μπορείς να φύγεις κατά τη διάρκεια της σκυροδέτησης). Ο μισθός είναι καλύτερος από αυτόν του γραφείου και η ανέλιξη ευκολότερη αν είσαι "γατόνι". Επίσης, μπορείς να βγεις στην πιάτσα (ως εργολήπτης δ.ε. ,κι αφού έχεις αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία) νωρίτερα από ένα μελετητή. Η νομοθεσία των δ.ε. είναι σαφής και συγκεκριμένη. Όμως, με το συνεχές τρέξιμο, είναι πιο δύσκολο να κάνεις οικογένεια.

    Με ό,τι όμως και να ασχοληθείς, θα πρέπει να είσαι συνεπής με τις υποχρεώσεις σου. Να επιδεικνύεις διαρκώς επαγγελματικό και προσωπικό ήθος και να μη φοβάσαι τις επαγγελματικές εμπειρίες. Στα πρώτα (και ίσως όχι μόνο) χρόνια, θα πρέπει να θυσιάσεις προσωπικές στιγμές κι ελεύθερο χρόνο προκειμένου να δημιουργήσεις γερές βάσεις. Αυτό, δες το σαν μιαν επένδυση για το μέλλον.

    Αυτά προς το παρόν, κι εδώ είμαστε για περισσότερες πληροφορίες

     

    υ.γ Η προσωπική μου εμπειρία: Ξεκίνησα με μελέτες (οικοδομικές άδειες και τοπογραφικά) έχοντας ως πάρεργο τις ιδιωτικές κατασκευές. Διαπιστώνοντας όμως ότι οι μελέτες είναι μεροδούλι-μεροφάι, έριξα το βάρος στις κατασκευές (δημόσια και ιδιωτικά έργα). Κάποιες φορές ρισκάρισα αλλά μου βγήκε. Και δεν το μετάνιωσα

     

    • Like 3
    • Upvote 1
  10. Ξέρω μηχανολόγους που εργάζονται (και) χειρωνακτικά άψογα και δεν μπορεί να τους τη βγει κανένας μαστρομήτσος. Και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Όπως, επίσης, γνωρίζω και άλλους που δεν μπορούν να διακρίνουν το κατσαβίδι από την πένσα...

    Ο τίτλος δεν λέει τίποτε αν δεν μπορείς να εφαρμόσεις τις γνώσεις σου στην πράξη. Συνεπώς, ο καθένας μπορεί κάνει αυτό που τον ευχαριστεί χωρίς ενοχές...

  11. Εμείς (οι μηχανικοί) είμαστε σίγουροι διότι το έχουμε ψάξει. Ο δικηγόρος, πού στηρίζει την αποψή του?

    συμπλ.

    να είσαι επιφυλακτικός με τους δικηγόρους, διότι δεν είναι όλοι σαν τον δικό μας εδώ

  12. 2. Υπάρχει κάποια διάταξη (γενικά) που να απαιτεί πρόσωπο σε αυτοκινητόδρομο? Ακόμη και μονοπάτι να είναι, αν τεκμηριώνεται η κοινοχρησία του, επαρκεί.

    ερώτηση: τι είναι η μαΐστρα? γιατί η μόνη που ξέρω είναι το κυρίως πανί (mainsail) του ιστιοφόρου


     

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.