Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ioannis K. Geronikos

Προκλητικό πρόγραμμα της τράπεζας αττικής για τους μηχανικούς

Recommended Posts

Πρόγραμμα της τράπεζας Αττικής και αποφάσεις ΔΣ ΕΤΑΑ

 

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό των Μηχανικών επιτυγχάνει το ΤΕΕ, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα βελτίωσης τόσο των όρων οικονομικού διακανονισμού όσο και των συνθηκών εξυπηρέτησης των σκληρά δοκιμαζόμενων διπλωματούχων μηχανικών της χώρας, προκειμένου να ρυθμίσουν και να εκπληρώσουν τις παλαιότερες και τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

 

Συγκεκριμένα:

 

-Με αξιοσημείωτη επιτυχία εφαρμόζεται από το καλοκαίρι το νέο πρόγραμμα της Attica Bank, το οποίο προβλέπει ότι όλοι οι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ και οι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, μπορούν να εξοφλούν τις εισφορές τους προς το ΤΕΕ και το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, μέσω της πιστωτικής κάρτας Attica Technocard Visa.

 

-Δύο νέες ευνοϊκές αποφάσεις, που αφορούν η πρώτη σε νέο «πάγωμα» της επιβολής των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των Διπλωματούχων Μηχανικών για το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και η δεύτερη σε αποπληρωμή παλαιότερων οφειλών έως σε 12 μηνιαίες δόσεις έλαβε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΑ και τίθενται σε εφαρμογή.

 

Οι δύο νέες αποφάσεις προστίθενται στα αποτέλεσμα του διαρκούς αγώνα, που έχει αναλάβει ο τεχνικός κόσμος, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζη, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, τους τεχνικούς επιστημονικούς φορείς και τις συλλογικότητες των Μηχανικών κατά των επιθετικών και εξοντωτικών ρυθμίσεων εις βάρος των δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση και την ύφεση διπλωματούχων μηχανικών.

 

Το ασφαλιστικό αποτελεί σταθερό μέτωπο διαρκούς αγώνα του ΤΕΕ και των Μηχανικών, ενώ για κάθε μικρό η μεγαλύτερο αποτέλεσμα δεν επιτρέπονται πανηγυρισμοί ούτε εφησυχασμός. Οι στόχοι είναι να ακυρωθούν οι εξοντωτικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις αλλά και να αποκατασταθούν η λεηλασία του κοινωνικού ασφαλιστικού κεφαλαίου της χώρας, τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ και οι ιατρικές, ασφαλιστικές και κοινωνικές παροχές και τα δικαιώματα των μηχανικών.

 

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΣ ΕΤΑΑ

 

Σταθερό μέτωπο αγώνα το ασφαλιστικό για το ΤΕΕ

 

Το ασφαλιστικό αποτελεί σταθερό μέτωπο διαρκούς αγώνα του ΤΕΕ και των Μηχανικών. Ο στόχος των πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων, που έχει αναλάβει το ΤΕΕ είναι αφενός μεν να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα και μέτρο που θα βοηθήσει και θα ανακουφίσει τον σκληρά δοκιμαζόμενο τεχνικό και επιστημονικό κόσμο της χώρας να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του αφετέρου δε να ανατραπούν οι μνημονιακές αντιασφαλιστικές αποφάσεις και νόμοι, όλων των τελευταίων ετών, που έχουν επιβληθεί. Δηλαδή να ακυρωθούν οι εξοντωτικές ασφαλιστικές ρυθμίσεις αλλά και να αποκατασταθούν η λεηλασία του κοινωνικού ασφαλιστικού κεφαλαίου της χώρας, τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ και οι ιατρικές, ασφαλιστικές και κοινωνικές παροχές και τα δικαιώματα των Μηχανικών. Πιο αναλυτικά, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό των Μηχανικών, που έχει πετύχει το ΤΕΕ έχουν ως εξής:

 

Νέο πρόγραμμα εξόφλησης εισφορών για τους Μηχανικούς

 

Η Attica Bank στα πλαίσια της συνεργασίας της με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και το ΕΤΑΑ - Τομείς Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΣΜΕΔΕ), προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών της προς τα μέλη τους. Με το νέο πρόγραμμα της Attica Bank, όλοι οι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ και οι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, μπορούν να εξοφλούν τις εισφορές τους προς το ΤΕΕ και το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις, μέσω της πιστωτικής κάρτας Attica Technocard Visa. Η πιστωτική κάρτα Attica Technocard Visa, είναι ειδικά σχεδιασμένη για τους μηχανικούς και προσφέρει ένα από τα χαμηλότερα επιτόκια της αγοράς. Η χορήγηση της πραγματοποιείται σε ένα από τα 80 καταστήματα του δικτύου της Attica Bank με γρήγορες και ευέλικτες διαδικασίες, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Η εξόφληση των εισφορών μπορεί να πραγματοποιείται, είτε μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Attica Bank, είτε τηλεφωνικώς μέσω της υπηρεσίας phone banking. Οι δεσμοί της Attica Bank με το ΤΕΕ και τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ είναι μακροχρόνιοι και υλοποιούνται και μέσω άλλων προϊόντων και υπηρεσιών ειδικά σχεδιασμένων για τους μηχανικούς, όπως:

 

• Attica Technocard Visa,

• Καταθετικοί λογαριασμοί με ελκυστικά επιτόκια,

• Χρηματοδοτικά προγράμματα με χαμηλότοκα επιτόκια,

• Υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

 

Αναλυτική ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα «Εξόφλησης Εισφορών» προς το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και ΤΕΕ παρέχεται από το δίκτυο καταστημάτων της Attica Bank, την ιστοσελίδα της Τράπεζας www.atticabank.gr καθώς και στα τηλέφωνα 801-11-500900 και 210-3669000.

 

Δύο νέες αποφάσεις του ΔΣ ΕΤΑΑ για τους Μηχανικούς

 

Δύο νέες ευνοϊκές αποφάσεις, που αφορούν η πρώτη σε νέο «πάγωμα» της επιβολής των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των Διπλωματούχων Μηχανικών για το δεύτερο εξάμηνο του 2013 και η δεύτερη σε αποπληρωμή παλαιότερων οφειλών έως σε 12 μηνιαίες δόσεις έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΑ.

 

Οι δύο νέες αποφάσεις προστίθενται στα αποτέλεσμα του διαρκούς αγώνα, που έχει αναλάβει ο τεχνικός κόσμος, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζη, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ, τους τεχνικούς επιστημονικούς φορείς και τις συλλογικότητες των Μηχανικών κατά των επιθετικών και εξοντωτικών ρυθμίσεων εις βάρος των δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση και την ύφεση διπλωματούχων μηχανικών. Ο αγώνας των Μηχανικών αναπτύχθηκε μέσω θεσμικών παρεμβάσεων του ΤΕΕ, με νομικές ενέργειες και δικαστικές προσφυγές κατά των παράνομων και αντισυνταγματικών ασφαλιστικών ρυθμίσεων που επιβλήθηκαν εις βάρος των Μηχανικών και με πολιτικές παρεμβάσεις προς τους πολιτικούς αρχηγούς, τους αρμόδιους υπουργούς και τους εκπροσώπους των κομμάτων. Παράλληλα οργανώθηκαν στην Αθήνα και στην περιφέρεια αλλεπάλληλες και δυναμικές κινητοποιήσεις των Μηχανικών στην κατεύθυνση της αναβολής και εντέλει ακύρωσης στην πράξη των εξωπραγματικών και εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών, που προβλέπουν οι μνημονιακοί νόμοι των κυβερνήσεων της τελευταίας τριετίας. Ειδικότερα οι δύο νέες αποφάσεις του ΔΣ του ΕΤΑΑ προβλέπουν:

 

Το ΕΤΑΑ θα αποστείλει ειδοποιητήρια για το β΄ εξάμηνο του 2013 σε περίπου 80.000 ασφαλισμένους των Τομέων Μηχανικών και ΕΔΕ, με παλαιές τιμές, προ της εφαρμογής της διάταξης περί αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ επί της σχετικής προσφυγής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

 

Για την υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών έως 31/12/2012, εφόσον υφίστανται τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές μετά την 1/1/2013 είτε θα εξοφλούνται εφάπαξ πριν από την ημερομηνία υπαγωγής στην ρύθμιση είτε θα ρυθμίζονται σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

 

Πηγή: http://portal.tee.gr/

 

Δεν ξέρω για εσάς, προσωπικά βρίσκω την είδηση άκρως προσβλητική για τη νοημοσύνη μας. Θα πρέπει να τους λέμε και ευχαριστώ που μας χρεώνουν με μη ανταποδοτικές εισφορές και από πάνω στήνουν υπηρεσία του κ...λου για να τους ξεχρεώνουμε, στην τράπεζα Αττικής που είναι μαγαζάκι τους.

 

Click here to view the είδηση

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

προτιμώ να πάρω διακοποδάνειο παρά εοπυδάνειο. Ρε κάτι εξυπνάκηδες!!

  • Upvote 7

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

+ 1000

  • Upvote 2

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Εγώ έχω μία άλλη ιδέα

 

Να δώσει η ΑΤΤΙCA δάνειο στην κυβέρνηση για να επιστρέψει τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ του PSI από τα αποθεματικά του ταμείου μας

 

Μετά από αυτό βλέπουμε...

  • Upvote 7

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Την παρών ανακοίνωση τη βάλανε και στο ηλεκτρονικό δελτίο που αποστέλλουν για να δείξουν την τεράστια επιτυχία του ΤΕΕ έναντι της λαίλαπας των εισφορών.

Τέτοιους ψηφίζουμε τέτοια μας αξίζουν...

Γαργάρα η προσωρινή διακοπή - αναστολή της ιδιότητας μηχανικού βλέπω...

  • Upvote 3

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Την παρών ανακοίνωση τη βάλανε και στο ηλεκτρονικό δελτίο που αποστέλλουν για να δείξουν την τεράστια επιτυχία του ΤΕΕ έναντι της λαίλαπας των εισφορών.

Τέτοιους ψηφίζουμε τέτοια μας αξίζουν...

Ακριβώς όπως το είπες!

Και στην κορυφή της πρώτης σελίδας του ηλεκτρονικού δελτίου το ζουμί της υπόθεσης :εκλογές.

Σαπίλα...

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

"Δεν ξέρω για εσάς, προσωπικά βρίσκω την είδηση άκρως προσβλητική για τη νοημοσύνη μας. Θα πρέπει να τους λέμε και ευχαριστώ που μας χρεώνουν με μη ανταποδοτικές εισφορές και από πάνω στήνουν υπηρεσία του κ...λου για να τους ξεχρεώνουμε, στην τράπεζα Αττικής που είναι μαγαζάκι τους."

  • Upvote 3

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

απο αυριο ΟΛΟΙ ΣΑΣ μου χρωστατε απο 1,000 ευρω

 

αλλα επειδη ειμαι καλος καθε μηνα απο 50 ευρω

 

μη ρωτατε γιατι χρωστατε ....δεστε οτι ειμαι καλος και θελω μονο 50 ευρω το μηνα

 

 

υγ 1  σε λιγο εχουμε εκλογες τεε μην ξεχαστουμε και την ριξουμε αλλου

υγ 2 αν η αποχη παλι ειναι μεγαλη μην μας φταινε τα κομματοDOG ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

Edited by akius
  • Upvote 3

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

+1

 

Πολύ καλό akius για το 1ο κομμάτι περί χρέωσης...

 

Όσο για το 2ο μην έχεις ψευδεσθήσεις, στις 28/11/13 πάλι οι ίδιοι (τα κομμαDOGS όπως πολύ σωστα ονομάζεις) θα είναι οι εκλεγμενοι... είναι πολλά τα λεφτά της ΚΛΙΚΑΣ Άρη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μοιράσου αυτή την δημοσίευση


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.