Μετάβαση στο περιεχόμενο

oikodomus

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/κός Πολεοδομίας & Χωροταξίας

oikodomus's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οι αποθήκες βρίσκονται στην ταράτσα της πολυκατοικίας η οποία χτίστηκε το 1965. Αυτή τη στιγμή έχουν εικόνα εγκατάλειψης. Ίσως να αναγράφεται κάτι σε προγενέστερα συμβόλαια. Η ακριβής περιγραφή στο συμβόλαιο που έχω αναφέρει " ....μετά δικαιώματος χρήσης μιας αποθήκης εν τω δώμται της οικοδομής...." Ευχαριστώ πάντως.
  2. Παιδιά, δηλώσεις του 4014 που ειναι σε Ολοκληρωμένη Υπαγωγή, αλλά δεν έχουν υποβληθεί σχεδια, μέχρι πότε έχουν προθεσμία μεταφοράς;
  3. Ευχαριστώ dimitris GM. Στα συμβόλαια που έχω δεν αναφέρεται τίποτα. Κάποιους ιδιοκτήτες που έπιασα, δεν είχανε ιδέα.
  4. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα μια μικρή βοήθεια αν είναι δυνατόν. Έχω αναλάβει τη βεβαίωση για μεταβίβαση ακινήτου. Αποδείχθηκε ότι έχει αυθαιρεσίες και πάμε για νομιμοποίηση. Το πρόβλημα είναι ότι το διαμέρισμα έχει παρακολούθημα μια αποθήκη, η οποία δεν ορίζεται πουθενά σαφώς ποια ακριβώς είναι. Συνολικά υπάρχουν 8 αποθήκες (όλες εγκαταλελειμμένες) αλλά δεν υπάρχει ούτε σε σύσταση ούτε σε συμβόλαια σαφής ορισμός για το ποια αποθήκη ανήκει στο συγκεκριμένο διαμέρισμα. Μπορώ να προχωρήσω, κι αν ναι με ποιον τρόπο; Μπορεί μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη (που ισχυρίζεται ότι ξέρει ποια είναι η αποθήκη του) να με καλύψει ή θα βρω το μπελά μου; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  5. 1.Υπάρχει υπόγειο στην οικοδομική άδεια, με λεβητοστάσιο και μηχανοστάσιο. Εκεί που είναι τώρα οι αποθήκες ήταν ένας ενιαίος χώρος. 2.Υπάρχει συμβόλαιο όπου ορίζεται η κάθε αποθήκη ως παρακολούθημα του αντίστοιχου διαμερίσματος στον αντίστοιχο ιδιοκτήτη. Υπάρχει και κάτοψη του υπογείου με τις αποθήκες, υπογεγραμμένη από τους ιδιοκτήτες. 3. Θέμα διαρρύθμισης εννοώ αλλαγή σε εσωτερική τοιχοποιία.
  6. Καλησπέρα συνάδελφοι, σε υπόγειο πολυκατοικίας του 1998 δημιουργήθηκαν αποθήκες για τα διαμερίσματα, ενώ βάσει Ο.Α. στο υπόγειο θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο μηχανοστάσιο και λεβητοστάσιο (τα οποία όντως υπάρχουν). Υπάρχουν σχέδια σύστασης για το υπόγειο στα οποία έχουν υπογράψει όλοι οι ιδιοκτήτες, αλλά τα σχέδια παρεκλίνουν της υπάρχουσας κατάστασης (ελάχιστες διαφορές σε θέμα διαρρύθμισης). Τα ερωτήματα είναι: 1. πρέπει να γίνει νέα κάτοψη ή να χρησιμοποιηθεί της σύστασης. 2. η συναίνεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών για να ενταχθούν και αυτοί στη ρύθμιση πως αποδεικνύεται; Με υπεύθυνες δηλώσεις; Με υπογραφές πάνω στην αποτύπωση; Ευχαριστώ
  7. >201 >202 Πως γίνεται να γίνει μια διαμερισμάτωση για όλους; Εάν οι αποθήκες είναι παρακολουθήματα διαμερισμάτων, θα πρέπει να γίνει ξεχωριστή δήλωση για την κάθε μια.
  8. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μάλλον πρέπει να μάθω να εξερευνώ καλύτερα το φόρουμ. Εφόσον έχουμε λοιπόν περίπτωση διαμερισμάτωσης που εντάσσεται στον 4178, σε κάποια κατηγορία παράβασης κατατάσσεται; ή απλά τσεκάρω το κουτάκι της διαμερισμάτωσης στην ηλεκτρονική δήλωση;
  9. Υπάρχει κάτοψη υπογείου στο φάκελο της αδείας, ο οποίος δεν δείχνει τις αποθήκες. Αποτυπώνει το υπόγειο ως ένα ενιαίος χώρο, χωρίς αποθήκες,
  10. Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σχετικά νέος στο χώρο και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πολυκατοικία, εντός σχεδίου, ολοκληρωμένη διαθέτει στο υπόγειο αποθήκες για κάθε διαμέρισμα. Οι αποθήκες έχουν καταγραφεί σε σχέδια σύστασης. Όμως στο φάκελος της οικοδομικής άδειας το υπόγειο φαίνεται να μην διαθέτει καμία αποθήκη, αλλά είναι απλά ένας κενός χώρος. Μιλάμε για περίπτωση διαμερισμάτωσης ή κάτι άλλο; Τίθεται θέμα υπαγωγής στον 4178; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.