Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΕΩΣ ΣΕ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ


Leon_216

Recommended Posts

θα ηθελα να ρωτησω τι απαιτειται για να ανοιξω ενα μαγαζι σε ιδιοκτητο χωρο στο ισογειο, το οποιο θα ειναι χοντρικο εμποριο (ειδη υγιεινησ- χαρτικα- οσπρια). η τωρινη χρηση οπωσ φαινεται στην εγκεκριμενη κατοψη τησ πολεοδομιασ ειναι καταστημα..ρωτησα καποιουσ μηχανικουσ και μου ειπανε οτι θελει αδεια για χρηση υγιεινομικου ενδιαφεροντοσ...ισχυει? ποσο κοστιζει μια τετοια διαδικασια? τα καταστηματα ειναι δυο..50 και 60 μ² αντιστοιχα...

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

θα πρέπει να έχεις 2 ξεχωριστά καταστήματα αν έτσι φαίνονται στα εγκεκριμένα σχέδια. Αν θες να έχεις ένα πρέπει να εκδόσεις οικοδομική άδεια για συνένωση καταστημάτων. Μετά αφού τελειώσεις με τις οικοδμικές άδειες, ο ίδιος μηχανικός, θα σου δώσει βεβαίωση Κύριας χρήσηςγια το ένα κατάστημα. Αν δεν βγάλεις άδεια για εσωτερικές διαρρυθμίσεις και συννένωση θα πρέπει να λειτουργήσεις τα καταστήματα ξεχωριστά. Και σε αυτή την περίπτωση θα αποτανθείς σε μηχανικό, ώστε να σου δώσει Βεβαίωση Κύριας χρήσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δηλαδη εννοειται οτι δεν απαιτειται εκδοση αδειασ σε περιπτωση που τα καταστηματα παραμεινουν ωσ εχουν. το μονο που θα κανει ο μηχανικοσ ειναι να ζητησει απο την πολεοδομια μια βεβαιωση κυριασ χρησησ (τα δικαιολογητικα ειναι το στελεχοσ τησ αδειασ και κατοψεισ του χωρου?) και μετα εφοσον λαβει την βεβαιωση θα μπορει ο ιδιοκτητησ να ανοιξει κανονικα το καταστημα του. ποσο κοστιζει μια τετοια διαδικασια? ευχαριστω!

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Να τσεκάρει αν οι χρήσεις γης της περιοχής επιτρέπουν χοντρεμπόριο.

 

 

Υ.Γ.Επειδή τα κεφαλαία δεν επιτρέπονται σε παρακαλώ να γράφεις με πεζά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

σε κάθε περίπτωση θελει οικοδομική άδεια (συνενωση καταστημάτων, πώληση οσπρίων)

αναμενόμενο κόστος 4-6 χιλ € +ΙΚΑ 1500€

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.