Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ σε κατάστημα με ανοιχτή σκάλα προς μη θερμαινόμενο υπόγειο


katrmp

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα.sos Εχω ΠΕΑ ισόγειου καταστήματος και αποθήκης υπογείου και έχω πελαγώσει. Στην άδεια είναι κατ'αστημα με κλειστό γκαράζ και έγινε τακτοποίηση με το ν. Μπιρμπίλη ώς κατάστημα. Η αποθήκη υπογείου στην άδεια ήταν ανεξάρτητη ιδιοκτησία και δεν επικοινωνούσε με το μαγαζι. Στην πράξη επικοινωνεί με τρύπα, είναι μη θερμαινόμενη ενω το μαγαζι ειναι κενο αχρησιμοποιητο και έχουν πάει σωληνώσεις θέρμανσης απλά δεν έχει μπεί σώμα γιατί δεν έχει λειτουργήσει ποτέ(η πολυκατοικία λειτουργεί 2 έτη)

1. ως τι θα το πάρω; κατάστημα σε επαφή με μ.θ.χ;

2. ώς ενιαίο θερμαινόμενο χώρο; τότε θα πρέπει να πληρωθω και το υπόγειο αλλά δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την συμβολαιογράφο με τα συνολικά τ.μ αφού γιά αυτην η αποθηκη είναι ανεξαρτητη ιδιοκτησία υπογείου;

3. την θέρμανση πώς να την χειριστώ ; να βάλω ότι έχει τερματική μονάδα;

4. μηπως να βάλω ότι έχει αλλά καλύπτει μέρος και το υπόλοιπο πως θα μπεί και πως γίνεται αυτό;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 145
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κατάστημα με μθχ.Συνολικη επιφάνεια και θερμαινόμενη επιφάνεια.

Ο συμβολαιογράφος βάζει το ΠΕΑ στα συμβόλαια και δεν του πέφτει λόγος, δεν αναφέρεται πουθενά οτι κ΄΄ανει έλεγχο μέσω του ΠΕΑ.Θέρμανση από λέβητα πολυκατοικίας κλπ.Θα ορίσεις σύστημα αερισμού έχει δεν έχει.

Link to comment
Share on other sites

cfrezi κατάρχας ευχαριστω για την απάντηση. Δεν κατάλαβα ακριβως πώς το εννοείς.

Κατάστημα (π.χ 60τ.μ) σε επάφη με Μ.Θ.Χ (την αποθήκη υπογείου π.χ 40τ.μ); αν είναι έτσι βαζω διαχωριστική την αποθηκη και βγαζω το ΠΕΑ μόνο για το καταστημα. Δεν καταλαβα αυτό που γράφεις <<θερμαινόμενη, συνολικη επιφάνεια>>. Ποια βάζεις αν έχεις βάλει την αποθηκη ΜΘΧ όπως και είναι;

Link to comment
Share on other sites

Συνολικά τμ 100.

Θερμαινόμενη επιφάνεια 60 τμ.Κέλυφος,συστήματα κλπ.

ΜΘΧ. 40 τμ κελυφος.

Και ορίζεις κ διαχωριστική επιφάνεια.

Link to comment
Share on other sites

είσαι σαφής. Αυτό που κάνουν πολλοί πού επειδη πληρώνονται μόνο για τα 60τ.μ του παραδειγματός μου κανουν το ΠΕΑ ώς εξής¨

θερμαινόμενος χώρος 60τ.μ, συνολική 60τ.μ, ορίζουν 1 ΜΘΧ την υπόγεια αποθήκη οπότε ενεργοποιείται στο πρόγραμμα η διαχωριστική, δηλώνουν το αριθμό των διαχωριστικών, διαγράφουν τον ΜΘΧ (αφου υποστηρίζουν ότι δεν τον πληρώνονται γιατι να τον μελετήσουν αφου ουσιαστικά η διαχωριστική ενδιαφέρει;), ενω οι διαχωριστικές παραμένουν ενεργές και τίς μελετούν (κελυφος).

Αυτον τον τρόπο τον είχε προτείνει και κάποιος εισηγητής

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με την διαχωριστική, τι ακριβώς εννοείς, δεν το κατάλαβα. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία με τις ΤΟΤΕΕ και τις διευκρινιστικές (αν θέλεις να τις ακολουθήσεις).

Τι πατέντα είναι αυτή που την ακολουθούν, δεν την καταλαβαίνω.

 

Αν είναι τμήμα οικοδομής, μπορεί κάποιος να ακολουθήσει τις διευκρινιστικές (επιφάνεια σε επαφή με μθχ = επιφ. σε επαφή με εξ. περιβ. και U/2).

Αν δεν είναι, θα περιγράψει υποχρεωτικά τον ΜΘΧ, άσχετα αν θέλει να τον πληρωθεί ή όχι. Πατέντες άλλου τύπου δεν επιτρέπονται.

 

Η πληρωμή του ΠΕΑ είναι θέμα του καθενός. Οι αμοιβές είναι ελάχιστες. Ζητάς ότι νομίζεις ότι αξίζει ο κόπος σου.

 

Αν η <<τρύπα>> που λες είναι τέτοια που δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι ο θερμαινόμενος χώρος είναι απομονωμένος από το υπόγειο, δεν μπορείς να θεωρήσεις το υπόγειο ΜΘΧ.

Θα τον συμπεριλάβεις στη ζώνη και θα τον περιγράψεις.

 

Ετσι νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

αυτό με την διαχωριστική είναι ουσιαστικά ανάλογο με αυτό με το u/2 όπου αντι για u/2 βάζεις επιφάνεια σε επαφή με μ.θ.χ με ολόκληρο το u και αποφευγεις την καταγραφή του μ.θ.χ

το θέμα είναι με την τρύπα με περιστροφική σκάλα πρός το υπόγειο διαμέτρου περίπου 1.5μ τι πρέπει να κάνω 1.να θεωρήσω την αποθήκη μΘχ οπότε να πάω με u/2 την πλάκα μεταξύ τούς (με U ποιό σαν να είναι δάπεδο σε επάφη με εξωτ.αερα όπως η πυλωτή;) , και να βάλω συνολική και θερμαινόμενη επιφάνεια 60τ.μ

2.να θεωρησω την αποθηκη Θερμ.Χωρο παρόλο που δεν έχει τιποτα επειδη επικοινωνει και οπότε να βάλω συνολικη θερμ επιφ=100τ.μ

3.να βάλω 60τ.μ Θ/Χ, 40τ.μ ΜΘΧ και να τούς μελετήσω και τούς δύο;

4.sos στην τελευταία περίπτωση αναγκαστικά τα συνολικά δεν είναι 100τ.μ και οπότε στο συστημα αμοιβών υποχρεωτικά δεν βάζω 100τ.μ ή μπορώ να βάλω και 60τ.μ;

παιδια πολύ σημαντικές οι απαντήσεις και ας είναι χαζές ερωτήσεις γιατί θέλω να κάνω κατι σωστα.ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν και πάλι δεν κατάλαβα την πατέντα (την οποία μάλιστα πρότεινε και εισηγητής(?!)) με τον "μαϊμού" u/2 που θεωρείται ως u ώστε να σου μείνουν μεν οι διαχωριστικές αλλά να αποφύγεις την περιγραφή του Μ.Θ.Χ., πάω παρακάτω και σου δίνω κι εγώ την απάντηση πως ο τρόπος αντιμετώπισης είναι αυτός που αριθμείς σαν "2".

Οπότε θα δηλώσεις 100m2.

Σαν σύστημα θέρμανσης βάζεις αυτό που υπάρχει, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να ορίσεις και ένα συμπληρωματικό σύστημα (με ισχύ Pm = 0) σύμφωνα με τα οριζόμενα στο help του προγράμματος και την ΤΟΤΕΕ 20701-1/2010: "Αν το προς επιθεώρηση κτίριο / τμήμα κτιρίου θερμαίνεται μερικώς, τότε ο ενεργειακός επιθεωρητής πρέπει να ορίσει το ίδιο σύστημα θέρμανσης και με την ίδια απόδοση, για το υπόλοιπο κτίριο ή την υπόλοιπη θερμική ζώνη σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ 2010α".

Link to comment
Share on other sites

Η θεώρηση μόνο διαχωριστική επιφάνεια με μθχ, χωρίς μθχ είναι πέρα για πέρα ΛΑΘΟΣ.

Διαχωριστική χωρίς μθχ δεν λέει τίποτα. Δεν μεταφέρει τα σωστά δεδομένα στο πρόγραμμα. Ο μθχ και η περιγραφή του καθορίζουν την συνεισφορά των διαχωριστικών επιφανειών στην ενεργειακή ταυτότητα του κτιρίου.

 

Δεν είναι καθόλου ανάλογο με την απλοποίηση των διευκρινιστικών. Μια απλή δοκιμή σε κάποιο έτοιμο αρχείο θα πείσει και τον πιο επιφυλακτικό. Τα νούμερα είναι τελείως διαφορετικά.

 

Το ίδιο ισχύει σε εμπορικά προγράμματα που λανθασμένα εισάγουν 2 ή περισσότερες διαχωριστικές επιφάνειες για ένα θερμ. χώρο σε επαφή με ένα μθχ.

Τα νούμερα είναι πολύ διαφορετικά. Ο τρόπος που επεξεργάζεται το πρόγραμμα ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ τις διαχωριστικές είναι τέτοιος που δεν μας παίρνει για <<πατέντες>>.

 

Αν τώρα υπάρχει κάτι γραμμένο κάπου συνάδελφε, που μου διεφεύγει και εξομοιώνει τις 2 αυτές θεωρήσεις, θα σε παρακαλούσα να μου τις επισημάνεις για να μάθω και εγώ κάτι καινούριο.

 

Αν αυτό ακριβώς είπε είτε υποννοούσε ο εισηγητής, συγνώμη, αλλά δική μου εκτίμηση είναι ότι τα λεγόμενά του είναι για τον γάιδαρο καβάλα. Δυστυχώς συνηθισμένο φαινόμενο. Ο καθένας το παίζει ειδικός ακόμα κι αν δεν είναι. Πάντα με επιφύλαξη για να μην παρεξηγήσουμε τον άνθρωπο.

 

Αν υπάρχει σκάλα τέτοια, δεν υπάρχει μθχ. Υπάρχει ένας θερμαινόμενος χώρος 100 τ.μ.

Δεν έχει σημασία που δεν έχει τίποτα μέσα (εξαερ. κλιμ. θερμ. κλπ).

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι είσασταν σαφής. μακάρι και στα σεμινάρια που τα πληρώνουμε να είχαμε σαφεις απαντησεις.με ενδιαφέρει το σωστό και τίποτα άλλο αν δεν είναι αποδεκτό.Οπότε πάω ενα θ.χ 100τ.μ

1.έχει σωληνώσεις από το λεβητοστασιο χωρίς να έχουν βάλει το σώμα. Πρεπει να βάλω τα στοιχεία από την καυσανάλυση και το ίδιο σύστημα να εφαρμόσω και στο υπολοιπο χώρο;

2.αυτο πώς γίνεται a)βάζοντας την Pm και συντελεστές 1 ή B)βάζοντας την Pm με συντελεστή π.χ 0.6 και δευτερο συστημα με Pm=0 ιδιο β.α με το πρώτο και συντελεστη 0.4 ή c) ίδιο με b απλώς η Pm να΄ναι της καυσανάλυσης κλπ οπότε να ορίσουμε ενα με συντελεστή 1;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.