Μετάβαση στο περιεχόμενο

Και οι Μηχανικοί στο ΕΤΕΑ


JasonK

Recommended Posts

Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι με την ενοποίηση θα ειναι χειρότερα από τη σημερινή κατασταση.. Δηλαδή νομίζει κανείς ότι με τα τωρινά δεδομενα μπορεί να αλλάξει κάτι;

Link to comment
Share on other sites

Αν καταφέρουμε να μην περάσει η αύξηση των εισφορών, γίνει ένας έλεγχος κακοδιαχείρισης σε βάθος χρόνου και πέσει και καμιά καμπάνα, ναι. Για μένα και τα τρία είναι εφικτά και στο χέρι μας να πραγματοποιηθούν.

 

edit: ενημερώνω κι εδώ ότι επειδή το θέμα της ενημέρωσης όλων των συναδέλφων για τις αυξημένες εισφορές είναι πολύ κρίσιμο, άνοιξα το παρακάτω thread: http://www.michaniko...των-εισφορών-σ/

 

Υπάρχει και σχετική ψηφοφορία για τη μορφή που πρέπει να έχει η ενημέρωση των συναδέλφων στην αρχική σελίδα του φόρουμ.

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Και μη νομίζει κανένας ότι ενοποίηση σημαίνει μείωση εισφορών. Κάτι σαν την άλλη ενοποίηση θα είναι με γιατρούς - δικηγόρους. Ο καθένας πληρώνει τα δικά του και τα αποθεματικά όλων στη μαύρη τρύπα του πιο προβληματικού από τους συμμετέχοντες, 

 

Σωστό αυτό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί. Ένταξη δήθεν στον ΟΑΕΕ να φαίνονται στην τροϊκα εικονικά οτι είναι ένα ταμείο, αλλά οι εισφορές του κάθε κλάδου θα διατηρηθούν. Γιατί αν τις μειώσουν προς τα κάτω θα υπάρξουν ελλείματα.

Link to comment
Share on other sites

Έλεγχος σε βάθος, σε διαχειριστικές περιόδους παρελθόντων ετών και είμαι σίγουρος ότι θα βγουν πολλά λαβράκια. Να πέσει και καμιά καμπάνα μπας και συνετιστεί κανένας και αλλάξει συμπεριφορά. Αυτό που μου κάνει πιο πολύ εντύπωση όταν επισκέπτομαι το ΤΣΜΕΔΕ είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά πολλών υπαλλήλων προς τους Μηχανικούς. Λες και είμαστε εχθροί τους και όχι εργοδότες τους. Συμπεριφορά χειρότερη από πολλές δημόσιες υπηρεσίες.

 

Αν γίνει ένας έλεγχος σε βάθος τότε θα βρεθούν οι ένοχοι και οι συνένοχοι, και ως συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν λεν κουβέντα, γιατί ο ένας κρατάει τον άλλο με κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα, που έλεγε και η μακαρίτισσα η Σωτηρία. :shock:

Αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν συμφέρει το γραφειοκρατικό σύστημα εξουσίας του ΤΣΜΕΔΕ που έχει εγκατασταθεί εδώ και χρόνια στο σβέρκο των μηχανικών. Τα ίδια ή και χειρότερα ακόμα γίνονται και στα άλλα ταμεία, άλλων επαγγελματιών.

Όταν εμείς χρησιμοποιούμε για το τσμεδε, την φράση,....... το ταμείο μας,  ή όταν λέμε,.......ότι εμείς είμαστε οι εργοδότες των υπαλλήλων που στελεχώνουν τον μηχανισμό του συστήματος που έχουν εγκαθιδρύσει, κάνουμε ένα τεράστιο λάθος γιατί μπερδεύουμε την λογική και το συναίσθημα με την ψυχρή πραγματικότητα που βλέπουμε μπροστά μας με τα μάτια μας κάθε φορά που θα εμπλακούμε με το εγκατεστημένο γραφειοκρατικό σύστημα τους.

Με την κοινή λογική και καλώς εχόντων των πραγμάτων, το ΤΣΜΕΔΕ θα έπρεπε να είναι το ταμείο μας αφού εμείς το τροφοδοτούσαμε μέχρι πρόσφατα, πριν μας ραντίσουν με την φυλλοξέρα, με τις εισφορές μας, και κατ' επέκταση θα είμαστε και οι εργοδότες των υπαλλήλων του. Όπως ξέρουμε όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.  

Εμείς συνάδελφοι, δεν είμαστε απλά ασφαλισμένοι σε ένα ταμείο όπως όλοι οι άλλοι κλάδοι των εργαζομένων. Επειδή μας θεωρούσαν, και ακόμη συνεχίζουν να μας θεωρούν απ' ότι φαίνεται , ως έξυπνους και προικισμένους με ιδιαίτερες επιστημονικές και όχι μόνο γνώσεις, μας έχουν επιβάλλει σε ένα καθεστώς αναγκαστικής ομηρίας και αιχμαλωσίας που συνήθως επιβάλλεται από δυνάμεις κατοχής (εκάστοτε διοικήσεις τσμεδε) μέσω του στρατού κατοχής (υπάλληλοι του συστήματος).

 

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο γιατί τα υπόλοιπα είναι γνωστά στους πολλούς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν γίνει ένας έλεγχος σε βάθος τότε θα βρεθούν οι ένοχοι και οι συνένοχοι, και ως συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν λεν κουβέντα, γιατί ο ένας κρατάει τον άλλο με κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα, που έλεγε και η μακαρίτισσα η Σωτηρία. :shock:

 

Συνάδελφε όταν μιλάω για έλεγχο σε βάθος δε μιλάω για προαιρετικό έλεγχο από το ίδιο το ΤΣΜΕΔΕ. Εννοείται πως δεν περιμένω να ξυπνήσουν μια μέρα και να αρχίζουν οι ίδιοι να ψάχνουν τα βιβλία τους. Μιλάω για εξωτερικό έλεγχο μετά από καταγγελία για κακοδιαχείριση. Εσείς τι λέτε αν γίνει έρευνα δε θα βρουν κάτι? Μάλλον πολλά...

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Ναι, αυτό το κατάλαβα όπως το εννοούσες.

Αυτό που λέω εγώ είναι να μην περιμένουμε από τον έλεγχο λαβράκια. Ο κάθε έλεγχος που γίνεται, γίνεται επιλεκτικά, πρώτα εξετάζεται αν αντέχει το σύστημα και ποιος κρατάει ποιόν, και με τι.

Δεν πάει το ''πράμα'' αέρα-πατέρα στους ελέγχους από την στιγμή που όλοι είναι βουτηγμένοι στα σκ#τά, διαφορετικά όλοι τους θα μένανε σε σκηνές κοντά στο αεροδρόμιο για να την κάνουν νύχτα.

Αν έχει πρόβλημα το σύστημα τότε συστήνουν μια διακομματική επιτροπή, και βγάζει ο καθένας το δικό του το πόρισμα και μας δουλεύουν πλέον βάσει αντικρουόμενων πορισμάτων.

Εκτός αν είδες καμιά καινούργια φάτσα και έχασα κανένα επεισόδιο. Αυτούς που βλέπω εγώ είναι όλοι χθεσινοί και προσπαθούν να επιπλεύσουν.

Τα λαβράκια που πιάνουν και βλέπουμε στις ειδήσεις είναι ψόφια και άχρηστα για το κοπάδι.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Το μονο ζητούμενο απο εμένα ειναι το κατα πόσο θα είναι υποχρεωτικο να πληρώνω.

Αν και παλι θα ειναι υποχρεωτικα τα ασφαλιστρα οπως το σημερινο ΤΣΜΕΔΕ, τοτε καρφι δε μου καιγεται για την ενοποίηση. Αλλωστε απο τη πρώτη στιγμή ολοι - ή οι νεότεροι τουλαχιστον- γνωρίζαμε οτι πεταμε τα λεφτά μας δε άπατο βαρέλι.

Link to comment
Share on other sites

Σε πρώτη φάση πιστευω ότι κανένας δεν πρέπει να πληρώσει τις εισφορές με τις προσαυξήσεις αν δεν βγεί η αποφαση του ΣτΕ για την προσφυγη του ΤΕΕ,Αν το ΣτΕ βγαλει τις αυξήσεις συνταγματικές τότε πρέπει όλοι οι μηχανικοί να διαγραφούν απο ΤΕΕ ας μεινουν οι μηχανικοί του Μπόμπολα και του καθέ Μπόμπολα να παίρνουν τα έργα..Αν (που το βλέπω δύσκολο) οι αυξησεις κριθούν αντισυνταγματικές τότε όσοι τις πληρώσαν φάγαν την φόλα θα περιμένουν να πάρουν λεφτά πίσω...(χα,χα) ενω οι άλλοι θα πληρώσουν το ποσο προ κρίσης...Πιστεύω είναι θέμα στρατηγικής...ακομη και αυτοί που μπορούν να μην πληρώσουν γιατι θα φάνε την φόλα που φαγαν και οι συναδερφοι που ειχαν πληρώσει τις αυξημενες εισσφορές και περιμενουν να παρουν τα λεφτα τους πισω..Κανενας να μην πληρώσει..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους τους συναδέλφους. Ο Σεπτέμβρης μπήκε με την ένταξη του ΤΕΑΜΕΔΕ στο ΕΤΕΑ.

 

Ν 4336/2015, Άρθρο 2, Υποπαράγραφος Ε.2, Παράγραφος 2

 

2. Η παρ. 28 του άρθρου 1 του ν. 4334/2015 (A΄80) αντικαθίσταται, από τότε που ίσχυσε, ως εξής:

«Από 1.9.2015 εντάσσονται υποχρεωτικά στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και διέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας του και τη γενικότερη νομοθεσία, ως ισχύουν: α) οι Τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., β) o Kλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε., γ) ο Τoμέας Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών (Τ.Ε.Α.Α.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε., δ) ο Τoμέας Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων (Τ.Ε.Α.Π.Υ.Κ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ο.Α.Ε.Ε., ε) ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α., στ) ο Τομέας Ασφάλισης Συμβολαιογράφων (Τ.Α.Σ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α., ζ) ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων (Τ.Ε.Α.Δ.) του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α., η) ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε., θ) ο Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε., ι) ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών (Κ.Ε.Α.Ν.) του Ν.Α.Τ., ια) το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (Τ.Ε.Α.Π.Ι.Ε.Ν.).

Η ένταξη στο ΕΤΕΑ πραγματοποιείται με τους όρους και τις προϋποθέσεις των διατάξεων των άρθρων 35 έως και 48 του ν. 4052/2012 (Α΄41), ως ισχύουν, εξαιρουμένων των διατάξεων του άρθρου 36 του νόμου αυτού. Το ΕΤΕΑ εξακολουθεί να λειτουργεί με ενιαία διοικητική και οικονομική οργάνωση.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας.

Ειδικά για το προσωπικό του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που υπηρετεί σε υπηρεσίες του ΤΕΑΠΑΣΑ που εξυπηρετούν τον κλάδο επικουρικής Ασφάλισης, διατίθενται με κοινή απόφαση των αρμόδιων Υπουργών στο ΕΤΕΑ.»

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.