Μετάβαση στο περιεχόμενο

7psychos

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

7psychos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το μαμήσανε το θέμα... Δεν ανεβάζει αρχεία. Εκεί είναι το πρόβλημα και δε βλέπω φως. Τσάμπα θα ξενυχτήσουμε. Τραγικοί
  2. Άκυρο τελικά. Μίλησα με πολεοδομία και τελικά μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί για τον όροφο χωρίς έκδοση ΠΕΑ, το οποίο θα ζητηθεί μόνο μετά την αποπεράτωση όλων των προβλεπομενων στην αδεια.
  3. Σε διωροφο κτίριο με άδεια του 2014 αλλά περατωμενος μόνο ο όροφος, μου ανατέθηκε ΠΕΑ από τον ιδιοκτήτη για την ηλεκτροδοτηση του ορόφου. Το ΠΕΑ ζητήθηκε στον ιδιο από την ΥΔΟΜ. ΔΕΝ υπάρχει σύστημα θέρμανσης ή ψύξης (αφου δεν υπάρχει και ρεύμα) και φυσικά η ΜΕΑ έγινε για όλο το κτήριο. Προχωράω κανονικά αποτυπωνοντας αυτό που είδα και προφανώς μη βγάζοντας ενεργειακά το τμήμα του κτιρίου στην κατηγορία Β, όπως αναφέρει και η ΜΕΑ;;;;
  4. Κατ αρχήν, κι εμένα σήμερα στις 5:30 μου ήρθαν emails ενημερωτικά, αυτά που υπήρχαν χθες στην πλατφόρμα στην περιοχή μηνύματα. Δεύτερον, κι εγώ είχα ειδική περίπτωση αίτησης επειδή προφανώς τη μεζονέτα τη δήλωναν με 2 ατακ για κάθε όροφο και το καταλάβαμε όλοι κατόπιν εορτής, με αποτέλεσμα τροποποίηση Ε9 και στα καπάκια αίτηση νέα. Όμως θέλω να πω δυο λόγια για κάτι που μου φάνηκε ιδιαίτερα "περίεργο" και θα θελα να το μοιραστώ εδώ μήπως δεν ήμουν ο μόνος που το αντιλήφθηκε. Ενώ μπήκα στις 8 και 1' και το σύστημα πήγαινε σφαίρα, στην πρώτη μου αίτηση όταν έκανα επαλήθευση για να πάω παρακάτω μου βγαζε κοκκινίλες σε διάφορα στοιχεία ακινήτου ή ωφελούμενου, με αποτέλεσμα ενώ όλα φαίνονταν σωστά και ήταν σωστά να μη με πηγαίνει παρακάτω. Μόνος μου και μετά από ώρα κατάλαβα ότι έπρεπε συνέχεια να πατάς αποθήκευση και ξεκόλλαγε. Αυτό το έκανε και σε άλλες αιτήσεις μου όσο ακόμη υπήρχαν λεφτά στην Περιφέρεια Στ. Ελλάδας. Μάλιστα μετά μου έβγαλε λάθος σε αριθμό ΔΕΗ και μετά από καμιά δεκαριά αποθηκεύσεις ξεμπλόκαρε. Και αφού υπέβαλλα οριστικά 2, στην επόμενη τα περνούσε όλα τα στοιχεία αέρας...Ξέχασα να γράψω και το αίσχος με τους πίνακες συγκυρίων όπου εκεί πήγα να σπάσω το λάπτοπ με το να μη δέχεται τα σωστά δεδομένα... Και όταν ήρθε η ώρα και έβαζα επιλαχόντες τότε μόνο που δε μου τα συμπλήρωνε το σύστημα μόνο του. Σε 10 λεπτάπέρασα τρεις αιτήσεις. Εμένα πάντως μου φάνηκε τουλάχιστον περίεργο.
  5. Συνάδελφοι έκανα αίτημα για ανάκληση και μου ήρθε mail ότι το αίτημα απορρίφθηκε οπότε επανήλθε η επιθεώρηση στις οριστικές υποβολές. Συνεχίζουν και λένε ότι για να επανεξεταστει πρέπει να ακολουθήσω τη διαδικασία ακριβώς και ότι η μη τηρηση της ενημερώνουν ότι επισυρει κυρώσεις... Αυτό σημαίνει ότι να περιμένω κοστούμι;;; Ή να το αφήσω όπως είναι και να μην ξανά αιτηθω ανακλησης... Κι όλα αυτά για ένα μικρό λάθος στα προσπέκτους του λέβητα που μου εδωσε λάθος ο ιδιοκτήτης...
  6. με θερμοπροσοψη ολο του το κελυφος. Τον ειχα προειδοποιησει οτι μαλλον δεν προκειται να βγει Δ. Πάντως και τωρα που το ξανατσεκαρω στο λογισμικό και παλι να "παρανομούσα" κρύβοντας μονώσεις και ανεβάζοντας συντελεστές, παρακατω από Γ δεν βγαίνει. Τεσπα, δεν προκειται να κανω ανακληση. Προτιμώ να με δυσφημήσει παρά να τους περάσει, καθώς πέρα από "συναδέλφους" και ο αλουμινάς του για να μην χασει τη δουλεια, του φούσκωσε τα μυαλά. Περαν του ότι δεν πετυχαίνει εξοικονόμηση 40%. Για να μην κουράζω με μη τεχνικά θέματα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
  7. Πελάτης ήθελε να μπει στο Εξοικονομώ αλλά ενώ του εξηγούσα πως δύσκολα θα έβγαινε ενεργειακά κάτω από κατηγορία Γ, εκείνος επέμενε να κάνουμε ΠΕΑ. Φυσικά βγήκε Β, μου πε ΟΚ δεν πειράζει απλά ήθελε το ΠΕΑ σφραγισμένο και να του το παραδώσω για του λόγου το αληθές. Όλα κομπλέ. Πληρώθηκα κανονικά. Μετά από 1 βδομάδα κι ενώ άλλοι "συνάδελφοι" του φούσκωσαν τα μυαλά, ήρθε αγριεμένος να μου πει ότι ρώτησε μηχανικούς και του είπαν ότι άνετα το έβγαζαν Δ και έχεις κάνει λάθος και θα χάσω την επιδότηση εξαιτίας σου και λοιπές @@!!! Μάλιστα όπως μου είπε τον δασκάλεψαν να του κάνω λέει ανάκληση ΠΕΑ και να του το βγάλω, αν έχουμε το Θεό μας, Δ... Πραγματικά, επειδή δεν ξέρω τί άλλο θα ακούσω και πόσο άλλο θα δυσφημηστώ μόνο και μόνο επειδή δεν παρανομώ, γνωρίζετε αν μπορώ, επικαλούμενος διένεξη με τον ιδιοκτήτη, να ακυρώσω το ΠΕΑ και να του το κάνει άλλος "εξυπνάκιας" επιθεωρητής;;; Γιατί προφανώς δε βρίσκω τρόπο και λόγο να βρω ώστε να δικαιολογήσω ανάκληση και μετά να κάνει το ΠΕΑ άλλος επιθεωρητής!!! Αν κάποιος έχει κάποια απάντηση, τον ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.