Μετάβαση στο περιεχόμενο

dmrz

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

475 profile views
  • AthAr

  • nmel14

  • elzi

  • tzabill

dmrz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αναφερόμουν στο παραπάνω σχόλιο. Αν ο συντελεστής Υ.Δ. είναι 1,6 ή 1,9, αν υπάρχει Υ.Κ. , είναι δυνατόν ο τελικός συντελεστής για τον υπολογισμό του προστίμου να είναι >2
  2. Ενα σχολιο για την περιπτωση Υ.Υ. του εγκεκριμενου υψους αδειας, αλλα οχι επιτρεπομενου, με ταυτοχρονη Υ.Δ. (π.χ. αυθαιρετου οροφου οπως αναφερθηκε) σε σχεση με εξολοκληρου αυθαιρετο κτισμα εντος επιτρεπομενου υψους : στον 4178 υπηρχε ανισοτητα στο τελικο προστιμο καθως το κτισμα με αδεια χρεωνοταν και την Υ.Υ. , αλλα στον 4495 το συστημα υπολογιζει με μεγιστο συντελεστη 2 τα κτισματα με αδεια, οποτε κτισμα με αδεια δεν θα χρεωθει παραπανω απο οτι το εξολοκληρου αυθαιρετο.
  3. Σχετικά με το ύψος σε εκτός σχεδίου, εκτός ζωνών Α & Β, γενικά: άρθρο 1, παρ. 7: μέγιστο ύψος 7,5 μ. σε περίπτωση κατασκευής κεκλιμένης στέγης τα ανωτέρο μέγιστον ύψος προσαυξάνεται κατά 1,2 μ. κατοικίες: Π.Δ. 270Δ 31/05/1981, άρθρο 6, Κατοικίες, παρ. 1δ.: μονόροφο 4, δυόροφο 7,5, σε περίπτωση κατασκευής κεκλιμένης στέγης το ύψος αυτό προσαυξάνεται κατά 1,2 μ. Υπάρχουν αλλαγές για άλλες χρήσεις, αναφέρονται στο Π.Δ. και ισχύουν άλλα για εντός ζώνης Α & Β. Σε περίπτωση μονόροφης κατοικίας με ύψος 5,5 μ. πιθανόν να πρέπει να χρεωθεί Υ.Υ. ή για άνω των 4μ. ή για άνω των 5,2 (=4 + 1,2 αν υπάρχει κεκλιμένη στέγη).
  4. Σχετικά με την νέα τροποποίηση για την αποδέσμευση της ασφαλισης από την ιδιότητα (μηχανικού) νόμος 4488/2017, άρθρο 20, μετά από επικοινωνία με το ΤΣΜΕΔΕ, δεν δέχονται ακόμα αιτήσεις, περιμένουν να ενημερωθούν για τον νόμο, να βγουν εγκύκλιοι κ.τ.λ.. Δηλαδή όσοι έχουν κλειστά βιβλία και δεν είναι μισθωτοί περιμένουν..
  5. Ξέρει κάποιος τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την αίτηση απαλλαγής; (έχει γίνει παύση στην εφορία από το 2015 και δεν είμαι μισθωτή).
  6. Δίνονται 60 μέρες παράταση, από τις 23/07/2017 που έληγε ο νόμος, και λήγει στις 23/09/2017. 60 μέρες δεν είναι στις 21/09/2017;
  7. κάποιες φορές όταν προσπαθώ να ανεβάσω αρχείο αντί για το κείμενο "λόγω τεχνικού προβλήματος..." βγάζει "proxy error...". αν κάνω ανανέωση της σελίδας τότε έχει πάρει το αρχείο (μερικές φορές μου δείχνει την μισή φωτογραφία, οπότε πρέπει να το ξανακάνω). αλλά άλλες φορές λειτουργεί! μετά από πολλές προσπάθειες..
  8. σε εμένα κολάει από χθες στο ανέβασμα αρχείων. κάποια αρχεία ανέβηκαν μετά από 10 προσπάθειες. ειδικά τοπογραφικό και φωτογραφία .jpeg δεν ανεβαίνουν με τίποτα.
  9. η περίπτωση να το θεωρήσω (για τον υπολογισμό του προστίμου) εκτός σχεδίου (1,7 συντελεστής) και να βάλω την τιμή ζώνης εντός σχεδίου (την υψηλότερη);
  10. ευχαριστώ για την απάντηση, έχω μιλήσει με τη συμβολαιογράφο, που μίλησε με την εφορία, η απάντηση τους είναι η εξής: αν είναι εντός σχεδίου υπολογίζεται με τιμή ζώνης του δρόμου που βλέπει και το έντυπο Ε1 αν είναι εκτός σχεδίου δεν χρησιμοποιείται η τιμή ζώνης και χρησιμοποιούνται τα έντυπα Κ και ααγης (και ουσιαστικά μου είπαν ότι σχεδόν πουθενά εκτός σχεδίου δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης) στο γήπεδο που με αφορά ουσιαστικά δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης και είναι εκτός ρυμοτομικού σχεδίου, αλλά παίρνει όρους δόμησης ως εντός σχεδίου γιατί υπάρχει ρυμοτομική γραμμή (=ανοιχτό οικοδομικό τετράγωνο) και στο σχέδιο υπάρχει τιμή ζώνης. καταλήγω σε δύο περιπτώσεις: 1. το δηλώνω εκτός σχεδίου (συντελεστής 1,7) και τιμή ζώνης σαν να μην έχει οριστεί 2. το δηλώνω εντός σχεδίου και με την τιμή ζώνη του σχεδίου. απόψεις;;
  11. γήπεδο εκτός σχεδίου στην Αττική, σε ανοικτό οικοδομικό τετράγωνο (βρίσκεται στο όριο του ρυμοτομικού σχεδίου, αλλά είναι εκτός και παίρνει όρους δόμησης σαν εντός σχεδίου.) τιμή ζώνης χρησιμοποιώ την τιμή ζώνης εντός σχεδίου; (ο δρόμος στον οποίο έχει πρόσοψη το οικόπεδο έχει τιμή ζώνης) ή το υπολογίζω σαν εκτός σχεδίου (οπότε παίρνω την ελάχιστη τιμή της περιφερειακής ενότητας... κ.τ.λ.)
  12. Σε αρκετές απαντήσεις αναφέρεται ότι το παράρτημα Β το ανεβάζουμε στο σύστημα μαζί με την τεχνική έκθεση. αν και λογικό, αναφέρεται κάπου στη νομοθεσία; και για ποια τεχνική έκθεση μιλάμε; (αυτή που συμπληρώνεται στην καρτέλα πρόσθετα στοιχεία; )
  13. οι δηλώσεις είναι σε προσωρινή υποβολή; ή προσωρινή υπαγωγή ή αρχική υποβολή; (δεν βρίσκω κατάσταση προσωρινής υποβολής στον 4014) αν είναι σε προσωρινή υπαγωγή μπορούν να μεταφερθούν ως 6-2-2015 αν είναι σε αρχική υποβολή πρέπει να μεταφερθούν ως 6-2-2014. (σχολιάζω-ρωτάω γιατί έτσι έχω καταλάβει κ φοβάμαι ότι κάτι μου ξέφυγε.)
  14. ΛΑΘΟΣ Αποφ. 2254/13, άρθρο 4, παρ. 9, ''... Ως εκ τούτου απογορεύεται η εισαγωγή τους προς συμψηφισμό στο πεδίο που προορίζεται αποκλειστικά για την εισαγωγή ποσών που καταβλήθηκαν πριν την έναρξη ισχύος του Ν.4014/11
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.