Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

007

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

563 profile views
  • έμα

007's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και Καλή Σαρακοστή. Χρειάζομαι μια διευκρίνηση καθώς έχω μπερδευτεί... Σε οικόπεδο εντός σχεδίου πόλεως έχω δυο ιδιοκτήτες σε κατοικία 95 τ.μ. Έχει κατασκευαστεί αποθήκη 16 τ.μ. στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Για τον σύζυγο είναι κύρια και μοναδική αλλά για την σύζυγο οχι. Βάζω κατευθείαν Άλλη Κατοικία μιας και πρόκειται για αποθήκη πέρα της κατοικίας; Σε άλλη περίπτωση αν για τον έναν από τους δυο ιδιοκτήτες είναι κύρια και μοναδική πως υπολογίζεται το πρόστιμο;
  2. Σας ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση! Δεν έχω κάνει υπαγωγή στο Σύστημα των Αυθαιρέτων οπότε δεν γνώριζα αν θα έπρεπε να συντάξω ΔΕΔΟΤΑ. Pavlos33: Έχω ελέγξει αν με συμφέρει να τις βάλω μαζί και είναι καλύτερα να τις βάλω ξεχωριστά, αν και είναι ελάχιστη η διαφορά! Θα υπογράψω κάποια Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα αναφέρω ότι η χρήση των κατασκευών δεν περιλαμβάνεται στο άρθρο 1 του ΦΕΚ 405/Β/20-2-14? Η χρήση που πρέπει να επιλέξω είναι Υπηρεσίες ή Άλλη Κατοικία?
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι και καλό μήνα! Διαβάζω όλες τις απαντήσεις για τη συμπλήρωση του ΔΕΔΟΤΑ αλλά δυστυχώς τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο.Χρειάζομαι την βοήθεια σας!!!! Έχω σε ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου, χωρίς οικοδομική άδεια, 2 αποθήκες και μια ξύλινη πέργκολα. 1) Αποθήκη-1 είναι κατηγορία 3 Ε=12τμ <15τμ και ύψος 2,20μ<2,50μ 2) Αποθήκη-2 είναι κατηγορία 4 Ε=8τμ είναι προκάτ με μεταλλικά πανέλα 3) Ξύλινη πέργκολα είναι Λοιπή Παράβαση Ως χρήση στον 4178 βάζω Υπηρεσίες ή Άλλη Κατοικία, ? ΔΕΔΟΤΑ συντάσσω μόνο για την Αποθήκη-2, αφού η Αποθήκη-1 είναι κατηγορία 3? Ευχαριστώ!
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι! Χρειάζομαι μια αεροφωτογραφία για να αποδείξω ότι η αυθαιρεσία έχει πραγματοποιηθεί πριν την 28/07/2011. Μετά από ψάξιμο στο διαδίκτυο βρήκα μερικές ερωταπαντήσεις από το ΥΠΕΚΑ. Σε μια από αυτές αναφέρει πως επιτρέπεται η χρήση φωτογραφιών μέσω GoogleEarth. "Αυτές πρωτίστως χρησιμοποιούνται για την απόδειξη στον ίδιο τον μηχανικό των στοιχείων που θα χρησιμοποιήσει στο σύστημα και στη συνέχεια υποβάλλεται στο σύστημα για να είναι δυνατή η απόδειξη των στοιχείων αυτών σε οποιαδήποτε διαδικασία του ζητηθεί. Να τονισθεί ότι η απόδειξη του χρόνου κατασκευής πριν την 28.07.2011 θα γίνεται μόνο μέσω των Α/Φ που θα αναρτηθούν στο πληροφοριακό σύστημα με μέριμνα του Υ.ΠΕ.Κ.Α. Συνεπώς είναι δυνατή η χρήση αεροφωτογραφιών από την Google Earth για να χρησιμοποιήσουμε συντελεστή παλαιότητας" Έχει χρησιμοποιήσει κανείς αεροφωτογραφίες κατά αυτόν τον τρόπο;
  5. Καλημέρα! Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Έχω δει και δυστυχώς δεν ανήκει στις ειδικές ομάδες πληθυσμού.
  6. Καλησπέρα! Θα ήθελα μια επεξήγηση γιατι πραγματικά έχω μπερδευτεί. Για κατοικία εκτός σχεδίου επιφάνειας 67τμ με υπόγειο 26τμ είναι η μοναδική που εμφανίζεται στο Ε9. Στο Ε1 είναι δηλωμένη δευτερεύουσα κατοικία! Η αυθαιρεσία είιναι +15τμ στο ισόγειο. Στο είδος χρήσης θα πρέπει να βάλω Κυρια και μοναδική κατοικία ή Άλλη κατοικία
  7. Καλησπέρα! Θα ήθελα μια επεξήγηση γιατι πραγματικά έχω μπερδευτεί. Για κατοικία εκτός σχεδίου επιφάνειας 67τμ με υπόγειο 26τμ είναιη μοναδική που εμφανίζεται στο Ε9. Στο Ε1 είναι δηλωμέενη δευτερεύουσα κατοικία! Στο είδος χρήσης θα πρέπει να βάλω Κυρια και μοναδική κατοικία ή Άλλη κατοικία
  8. Pavlos33 σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου!! Σχετικά με το πρώτο κομμάτι της απάντησης δεν μπόρεσα να καταλάβω κάτι, αν μπορείς να μου το εξηγήσεις... "Δεν υποχρεούσαι να δηλώσεις την ήδη δηλωθείσα επιφάνεια αυθαιρέτου με τον τότε νόμο. Βεβαίως κανείς δεν το απαγορεύει να το δηλώσεις και έτσι να περάσεις από καθεστώς αναστολής κατεδάφισης (ν. 1337/83 β φάση) σε οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση (κατηγορία 2 ή 1)" Στο φύλλο καταγραφής δεν θα δηλώσω μόνο την υπέρβαση; Πρέπει να δηλώσω και την αρχική επιφάνεια του αυθαιρέτου από την δήλωση σε άλλο φύλλο καταγραφής; Σε ευχαριστώ πολυ και πάλι, συγνώμη αν σου φαίνονται χαζές οι απορίες μου!!
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι! Θα ήθελα την βοήθεια σας σε δυο περιπτώσεις που έχω. 1) Σε αγροτεμάχιο ΕΚΤΟΣ σχεδίου, επιφάνειας 280τμ. στο οποίο βρίσκεται ακίνητο ΧΩΡΙΣ οικοδομική άδεια με εμβαδόν 65τμ. αλλά έχει ολοκληρώσει την Β' φάση του νόμου Τρίτση και έχει εξερεθεί της κατεδάφισης, το 2004 πραγματοποιήθηκε επέκταση 15τμ α) σε ποιά κατηγορία εμπίπτει? (λογικά 5) β) στο φύλλο καταγραφής θα τοποθετήσω εκτός από υπέρβαση δόμησης και υπέρβαση ύψους? (η οικία έχει ύψος 3,20μ και η επέκταση δεν την υπερβαίνει) γ) στον τύπο αυθαιρεσίας θα επιλέξω ρύθμιση ή προς έκδοση οικοδομικής άδειας? (αν επιλέξω έκδοση οικοδομικής άδειας το πρόστιμο είναι μόνο 500€) 2) Σε αγροτεμάχιο ΕΚΤΟΣ σχεδίου, επιφάνειας 250τμ. όμορο με το παραπάνω το 2004 κατασκευάστηκαν 2 αποθήκες. Η πρώτη είναι 12τμ. και η δεύτερη 9τμ. Η πρώτη εφάπτεται στην παραπάνω οικία και αποτελεί την βεράντα της οικίας η οποία φέρει πέργκολα. α) Η πρώτη αποθήκη έχει εμβαδόν 12τμ < 15τμ. και ύψος 2,00μ. οπότε εμπίπτει στην Κατηγορία 3 και επειδή φέρει πέργκολα πρέπει να προσθέσω λοιπή πολεοδομική παράβαση αλλά γιατι δεν γίνεται να προσθέσω την παράβαση αν είναι κατηγορία 3? β) Η δεύτερη αποθήκη εμπίπτει στην Κατηγορία 5? έχει ύψος 2,80 και είναι προκάτ. Θα δηλώσω υπέρβαση δόμησης και ύψους ή μόνο δόμησης? Επίσης τύπος αυθαιρεσίας ρύθμιση ή έκδοση οικοδομικής άδειας? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι!! Προσπάθησα να ανεβάσω μερικά από τα απαιτούμενα αρχεία και δυστυχώς είχα πρόβλημα από την αρχή! Χρειάζεται να γίνει ενημέρωση τρωτότητας και να συμπληρώσουμε τον μέγιστο αριθμό ορόφων. Αν γνωρίζει κανείς θα ήθελα να μου πει: Μέγιστο αριθμό ορόφων συμπεριλαμβανομένου και του υπογείου? Επειδή δεν γνωρίζω καθόλου από έλεγχο τρωτότητας θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  11. Χωρίς να θέλω να σε αμφισβητήσω, επειδη ρώτησα και έναν φίλο μου που ασχολείται με νομιμοποιήσεις εδώ και 3 χρόνια μου λέει ότι οι απόψεις διαφέρουν. Πιστεύει ότι επειδή είναι υπόγειος χώρος πιο συνετό είναι να βάλω μόνο Υπέρβαση Δόμησης. Εγώ βέβαια θα ήθελα το πιο σωστό ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα αργότερα.
  12. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω μια μικρή απορία. Επέκταση υπογείου εντός πλάγιων αποστάσεων, το υποβάλω στο φύλλο καταγραφής ως: Υπέρβαση Δόμησης με Μειωτικό συντελεστή + Υπέρβαση Κάλυψης + Παραβίαση Πλάγιων Αποστάσεων? είναι σωστά αυτά ή επειδή είναι Υπόγειο ισχύει μόνο η Υπέρβαση Δόμησης με Μειωτικό συντελεστή ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.