Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΣ.79

Members
  • Περιεχόμενα

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

ΜΣ.79's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδο εντός σχεδίου (50%-50%) υπάρχουν τρία ανεξάρτητα τριώροφα κτίρια για τα οποία έχει γίνει διανομή κτιρίων και πράξη συστάσεως οριζόντιας ιδιοκτησίας ανά ορόφους. Υπάρχουν αυθαιρεσίες και στα 3 κτίρια καθώς και στον κοινόχρηστο χώρο του οικοπέδου. Οι αυθαιρεσίες δεν υπάγονται στην περίπτωση του άρθρου 98, παρ.5 (α) & (β). Ο ιδιοκτήτης ενός εκ των τριών κτιρίων θέλει να εντάξει στο νόμο Ν.4495/2017 τον έναν εκ των τριών ορόφων του κτιρίου που του ανήκει. Πώς πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη δήλωση. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  2. ολοι εχουν χτισει ο καθενας, στο τμημα που του ανηκει εχει τη δικη του κατοικια. Ολες οι κατοικιες ειναι προ του 55 Στο δικο μου τμημα οι αυθαιρεσιες ειναι προσφατες 2010 για τον 4178 δεν εχω θεμα αλλα προκειται να βγαλω αδεια νομιμοποιησης και απο την πολεοδομια ζητουν τοπογραφικο ολου του οικοπεδου και των κτιριων που υπαρχουν σε αυτο Η αντιδικια για κατι δεντρα ειναι , που ηθελε η πελατισσα μου να κοπουν. Πού μπορω να βρω οτι σε καθετες ιδιοκτησιες δεν επιτρεπεται περιφραξη?
  3. συναδελφοι καλησπερα εχω περιπτωση εξ αδιαιρετου εντος σχεδιου που εχει γινει συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας. οι ιδιοκτητες ειναι τρεις. Οι δυο εχουν απο 24% και ο τριτος 52%. Η πελατισσα μου εχει το 24% και βρισκεται σε αντιδικια με τον ιδιοκτητη του 52% Ζητησα την αδεια του για να μπω στο τμημα του και να μετρησω προκειμενου να φτιαξω νεο τοπογραφικο και διαγραμμα καλυψης- οπως απαιτειται και δε μου το επιτρεπει. Το πιο προσφατο τοπογραφικο ειναι του 1988 - καμια σχεση με την τωρινη κατασταση. εχει αντιμετωπισει καποιος αναλογη κατασταση? τι γινεται στην περιπτωση αυτη? αφου υπαρχει συσταση οριζ. ιδιοκτησιων απαιτειται Υπευθυνη δηλωση συναινεσης των ιδιοκτητων ? στον πινακα με τους ιδιοκτητες πρεπει να γραφουν και οι τρεις με τα ποσοστα τους ή μονο η πελατισσα μου
  4. ευχαριστω για την απαντηση, βρισκομαι σε στασιμο οικισμο και θεωρω οτι το κτιριο Α, απο τη στιγμη που εχει υπερβασεις-αυθαιρεσιες δε θεωρειται νομιμως υφισταμενο και τα 8τμ ειναι αυθαιρεσιες του 1990, αρα καθαρο αυθαιρετο ενω το Β θεωρειται νομιμως υφισταμενο συμφωνα με το αρθρο 14 του ΝΟΚ θ) Σε οικόπεδα όπου κατασκευάζονται περισσότερα του ενός κτίρια, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους είναι Δ. Δεν αλλάζει τίποτα από τα προϊσχύοντα, ίσχυε και στον ΓΟΚ 2831/2000. Το ίδιο και η ακόλουθη διάταξη 14.1ι οποτε στην περιπτωση μου δεν εχω ελαχιστη αποσταση Δ. Η περίπτωση 8 του παραρτήματος δεν αναφερεται καθολου στην αποσταση μεταξυ κτιριων και χρειαζεται διευκρινιση Το θεμα ειναι αν θα μπορουσα να θεωρησω εντος Δ τμημα του κτιριου Β και να νομιμοποιησω το αλλο.
  5. συναδελφοι εχω το εξης προβλημα να αντιμετωπισω. σε οικοπεδο υπαρχουν δυο κτιρια Α και Β προ του 55 που η μεταξυ τους αποσταση ειναι 1,65μ. Στο κτιριο Β δεν εχει γινει ποτε καμια εργασια ανακαινισης. Στο κτιριο Α (65μ2) εχουν γινει οικοδομικες εργασιες αντικατασταση στεγης, σοβατισματα, αλουμινια, βαψιματα κ.λ.π) και ταυτοχρονα και εχει γινει μια επεκταση της ταξης των 8τ.μ προς την πλευρα που συνορευει με το κτιριο Β. Αυτο εχει ως αποτελεσμα η μεταξυ τους αποσταση απο 1,65μ να ειναι 0,85. Στην περιπτωση αυτη αυθαιρετο ως προς Δ ειναι το κτιριο Α ή Β? Μπορω να θεωρησω αυθαιρετο το Β - που καποια στιγμη θα γκρεμιστει(-οχι τωρα ομως) και να βγαλω αδεια νομιμοποιησης για το Α ?
  6. σε κτιριο προ του 1955 μεταγενεστερα εκανε ο ιδιοκτητης αλλαγη περιγραμματος, γκρεμισε ενα τοιχο και τον τοποθετησε πιο μεσα, προκειμενου να δημιουργηθει ιδιωτικος δρομος εισοδου σε αλλο οικοπεδο συγχρονως εφτιαξε και στεγη πώς υπολογιζουμε την αυθαιρετη αλλαγη περιγραμματος, απο τη στιγμη που εχουμε μειωση των τ.μ. της κατοικια?
  7. εχει αντιμετωπισει κανεις αναλογη περιπτωση ? σε κτιριο προ του 1955 μεταγενεστερα εκανε ο ιδιοκτητης αλλαγη περιγραμματος, γκρεμισε ενα τοιχο και τον τοποθετησε πιο μεσα, προκειμενου να δημιουργηθει ιδιωτικος δρομος εισοδου σε αλλο οικοπεδο συγχρονως εφτιαξε και στεγη γνωρίζετε πώς υπολογιζουμε την αυθαιρετη αλλαγη περιγραμματος, απο τη στιγμη που εχουμε μειωση των τ.μ. της κατοικια?
  8. δεν αυξησα τις παραβασεις, απλα εναν ανοιχτο Ημ.Χωρο και ενα Εξωτ, Κλιμακοστασιο που στο 4014 υπολογιζονταν σε ξεχωρικα Φ.Κ, τα μεταφερω τωρα στις λοιπες παραβασεις και σβηνω τα Φ.Κ (αρα μειωνονται τα τ.μ.) τα υπολογιζω με αναλυτικο....... σημειωση υπηρχαν ηδη 2 λοιπες παραβασεις (κατασκευη στεγης), οποτε τα συνυπολογιζω με αυτες απλα με το 4178 οι λοιπες παραβασεις απο 2 γινονται 1
  9. καλημερα εχω δηλωση που εχω μεταφερει απο το 4014 στον 4178 καποια απο τα φκ του 4014 κατα τη μεταφορα τους στον 4178 θεωρουνται λοιπες παραβασεις και υπολογιζονται με αναλυτικο αποτελεσμα αυτου ειναι το συνολο των τ.μ κατα τη μεταφορα να μειωνονται...........ενω το προστιμο που επαναυπολογιζεται αυξανεται γνωριζει καποιος αν η "αλλαγη των τ.μ." που αναφερει ο νομος εχει να κανει και με τη μειωση των τ.μ. ή μονο με την αυξηση τους ? στην περιπτωση αυτη ποιο προστιμο θα πληρωσει ο ιδιοκτητης?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.