Μετάβαση στο περιεχόμενο

alexandra_k

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

389 profile views

alexandra_k's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. alexandra_k

    Νόμος 4495/2017

    Ευχαριστούμε πολύ συνάδελφε! Μας λύνεις τα χέρια!
  2. Ευχαριστώ θερμά για την άμεση απάντηση. Θεωρείτε άρα ότι η αναφορά που γίνεται για τους ημιυπαίθριους αφορά σε μη ανοιχτούς ημυιαπαίθριους χώρους κατά ΝΟΚ, ή σε ημυιπαίθριους χώρους που κλείσθηκαν;
  3. Συνάδελφοι καλημέρα, Ημιυπαίθριος χώρος (εννοώντας εξώστης με στέγη που στηρίζεται σε κατακόρυφα μεταλλικά στοιχεία) για τον οποίο γίνεται τακτοποίηση μαζί με άλλες υπερβάσεις στον Ν4495/2017, μετράει για τον υπολογισμό της κατηγορίας 4; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Και εγώ προσπαθώ να ανεβάζω άμεσα τα δικαιολογητικά, αλλά τυχαίνει να παρουσιάζονται και κωλύματα ορισμένες φορές. Προφανώς το 18 μηνο υπάρχει προκειμένου να γίνεται η υποβολή των δικαιολογητικών και σίγουρα αυτό είναι το θεμιτό. Ωστόσο, ο 4178 έχει λήξει εδώ και 3 χρόνια σχεδόν και ακόμα παίρνει παρατάσεις για την υποβολή των δικαιολογητικών...
  5. Συνάδελφε pirsogiannis καλησπέρα, Εγώ έχω δική μου περίπτωση, όπου δεν πρόλαβα να ανεβάσω εγκαίρως τα διακιολογητικά στο σύστημα, λόγω προσωπικών θεμάτων. Μίλησα και τηλεφωνικά και με email με το ΤΕΕ και μου είπαν ότι δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας της δήλωσης, και να προχωρήσω στην υποβολή των δικαιολογητικών.
  6. Οπότε θεωρείται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα? Δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας της τακτοποίησης, σωστα? Το σύστημα δέχεται κανονικά τα δικαιολογητικά. Ευχαριστώ για την απάντηση.
  7. Καλησπέρα, Γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής των δικαιολογητικών για το Ν. 4495/2017? Ευχαριστώ.
  8. Συνάδελφοι ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση. Το γνωρίζω ότιι θα πρέπει να προϋφίσταται αυτοτελώς της ημερομηνίας 31/12/2003. Δυστυχώς δύο φορές που έχω προσπαθήσει να πάρω το προϋφιστάμενο για αγροτική οδό (σε άλλες περιπτώσεις) δεν έχω βγάλει άκρη, καθότι οι παλαιότερες αεροφωτογραφίες είναι του 1397 και δεν τους αρκούν σαν αποδεικτικό για να δώσουν την βεβαίωση και τίτλοι δεν υπάρχουν. Συνοψίζοντας, θα κάνω ανάλυση του εντός και εκτός τμήματος οικισμού στην δήλωση του Ν.651/1977 και θα γράψω ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο εφόσον προϋφίσταται αυτοτελώς της ημερομηνίας 31/12/2003? Αυτό που με κολλάει είναι: καθότι λέει το τμήμα που εμπίπει εκτός του ορίου του οικισμού και στην περίπτωσή μου αυτό το τμημα δεν έχει την αρτιότητα ως προς το εμβαδόν.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα την βοήθειά σας. 'Εχω ένα ακίνητο 4.030 τ.μ το οποίο το τέμνει η γραμμή παραδοσιακού οικισμού (μη συνεκτικό τμήμα). Το εντός οικισμού τμήμα είναι 3.310 τ.μ (αρτιότητα οικισμού 2.000 τ.μ.) και το εκτός οικισμού τμήμα είναι 720 τ.μ. Το ακίνητο έχει πρόσωπο σε αγροτική οδό που βρίσκεται στο εκτός οικισμού τμήμα, δλδ το εντός οικισμού τμήμα δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο. Θεωρώντας ότι το ακίνητο είναι ενιαίο θεώρησα ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα οικοδομησιμότητας εξαιτίας του γεγονότος ότι ο δρόμος δεν είναι εντός οικισμού. Από την πολεοδομία μου είπαν ότι δεν μπορεί να χτίσει σαν εντός οικισμού, καθότι δεν μπορεί να κάνει παραχώρηση για να εξασφαλισθούν τα 4 μέτρα πλάτους δρόμου, αφού ο δρόμος δεν είναι εντός οικισμού. Από την άλλη, θα μπορούσα να γράψω στην δήλωση του 651 ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ως εκτός οικισμού από την στιγμή που έχω μόνο 720 τ.μ. εκτός οικισμού? Ποια η αποψή σας? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.