Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήση γής για κτίριο "μεταφορικής εταιρείας"


Recommended Posts

Έχω Ο.Τ με χρήση γης "χονδρεμπόριο"

Με το Π.Δ 87 επιτρέπονται:

Άρθρο 7

Περιεχόμενο χονδρεμπορίου

Στις περιοχές χονδρεμπορίου, επιτρέπονται μόνο:

1. Εγκαταστάσεις χονδρικού εμπορίου.

2. « Εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων – εκθεσιακά κέντρα.»

Η παραπάνω μέσα σε «» περ.2 τίθεται όπως αντικαθίσταται με την παρ.1, άρθρου 6 του Ν.3139/24/30.4.2003 (ΦΕΚ 100 Α’).

3. Κτίρια, γήπεδα αποθήκευσης.

4. Κτίρια, γήπεδα στάθμευσης.

5. Πρατήρια βενζίνης, υγραερίου.

6. Γραφεία.

7. Εστιατόρια.

8. Αναψυκτήρια.

Οι πιο πάνω υπ’ αριθ. 6 έως και 8 χρήσεις, επιτρέπονται μόνο με την προϋπόθεση ότι αποτελούν τμήμα των εγκαταστάσεων χονδρικού εμπορίου ή εξυπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων σ’ αυτές.

Υπάρχει πρόβλημα με την ανέγερση κτιρίου αποθηκών και γραφείων μεταφορικής εταιρείας;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

1. Εγκαταστάσεις χονδρικού εμπορίου.

Αυτο δεν σε καλυπτει??

Μπορεις να κανεις και ενα αιτημα στο Δημο ή στην πελεοδομια να σου απαντησουν...

Link to comment
Share on other sites

Έτσι πιστεύω και γω, αλλά επειδή η προϊσταμένη γυρίζει 16-8 και πρόκειται για ακριβή αγορά, σκέφτηκα να ζητήσω την γνώμη σας

Πάντως σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας .

 

και κάτι άλλο

πιστεύεται ότι η χρήση:κτίριο μεταφορικής εταιρείας,

μπορεί να ενταχθεί και σε άλλο άρθρο του Π.Δ 87 χρήσης γης; και σε ποιό;

 

terry

μήπως εννοείς αυτό:3. Κτίρια, γήπεδα αποθήκευσης

Link to comment
Share on other sites

αφού αναφέρεται στα εντός σχεδίου προφανώς και εννοεί οικόπεδα

αλλά με καλύπτει και τα κτίρια (προφανώς αποθήκευσης) όπως γράφεται παραπάνω

Πάντως terry και εγκατάσταση χονδρεμπορίου δεν είναι μια μεταφορική εταιρεία

Link to comment
Share on other sites

Μήπως μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει την παρακάτω διάταξη και αν μπορεί να γίνει τροπ/ση πολεοδομικής μελέτης και πως ώστε σε 1 Ο.Τ ή και σε 1 οικόπεδο του μόνο να επιτραπεί χρήση που απαγορεύεται στην αρχική πολεοδομική μελέτη;

Π.Δ. ΤΗΣ 23.2/6.3.1987 (ΦΕΚ 166 Δ΄) Άρθρο 11

Γενικές διατάξεις

1. Από την πολεοδομική μελέτη, είναι δυνατόν ορισμένες από τις χρήσεις γης που επιτρέπονται σύμφωνα με τα πιο πάνω άρθρα να απαγορεύονται ή να επιτρέπονται με όρους και προϋποθέσεις ή να αφορούν τμήματα οικοδομικών τετραγώνων ή οικοπέδων ή και ορόφους κτιρίων

Θα του ήμουν ευγνώμων

Link to comment
Share on other sites

Εάν κατάλαβα καλά, αυτό που ζητάς είναι το αντίθετο της διάταξης και, κατά την άποψή μου, δεν γίνεται.

Link to comment
Share on other sites

MAKAP

Έχω 2 περιπτώσεις

Α. περίπτωση

Έχω Ο.Τ με χρήση γενικής κατοικίας στο οποίο κτίσθηκε μεγάλο Super-Market πολυεθνικής

Με αυτή την χρήση όμως απαγορεύεται "η υπεραγορά"

Περιεχόμενα γενικής κατοικίας

Στις περιοχές γενικής κατοικίας, επιτρέπονται μόνο:

1. Κατοικία.

2. Ξενοδοχεία μέχρι 100 κλινών και ξενώνες.

3. Εμπορικά καταστήματα (με εξαίρεση τις υπεραγορές και τα πολυκαταστήματα).

Και

Β. περίπτωση

Σε Ο.Τ (ο πελάτης μου έχει 4.650μ2) εντός σχεδίου με χρήση «χονδρεμπόριο»

Τα διπλανά Ο.Τ τα οποία και αυτά προβλέπονταν με την ίδια χρήση, η Δημαρχία χωρίς να κάνει καμιά αλλαγή χρήσης εγκατέστησε κτίρια με προγράμματα μάλιστα της Ε.Ο.Κ (κατοικίες μειονεκτικών ομάδων)

Καταλαβαίνεις τώρα τι ζητάνε οι πελάτες μου

Βρήκα αυτό το περίεργο άρθρο 11 που παρέθεσα ήδη

Αυτό αναφέρεται σε δυνατότητα επιτρεπτού ή και μη επιτρεπτού της αλλαγής ακόμη και σε οικόπεδο ή και σε όροφο

Πως μπορώ να το εκμεταλλευτώ

Πιστεύω ότι η αλλαγή σε επιτρεπτό ή μη γίνεται μέσω περιφέρειας

Γίνεται όμως έτσι;

Link to comment
Share on other sites

MΑΚΑΡ

Αυτό βρήκα σαν σχετικό για τροποποιήσεις γενικά

ΓΟΚ/85

Αρθρο 29

Ασκηση αρμοδιοτήτων πολεοδομικού σχεδιασμού

Α. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας, με την επιφύλαξη της παρ. Β του άρθρου αυτού και της παρ. 9β του άρθρου 25 του ν. 2508/1997, γίνονται οι ακόλουθες πολεοδομικές ρυθμίσεις:

1. Ο καθορισμός των ορίων και των όρων και περιορισμών δόμησης οικισμών μέχρι 2.000 κατοίκους σε εφαρμογή του από 24.4.1985 π.δ/τος Τρόπος καθορισμού ορίων οικισμών της χώρας μέχρι 2.000 κατοίκους, κατηγορίες αυτών, καθορισμός όρων και περιορισμών δόμησης (ΦΕΚ 181 ΔΔ).

2. Η έγκριση πολεοδομικών μελετών των ως άνω οικισμών σε εφαρμογή του από 20.8.1985 π.δ/τος Πολεοδόμηση και επέκταση οικισμών της χώρας μέχρι 2.000 κατοίκους και τροποποίηση του από 24.4.1985 π.δ/τος (ΦΕΚ 414 ΔΔ), πλην των αξιόλογων για τους οποίους έχει εφαμρογή η διάταξη της παραγράφου 5 του άρθρου 19 του ν. 2508/1997.

3. Οι ρυθμίσεις που αναφέρονται στο από 2.4.1985 π.δ. Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους Νομάρχες για την έγκριση και τροποποίηση ρυμοτομικών σχεδίων, καθώς και των όρων και περιορισμών δόμησης αγροτικών οικισμών (ΦΕΚ 225 ΔΔ).

4.1. Η έγκριση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τροποποιήσεων εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων και οικισμών και ο καθορισμός και η τροποποίηση όρων και περιορισμών δόμησης σε αυτά. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις πρέπει:

α. να μην επιφέρουν μείωση της συνολικής επιφάνειας κοινόχρηστων χώρων και του εύρους των οδών με εξαίρεση τις άρσεις αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, σε συμμόρφωση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία ακυρώνεται η άρνηση της Διεύθυνσης να άρει την απαλλοτρίωση,

β. να μην επιφέρουν αύξηση του ισχύοντος συντελεστή δόμησης ούτε αλλαγή των χρήσεων της περιοχής δυσμενέστερη για το φυσικό και δομημένο περιβάλλον,

γ. να είναι σύμφωνες με τις διατάξεις και κατευθύνσεις των εγκεκριμένων Γ.Π.Σ. και Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.,

4.2. Η αρμοδιότητα της περίπτωσης 4.1. δεν ασκείται από το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας:

α. σε ρυμοτομικά σχέδια οικοδομικών συνεταιρισμών εγκεκριμένα μετά την ισχύ του ν.1337/1983,

β. εκατέρωθεν των οδικών αξόνων που καθορίζονται με αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης κατΔεφαρμογή του άρθρου 99 παρ.4 του ν. 1892/1990 (ΦΕΚ 101 AΔ),

γ. στις παράκτιες περιοχές πόλεων και οικισμών και σε βάθος δύο Ο.Τ. από την ακτή και εφόσον αυτά βρίσκονται σε απόσταση 500 μ. από αυτή,

δ. σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους, σε δάση ή σε δασικές εκτάσεις, σε περιοχές που προστατεύονται σύμφωνα με τα άρθρα 18 και 19 του ν. 1650/1986 ή βάσει διεθνών συνθηκών.

4.3. Η τροποποίηση των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και των όρων και περιορισμών δόμησης στις περιοχές αυτές γίνεται με προεδρικό διάταγμα με πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων.

5. Αρμόδιο Συμβούλιο να γνωμοδοτεί για τις ως άνω ρυθμίσεις είναι το οικείο Περιφερειακό Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος.

6. Σε όσες από τις ως άνω περιπτώσεις έχει γνωμοδοτήσει το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος συνεχίζεται και περαιώνεται η σχετική διαδικασία με την έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Β. Ο καθορισμός των ορίων και των όρων και περιορισμών δόμησης σύμφωνα με τις διατάξεις του από 24.4.1985 π.δ/τος (ΦΕΚ 181 ΔΔ), καθώς και η έγκριση πολεοδομικών μελετών, σύμφωνα με τις διατάξεις των από 20.8.1985 (ΦΕΚ 414 ΔΔ) και 2.4.1985 (ΦΕΚ 225 ΔΔ) προεδρικών διαταγμάτων, οικισμών παραλιακών, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 παρ. 1 περίπτωση β του από 24.4.1985 π.δ/τος ή οικισμών των οποίων τα όρια ή η πολεοδομική μελέτη εμπίπτουν σε ζώνη 500 μ. από την ακτή ή οικισμών που ευρίσκονται σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ή σε κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους ή σε δάση ή σε δασικές εκτάσεις ή σε περιοχές που προστατεύονται σύμφωνα με τα άρθρα 18 και 19 του ν. 1650/1986 (ΦΕΚ 160 ΑΔ) ή βάσει διεθνών συνθηκών, γίνεται με προεδρικό διάταγμα μετά από πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων και γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος.

Γ. Οι ρυθμίσεις των άρθρων 6 παρ.3 και παρ. 6γ και 7 παρ.3 του από 24.5.1985 π.δ/τος γίνονται με απόφαση των κατά τις ανωτέρω παραγράφους Α και Β αρμόδιων για την οριοθέτηση των οικισμών οργάνων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δ. 1.α. Οπου κατά τις διατάξεις για την έκδοση προεδρικού διατάγματος προβλέπεται η γνωμοδότηση Νομαρχιακού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος, γνωμοδοτεί το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος.

β. Το πρώτο εδάφιο της παρ.3 του άρθρου 7 του ν. 2508/1997 αντικαθίσταται ως εξής: Η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης γίνεται με προεδρικό διάταγμα με πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων μετά από γνώμη του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος.

γ. Το τρίτο εδάφιο της παρ.3 του άρθρου 7 του ν. 2508/1997 καταργείται και στο τελευταίο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 11 του ίδιου νόμου οι λέξεις του οικείου νομάρχη αντικαθίστανται με τις λέξεις του αρμόδιου οργάνου.

2. Οι ρυθμίσεις του άρθρου 26 του ν.1337/1983, όπως ισχύει, γίνονται με το προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων. ΚατΔεξαίρεση, ο καθορισμός χώρων για την ανέγερση κτιρίων κοινής ωφέλειας που εξυπηρετούν τις τοπικές ανάγκες των Ο.Τ.Α. ΑΔ και ΒΔ βαθμού γίνεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων, πλην των περιοχών που αναφέρονται στην περ.δ της παρ. Α4.2. του παρόντος άρθρου και των περιοχών που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 500μ. από την ακτή.

3. Κάθε διάταξη ως προς τις ως άνω αρμοδιότητες πολεοδομικών ρυθμίσεων που έρχεται σε αντίθεση με τα οριζόμενα στο άρθρο αυτό καταργείται. Επίσης καταργείται κάθε διάταξη με την οποία μεταβιβάστηκαν αρμοδιότητες πολεοδομικών ρυθμίσεων στους νομάρχες και σε δημοτικά ή κοινοτικά συμβούλια.

4. Δεν απαιτείται εκ νέου η τήρηση της διαδικασίας της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του ν.δ/τος της 17.7.1923, για την έγκριση ή τροποποίηση ρυμοτομικών σχεδίων, που έγιναν με αποφάσεις νομαρχών ή δημοτικών συμβουλίων οι οποίες έχουν ακυρωθεί επειδή εκδόθηκαν αναρμοδίως ή κατά των οποίων έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα. Στην περίπτωση αυτήν αρκεί η επικαιροποίηση της γνωμοδοτήσης του αρμόδιου δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου

που πιστεύεις ότι μπορεί να ενταχθεί;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.