Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimimarini

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dimimarini's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα! Για ρύθμιση στεγάστρου(ξύλινη κατασκευή με κεραμοσκεπή) με 4178, που κατασκευάστηκε μετά το 2011 σε ακάλυπτο: 1. Υπάρχει κάποιο παραθυράκι για να τεκμηριωθεί παλαιότητα πριν το '11 ? (φυσικά δεν υπάρχει συμβολαιογραφικό/δημόσιο έγγραφο/αεροφωτογραφία που να φανερώνει πως κατασκευάστηκε πριν το '11) 2. Αρκεί η συναίνεση του 50% και άνω των συνιδιοκτητών ή απαιτείται το 100%? Σκέφτομαι επίσης να συμβουλέψω τον πελάτη να βγάλει κανονική άδεια , ωστόσο πολύ φοβάμαι οτι η αυθαίρετη κατασκευή δεν τηρεί το Δ.... Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. Καλημέρα! Αντιμετωπίζω την εξής περίπτωση: Σε ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας με υπέρβαση δόμησης έχω εντολή ανάθεσης για υποβολή στο ν.4178 από τον ιδιοκτήτη του 75%. Κατά την υποβολή πρέπει να συμπληρώσω το ΑΦΜ των συνιδιοκτητών του υπόλοιπου 25%, οι οποίοι είναι 7 στο σύνολο. Ωστόσο, είναι αδύνατο να γνωρίζω τα ΑΦΜ τους καθώς τα ποσοστά τους προέκυψαν αυτόματα από θάνατο προηγούμενου κατόχου του 50%, χωρίς να υπάρχει διαθήκη και χωρίς να έχει γίνει απ'αυτούς αποδοχή κληρονομιάς. Επομένως δεν υπάρχει συμβολαιογραφικό έγγραφο για να αναζητήσω τα στοιχεία τους, δεν υπάρχει δήλωση τους για ένταξη στο κτηματολόγιο και ΕΝΦΙΑ. Γνωρίζει κάποιος πως θα μπορούσα να προχωρήσω τη δήλωση στο σύστημα του ΤΕΕ? Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν χρήσιμη. Ευχαριστώ πολύ!
  3. Καλημέρα! Ελπίζω άθελα μου να μην παραβαίνω κάποιον από τους κανόνες. Αντιμετωπίζω την εξής περίπτωση: Σε ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας με υπέρβαση δόμησης έχω εντολή ανάθεσης για υποβολή στο ν.4178 από τον ιδιοκτήτη του 75%. Κατά την υποβολή πρέπει να συμπληρώσω το ΑΦΜ των συνιδιοκτητών του υπόλοιπου 25%, οι οποίοι είναι 7 στο σύνολο. Ωστόσο, είναι αδύνατο να γνωρίζω τα ΑΦΜ τους καθώς τα ποσοστά τους προέκυψαν αυτόματα από θάνατο προηγούμενου κατόχου του 50%, χωρίς να υπάρχει διαθήκη και χωρίς να έχει γίνει απ'αυτούς αποδοχή κληρονομιάς. Επομένως δεν υπάρχει συμβολαιογραφικό έγγραφο για να αναζητήσω τα στοιχεία τους, δεν υπάρχει δήλωση τους για ένταξη στο κτηματολόγιο και ΕΝΦΙΑ. Γνωρίζει κάποιος πως θα μπορούσα να προχωρήσω τη δήλωση στο σύστημα του ΤΕΕ? Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν χρήσιμη. Ευχαριστώ πολύ!
  4. Είναι θέσεις κατοψης σε παράταξη στην πρόσοψη του κτιρίου. Μπαίνεις από το δρόμο κ δεν υπάρχουν τοίχοι.
  5. Χαίρετε, θα ήθελα να μάθω ποιες είναι οι ελάχιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις ανοιχτής θέσης στάθμευσης. Πήγα στην Ποεοδομία κ ο μηχανικός εφαρμογής μου γύρισε πίσω το σχέδιο για θέση υπο γωνία 90 και διαστάσεις 3*4,5. Σύμφωνα, όμως, με τν υπουργική απόφαση που αναφέρεται σε προηγούμενα ποστ οι ελάχιστες επιτρεπόμενες διαστάσεις είναι 2,25*4,5. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; ευχαριστώ
  6. Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. ΓΟΚ85 αρθρο 2 παρ.32 Ημιυπαιθριος χωρος θεωρειται ο στεγασμενος χωρος του κτιριου, του οποιου η μια τουλαχιστον πλευρα ειναι ανοιχτη προς τον κοινοχρηστο χωρο ή τους ακαλυπτους χωρους του οικοπεδου που δεν προσμετρωνται στην καλυψη και οι υπολοιπες πλευρες του οριζονται απο τοιχους ή κατακορυφα φεροντα ή μη στοιχεια και χρησιμοποιειται για την μετακινηση ή προσωρινη παραμονη ανθρωπων. Αυτό με ανησυχεί και πιστεύω οτι πρέπει να γίνει στο όριο... georg coco μπορείς να διευκρινίσεις το θέμα με τα ανοίγματα?? Έχεις τη σχετική νομοθεσία?
  7. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Ναι σωστά...στο ν.3843... Το σύνολο των Η/Υ είναι 9,22τ.μ για την προσθήκη..και πάλι όμως δε φτάνει για να βγει στο ακάλυπτο τμήμα του οικοπέδου. Θα πρέπει να υπάρχει μια τρύπα στην πλάκα. Πώς προτείνεις να το χειριστώ? Αν περιμετρικά της τρύπας έχω δοκάρια θα πρέπει να προσμετρήσω την προβολή τους στο Σ.Δ και θα περάσει ΕΠΑΕ?
  8. Καλησπέρα συνάδελφοι, θέλω τη βοήθειά σας. Προκειται για προσθήκη ορόφου σε υπαρχουσα κατοικία δύο επιπέδων, η δόμηση στο β' όροφο υποχωρεί σε σχέση με το περίγραμμα το α' ορόφου. Στο υπολοιπόμενο τμήμα θέλω να φτιάξω ημιυπαίθριο. Το τμήμα αυτό, ωστόσο, είναι μεγαλύτερο από τις επιτρεπόμενες για ημιυπαίθριο διαστάσεις ως προς το βάθος (δηλ. είναι >1,80). α. Καταρχήν θα πρέπει ο ημιυπαίθριος να κολλήσει στην κύρια πρόσοψη ώστε να εφάπτεται σε ακάλυπτο τμήμα του οικοπέδου, σωστα? β. Σε αυτή την περίπτωση η προβολή των δοκαριων προσμετράται στη δομηση? (τα δοκάρια δεν μπορώ να τα αποφύγω για στατικούς λόγους.) γ. Στην περίπτωση που τα δοκάρια προσμετρώνται στη δόμηση υπάρχει περίπτωση να περάσω ΕΠΑΕ? δ. στο αστέγαστο τμήμα μπορώ να φτιάξω πέργκολα? ε. Πώς αλλιώς μπορώ να δώσω λύση? επισυνάπτω κάτοψη των α' και β' ορόφων για να γίνω πιο κατανοητή. ευχαριστω πολύ!
  9. Η απόσταση Δ είναι υποχρεωτική όπου το οικοπεδο συνορεύει με άλλο οικόπεδο? Για την απόσταση του κτιρίου από το όριο όπου εφάπτεται με τον δρόμο δεν έχω περιορισμό?(εκτός βέβαια αν έχει πρασία) Βασικά έχω ένα οικοπεδο σχεδόν τριγωνικό που μόνο η μία του πλευρά συνορεύει με άλλο οικόπεδο...
  10. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εννοώ από την εφορία διαγραφή και όχι από το ΤΕΕ. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
  11. Χαιρετε! Ειμαι νέο μέλος στο φορουμ, ονομάζομαι Δημητρα και είμαι αρχιτέκτονισσα. θελω τη βοηθεια σας σε κατι, εφοσον γνωρίζετε. Τι χρειάζεται για να κάνω διακοπή ασκησης επαγγελματος? Επίσης σε περιπτωση που αργοτερα θελω να κανω επανεναρξη υπαρχει η δυνατοτητα? πόσο διάστημα πρεπει να μεσολαβησει? και επισης πότε θα φαινεται οτι εχω κανει εναρξη? η παλια ή νεα ημερομηνια? ευχαριστω πολυ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.