Μετάβαση στο περιεχόμενο

Angel C. Dimitropoulos

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Angel C. Dimitropoulos

  1. Καλησπέρα σας, Μια διευκρίνιση σχετικά με τους Πίνακες Μετρικών Στοιχείων.... Αναφέρουν τι συμβαίνει στην περίπτωση αδειοδότησης 1 ιατρού (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ Α' του ΦΕΚ), σε περίπτωση πολυϊατρείου (ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ του ΦΕΚ) όπου απαιτούνται 3 Εξεταστικές Μονάδες (έτσι όπως το μεταφράζω εγώ 3 γιατροί με τους καθορισμένους χώρους ιατρού αναμονής κλπ για τον καθένα). Εμένα μου ανατέθηκε η χορήγηση Βεβαίωσης για χώρο κύριας χρήσης που θέλουν να συστεγαστούν 2 γιατροί της ίδιας ειδικότητας. Αρκεί να δείξω και να οριοθετήσω στην κάτοψη τις προϋποθέσεις για απλό ιατρείο για τον καθένα από τους 2 γιατρούς ? Υπάρχει ζήτημα με τους κοινούς χώρους αναμονής ή με το γεγονός ότι το λουτρό είναι 1 και θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες και των 2 ιατρείων ?
  2. Δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι αντίστοιχο γι αυτό ζήτησα τα φώτα σας... Ο ιδιοκτήτης είχε σκοπό να έρθει σε επικοινωνία μόνο με τον σίδερα να πασαλώσει τις κοιλοδοκούς και να κάνει τα απαραίτητα μερεμέτια χωρίς καμία άλλη κίνηση. Από τύχη απευθύνθηκε σε μένα και τώρα το ερευνώ. Το βατό τμήμα δεν το θέλει κλειστό.... Θέλει απλά να μπορεί να περπατήσει από την μια αποθήκη στην άλλη που στεγάζονται στις στάθμες που θα ενωθούν.
  3. Σε οικόπεδο όπου έχουν κατασκευαστεί δυο ανεξάρτητα ως προς την λειτουργικότητα κτίρια, ο ιδιοκτήτης αναζητά τρόπο να ενώσει την στάθμη του πρώτου ορόφου αυτών των κτιρίων. Συγκεκριμένα στα σημεία όπου υπάρχουν αντικριστά παράθυρα στις όψεις να παρεμβάλλει μεταλλική γέφυρα η οποία θα εδράζεται στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Θα γίνει αλλαγή των όψεων των κτιρίων για την κατασκευή πορτών αντί παραθύρων. Για αυτό το έργο απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας ή μικρής κλίμακας ; (Εφόσον επιτρέπεται μια τέτοια κατασκευή) Από τι εξαρτάται η νομιμότητα ;
  4. Επειδή από την περιγραφή και μόνο καταλαβαίνω που αναφέρεται ο παραπονούμενος πελάτης της τράπεζας, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η τιμή α) δεν βγαίνει μόνο από αυτά τα 4 συγκριτικά β) και όχι μόνο από 1 ζευγάρι μάτια του εκτιμητή μηχανικού που έκανε την αυτοψία.... ο νοών νοείτω....Θεωρώ άδικο να τα βάζουν όλοι με το μηχανικό, είναι πραγματικά ο τελευταίος τροχός της αμάξης και δεν ανοίγει ο ίδιος το δικό του κουμπαρά για την χρηματοδότηση που ζητά ο εκάστοτε πελάτης....Απλά είχαν όλοι βολευτεί με το 120% της αγοραίας αξίας που δανειοδοτούσαν παλαιότερα οι τράπεζες και τώρα που έκλεισε η στρόφιγγα δεν μας αρέσει...
  5. Ευχαριστώ πολύ για το συνημμένο. Κάποια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της αυθαίρετης δόμησης ?
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, Για άλλη μια φορά αναζητώ την πολύτιμη βοήθεια σας. Ιστορικό: Καλούμαστε να ρυθμίσουμε αυθαίρετη δόμηση σε διαμέρισμα 5όροφης οικοδόμης μετα εσοχής και ημιυπογείου με οικοδομική άδεια του 1979 στο οποίο είχε γίνει καταγγελία το 1995, κατά την οποία η έκθεση αναφέρει ότι διαπιστώθηκαν τα εξής: Κατά παράβαση του άρθρου 22 ΓΟΚ/85 στέγαστρο με κεραμοσκεπή στον εξώστη του δώματος διαστάσεων 2.00χ4.00= 8 τμ. Στην αυτοψία διαπιστώσαμε ότι υπάρχει όντως αυτό το στέγαστρο με κεραμοσκεπή στην καλούμενη στα σχέδια της άδειας στάθη της εσοχής, με διαφορετικές διαστάσεις όμως (6,40 χ 4,00 = 25,60 τμ) κάτω από το οποίο υπάρχει κατασκευή με λαμαρίνες επιφανείας 16,24 τμ οι οποίοι είναι ΧΚΧ (υπνοδωμάτια). Τα πρόστιμα πληρώνονταν κανονικά ως τώρα. Διαφοροποιείται σε κάτι η δική μας δουλειά από το γεγονός ότι άλλα είχαν βεβαιωθεί στο παρελθόν και άλλα βεβαιώνουμε εμείς (αναδρομικότητα) ? Στο καθαρά πρακτικό κομμάτι θα υπολογίσουμε ΥΔ & ΥΚ (όπως στο #292 μήνυμα) σε εξώστη + 1 λοιπή παράβαση που προκύπτει από τον αναλυτικό για την κεραμοσκεπή ή βρίσκομαι σε εντελώς λάθος μονοπάτι αναφορικά με το σκεπτικό μου ?
  7. Σε εξώστη πολυκατοικίας του 1979 έχει δημιουργηθεί ξύλινο στέγαστρο με κεραμοσκεπή. Σε τμήμα αυτού του εξώστη και υποκείμενο του στεγάστρου έχουν δημιουργηθεί 2 δωμάτια με αλουμινοκατασκευή επιφανείας < 20τ.μ. . Μετά απο καταγγελία το 1995 (χρόνος κατασκευής της αυθαιρεσίας) και αυτοψία από κλιμάκιο της ΥΔΟΜ βγήκε πρόστιμο εξαίρεσης από κατεδάφιση και πρόστιμο διατήρησης το οποίο μέχρι σήμερα πληρωνόταν κανονικά. Σημείωση το κλιμάκιο βεβαίωσε μόνο το στέγαστρο και μικρότερη επιφάνεια χώρων επειδή "λυπήθηκε" τον πελάτη (εξαθλιωμένη οινομική κατάσταση) Ο πελάτης με καλεί για ρύθμιση καθώς από 80 ευρώ το χρόνο καλείται πλέον να πληρώνει 500 ευρώ. Ερωτήματα: 1) Με αναλυτικό + ΥΔ +ΥΚ ? 2) Συμψηφισμός Προστίμου ? Καταγράφω όλα τα παραστατικά στην Τεχνική Έκθεση ? 3) Αν δεν συναινέσει η πολυκατοικία (λογικά κάποιος από μέσα είχε κάνει και την καταγγελία τότε) ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  8. Λοιπόν, Κατ'αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, Όσο αφορά τα ερωτήματα που έθεσες. Η απόληξη του κλιμακοστασίου έχει διατηρήσει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της. Στο τέλος του κλιμακοστασίου υπάρχουν τα εξής: 3 ανεξάρτητες είσοδοι: 1) (αυτή που κανονικά κάποιος θα χρησιμοποιούσε για να βγει στην ταράτσα) έχει κατασκευαστεί το διαμέρισμα (αποτελούμενο απο 1Υ/Δ ενιαίος χωρος + WC. ( χώρος κύριας χρήσης-κατοικία κενή) 2) προς κουζίνα που εξυπηρετεί το διαμέρισμα (κανονικά εκεί θα ήταν επίσης ταράτσα) 3) προς χώρο μηχανοστασίου ανελκυστήρα Διάβασα την σύσταση και δεν μνημονεύεται αποκλειστική χρήση από κανέναν. Μιλάει για απόληξη κλιμακοστασίου - Δώμα και κοινόχρηστους χώρους μόνο. Αναφορικά με τον συντελεστή υπέρβασης είναι θέμα επιλογής από ότι καταλαβαίνω. (χωρίς να υπάρχει σωστό ή λάθος ?) Αναφορικά με την αυθαίρετη κατασκευή του 5ου είναι σε υπαίθριο χώρο κατα ΓΟΚ. Αυτή την στιγμή αυτός ο χώρος είναι κενός. Κανονικά όμως είχε χρήση γραφείου (αίθουσα συσκέψεων κατά την αυτοψία μου). Όσο αφορά το τελευταίο κομμάτι με το οποίο έχω μπερδευτεί λίγο διαβάζοντας και άλλες αναρτήσεις στο φόρουμ. Εφόσον πρόκειται για ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες οι προηγούμενες ρυθμίσεις παρότι είναι στο ίδιο κτίριο μπορούσαν να είχαν ρυθμιστεί ξεχωριστά και εγώ έχω την δυνατότητα εφόσον υπάρχει συναίνεση να προχωρήσω. Η απορία μου έγκειται στο εξής: Ο άλλος συνάδελφος δεν έφτιαξε διάγραμμα κάλυψης νέο ? Τι έγραψε για τις στάθμες ενδιαφέροντος μου...Θα πρέπει να δω την προηγούμενη ρύθμιση και θα επανέλθω σε αυτή την απορία...
  9. Καλησπέρα Συνάδελφοι, Θα ήθελα την γνώμη σας για την εξής περίπτωση. Στην απόληξη κλιμακοστασίου/δώμα 6όροφης οικοδομής επί της Λ. Κηφισίας η οποία κατασκευάστηκε το 1999 με το σύστημα της αντιπαροχής, ο κατασκευαστής στο ελεύθερο κοινόχρηστο τμήμα του δώματος (ταράτσα) κατασκεύασε περί τα 20-25 τετραγωνικά διαμέρισμα αποτελούμενο από 1 χώρο + λουτρό + κουζίνα. Στην Σύσταση το δώμα χιλιοστά δεν έχει. Επίσης στον Ε' όροφο (60/1000 από σύσταση) ο οποίος στα σχέδια εμφαίνεται ως κατοικία και στη σύσταση ως γραφείο έχει γίνει ΥΔ επέκταση στον χώρο της βεράντας, καθώς έχει αλλάξει και η αρχιτεκτονική κάτοψη του υφισταμένου (μετατόπιση WC κλπ). Στο συγκεκριμένο κτίριο προ καιρού είχε γίνει ρύθμιση με βάση το 4178 από άλλο συνάδελφο για δόμηση στην πρασιά αλλαγή χρήσης σε άλλους ορόφους ιδιοκτησίας του ίδιου πελάτη στο κτίριο και λοιπές παραβάσεις (μεταλλικές πέργκολες κλπ), για τις οποίες υποθέτω (θα το ελέγχξω) ότι είχε πάρει την συναίνεση των συνιδιοκτητών (Γ,Δ ΟΡΟΦΟΣ). Πώς μπορώ να προχωρήσω ? (Χαρακτηρισμός παραβάσεων για υπολογισμό του προστίμου και αν κατά την γνώμη σας μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η ρύθμιση ανεξαρτήτως του ύψους του προστίμου). Ευχαριστώ πολύ.
  10. Καλησπέρα σε όλους...Δηλώνω εξ'αρχής πως είμαι Νέος Μηχανικός για να μην παρεξηγηθεί τυχόν άγνοια μου στην τοποθέτηση μου. Το θέμα που με απασχολεί αφορά έναν πελάτη που θέλει να προχωρήσει σε μίσθωση χώρου που θα εξυπηρετεί γραφείο και χώρο αποθήκευσης προϊόντων που θα διαθέτει μέσω e-shop. Έχουμε καταλήξει μετά από σχετική έρευνα πως αυτό το εγχείρημα εμπίπτει στις νέες οδηγίες για ΚΥΕ. Βασικό πρόβλημα μεταξύ άλλων στην εύρεση χώρου αποτελούν οι προδιαγραφές του WC (προθάλαμος κλπ). Αναρωτιέμαι λοιπόν για τα εξής πράγματα. 1) Worst case scenario: Ο χώρος απαιτεί τροποποιήσεις και αλλαγή χρήσης --> άρα έκδοση καινούριας άδειας και όλα τα συναφή... Μπορεί κάποιος να υπολογίσει και αν ναι πως το ΚΟΣΤΟΣ όχι τόσο των οικοδομικών εργασιών που θα χρειαστούν αλλά των χρημάτων που πληρώνονται στις υπηρεσίες πχ παθητική πυροπροστασία ΒΧΚΧ παράβολα και κατόπιν ξεχωριστά την ελάχιστη αμοιβή του μηχανικού ? 2) Best case scenario: Βρίσκεται χώρος που δεν απαιτεί οικοδομικές εργασίες και έχει λειτουργήσει στο παρελθόν σαν ΚΥΕ...Σ αυτή την περίπτωση για την απλή βεβαίωση που θα πρέπει να προσκομίσει ο πελάτης.... Τι χρηματικό κόστος απαιτείται (αναφέρομαι πάλι στα χρήματα για παράβολα και δημόσιες υπηρεσίες) ? Ο χώρος θα είναι εως 40τμ στην περιοχή του Κέντρου ή των Αμπελοκήπων. Φαντάζομαι ότι κάπου θα παίζει ρόλο η τιμή ζώνης. Γενικό σχόλιο. Επειδή ο κόσμος δεν έχει την οικονομική ευχέρεια και πρώτη του λέξη είναι το " ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ? " Που μπορώ να ανατρέχω για τον υπολογισμό όλων αυτών μελλοντικά ? Υπάρχουν πίνακες στην Πολεοδομία Δήμους...Περιμένω να μου εγκριθεί η Αίτηση μου στο Teemail για να έχω πρόσβαση στο σύστημα...Θα δω έστω από εκεί Φως ? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις πληροφορίες και την βοήθεια σας.
  11. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες...Ναι αυτό συνειδητοποιώ...Εξάλλου το "σπορ" από μόνο του ενέχει και τον παράγοντα της υποκειμενικότητας, ειδικά όταν κινείσαι με την συγκριτική μέθοδο υπολογισμού της αξίας... Στην Τράπεζα Πειραιώς είμαι και όντως υπάρχει φυλλάδιο ενημερωτικό για την χρήση του προγράμματος και όλοι είναι πολύ καθοδηγητικοί...Παράπονο ουδέν ως τώρα. Απλά αργότερα έχω σαν απότερο σκοπό να πάρω πιστοποίηση rev. Οπότε το διάβασμα ποτέ δεν σταματάει... Υ.Γ. Το ΝΟΚ τον ξεκοκκαλίζω από τοτε που βγήκε
  12. Καλησπέρα σε όλους. Είμαι Νέος Μηχανικός και καινούριος στο Φόρουμ. Ξεκίνησα να δουλεύω ως συνεργάτης εκτιμητής σε Τράπεζα, ολοκληρώνοντας σήμερα την πρώτη μου εκτίμηση. Θα εκτιμούσα πολύ προτάσεις με οποιουδήποτε είδους επιμορφωτικό υλικό σχετικά με το αντικείμενο των Εκτιμήσεων Ακινήτων (links για ebooks θα ήταν εξαιρετικά) . Έχω συγκεντρώσει ήδη κάποια πράγματα, αλλά η εμπειρία των παλαιότερων είναι εξίσου σημαντική για εμένα. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
  13. Leica Disto X310 ιδανικό τόσο για μετρήσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Έχει και κλισίμετρο οπότε βγάζει και μετρήσεις χωρίς να είναι απαραίτητη η οριζόντια καθώς την υπολογίζει μόνο του. Κόστος 220 + ΦΠΑ περίπου. Εγώ το πήρα 270.6 τελική τιμή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όποιος το προμηθευτεί να προσέξει να πάρει την τελευταία έκδοση με βεληνεκές 120 μέτρα γιατί η προηγούμενη ήταν στα 80 μέτρα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.