Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόληξη κλιμακοστασίου στο δώμα (Ν. 4014/11)


Recommended Posts

ssouanis γι αυτο ανεφερα πριν οτι στα παραδειγματα του υπεκα για αυθαιρεσια σε οροφο δεν βαζει συντελεστη για υπερβαση πλαγιων αποστασεων, παρα μονο στο παραδειγμα με την αυθαιρεσια κατ'επεκταση .Υποτιθεται παμε να τακτοποιησουμε την αυθαιρετη κατασκευη , οχι ολοκληρες πολυκατοικιες!!!Και δεν μπορει ο ιδιοκτητης του κατω διαμερισματος να ρυθμισει το διαμερισμα του που ειναι νομιμο, μονο και μονο επειδη ο αλλος εχει κανει αυθαιρετο στο δωμα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 208
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Είμαι απόλυτα μαζί σου.

Απλά το διάβασα αλλού για αυτό το ανέφερα ως άποψη που κυκλοφορεί.

Δεν την ασπάζομαι.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα αυτο που λεει στο παραδειγμα με ανησυχει 14 4) Εάν υπάρχει στο δώμα απόληξη κλιμακοστασίου και δίπλα στο ίδιο ύψος με αυτή κλεισμένος χώρος είναι παράβαση ύψους?

Είναι υπέρβαση ύψους και συντελεστή δόμησης, δεδομένου ότι ο χώρος αυτός θεωρείται τμήμα ορόφου.

Επειδη θεωρει οτι ειναι τμημα οροφου ο χωρος ο αυθαιρετος, αρα μηπως θεωρειται και η αποληξη οροφος? Μακαρι οχι .Πως το αντιλαμβανεστε ?

Θα προσπαθησω να μιλησω με τεε την δευτερα α!!! την παρασκευη εβγαλα γραμμη 2 φορες μια σε 6' και την δευτερη σε 30'' !!!!!

Edited by dora22
Link to comment
Share on other sites

Στην απάντηση αυτή δεν αναφέρει κάτι για την απόληξη. Μπορεί κάποιος με ένα μικρό λογικό άλμα να πει ότι ΔΕ θα μετρήσει. Αυτή είναι και η δική μου άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο που με εχει εκνευρισει ειναι οτι προσπαθουμε να ερμηνευσουμε τι μπορει να κρυβεται πισω απο καθε τι που λεε το υπεκα , το τεε .Ημαρτον καθομαστε και παιζουμε με τις λεξεις για να βγαλουμε μια ακρη!!!Στο τσακ ειμαι να τα παρατησω , ειναι πολυ ψυχοφθορα ολη αυτη η κατασταση.Καλα ελεγε ο παππους μου, να γινω δασκαλα(δασκαλος αυτος ).... που μυαλο εγω .....

Link to comment
Share on other sites

Από απάντηση της κ.Λεμπέση στο σεμινάριο του ΙΕΚΕΜ.

 

Στην παρ.Α.ΙΙ.3 της Εγκ.13/11 αναφέρεται ότι: Οι αυθαίρετες κατασκευές σε κτίσματα με άδεια κρίνονται αυτοτελώς και δεν επηρεάζουν τα νόμιμα τμήματα που είναι λειτουργικά άσχετα με την αυθαίρετη κατασκευή και αποτελούν ξεχωριστές οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες (άρθρο 26 παρ.4). Κατά συνέπεια η αύξηση του ύψους δεν θα επηρεάσει το Δ των νόμιμων κτιρίων. Αυτό έχει σίγουρα εφαρμογή σε ένα πολυόροφο κτίριο με οριζόντιες ιδιοκτησίες, στο οποίο πχ κατασκευάσθηκε ένα αυθαίρετο δώμα.

Link to comment
Share on other sites

Ασχετη με την αυθαίρετη κατασκευή είναι η απολ. κλιμ/σίου που πλέον είναι ο μοναδικός τρόπος να πάς στο αυθαίρετο;

Νομίζω ότι μετράει κανονικά.... επίσης κάτι θα πρέπει να γίνει και για την αύξηση του ύψους...

 

Το πιο συχνό πράγμα στις αυθαιρεσίες είναι η αύξηση ύψους... από μεζονέτες μέχρι πολυκατοικίες και δεν έχουμε βγάλει άκρη με τους ηλίθιους!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Με τον ΓΟΚ 73 μπορούσες να ενσωματώσεις την απόληξη του κλιμ/σιου στον τελευταίο όροφο χωρίς να προσμετρά (η απόληξη) στον Σ.Δ. (δεν νομίζω ότι αυτό επιτρεπόταν με τον ΓΟΚ 85). Φυσικά σ' αυτήν την περίπτωση το κλιμ/σιο σταματούσε στον τελευταίο όροφο.

Εάν λοιπόν το κτίσμα κατασκευάστηκε προ ΓΟΚ 85 δεν θα προσμετρήσεις το κλιμακοστάσιο.

Link to comment
Share on other sites

Δε θα προσμετρήσεις το κλιμακοστάσιο έτσι και αλλιώς.

Αυτή είναι η άποψη μου.

Η απόληξη εκτός από το αυθαίρετο χώρο, εξυπηρετεί και το υπόλοιπο κοινόχρηστο δώμα.

Το ότι βγαίνεις από εκεί για να πας στον χώρο δεν νομίζω ότι της προσδίδει τον τίτλο του "λειτουργικά σχετικού χώρου".

Link to comment
Share on other sites

Πραγματι , στον διαδρομο υπαρχει πορτα που οδηγει στην υπολοιπη ταρατσα , η οποια ειναι ενιαια με τον χωρο που εχει κατασκευαστει η αυθαιρεσια.Υπαρχει επισης μια μεταλλικη σκαλα που οδηγει σε χωρο πανω απο το δωμα στο μηχανοστασιου του ανσανσερ με υψος κοντα στα 2μ.Σε ερωτηση στο τεε μου ειπαν οτι θα μπει και αυτο σαν αυθαιρεσια μαζι με την αυθαιρετη κατοικια.Επισης θεωρω σωστο να παρω σαν λοιπη παραβαση το υψος του δωματος αφου απο 2,20 στα σχεδια ειναι 2,80 στην πραγματικοτητα οπως και η κατοικια.Απλως σκεφτομαι μηπως μου πουν οτι πλεον αφου δεν εχει τις προδιαγραφες του δωματος (λογω υψους) το κλιμακοστασιο να πρεπει να μπει στην δομηση.

Μηπως απο την αλλη δεν πρεπει να ασχοληθω καθολου με το δωμα και το μηχανοστασιο ,αφου ειναι κοινοχρηστα και ο ιδιοκτητης θελει να ρυθμιση την κατοικια του?Θα εχω προβλημα με την βεβαιωση νομιμοτητας για την οποια μεταβιβαση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.