Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΕΑ με βοηθητικό λογισμικό ή με το χέρι?


panos-vicious

Recommended Posts

Φίλε, με όλο το σεβασμό, άσε το "πακέτο", πες ότι το πλήρωσες -και θα το πληρώνεις αν κάνεις ανανέωση!!!- τσάμπα και βερεσέ όλο μαζί -μιας και δεν το διαχωρίζουν- και χρησιμοποίησε μόνο το υπολογιστικό μέρος του. ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΧΝΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ως προς τα αποτελέσματα, είτε με δικά σου προγράμματα, είτε με excelακια που θα βρεις στα σχετικά downloads του φόρουμ. Όλα τα σχετικά (π.χ. θερμογέφυρες) με το χεράκι στο χαρτί και το autocad στη συνέχεια (ή και κατευθείαν αν είσαι σίγουρος) και κατόπιν πέρασμα στο υπολογιστικό. Μην περιμένεις καμιά ουσιαστική βοήθεια από εταιρεία λογισμικού. Την τύφλα τους ξέρουν.

Οι θερμογέφυρες θα είναι, μάλλον, το μικρότερο "κακό" που θα έχεις να αντιμετωπίσεις σε σχέση με τον ΚΕΝΑΚ και το λογισμικό που χρησιμοποιείς. Έχει χειρότερες παγίδες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε, με όλο το σεβασμό, άσε το "πακέτο", πες ότι το πλήρωσες -και θα το πληρώνεις αν κάνεις ανανέωση!!!- τσάμπα και βερεσέ............ Όλα τα σχετικά (π.χ. θερμογέφυρες) με το χεράκι στο χαρτί και το autocad στη συνέχεια (ή και κατευθείαν αν είσαι σίγουρος) και κατόπιν πέρασμα στο υπολογιστικό..................

 

 

Άψογος και τεκμηριωμένος όπως πάντα, ο φίλος και συνάδελφος panos-vicious

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο υπερβολικοί.

Δεν έχω πρόγραμμα, επειδή πιστεύω ότι κάνω μια ΜΕΑ πολύ πιο γρήγορα και πολύ καλύτερα στο χέρι (μια δόση χιούμορ, μια δόση αλαζονείας και μια δόση αλήθειας).

 

Ετυχε όμως να παρακολουθήσω από κοντά τα εμπορικά προγράμματα και έχω άποψη. Ειδικά για ένα ξακουστό, αν το αφήσεις να σε <<καθοδηγήσει>> θα κάνεις ΜΕΑ για άλλο κτίριο απ' αυτό που μελετάς.

 

Οσους γνωρίζω ότι την ψάχνουν και κατέχουν από ΚΕΝΑΚ (που δουλεύουν προγράμματα), έχουν τρελάνει στα τηλέφωνα τις εταιρίες λογισμικού. Εχουν γίνει έμμεσα συνεργάτες τους, γιατί μετά τις παρατηρήσεις τους ανεβάζουν τις ενημερώσεις. Από μόνοι τους μάλλον δεν είναι ικανοί να εντοπίσουν τις τρύπες. Αν παρακολουθήσεις με τι ρυθμούς πολυβόλου βγάζουν τις ενημερώσεις θα καταλάβεις τι λέω.

 

Και αυτά για ότι φαίνεται. Για ότι δεν φαίνεται (μεταφορά δεδομένων στο πρόγραμμα ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ όπως π.χ. θερμογέφυρες)..... ο θεός βοηθός.

 

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί (η πλειοψηφία) που δουλεύουν τα προγράμματα, δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, δεν έχουν καμιά απορία και βέβαια δεν την ψάχνουν και καθόλου.

Το γέλιο θα πέσει στις επιθεωρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόγραμμα το έχω θέλει πολύ έλεγχο βγάζει αρκετά περίεργα και κουλά και έχω πάρει και εγώ να ρωτήσω πάρα πολλά πράγματα για το πως τι κτλ εξακολουθώ να σας βρίσκω υπερβολικούς.

 

Ότι δεν αξίζει 1200 που ζητάνε δεν αξίζει καθώς και ότι είναι ημιτελές συμφωνώ (έχω κάνει και σχετικό θέμα) όχι όμως ότι είναι καλύτερα χωρίς.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερα χωρίς.

Στις 2-3 πρώτες ΜΕΑ είναι το ζόρι. Στην αρχή φαίνεται βουνό.

 

Αν πάρεις το κολάι, οργανώσεις καλά τα δεδομένα σου και ξέρεις πολύ καλά τι να κάνεις σε κάθε περίπτωση, η δουλειά βγαίνει πολύ γρήγορα.

Link to comment
Share on other sites

Το μονο που προσφερει το προγραμμα ειναι τα ετοιμα σχεδια και η συνοψη των αποτελεσματων σε κειμενακια...

 

ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ που σας βγαζει....μου χει τυχει ας πουμε ενω του εχω περασει στις οψεις ολες τα κουφωματα σωστα, να μου τα βγαζει λαθος στο σχεδιο των οψεων.

 

Το προβλημα ως δια μαγειας λυθηκε οταν πατησα απλα να ξαναλυσει το μοντελο.....απιστευτα πραγματα δηλαδη....

Link to comment
Share on other sites

θα ήθελα πολύ να μάθω σε ποιο πρόγραμμα αναφέρεστε (από περιέργεια)!

 

είχα την τύχη να δουλέψω και με τα δυο πιο "διαδεδομένα" προγράμματα....είχα όμως την ατυχία να αγοράσω το χειρότερο ανάμεσα στα δυο λόγω έλλειψης χρόνου και βιαστικής απόφασης. Βέβαια αυτό είχε το θετικό ότι στηρίχτηκα και εγώ τελικά πολύ στο να δουλέψω με το χέρι.

 

 

όντως και τα δυο προγράμματα έχουν ελλείψεις. εγώ το μόνο εξυπηρετικό που βρίσκω είναι ότι τουλάχιστον δεν υπολογίζεις το κέλυφος με το χέρι, σου βγάζουν το τεύχος υπολογισμών. Αλλά σίγουρα μετά χρειάζεται πολύ δουλειά για να κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις. Τέλος, το ιδανικό είναι να κάνεις πάντα εξαγωγή στο xml, να το ελέγχεις και μετά να κάνεις την κατάταξη απευθείας από εκεί.

 

αλλιώς δεν είσαι σίγουρος σε καμμία περίπτωση για το τι ακριβώς έχει ληθφεί υπόψιν στην κατάταξη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.