Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρελέ (ΔΔΕ)


ΟΩΝ

Recommended Posts

ckiriako εχεις πινακα 1 σειρας κ δεν παιρνει τπτ αλλο?

Link to comment
Share on other sites

Ναι νικο... δεν χωραει τιποτα αλλο. hager geyer moeller δεν εχουν σκετο δδε 2Ρ (1Ρ+Ν βασικα) τυπου A πλατους 1 στοιχειου. Βρηκα ενα lg και ενα creli (πρωτη φορα συναντω αυτη τη μαρκα) αλλα εχουν ενσωματωμενο θερμομαγνητικο που θελω να αποφυγω

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Βρηκα ενα lg και ενα creli (πρωτη φορα συναντω αυτη τη μαρκα) αλλα εχουν ενσωματωμενο θερμομαγνητικο που θελω να αποφυγω

 

κατι σαν αυτο δλδ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ερωτηση: Οπου βαζετε νεο ρελε (ειτε πρωτη τοποθετηση σε εγκατασταση που πριν δεν ειχε, ειτε αντικατασταση ρελε που δεν λειτουργει σωστα ) χρησιμοποιειτε ρελε τυπου AC ή εχετε σταματησει και πλεον βαζετε μονο τυπου Α?

Τωρα ειδα και αυτο http://www.michanikos.gr/topic/25399-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%94%CE%94%CE%95-%CE%91-ac-b/

Για να συνεχισω, καπου (δεν θυμαμαι που) ειχα διαβασει οτι πλεον στην βορεια ευρωπη τα τυπου AC εχουν καταργηθει.

Η περιπτωση μου ειναι ενας οροφος τροφοδοτουμενος  απο δικο του ρολοι, με φορτια φωτισμου, ρευματοληπτες και μερικα σπλιτακια. Δεν βρισκω εδω 4Ρ τυπου Α με το ονομαστικο ρευμα που πρεπει, παρα μονο τυπου AC... Φοβαμαι προβλημα κατα τις εκκινησεις των κλιματιστικων (6 ή 7 στον αριθμο)

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Ενημερώνω για τις διαφορές τους και πού υπερτερεί ο τύπου Α, αλλά φυσικά την τελική επιλογή την έχει ο πελάτης. Οι μισοί περίπου πείθονται.

 

Ποιο πρόβλημα φοβάσαι, συγκεκριμένα?

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

μαλλον αυτο θα πρεπει να κανω.Το ρελε ειναι της siemens.Μηπως θα μπορουσες να μου πεις πως θα συνδεσω το καινουργιο?ενα σχεδιο ισως....δεν ειμαι ασχετος απλα για να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα προκυψει καποιο προβλημα.

 

Πρωτα κοβεις το ρευμα απο πινακα κ απο ρολοι της δεη. Τοποθετεις το ρελε , στην μπαρα, του πινακα.

To μονοφασικο ρελε εχει μια εισοδο κ μια εξοδο, εαν ας πουμε η εισοδος, των καλωδιων που ερχονται απο τον γενικο διακοπτη των 40Α ειναι κατω,

Συνδεεις φαση κ ουδετερο στην κατω πλευρα του ρελε κ βιδωνεις καλα τα καλωδια. Το ιδιο κανεις κ στην εξοδο του ρελε δηλαδη στην πανω πλευρα.

Συνδεεις δηλ φαση κ ουδετερο.Απλα προσεχεις οι φασεις (δυο ,μαυρα καλωδια) κ οι ουδετεροι (μπλε καλωδια) να ειναι στην ιδια μερια. (Δεξια η αριστερα ). Εμενα σε ρελε abb , 40A,30ma, μονοφασικο, οι υποδοχεις για την φαση ειναι αριστερα, κ οι ουδετεροι (N) , ειναι δεξια

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ισογειο σπιτι-διαμερισμα (υπνοδωματιο μπανιο κουζινα) προ 55... της μητερας μου. Περυσι αλλαξα ολο το ραγουλικο, πεταξα τα 16αρια mcb και εβαλα 10αρια, εβαλα δδε, μετρησα γειωση, κανονικα ολη τη διαδικασια. Φετος δυστυχως επειδη την κουζινα την κοβει λιγο το σχεδιο πολης εχουμε μαστορεματα. Η κυρια εισοδος μετατοπιστηκε 1 μετρο αριστερα, και με το κομπρεσερ εσπασα το τοιχο, απο ψηλα απο το κουτι διακλαδωσης κρεμεται το καλαμακι με τα μονοκλωνα μεσα, κρεμεται μαζι με διακοπτη για τα φωτα, και 2 πριζες σουκο οπως τα ξηλωσα απο το τοιχο. Θα πανε λιγο πιο περα, αφου αντικαταστησω τα καλωδια με πιο μακρυα... προς το παρον (πολυ πολυ ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ) ειχα αυτο το πραγμα να κρεμεται απο το τοιχο... Πριν που εκλεινα για να φυγω εχοντες βγαλει γαντια επιασα το διακοπτη και πατησα το κουμπι, αλλα με χτυπησε ρευμα... Αρβυλα εργασιας με εξτρα πατους σιλικονης, πιθανολογω διαδρομη ρευματος καποιο δαχτυλο με αλλο δαχτυλο και τοιχο ετσι οπως εχωσα το χερι... το οποιο ποναει ακομα. Και ρωτω... δεν επρεπε να ενεργοποιηθει ο καταραμενος δδε? Ή ηταν διαρροη κατω απο 25mA? Πριν μερες που μου επεσε μπαλαντεζα σε νερα ενεργοποιηθηκε...

Πως να ειναι αραγε να σε χτυπαει περισσοτερο ρευμα?

(αυριο θα καλυψω το διακοπτη με κουτι διακοπτη... αν ηταν τιποτα legrand δεν θα ειχε γινει τιποτα, αλλα ο vimar εχει απο πισω χυμα τις επαφες)

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Το ειχα τσεκαρει περυσι... βασικα ουτε χρονος δεν περασε, απριλη τα ειχα φτιαξει... 27-28 mA αν θυμαμαι καλα.. θα τσεκαρω αυριο απο περιεργεια... ακομα ποναει η παλαμη μου παντως. 

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Αν με τα δάχρυλα της ίδιας παλάμης ακούμπησες και του δύο ακροδέκτες του διακόπτη (με τον διακόπτη ανοιχτό), είναι φυσικό να νοιώσεις δυνατό τίναγμα και να μην πέσει ο ΔΔΕ.

 

Πάντως, τα 30mA "κάνουν αίσθηση". Δεν ξέρω βεβαίως τι ένοιωσες, αλλά πιθανώς θα μπορούσε να είναι κάτω των 30mΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.