Μετάβαση στο περιεχόμενο

panosbrick

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.046 profile views

panosbrick's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους. Έχει οριστεί δικάσιμος για κατασκευή χωρίς άδεια από πολεοδομική αρχή, περίφραξης από σκυρόδεμα και πασσάλους με συρματόπλεγμα, σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο. Η έκδοση οικοδομικής αδείας πριν την δικάσιμο και η προσκόμισή της στο δικαστήριο, επιλύει το πρόβληαμα χωρίς την επιβολή κάποιου προστίμου; Αν όχι γνωρίζει κανείς το ύψος του προστίμου; Ευχαριστώ
  2. Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Έχω αναλάβει την αντιστήριξη πρανών 2 ρεμάτων με χρήση συρματοκιβωτιών. Είναι προφανές ότι η Υπηρεσία δεν έχει εκπονήσει καμμία μελέτη κατά συνέπεια πρέπει εγώ να προβώ σε πρόταση. Η λεπτομέρεια που έχει επισυνάψει ο Tectonator με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, όμως δεν μπορεί να κατασκευαστεί αυτούσια, διότι όπως βλέπετε και στις κάτωθι φτογραφίες δεν έχω το περιθώριο να προχωρήσω σε κατασσκευή αναβαθμών λόγω ύπαρξης είτε πολύ κοντινών ιδιοκτησιών είτε λόγω δρόμου. Πατώντας λοιπόν στην λεπτομέρεια του Τectonator και λαμβάνοντας υπ'όψη ότι επειδή πρόκειται για ρέματα στα οποία δεν μπορώ να ενισχύσω το πρανές με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα καθώς και ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ προδιαγράφει για την ενίσχυση εξωτερικής επιφάνειας πρανών την χρήση των γεωκυψελών την τροποποίησα ως φαίνεται στην φωτογραφία. Πιστεύετε ότι χρειάζεται κάποια προσθήκη-μεταβολή; Αν κάποιος έχει μελτήσει κάτι ανάλογο για ύψος πρανούς 4μ περίπου μπορεί να μου προτείνει χαρακτηριστικά για το γεωύφασμα και τις γεωκυψέλες; Ευχαριστώ και πάλι.
  3. KF: Έχω διαβάσει το άρθρο της υποκατάστασης και στον 1418 αλλά και στον 3669. Αυτό που ρωτάω είναι αν και για εσάς είναι σαφές ότι από τις υποχρεώσεις μπορεί να απαλλαχθεί μόνο αυτός που εκχωρεί το έργο και όχι ο καινούργιος ανάδοχος (υποχρεωμένος να τις αναλάβει) και αν υπάρχει κάποια νομολογία ποιο σαφής. geogegaleos: Το κιτρινισμένο κομμάτι δεν είναι απλά αναπαραγωγή του νόμου ή κάνω λάθος; Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Εργαζόμουν σε έργο στο οποίο η εταιρεία λόγω αίτησης υπαγωγής στο 99 έκανε υποκατάσταση μεταβιβάζοντας τις υποχρεώσεις στην νέα ανάδοχο στην οποία συνέχισα να απασχολούμαι, η οποία εν συνεχεία για τον ίδιο λόγο προχώρησε σε νέα υποκατάσταση χωρίς όμως να μεταβιβάζει τις υποχρεώσεις παρά μόνο τα δικαιώματα στην τρίτη κατά σειρά. Και η δεύτερη και η τρίτη δεν γουστάρουν να πληρώσουν, οπότε έχω πάει δικαστικά εναντίον και των τριών αλλά και της υπηρεσίας που δεν έκανε σωστά τη 2η υποκατάσταση.
  4. Στην περίπτωση υποκατάστασης ο νέος ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις και των οφειλών σε εργολάβους και προσωπικό του αρχικού αναδόχου, και απαλλάσσεται μόνο ο αρχικός ανάδοχος σε περίπτωση που το ζητήσει, όπως το καταλαβαίνω διαβάζοντας το νόμο. Υπάρχει δυνατότητα να μην αναλάβει τις υποχρεώσεις αυτές ο νέος ανάδοχος; Σας παρακαλώ κάποια απάντηση γιατί είναι θέμα αντιδικίας σε δικαστήριο. Αν υπάρχει και σχετική νομολογία θα ήταν καλό. Ευχαριστώ.
  5. Έχει γίνει λάθος στην διεύθυνση του πιστοποιητικού και αντί Αργυρούπολη γράφει Ηλιούπολη. Υπάρχει κάποιος τρόπος να αλλάξει στην υπάρχουσα καταχώρηση ή πρέπει να βγει καινούργιο με τους ίδιους υπολογισμούς;
  6. Σε ευχαριστώ πολύ. Ναι Πολιτικός Μηχανικός είναι. Κάτι ακόμα. Για να έχουμε και Πράσινο Α2 ή ακόμα καλύτερα 1ης, τι ΜΕΚ από Αρχιτέκτονα χρειάζεται;.
  7. θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας. Συνεργάζομαι με φίλο μου μηχανικό ο οποίος έχει ΜΕΕΠ (Α2 ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ, Α2 ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ, ΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ, Α1 ΛΙΜΕΝΙΚΑ, Α1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ), το οποίο το έβγαλε τον Μάιο του 2013. Εγώ διαθέτω ΜΕΚ (Γ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ, Β ΟΔΟΠΟΙΙΑ, Β ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ, Α ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ, Α ΛΙΜΕΝΙΚΑ). Συνεργάτης έχει ΜΕΕΠ 1ης τάξης στα Ηλεκτρομηχανολογικά. Θέλουμε να κάνουμε 1 ΜΕΕΠ 1ης τάξης σε ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ, ΟΔΟΠΟΙΙΑ, ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ. Η ερώτηση είναι η εξής: συγχωνεύοντας τα 2 υπάρχοντα ΜΕΕΠ, προσθέτοντας το δικό μου ΜΕΚ, τι ΜΕΕΠ προκύπτει ανά κατηγορία και αν η 1η τάξη του ΜΕΕΠ των ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ σαν βασική κατηγορία συμπαρασύρει στην 1η τις υπόλοιπες; Ευχαριστώ.
  8. Για εκτίμηση διάρκειας εργασιών σε χρονοδιαγράμματα (όχι αποκλειστικά 942-την έγραψα ως παράδειγμα). Προφανώς δεν μιλάω για εκσκαφή που καθυστερεί από δίκτυα κοινής ωφέλειας. Σε ασβεστόλιθο RQD 94, 2 942 σφυριά και 2 DUMPER, μου έβγαζαν 500m3 την ημέρα (απόρριψη στα 500m). Με ενδιαφέρει η αναμενόμενη παραγωγή τσάπας θεωρώντας ότι δεν έχω καθόλου σταλία. Τα βιβλία τα είχα ξεχάσει, Κάπου τα έχω και εγώ.
  9. Γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω τις ωριαίες αποδόσεις μηχανημάτων; Εννοώ πόσα m3 μπορεί να σκάψει για παράδειγμα μια ερπυστριοφόρα LIEBHER 942 (κουβάς ή σφυρί ανάλογα) σε γιαώδες/ημιβραχώδες/βραχώδες, θεωρώντας πάντα ότι δεν υπάρχει σταλία;
  10. Συνάδελφοι, εγώ προσωπικά αυτή την στιγμή διαθέτω τα σχεδόν 2.000 ευρώ του ειδοποιητηρίου για να το εξοφλήσω. Είμαι ήδη σε διακανονισμό για προηγούμενες οφειλές μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Παρόλο που για την ώρα μπορώ να είμαι συνεπής και στον διακανονισμό και στο τρέχον εξάμηνο, δεν θέλω να τους τα σκάσω, και να συμμετάσχω σε όποια αντίδραση εναντίον των πρόσφατων ή μελλοντικών αυξήσεων. Θα ήθελα να μου απαντήσετε εφόσον γνωρίζετε: 1) Οι ασφαλιστικές κατηγορίες του νέου νόμου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι μισθωτούς μηχανικούς σταματούν στην 5η ή ανεβαίνουν έως και την 14η (όπως έχω βρει στο συνημμένο nees_eisfores_hroma.xls); 2) Αν κάνω την ένσταση και δεν πληρώσω το τρέχον εξάμηνο θα παύει να έχει ισχύ ο διακανονισμός που έχω ήδη κάνει; 3) Στην περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής της ένστασης χρειάζεται και σφράγισμα/υπογραφή της τελευταίας σελίδας ή αρκεί η αναγραφή των στοιχείων μου;(λόγω μη ύπαρξης φαξ η αποστολή της ένστασης προς όλες τις κατευθύνσεις θα κοστίσει πάνω από 35 ευρώ)
  11. H πολυκατοικία έχει ένα ισόγειο διαμέρισμα και απο 3 σε 1ο, 2ο και 3ο, ιδίων τετραγωνικών ανά κάτοψη ορόφου. Το μεγαλύτερο διαμέρισμα του 3ου πληρώνει αυτή τη στιγμή κατ' ελάχιστον το 2πλάσιο από το αμέσως επόμενο και περίπου το 1/4 στο σύνολο των δαπανών θέρμανσης. Συμφωνούν όλοι στην αλλαγή. Ναι στο excel ετοιμάζω τον πίνακα και ευχαριστώ πολύ για τη μεθοδολογία. Θα τη δουλέψω αύριο κιόλας.
  12. Καλησπέρα σε όλους σας. Προσπαθώ να συντάξω έναν πίνακα χιλιοστών θέρμανσης (κεντρικής θέρμανσης δισωλήνιο-χωρίς θερμιδομετρητές ή ωρομετρητές) . Η πολυκατοικία είναι πριν το ΦΕΚ 631/Δ/85 και στον κανονισμό δεν περιγράφεται κάτι. Σε προηγούμενα θέματα βρήκα ότι τα χιλιοστά ακολουθούν τη μεθοδολογία του ασανσέρ. Δεν ακολούθησα αυτή την μέθοδο, αλλά τα έβγαλα από τον τύπο εi=Qi/ΣQi του ΦΕΚ καθώς η μελέτη του μηχανολόγου που την συνέταξε το 1964!!!!, περιέχει τις θερμικές απώλειες. Επίσης έβαλα υποχρεωτικά για όλους να πληρώνουν το 25% των δαπανών ανεξαρτήτως αν κάποιος δεν θέλει να έχει θέρμανση. Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος στην περίπτωση που κάποιος αφαιρεί τα σώματά του πως κατανέμεται το ποσό του στους υπολοίπους. Είναι δίκαιο να μοιραστεί διαιρούμενο δια τον αριθμό των υπολοίπων διαμερισμάτων ή γίνεται κάπως αλλιώς;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.