Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα διαδικτυακή υπηρεσία για έκδοση Ενεργειακών Πιστοποιητικών


easykenak

Recommended Posts

Καλησπέρα

όταν καταχωρώ 2 ή περισσότερα περιγράμματα, πώς μπορώ να δώσω διαφορετικά ύψη στο καθένα?

Θέλω να αποφύγω να εισάγω και 2η ή 3η ζώνη στο κτίριο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Απαντήσεις 53
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα,

έχω και εγώ την ίδια απορία με τον συνάδερφο #42. Για παράδειγμα σε διώροφο κτίριο ορθογώνιου σχήματος συνολικού ύψους 6m και έστω στα 3m ξεκινάει ο δεύτερος όροφος ο οποίος περιλαμβάνει ένα κεντρικό κομμάτι μόνο της κάτοψης και επικοινωνεί με σκάλα (δηλαδή από τα παράθυρα του ορόφου βλέπω τις πάνω πλάκες του ισογείου). Σχεδιάζουμε δύο διαφορετικά περιγράμματα, πως θα καθορίσουμε όμως τα διαφορετικά ύψη για τις διαφανείς επιφάνειες για παράδειγμα; Στην καρτέλα ιδιότητες έχουμε δώσει το συνολικό ύψος, οπότε αυτό που σκέφτηκα είναι να αλλάξουμε το ύψος του τοίχου και αντίστοιχα και το ύψος στο πρέκι ώστε 3m να είναι το συνολικό ύψος του τοίχου για κάθε όροφο ενώ για τα κουφώματα 2.2 για παράδειγμα στο ισόγειο και 5.2 για τον όροφο. Έτσι πιστεύετε πρέπει να αντιμετωπίζεται; 

 

Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την φανταστική σας δουλειά. Το πρόγραμμα είναι πραγματικά πολύ καλό.  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 9 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα

 

Πλέον μπορείτε να κατεβάζετε από το easykenak τα σκαριφήματα κατόψεων και όψεων.
 
Τα σκαριφήματα παράγονται αυτόματα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του buildingcert και αποτυπώνουν:
  • διαστάσεις των αδιαφανών και διαφανών επιφανειών
  • επαφές με ΜΘΧ, Όμορα Κτίρια και με το Έδαφος
  • προσανατολισμό των πλευρών του κελύφους
  • εμβαδόν της Θερμικής Ζώνης στην οποία ανήκουν
 
Τα αρχεία είναι μορφής (.pdf) και τα κατεβάζετε συμπιεσμένα σε ένα αρχείο μορφής (.zip), έτοιμο να το ανεβάσετε κατευθείαν στο buildingcert. Αν θέλετε, στο αρχείο (.zip) μπορείτε να προσθέσετε και δικά σας αρχεία (φωτογραφίες, τοπογραφικό, σχέδια κλπ) πριν το ανεβάσετε στο buildingcert.
 
Τα σκαριφήματα είναι δωρεάν, τα κατεβάζετε όσες φορές θέλετε, χωρίς να αφαιρείται μονάδα από τον λογαριασμό σας.
 
Στην διάθεσή σας για κάθε βοήθεια.
 
Φιλικά
Η ομάδα του easykenak
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα

Το easykenak είναι διαδικτυακό, μπορείτε να εγγραφείτε μόνο με το mail σας και να το χρησιμοποιήσετε μέχρι το τέλος χωρίς να δώσετε στοιχεία  πιστωτικής ή να πληρώσετε κάτι.

Το μόνο που χρεώνεται είναι το κατέβασμα του αρχείου xml που πρέπει να ανεβάσετε στο buildingcert για να εκδοθεί το ΠΕΑ.

Αν φτάσετε μέχρι εκεί, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προσφέρουμε μία μονάδα για να κατεβάσετε το 1ο xml δωρεάν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μιας και χρησιμοποιώ πολύ τακτικά την υπηρεσία του easykenak και έχω πλέον αρκετά καλή εικόνα των δυνατοτήτων του, μπορούμε να έχουμε κάποια πληροφόρηση στα εξής:

 

1. Υπάρχει πρόβλεψη για αναλυτική περιγραφή των ΜΘΧ σε κάποια επόμενη αναβάθμιση? Θεωρώ ότι λείπει αυτό το κομμάτι της επιθεώρησης από την πλατφόρμα.

2. Υπάρχει πρόβλεψη να εξελιχθεί το σχεδιαστικό με σημεία έλξης και snap ? Πραγματικά θα βοηθούσε αρκετά..

3. Υπάρχει πρόβλεψη να επανασχεδιαστεί η προσθήκη τέντας ώστε να ξεκινά από το άκρο του προβόλου και όχι από το κέλυφος?

4. Έχω παρατηρήσει ότι τα πεδία "Αριθμός ορόφων", "Ύψος τυπικού ορόφου", "Ύψος ισογείου" και "έκθεση κτιρίου" δεν συμπληρώνονται αυτόματα κατά την εισαγωγή του xml στο ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ (τόσο στο κτίριο όσο και στο σενάριο) . Υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας εισαγωγής τους μέσω του xml που εξάγεται από το easykenak?

 

Ευχαριστώ !

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

προσπαθώ να κάνω το πρώτο μου ενεργειακό πιστοποιητικό με το easykenak και το κτίριο μου είναι πετρόχτιστο. Πως το ορίζω αυτό?

Επίσης το γωνιακό ισόγειο πετρόχτιστο κτίριο διαθέτει 2 σταθερά αλουμίνια με διπλό τζάμι και μια πόρτα αλουμινίου. Στον τύπο διάφανων πως τα ορίζω? 

ευχαριστώ

Edited by Vasiliki_M
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα

 

Σχετικά με τις ερωτήσεις του φίλου @yian

 

1. Πράγματι δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα η λειτουργικότητα της αναλυτικής περιγραφής ΜΘΧ και δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για τον χρόνο υλοποίησης. Έχει σχεδιαστεί αλλά απαιτεί σημαντικό redesign και πολύ coding. Για την ώρα υλοποιούμε ένα σημαντικό redesign για να συμπεριλάβουμε τις αλλαγές που εισαγάγει ο αναθεωρημένος ΚΕΝΑΚ

2. Τα σημεία έλξης (snap) μπορούμε να τα δούμε σχετικά άμεσα αν υποστηρίζονται από τις σχεδιαστικές βιβλιοθήκες που έχουμε χρησιμοποιήσει (κατά την αρχική υλοποίηση δεν υποστηρίζονταν)

3. Δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί η τέντα να ξεκινάει από τον πρόβολο και όχι από τον τοίχο. Στην ουσία μας ενδιαφέρει μόνο το σημείο που τελειώνει (μήκος από τοίχο και ύψος από δάπεδο για να υπολογιστεί η γωνία). Αυτό που θα μποροούσαμε να δούμε είναι να δηλώνεται η τέντα σαν χαρακτηριστικό του προβόλου με ένα κλίκ (χωρίς αναλυτική σχεδίαση).

4. Ναι υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσουμε σχετικά εύκολα αυτά τα πεδία στις ιδιότητες ΘΖ. Ο λόγος που δεν τα βάλαμε από την αρχή, είναι για να απλοποιήσουμε το data-entry. Αποφασίσαμε να βάλουμε μόνο τα υποχρεωτικά πεδία που επηρεάζουν τον υπολογισμό ενεργειακής απόδοσης.

 

Σχετικά με την ερώτηση της φίλης @Vasiliki_M

 

1.Μπορείτε στην αρχικοποίηση να ορίσετε έναν νέο τύπο αδιαφανών με ονομασία πέτρινο και να ορίσετε τους συντελεστές αδιαφανών U_αερα=3,85, U_μθχ=2,85 και U_εδαφος=5

Στην αρχικοποίηση θα πρέπει να δηλώσετε και συντελεστές οροφής και δαπέδου, εφοσον είναι αμόνωτο χρησιμοποιείτε τους συντελεστες για αδιαφανη χωρις θερμομονωτική προστασία
Στην συνέχεια στην σχεδίαση δηλώνετε %φο=100% και υπολογίζονται οι παραπάνω συντελεστές της αρχικοποίησης
 
2. Στον τύπο διαφανών δημιουργείτε τον τύπο διαφαφανών που επικρατούν στο ακίνητο (πχ. σταθερά με αλουμίνιο και 2-πλο τζάμι)
Κατά την σχεδίαση, αν υπάρχει διαφανές με διαφορετικό τύπο, πατάτε επεξεργασία διαφανούς και το αλλάζετε σε ότι θέλετε
 
Καλή συνέχεια
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα

 

Σε συνέχεια της έγκρισης σε ΦΕΚ των νέων ΤΟΤΕΕ, αρχικά ανακοινώθηκε στο buildingcert οτι από 22.11.2017 τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης θα υποβάλλονται με την νέα έκδοση του λογισμικού ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ 1.31 σύμφωνα με τις νέες ΤΟΤΕΕ.

Ωστόσο τόσο οι ΤΟΤΕΕ όσο και το λογισμικό 1.31 φαίνεται να έχουν λάθη, οπότε η απόφαση ανακλήθηκε από το ΥΠΕΝ εντός της ημέρας.

Στο easykenak δουλεύουμε για να το προσαρμόσουμε στην νέα έκδοση.

Δυστυχώς, λόγω του εξαιρετικά μικρού χρόνου προσαρμογής που δόθηκε από την έκδοση του νέου ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ (μόλις 1 ημέρα), δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα είμαστε έτοιμοι, ωστόσο καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ανεβάσουμε update το συντομότερο.

Μέχρι τότε το easykenak θα λειτουργεί χωρίς χρέωση για όποιον θέλει να το χρησιμοποιήσει.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.