Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιθανές χρήσεις της ορφανής παρ. 32


Recommended Posts

Στην παρ. 32 του άρθρου 20 ο πρόσφατος ν.4258/14 γράφει :

Σε πέργκολα που υφίσταται νομίμως μετά από έγκριση της αρμόδιας αρχιτεκτονικής επιτροπής και πριν την ισχύ του ν. 4067/2012 (Α΄79) δύναται να αντικαθίσταται η εγκεκριμένη κάλυψή της με προστατευτικό υλικό του οποίου το πάχος δεν δύναται να υπερβαίνει εκείνο της στέψης του εγκεκριμένου σκελετού της.

 

Επειδή μάταια έσπασα το κεφάλι μου να βρω τι μπορεί να εννοούσε ο ποιητής, το "πήρα αλλιώς" και ανοίγω το θέμα ώστε ...

ο καθένας μας να μπορεί να γράψει μιά πιθανή χρήση του άρθρου ...

Κανείς δεν ξέρει αν αύριο, αυτή η ανθολογία ποίησης, μας φανεί χρήσιμη ...

Edited by kan62
Link to comment
Share on other sites

Εγκεκριμένη κάλυψη πέργκολας από ΕΠΑΕ δεν είχα ακούσει ποτέ μου. Όλοι έναν ξύλινο σκελετό δείχνανε και δεν αναφέρανε λεπτομέρειες για το πως καλύπτεται αυτή με ποιο υλικό, ούτε στην όψη ούτε στην Τ.Ε. .

 

Εγκεκριμένη κάλυψη φαντάζομαι εννοεί την προβολή της πέργκολας στην κάτοψη δώματος και όχι το συγκεκριμένο υλικό. Εννοεί το εμβαδόν της πέργκολας δηλαδή και σου λέει ότι μπορείς να αλλάξεις το υλικό κάλυψης π.χ. από καλαμωτές να βάλεις πανιά (θα πρέπει να είναι σύμφωνα με ΝΟΚ).

Το υλικό αυτό όμως να μην ξεπερνάει το άνω μέρος των δοκών της πέργκολας (στέψη σκελετού). 

Link to comment
Share on other sites

Οι πέργκολες απαιτούσαν έγκριση ΕΠΑΕ, όταν δεν ήταν από ξύλο ή μέταλλο δηλαδή εάν ήταν από συμπαγή υλικά όπως σκυρόδεμα ή πέτρα.

Άρα αναφέρετε μόνο σε αυτές στις "συμπαγής" πέργκολες και όχι σε αυτές που δεν είχαν απαίτηση για ΕΠΑΕ δλδ από ξύλο ή μέταλο.

 

Όταν λέει κάλυψη εννοεί το υλικό σκίασης. (είσαι ακάλυπτος που λέγαμε και στον στρατό, χωρίς καπέλο)

Επειδή οι ΕΠΑΕ της εποχής εκείνης ... έδιναν έγκριση μόνο για ελαφρύ υλικό κάλυψης π.χ. πανί ή καλάμι, ο ΝΟΚ τώρα με αυτή την διάταξη, σε αφήνει να αλλάξεις το εγκεκριμένο υλικό με άλλο προφανώς πιο "βαρύ" το οποίο όμως δεν μπορεί να έχει πάχος μεγαλύτερο από την "στέψη" (πρέπει να το σκέφτηκαν πολύ!!!) όπου στέψη εικάζω ότι είναι το πάχος του οριζόντιου στοιχείου της πέργκολας. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Θα κάνουμε την pergolla στέγαστρο.

Εγώ αυτό βλέπω πίσω από τις λέξεις (από τις οποίες έρχεται ο... Αλεξιάδης).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ψάχνουμε για μια πέργολα, η οποία είναι νόμιμη και η ύπαρξή της εγκρίθηκε από αρμόδια αρχιτεκτονική επιτροπή (ΕΠΑΕ ;)), πρίν την ισχύ του ΝΟΚ, και της οποίας ο ιδιοκτήτης δεν έμεινε ικανοποιημένος από την σκίαση που ενδεχομένως προσφέρει η καλαμιά ή ό,τι άλλο είχε, και θέλει να το αλλάξει, χωρίς, ρε αδερφέ, να ζητάει νέες εγκρίσεις από νέες αρμόδιες αρχιτεκτονικές επιτροπές.... 

 

Απλά είναι τα πράγματα: έχει ο μπατζανάκης σου ένα τέτοιο πρόβλημα και σου τα έχει πρήξει; πρόσθεσε μια 32η παράγραφο στο άρθρο 20 του Ν.4258/14, για να ησυχάσεις. Και εσύ,  και αυτός...

Edited by ipoV
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.